monk Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Żeby nie powstał kolejny polityczny wątek, nadmieniam od razu, że to nie Jarek prowadził. Nie jest to żaden element kampanii (anty)wyborczej Klik ..ale (w 1'05") za wymuszenie na motocykliście (..i ogólnie za całą jazdę) należy się sroga nagana. To nie była uprzywilejowana kolumna samochodów, tylko, jak dla mnie: duet "uprzywilejowanych" osób.
Gość Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Prawsi i Sprawiedliwsi. A na marginesie... Za czyje tak sobie wojażują? Ja nie znam kraju w Europie (od Odry na zach.), gdzie Prezes partii opozycyjnej ma limuzynę i ochronę
Krzyciu Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Prawsi i Sprawiedliwsi. A na marginesie... Za czyje tak sobie wojażują? Ja nie znam kraju w Europie (od Odry na zach.), gdzie Prezes partii opozycyjnej ma limuzynę i ochronę Ochronę chyba sobie sam wynajął - coby czasami do stolycy z jakimś guzem nie wrócić !bicz !pomidor !vampire
dr.big Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Myślałem, że to coś ciekawego... Nie silę się na wytłumaczenie, ale przecież właśnie tak jeździ jakieś 10- 20% procent samochodów na drogach...
Klubowicze Roni Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Klubowicze Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Myślałem, że to coś ciekawego... Nie silę się na wytłumaczenie, ale przecież właśnie tak jeździ jakieś 10- 20% procent samochodów na drogach... Powinieneś dodać jakieś 20% i dopisać polskich drogach. Kwestia jest tego typu, że w przypadku zatrzymania Jan Kowalski buli a tamci się leją z policjantów.
Sympatycy orzech Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Sympatycy Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Widziałem rano ten filmik. Generalnie faktycznie nagana za brawurę aczkolwiek przyznajmy, że czasami 2oo też jeździmy jak popaprańcy. Ile to razy wyliczyłem sobie z 1000 punktów za ciągłe, różowe, na moście, wiadukcie itd. o prędkości nie wspominając. Nikt nie jest święty.
monk Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Widziałem rano ten filmik. Generalnie faktycznie nagana za brawurę aczkolwiek przyznajmy, że czasami 2oo też jeździmy jak popaprańcy. Ile to razy wyliczyłem sobie z 1000 punktów za ciągłe, różowe, na moście, wiadukcie itd. o prędkości nie wspominając. Nikt nie jest święty. Owszem, nawet częściej niż czasami.. ale są dwa ale: 1. My jesteśmy szarymi obywatelami i nasze działania są znikomo widoczne. Natomiast na osoby publiczne, a tym bardziej na Jarka, patrzy wiele oczu. Ubarwiając, my sobie możemy podłubać w nosie, im już nie wypada. 2. Motocyklem jest dość ciężko wymusić pierwszeństwo w konfrontacji z samochodem, ciężarówką, czy tirem I o ile wyprzedzamy na podwójnej czy jedziemy szybciej, raczej tym nie zmuszamy pozostałych uczestników ruchu do awaryjnych reakcji.
