Biolog Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Na wstępie zaznaczę, że nie chodzi mi o najnowsze wersje SW-T ale o egzemplarze z lat 2005-2007. W dane techniczne też już się oczytałam i nie o ni mi chodzi, tylko raczej o "wrażenia" użytkowników, którzy mieli być może okazję porównać te dwa modele w praktyce. Powód mojego pytania jest taki, że ktoś, kto miał okazję przejechać się na mojej 600 rozważa teraz zakup SW, ale jest to egzemplarz 400. No i ma człowiek dylemat, bo nie wie "jak bardzo by się to różniło" od mojego, który zna. Trochę to zagmatwane, ale nie ukrywam, że byłoby fajnie dokooptować jednego na maxi (na razie jest "ortodoksyjny" )
Lucjan73 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Z tego co się orientuje to SW 400 ma oksydowany widelec i felgi (takie ciemniejsze od naszych ) licznik jest wyskalowany do 160 a i jeszcze ten element który służy za uchwyty dla pasażera i jednocześnie jest podstawą pod kufer też jest ciemniejszy. Z wizualnych różnic to chyba tyle a co do mocy to 400 jest troszke słabsza ale mimo to daje rade !OK (Arkasiusz śmigał do DE na SW 400 T a one mają te same silniki) Dwa cylindry robi swoje, nie ma na rynku drugiego skutera w tej klasie pojemności z "dwoma garnkami" Honda to Honda powiedz znajomemu ... będziesz Pan zadowolony... !scooter
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Administrator Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Z tego co się orientuje to SW 400 ma oksydowany widelec i felgi (takie ciemniejsze od naszych ) licznik jest wyskalowany do 160 Lucek... siejesz zament SW 400 ma zegary wyskalowane do 180 km/h. Potrafi jechać 170 km/h... czyli szybciej niż niż nowy T-max 500 (co nie Worlan?) Jedyna róźnica to, że przyspiesza trochę gorzej od 600'tki. Optyka jest identyczna w obu wersjach.
Lucjan73 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Ojcze Dyrektorze ! z licznikiem to faktycznie mogę nie mieć racjii, wiem tylko że jest mniej wyskalowany jsk w SW 600 bo 600 ma do 200 km/h !YES A co do optyki to prosze: Widać oksydowany widelec, felgi i podstawe pod kufer ? No i jeszcze że nie tylko srebrne tak mają:
ŻABA Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Witam, Z różnic zewnętrznych i technicznych jeszcze kilka detali: -600-tka ma minimalnie większą tarczę hamulcową z przodu (tył chyba taki sam) -400-tka chyba nie występowała w wersji z ABS (ale może jestem w błędzie?) -występują subtelne różnice w zestrojeniu napędu, np. lżejsze rolki, stąd polemizowałbym z Potrafi jechać 170 km/h... -mniejsza moc jest rekompensowana mniejszym spalaniem (4,6 - 5 l) -gdyby ktoś miał wątpliwości, jaką ma wersję, to oznaczenia pojemności silnika należy szukać na bloku silnika z lewej strony, w okolicy mocowania centralki
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Administrator Opublikowano 29 Sierpnia 2011 -występują subtelne różnice w zestrojeniu napędu, np. lżejsze rolki, stąd polemizowałbym z Żaba... sprawdzone. Zresztą zapytaj Worlana, który T-maxem nie mógł mnie dojść na długim odcinku obwodnicy Radzymina !vampire Oczywiście na starcie spod świateł dostawełem tęgie baty !w00t
Sympatycy Worlan Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Sympatycy Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Bo ja nie wychodzę przed orkiestrę. Na poważnie tego dnia t-max coś miał słaby dzień, ja miałem zapalenie łokcia (prawej ręki) co powodowało brak pełnej kontroli nad manetką gazu, a poza tym nie lubię się ścigać ze skuterem niższej klasy . Te 170km/h zostało już poprawione i podczas wycieczki na Mazury z Kisielem i Grześkiem76 wskazówka prędkościomierza przekroczyła 175km/h Ale trzeba przyznać, że Mariusz na swoim SW 400 śmigał 170km/h i jestem tego świadkiem.
Rekomendowane odpowiedzi