Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Z uwagi na fakt, iz moje czarne plastiki nie sa juz zadowalajaco czarne

zaopatrzylem sie w czernidlo K2 BONO BLACK.

Nie wiem z czego je robia, ale chyba z jakiejs chinskiej sadzy.

Jedno wielkie nieporozumienie.

Kilka lat temu mialem czernidlo do zderzakow zakupione w jakims hipermarkecie

ktore bylo czarniejsze od smoly/piekla/nocy listopadowej.

Producent oczywiscie na dzien dzisiejszy nie do okreslenia stad moje pytanie.

Jakiej filmy czernidlo polecacie.

Czern taka jak na oslonie napedu burka 650 bedzie zadowalajaca.

Opublikowano

Czy potraktowane takim czernidłem plastiki przy wlewie paliwa nie będa się "wybielały" po każdorazowym zetknięciu z kroplą benzyny?

Opublikowano

pastę do butów w płynie !OKK tylko odczekaj do wyschnięcia, rewela czerniejsze od smoly/piekla/nocy listopadowej!YES Także jak lubisz czarne to polecam. Choć nie wszystkie są super ale dają sobie radę lux ;)

Ja w sumie już nie używam (bo stwierdziłem, że zawsze można i wszystko pokryje), ale na zimowanie skuta owszem.

edit.

najlepsza taka nie kiwi w płynie tylko taka w szklanym pojemniczku gdzie jest w nakrętce gąbka i na nią nabierasz pastę i wcierasz. Taka pasta expresowa, zobaczysz o co chodzi w sklepie..

Opublikowano

bartaspl: Nie mam nic czarnego przy wlewie paliwa.

marcin62: Nie pomyslalem o pascie do butow, jeszcze dzisiaj stestuje i podziele sie wrazeniami ;)

Opublikowano

a guzik-------- pasta w sloncu potrafi sie mienic w roznych kolorach. z mojego doswiadczenia na zewnetrzne plastiki czarne szare itp. najlepiej sprawdzal sie plyn do malowania opon zeby byly bardziej czarne. nie jest to trwale ale przetrzecc raz w tygodniu szmatka wystarcza. jest tez inny sposob, opalarka podgrzac plastiki aby utlenione czastki plastiku zwiazaly sie z reszta, ale na tym trza sie znac

Opublikowano

Czy po tym plynie do opon plastiki nie swiecily sie jak psu jajca ?

Opalarke sobie raczej odpuszcze ;)

Opublikowano

wlasnie nie . od spraytow do wnetrzy samochodow , smierdza i sie swieca a od szuwaksu od opon jest wszystko akurat. zreszta podejzewam ze plyn ten jest na bazie glicolu. czyli kazdy plyn chlodniczy powinien miec podobne wlasciwosci

Opublikowano

Ja polecam spray do malowania zderzaków :D w różnych kolorach - czarny,szary(różne odcienie).

Ja odświeżałem cała X9 i wyszło super, co prawda troszkę zabawy było, z obklejaniem rantów taśmą papierową ale 2h starczyło i !scooter plastiki miał jak nowe ;)

Do poprawienia efektu po psiknięciu przetarłem szmatką - nie ma efektu "smug" !OK

PS. Po benzynce ślady nie zostają :sniper:

• Sympatycy
Opublikowano

Bulba ja używałem w Kymco czernidła do plastików firmy Turtles. Było O.K. A kupowałem to w tym dużym sklepie motoryzacyjnym obok Reala na Włókniarzy.