Sympatycy orzech Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Sympatycy Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Monku, żeby była jasność, potępiam takie zachowanie na drodze. Faktycznie my immunitetu nie mamy i za takie zachowanie jesteśmy srogo karani ale niestety w naszym kraju "władza" może więcej i nic tego nie zmieni. Ostatnio oglądałem na Youtube filmik jak rosyjski dyplomata "na bani" bawił się w kotka i myszkę z policją w Estonii. Panowie w mundurkach stali bezradni - immunitet !NOT
Sympatycy Arecki Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Sympatycy Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Trochę się boję, że pisać w takich tematach, bo utarło się , że jeżeli ktoś nie sypatyzuje z TVN i nie atakuje p. Jarka to musi być PiSowcem a ja od pewnego czasu czuję się już bezpatyjny. Ale do rzeczy. Nie pochwalam takiej jazdy i nie jest dla mnie usprawiedliwieniem to kto i kogo wozi, ale akurat TVN nie jest tutaj tym sprawiedliwym, który ma prawo oskarżać, bo ich kierowcy (podobnie jak i innych ważnych stacji radiowych i telewizyjnych) jeżdżą dokładnie tak samo gdy uznają, że im się śpieszy. Robi tak zresztą więcej Polaków, szczególnie tych na jednośladach, szczególnie gdy jadą w grupie (np. średnia predkość na trasie Lublin - Warszawa ok. 120km/h). Jak by się zachowała w tym konkretnym przypadku policja nie wiemy, bo takiej sytuacji nie było. Gdyby była kiedykolwiek to napewno TVN by tego nie przegapił i wszyscy by przez kilka dni musieli żyć tą historią. Jak się nie ma nic mądrego do powiedzenia w TV to szuka się takich "zajmowaczy czasu antenowego".
Klaud Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Pewnie, że Jarkowi się nie powinno to zdarzać. Oczywiście, że miałem takie momenty w życiu, że tak jechałem. Z calą pewnością TVN pokazałby się z lepszej strony nagrywając tego samego dnia jazdę innych liderów - minimum 2-3 partii.
T-Rex Opublikowano 1 Września 2011 Opublikowano 1 Września 2011 Przyłapali go i tyle. Ale nie jest to przypadek, tylko zwykła nagonka i choć nie trawię gościa na max, to ostatnio robi się wszystko, żeby sprowokować go do zachowania, za które większość ludzi go nie lubi. Powinni dać mu spokój. No ale wybory idą. Walka się zaczyna. Widać na filmie, że te podwójne ciągłe to takie trochę wymuszane w niektórych miejscach. My w mieście więcej tych ciągłych przed skrzyżowaniami przekraczamy hehehe Ale oczywiście nie bronię ich, bo jechali źle. Baaaardzo źle
moro Opublikowano 1 Września 2011 Opublikowano 1 Września 2011 Przede wszystkim popełnili straszną rzecz - DALI SIĘ PRZYŁAPAĆ !vampire
kmodzele Opublikowano 1 Września 2011 Opublikowano 1 Września 2011 [...] Ja nie znam kraju w Europie (od Odry na zach.), gdzie Prezes partii opozycyjnej ma limuzynę i ochronę Ale byli Prezesi Rady Ministrów wybrani w demokratycznych wyborach, chyba ochronę mają.. Byli prezydenci też. A Ministrowie - dożywotnią emeryturę. Niemałą.
kleofas Opublikowano 1 Września 2011 Opublikowano 1 Września 2011 Trochę się boję, że pisać w takich tematach, bo utarło się , że jeżeli ktoś nie sypatyzuje z TVN i nie atakuje p. Jarka to musi być PiSowcem a ja od pewnego czasu czuję się już bezpatyjny. Ale do rzeczy. Nie pochwalam takiej jazdy i nie jest dla mnie usprawiedliwieniem to kto i kogo wozi, ale akurat TVN nie jest tutaj tym sprawiedliwym, który ma prawo oskarżać, bo ich kierowcy (podobnie jak i innych ważnych stacji radiowych i telewizyjnych) jeżdżą dokładnie tak samo gdy uznają, że im się śpieszy. Robi tak zresztą więcej Polaków, szczególnie tych na jednośladach, szczególnie gdy jadą w grupie (np. średnia predkość na trasie Lublin - Warszawa ok. 120km/h). Jak by się zachowała w tym konkretnym przypadku policja nie wiemy, bo takiej sytuacji nie było. Gdyby była kiedykolwiek to napewno TVN by tego nie przegapił i wszyscy by przez kilka dni musieli żyć tą historią. Jak się nie ma nic mądrego do powiedzenia w TV to szuka się takich "zajmowaczy czasu antenowego". rece opadaja jak to czytam, motek moheru sam sie rozwija i druty czerwienieja. material tvn pokazuje tylko ze to male cos jest niestety takie samo jak wiekszosc szarosci - klamliwe , zlosliwe i glupie na tyle ze wierzy w to co robi, albo na tyle cffffffane ze nie robi nic innego , bo nie umie i politykowanie to sposob na zycie , a nie misja dla narodu ( zreszta jak 99% poslo i senatorow)
