spike Opublikowano 2 Września 2011 Opublikowano 2 Września 2011 Coś takiego jak dyslekcja nie istnieje - lenistwo i niechęć do nauki ortografii TAK. A jeśli nawet to proszę zainstalować sobie przeglądarkę (polecam Mozillę) ze słownikiem, który te byki poprawi. Zanim naciśniesz na "Dodaj odpowiedź" sprawdź błędy, które będą podświetlone czerwono i je popraw.
kleofas Opublikowano 2 Września 2011 Opublikowano 2 Września 2011 brak pojecia o mechanice to tez lenistwo? spike jaki masz tytul naukowy aby twierdzic to co twierdzisz? czy jak nazwe cie leniem i moze debilem bo nie wierz jakiego typu masz lozysko na glowce ramy. to co? albo jakie mydlo uzywasz? kwasowe czy zasadowe? zaloze sie ze wlasne dzieci na grype wsadzales na trzy zdrowaski do pieca. w tym wypadku proponuje encyklopedje medyczna w int........ 1
Klaud Opublikowano 2 Września 2011 Opublikowano 2 Września 2011 Z całą stanowczością popieram Areckiego. Ja również - zwłaszcza, co do wyważenia wypowiedzi. Poglądami politycznymi, jak widzę, bliżej mi do Kleofasa, ale sposób, w jaki bezceremonialnie zaatakował Areckiego ("moher się rozwija") był zupełnie i całkowicie nieadekwatny do sytuacji. Inna sprawa, że od lat głosuję na "okolice PO" nie dlatego, że PO jest aż takie fajne, ale jako kontra względem PiS, które w mojej opinii byłoby gorszą alternatywą dla kraju. Przy okazji: jestem na 100% przekonany, ze kierowca Tuska również nie jeździ 50kmh po zabudowanym, więc TVN gdyby chciało się pokusić o pozory obiektywizmu, to nawet z archiwum mogło coś wyciągnąć, względnie dyżurnego Pawlaka w polonezie sprzed lat Wystarczy chcieć. EDIT: przepraszam Kleofas, ale czytam, co (z takimi bykami - edytor forumowy niczego Ci nie podkreślił na czerwono?) wysmarowałeś do Spike'a - kolego, cytując Kazika "mam małego penisa, i jestem taki brzydki"? Jakieś kompleksy, że tak ziejesz ogniem dookoła?
spike Opublikowano 2 Września 2011 Opublikowano 2 Września 2011 W pierwszej części swojej wypowiedzi poddałem w wątpliwość istnienia takiej choroby - sam za czasów szkolnych miałem wydawałoby się nieuleczalne problemy z ortografią, jednak wytrwałością i nauką poradziłem sobie z nimi. W sumie to skoro miałem problemy z ortografią to dlaczego inne przedmioty szły mi całkiem nieźle - chemia, fizyka itd. Nikogo nie nazwałem przy tym debilem i stwierdzam po ostatnim Twoim poście, ze całkiem nieźle Ci poszło z ortografią !OKK . Kończąc dywagacje i gdybania zaproponowałem rozwiązanie - używanie elektronicznego słownika - mam nadzieję, że pomoże Ci on w pisaniu poprawnie postów i nie narażanie się na upominania administracji. Pozdrawiam serdecznie !V
kleofas Opublikowano 2 Września 2011 Opublikowano 2 Września 2011 tak jak napisalem wczesniej . staram sie jak moge bledy moga wyniknac z dysleksji z tego ze od 20 lat pisze tylko 4 lata po polsku itd itd . nie czas na tlumaczenia . czas na pytania dlaczego administracja reaguje tak a nie inaczaj. sadze ze naprawde trzeba przyjrzec sie administracji , bo co poniektorym chyba w glowie sie pomieszalo i to od dawna? Przerwa w pisaniu na miesiąc. Administracja
Sympatycy Worlan Opublikowano 2 Września 2011 Sympatycy Opublikowano 2 Września 2011 Oj, kleofas, wiem że administracja leży Ci na wątrobie od dawna. Zawsze staram się być obiektywnym i uważam, że tu nie masz racji. Nie należę do orłów ortografii i pewnie strzelam byki o których nawet nie wiem. Jeżeli będę miał zwróconą uwagę, to skulę ogon i przeproszę. Piszemy na polskim forum, w polskim języku i trzeba się do tego dostosować. Skorzystaj z rad kolegów, tak samo jak oni korzystają z Twoich. Nieraz przecież bulwersowałeś się, jak ktoś mało kumaty technicznie mądrzył się dziale "techniczne", albo "coś" nazwał nie tak jak trzeba. Prawda ?????. Jeszcze się czepnę. Czy takim wielkim problemem jest zaczęcie nowego zdania po kropce z dużej litery ? PS. Poznałem Ciebie osobiście i uważam, że jesteś super gość, z którym można pogadać. Znasz się na mechanice 2oo (bmw śmiga aż miło), ale daj trochę z siebie..... i proszę o trochę zrozumienia dla tej okropnej administracji. Tu sobie złapałem "punkta" Pozdrawiam Cię Marek
kmodzele Opublikowano 2 Września 2011 Opublikowano 2 Września 2011 [...] Czy takim wielkim problemem jest zaczęcie nowego zdania po kropce z dużej litery ? [...] O matko.... nie ma żadnej dużej litery. jest WIELKA litera (ta na początku zdania). Kurczę, co za wątek się zrobił. (liczę Worlan, na Twoje poczucie humoru) PS w podstawówce za dyktanda zarywałem dwóje jedna za drugą. Ale jakoś się doczołgałem. Niektóre rzeczy przychodzą człowiekowi z czasem.