Opublikowano

Ja do czarnych plastików używam silikonu w sprayu, firmy Wurth lub Normfest, psikam i przecieram szmatką lub ręcznikiem papierowym. w autach tez od kilku lat używam na listwy i zderzaki. do wnętrza tapicerki też sie nadaje. Jedynie gdzie nie stosuje to na kanapę bo jeździ mi d..a

Opublikowano

a guzik-------- pasta w sloncu potrafi sie mienic w roznych kolorach. z mojego doswiadczenia na zewnetrzne plastiki czarne szare itp. najlepiej sprawdzal sie plyn do malowania opon zeby byly bardziej czarne. nie jest to trwale ale przetrzecc raz w tygodniu szmatka wystarcza. jest tez inny sposob, opalarka podgrzac plastiki aby utlenione czastki plastiku zwiazaly sie z reszta, ale na tym trza sie znac

o czym tu w ogóle mówisz, jakie mienienie się pasty, o co kaman, chłopie. Ty wiesz o jakich my plastikach rozmawiamy?? To nie są plastiki malowane tylko czarny plastik. i nie kładzie się pastę nie wiem jaką i ile żeby się mieniła hehe, chyba na szybie ;) Myślę, że w ogóle nigdy nie używałeś pasty, tylko po twych postach lubisz statystykę :D

ps. i patrząc na twój profil i wiek i zgłaszane uwagi przez admina to weź zacznij pisać po ludzku.......he

edit

K2 ma dobry preparat (złotawa butelka) do mycia felg, polecam, w biedronce był, może jest po 8zł. Rewelacyjnie rozpuszcza i usuwa brud z alu, a jak dodamy szczotkę, gombkę jak nowe.

Opublikowano

o czym tu w ogóle mówisz, jakie mienienie się pasty, o co kaman, chłopie. Ty wiesz o jakich my plastikach rozmawiamy?? To nie są plastiki malowane tylko czarny plastik. i nie kładzie się pastę nie wiem jaką i ile żeby się mieniła hehe, chyba na szybie ;) Myślę, że w ogóle nigdy nie używałeś pasty, tylko po twych postach lubisz statystykę :D

ps. i patrząc na twój profil i wiek i zgłaszane uwagi przez admina to weź zacznij pisać po ludzku.......he

edit

K2 ma dobry preparat (złotawa butelka) do mycia felg, polecam, w biedronce był, może jest po 8zł. Rewelacyjnie rozpuszcza i usuwa brud z alu, a jak dodamy szczotkę, gombkę jak nowe.

podjedz to wytlumacze ci o co koman czy komon reszte zostawie bez komentarza

Opublikowano

Kup czarny mat- lakier samochodowy w sprayu jak najlepszej jakości.

Pomaluj nim wszystkie czarne plastiki.

Potem czyść je plakiem.

Wszystko będzie jak nowe.

Opublikowano

poszukaj tego co uzywaja profi czyli Glym 07B.Tanie nie jest ale skuteczne.Nie tylko barwi ale czysci-to jej podstawowe zadanie.Namiastką tego środka jest Black firmy RATAj

Opublikowano

Ja do czarnych plastików używam silikonu w sprayu, firmy Wurth lub Normfest, psikam i przecieram szmatką lub ręcznikiem papierowym. w autach tez od kilku lat używam na listwy i zderzaki. do wnętrza tapicerki też sie nadaje. Jedynie gdzie nie stosuje to na kanapę bo jeździ mi d..a

To samo stosuję, tylko firmy castrol i o niebo polepsza wygląd (oczywiście do następnego mycia), malowanie plastików spowoduje podejrzenia przy sprzedaży o jakiś dzwonach, chęci ukrycia jakiś wad itp., chyba że planowane jest utrzymanie skuta do jego smierci technicznej, no to można sobie malować

Opublikowano

SONAX

Ma w swojej ofercie,specjalne czernidło do plastyków.

Jest o tyle fajne,że nie brudzi czesci lakierowanych na czarno !sciana

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
http://allegro.pl/tu...1843903599.html TURTLE WAX Black In A Flash Trim, polecam ten preparat, kolega mi polecil testujac kilkanascie i naprawde jest rewela, nie jest to typowe czarnidło wiec nie brudzi pozniej ubran itp. jezeli mamy plastik polysk stosujemy jak wosk, nanosimy zostawiamy do wyschniecia i polerujemy, jak mamy mat to od razu po nalozeniu scieramy, do plastikow w skuterze an650 np, przekrok i okolice daje super efekt,