Sympatycy Arecki Opublikowano 1 Września 2011 Sympatycy Opublikowano 1 Września 2011 rece opadaja jak to czytam, motek moheru sam sie rozwija i druty czerwienieja. material tvn pokazuje tylko ze to male cos jest niestety takie samo jak wiekszosc szarosci - klamliwe , zlosliwe i glupie na tyle ze wierzy w to co robi, albo na tyle cffffffane ze nie robi nic innego , bo nie umie i politykowanie to sposob na zycie , a nie misja dla narodu ( zreszta jak 99% poslo i senatorow) Między innymi za to mam ogromnne pretensje do polityków, że doprowadzili Polaków do takiego stanu iż wystarczy coś nieprzychylnego napisać np. o TVN a już ma się łatę moheru, co ma chyba sugerować zacofanie, ciemnogród itp. Nie sympatyzuję z ta stacją dlatego, że przeświadczona o swojej misji walki z "Kaczyzmem" i moherem dawno przestała obiektywna i wiarygodna w tym co robi i stała się idealnym narzędziem dzielenia Polaków. Inna sprawa jak daleko idące wnioski potrafisz wyciagać z tak krótkiego materiału, bo rozumiem, że pisząc "to male cos" masz na myśli p. Jarka. Rozumiem, że dogłęna analiza tego materiału filmowego pozwala Ci na stwierdzenie, że "to male cos jest ... klamliwe, zlosliwe i glupie". Przykro, że zostaliśmy jako społeczeństwo doprowadzeni do tego, że o konkretnych ludziach publicznie potrafimy powiedzieć: "to male cos", bo niezależnie jak oceniamy ich działanlość polityczną i społeczną to wypadało by się wzajemnie choć trochę szanować.
kleofas Opublikowano 2 Września 2011 Opublikowano 2 Września 2011 najwiekszym zlem sa: ze dyskutujemy o g-wnianej polityce, na forum max skuter , ktore z zalozenia powinno takie wpisy usunac. ze jak sie spotkamy daj boze bede do ciebie odrazu uprzedzony , a zapewne okaze sie ze jestes super gosc. ze zaczynamy prawie kazda ( zwlasza w marginesach politycznych) dyskusje od agresji a nie od zrozumienia blizniego ( sam chyba do swietych nie naleze)przepraszam.-------------------------------------------------------------------------------------------------------- sadze ze ludziska ktore tu pisza i czytaja sa w zasadzie dobre. proponuje sprawy wyznan i przekonan zostawic poza forum. pojazd jednosladowy ma dac wolnosc w poruszaniu---- tez mysli i ducha------- zrobmy na tym forum , aby nie bylo czarne to biale itd. nawet nie szare zrobmy zeby bylo skuterowo proponuje aby zaczac wybierac administratorow tego forum w sposob demokratyczny , a nie hierachtyczny
kmodzele Opublikowano 2 Września 2011 Opublikowano 2 Września 2011 [...]proponuje aby zaczac wybierac administratorow tego forum w sposob demokratyczny , a nie hierahtyczny A tu żeś nie trafił, bo to forum jest całkowicie prywatne i administrować nim będzie właściciel (w czwórce jedyny) tak, jak Mu się żywnie spodoba. Zasadniczo gościmy tu tylko dzięki takiemu kaprysowi Administratora :-) Trzeba przyznać, że robi to na tyle umiejętnie i taktownie, że wszyscy forumowicze czujemy się całkiem dobrze (poza tymi, których bezszelestnie wypie.....o i ślad z pamięcią o nich zaginął :-) :-) ) Co do merituum; dopóki nie bierzemy się za łby, chyba nie ma nic złego, że w gronie maxiskuterowców wymieniamy poglądy na różne tematy, byle trzymać się własciwych torów (sekcji). No bo z kim pogadac o poglądach i polityce, jeśli nie ze ZNAJOMYMI? Miło znajdowac tu komentarze wyważone i ździebko poparte jakimiś faktami, przemyśleniami. Czyste i bezinteresowne opluwanie wypada nie najlepiej. Choć nie powiem: dodaje życia. :-) Ale zastanówmy się: reportaz z konwencji, na której przedstawiano zapewne program + kandydatów, skupił się na tym, że w sali było za gorąco, że jednej kandydatce obcas się zaczęił w kratce, że ktoś ładnym kandydatkom nadał nieprzyjemną ksywę, że usiłowano próby zakryć przed kamerami i że Pan Prezes w drodze powrotnej jechał za szybko. Nie rozumiem przesłania tego reportażu. A inne konwencje nie mają swoich ciemnych stron? A inni przewodniczący partii jeżdżą zawsze przepisowo?