kleofas Opublikowano 2 Września 2011 Opublikowano 2 Września 2011 Oj, kleofas, wiem że administracja leży Ci na wątrobie od dawna. Zawsze staram się być obiektywnym i uważam, że tu nie masz racji. Nie należę do orłów ortografii i pewnie strzelam byki o których nawet nie wiem. Jeżeli będę miał zwróconą uwagę, to skulę ogon i przeproszę. Piszemy na polskim forum, w polskim języku i trzeba się do tego dostosować. Skorzystaj z rad kolegów, tak samo jak oni korzystają z Twoich. Nieraz przecież bulwersowałeś się, jak ktoś mało kumaty technicznie mądrzył się dziale "techniczne", albo "coś" nazwał nie tak jak trzeba. Prawda ?????. Jeszcze się czepnę. Czy takim wielkim problemem jest zaczęcie nowego zdania po kropce z dużej litery ? PS. Poznałem Ciebie osobiście i uważam, że jesteś super gość, z którym można pogadać. Znasz się na mechanice 2oo (bmw śmiga aż miło), ale daj trochę z siebie..... i proszę o trochę zrozumienia dla tej okropnej administracji. Tu sobie złapałem "punkta" Pozdrawiam Cię Marek madrego to milo poczytac i posluchac, tak jak pisalem wyzej , robie co moge , i bede sie staral
Klubowicze Jack Opublikowano 2 Września 2011 Klubowicze Opublikowano 2 Września 2011 Heh, jak pamiętam większość postów Kleofasa, to zwykle były bardzo profesjonalne pod względem wiedzy technicznej. A pisane były różnie, ale zawsze zrozumiale. A od wczoraj mam wrażenie, że Kleofas daje w palnik... znaczy wypił trochę !w00t W zasadzie, to chętnie bym się przyłączył Ludzie! Czemu w tym kraju każda dyskusja musi schodzić na politykę???!! Wystarczy przejrzeć komentarze pod jakimkolwiek artykułem na portalach informacyjnych. Tytuł artykułu (zmyślam teraz): "Pies nasr... (sorry: wypróżnił się) na chodniku". Komentarze: - To wszystko przez PO! Dlaczego rząd pozwolił psu chodzić po chodniku?! Należy powołać komisję śledczą i aresztować winnych! - Aresztować psa! Gdyby PIS rządził, dawno zrobiliby z tym porządek! - A co, to już na komendzie ubikacji nie mają?... I tak mniej więcej wygląda nasza dyskusja o tym, jak to wieźli Jarka limuzyną. ...Chyba jednak lepiej walnę sobie jakiegoś drina. Kleofas, Toje zdrowie !piwko 1
dr.big Opublikowano 3 Września 2011 Opublikowano 3 Września 2011 (...)EDIT: przepraszam Kleofas, ale czytam, co (z takimi bykami - edytor forumowy niczego Ci nie podkreślił na czerwono?) wysmarowałeś do Spike'a - kolego, cytując Kazika "mam małego penisa, i jestem taki brzydki"? Jakieś kompleksy, że tak ziejesz ogniem dookoła? No cóż, chyba każdy ma kiedyś "zły dzień" .
Gość radiolog Opublikowano 4 Września 2011 Opublikowano 4 Września 2011 2. Motocyklem jest dość ciężko wymusić pierwszeństwo w konfrontacji z samochodem, ciężarówką, czy tirem I o ile wyprzedzamy na podwójnej czy jedziemy szybciej, raczej tym nie zmuszamy pozostałych uczestników ruchu do awaryjnych reakcji. No ciekawostka ornitologiczna, to ja życzę dużo szczęścia w takim razie, bo jak ja tak czasami robię i to głównie w mieście i omijając stojące auta, to widzę w większości mniej lub bardziej gwałtowny ruch kierownicą w prawo u kierującego z naprzeciwka, kiedy przekroczę tą podwójną ciągłą, a tir z reguły zajmuje większą część pasa, którym jedzie i jak zobaczy nagle 200 jadącego częściowo po jego pasie to napewno ciśnienie mu podskoczy.
Arkadiusz Opublikowano 5 Września 2011 Opublikowano 5 Września 2011 nadmieniam od razu, że to nie Jarek prowadził. Wiecie co, nasuwa mi się tutaj jedna myśl, Lech też nie prowadził !!! Uważam, że osoba która w pewien sposób jest przełożonym kierowcy, powinien zareagować na to co on wyrabia na drodze, co innego jak by był to pojazd uprzywilejowany. To nie była uprzywilejowana kolumna samochodów, tylko, jak dla mnie: duet "uprzywilejowanych" osób. Zgadzam się z tym całkowicie.
Rekomendowane odpowiedzi