kleofas Opublikowano 2 Września 2011 Opublikowano 2 Września 2011 liczylem na ciebie hehe -----acz kolwiek prawie kazde z panstw (teraz tak nazywanych) mialo kiedys swoich wladcow wodzy wlascicieli, zwlaszcza na naszym kontynecie. dlatego uwazam ze kazda monarchie da sie obalic nawet wirtualna. czy my tu goscimy czy jestesmy skladnia ?, chyba jest oczywiste? bez nas nie bylo by tego forum.zwlaszcza bez tych co sie udzielaja a tym bardziej tych co sa kontrowersyjni. i dylemat jest zawsze ten sam ---- co jest wiecej warte panstwo?dworzanie?czy barachlo? pytanie zostaje jedno? czy dobrze sie czujesz w manipulowanej ojczyznie?
karol Opublikowano 2 Września 2011 Opublikowano 2 Września 2011 Z całą stanowczością popieram Areckiego. Jak się nie ma o czym robić reportażu, albo nie może lub nie chce wyciągnąć meritum, szuka się tematów zastępczych, takich właśnie jak ten z jazdą 140 km/h. Niestety, wg mnie, 60 proc. lub więcej informacji w mediach to właśnie różnego rodzaju śmieci, łatwizna, informacje pobieżne. Bo co z tego filmu tak naprawdę wynika? Że K. się spieszył? Przepisy drogowe na pewno złamał, reporterzy też. Mają helikopter, powinni go ścigać z góry, byłaby większa sensacja.
malina666 Opublikowano 2 Września 2011 Opublikowano 2 Września 2011 Jak Kowalski czy Iksiński w TV mówi ze jest za poprawą bezpieczeństwa i za równością, a chwilę później swym zachowaniem czy postawą zaprzecza swoim słowom to ocenią go znajomi czy rodzina. Jesli Kaczyński mówi o prawie i sprawiedliwości i ze czarne jest białe to ocenią go Polacy. Zdjąć immunietet wszystkim. Balcerowicz musi odejść! Chyba Całe PO przekupiło dziennikarzy i opinię publiczną bo mało słychać o tego typu sytuacjach wśród ludzi z PO. Pitere ostatnio w "Fakcie" chyba złapali ze łamała przpisy jezdząc szybko.
monk Opublikowano 2 Września 2011 Autor Opublikowano 2 Września 2011 Każdy marudzi, że inni marudzą.. Ale jak się już tak wątek potoczył.. (subiektywnie) O co tu chodzi? O to, że osoby powodujące innych do posłuchu , są automatycznie, w jakimś stopniu, za nich odpowiedzialne. Bardziej obrazowo? Proszę: ksiądz nie powinien jakkolwiek grzeszyć, bo wierni patrzą; Rodzic nie powinien przeklinać, bo dzieci słuchają; Prezydent nie powinien robić błędów ortograficznych, bo jest wizytówką całego narodu, a Jarek nie powinien łamać prawa i naginać sprawiedliwość głosząc hasła "Prawo i Sprawiedliwość". Thats all folks. ..a TVN nie jest tu jakimkolwiek podmiotem (przecież dziennikarze jechali równie szybko -tyle, że o nich się nie mówi, bo są anonimowi, a Jarek jest twarzą 1/3 Polaków). edited -wersja bardziej zrównoważona
kleofas Opublikowano 2 Września 2011 Opublikowano 2 Września 2011 kwintesencja jest to ze . jak napisano wyzej dal sie zlapac! a jako orendownik prawa i sprawiedliwosci powinien swiecic przykladem , a nie z mordy robic holewe ( co u politykow jest znakiem rozpoznawczym ) okazuje sie ze nie jest ani prawy ani sprawiedliwy, poprostu jest zwyklym " Kowalskim" tylko tyle ze ------ i tutaj kazdy sobie dopisze jakie ma zdanie o tym czyms------ a to ze mu sie spieszylo to mnie to ........ owno obchodzi, na jedno sladzie dojechal by szybciej, mam na mysli taczke Apelujemy o niezwłoczną korektę pisanych postów pod kątem ortografii. Administracja jestem dyslektykiem --- i co teraz? prosze o adres gdzie beda poprawiane bledy wszelkiego typu widze ze dyslekcja nie jest tutaj mile widziana, poniewaz status ostrzezen mi sie zaswiecil troszke hehe dopisze jeszcze ze administracja powinna uzywac 2 kolorow, czerwony gdzie jest blad niebieski gdzie jest poprawnie np. holewa!!!!!!!!!!!!
Klubowicze Wrzonio Opublikowano 2 Września 2011 Klubowicze Opublikowano 2 Września 2011 Apelujemy o niezwłoczną korektę pisanych postów pod kątem ortografii. Administracja jestem dyslektykiem --- i co teraz? prosze o adres gdzie beda poprawiane bledy wszelkiego typu widze ze dyslekcja nie jest tutaj mile widziana, poniewaz status ostrzezen mi sie zaswiecil troszke hehe dopisze jeszcze ze administracja powinna uzywac 2 kolorow, czerwony gdzie jest blad niebieski gdzie jest poprawnie np. holewa!!!!!!!!!!!! Teksty naćkane błędami źle się czyta tym bardziej gdy są długie. Więc się nie oburzaj. Czasem warto przeczytać co się napisało zanim się kliknie dodaj odpowiedź. P.S. Dysleksja jest tolerowana, ale nie dyslekcja.
kleofas Opublikowano 2 Września 2011 Opublikowano 2 Września 2011 staram sie jak moge ale jak mysl wyprzedza umiejetnosci lub końkuruje z uposledzeniami to zdarzaja sie" byki" jak do tej pory administracja nie korygowala moich bledow. zaczela to robic po wpisie aby wybierac ta administracje demokratycznie, nie wspomne o zaswieceniu sie mojego stusu ostrzezen . zostawiam moje domysly i spostrzezenia kolegow do wlasnej oceny dodam jeszcze ze pomimo moich zazalen ( z wiosny tego roku) dotyczacych dzialania statusu ostrzezen , dalej nie moge odczytac przed czym jestem ostrzegany , czyli wracamy do codziennosci prawica nie wie co robi lewica. a minister transportu dalej jezdzi na ........... czy administracja spi? czy udaje ze nic sie nie stalo? jak dla mnie stalo i sie i to b.duzo . sadze ze ten pan ktory mnie tutaj szykanuje powinien byc usunienty z administracji, poniewaz jest nieobiektywny i tendencyjny. Administracja tego forum czasami daje czas na opanowanie się, z twojej strony nie ma poprawy -> urlop od forum na miesiąc. Administracja
Rekomendowane odpowiedzi