daszek Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Mam taki chytry plan: od 15-do 23 września wziąć urlop i w tym czasie chcę zrobić taki mały wypadzik na płd PL. Pierwszy nocleg planowany, następne jak się trafią po drodze. Pierwszy dzień dojazd, nocleg, droga 100 zakrętów, nocleg lub też od razu, przejazd przy granicy, nocleg w okolicy Cisnej, powrót. Czyli 3 lub 4 dni. "Wyprawa" ma na celu złapanie wiatru we włosy i much w zęby, czyli delektowanie się jazdą. Jak się trafi coś do zwiedzenia, to się zwiedzi, ale nie na siłę. Czy ktoś z Koleżeństwa pisze się na wspólny wyjazd?
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Klubowicze Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Traska extra.Ja w tym terminie tj 16-19 będę koło Walimia na imprezce więc blisko ale nie da się tego niestety połączyć.Okolice zajefajne byłem już tam 3 lub 4 razy i ciągle mało czasu żeby wszędzie pojechać i wszystko zobaczyć.Powodzenia i może się zobaczymy na trasie
GrzechoCnik Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Daszek, jeśli dobrze pamiętam to Cisna jest w Bieszczadach a droga 100zakrętów koło Kudowy. Jak masz zamiar taki kawał drogi zrobić, to życzę miłej jazdy.
daszek Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Daszek, jeśli dobrze pamiętam to Cisna jest w Bieszczadach a droga 100zakrętów koło Kudowy. Jak masz zamiar taki kawał drogi zrobić, to życzę miłej jazdy. Zgadza się, to dwa przeciwległe zakątki południowej granicy PL. Mnie bardzo rajcuje jazda górskimi drogami Dzięki za życzenia, ale lepiej byś się przyłączył
GrzechoCnik Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 ... ale lepiej byś się przyłączył Ja już swój urlop zużyłem na inne uciechy. Dlatego stać mnie najwyżej na "Zakończenie Lata" organizowane przez braci warmii i mazur w Ełku 16go. Tak więc z tobą się nie załapię. sorki !placz1
Pieniek Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Daszek jeśli już będziesz w okolicy Cisnej to nie możesz ominąć wyglądającej niepozornie na mapie dróżki Cisna - Bukowiec przez Buk i Tresnę. Asfalt jak stół, zakręt w zakręt i 15 km przepięknych widoków. Pozdrawiam.
daszek Opublikowano 22 Września 2011 Autor Opublikowano 22 Września 2011 Dzięki, nie pominę ---- O właśnie spojrzałem na mapę - wygląda miodnie --- Ustaliłem, że wyjeżdżam w środę 21 września. Pierwszy nocleg Ścinawka Średnia. Następny jak sądzę w okolicach Cieszyna, następnie Komańcza lub bliżej, no i przejazd przez Cisną, a później powrót w niedzielę do Wawki. ----------- Dojechalem na miejsce. Pogoda dobra, trochę chmur, mogłoby być więcej słońca. Drogi lepsze niż w Łodzi Pozdrawiam tych co nie mogą tu być. --------- Po tych 100 i trochę zakrętach muszę przyznać, na południu potrafią inwestować unijną kasę. Prócz kilku odcinków droga b.ładna. Słońce wyglądało zza chmur, widoki super. Nocuję w Kończycach Małych, fajna miejscówka.
Arkadiusz Opublikowano 22 Września 2011 Opublikowano 22 Września 2011 Daszek szerokości i suchości życzę, Ps. Robisz chyba jakąś dokumentację foto ?
daszek Opublikowano 26 Września 2011 Autor Opublikowano 26 Września 2011 Daszek szerokości i suchości życzę, Ps. Robisz chyba jakąś dokumentację foto ? Dzięki. Walące się niebo na głowy, jak by to ujęli Galowie, zniechęcało do robienia zdjęć. No i byłem nastawiony zasadniczo na trasę, a nie na zwiedzanie. Dodatkowo musiałem liczyć się z czasem, ponieważ miejsca na noclegi wynajmowałem na bieżąco (prócz pierwszego). Cała trasa wiodła fajnymi, krętymi drogami, ale niestety, widoki były zakrzaczone. Zwięzły opis zamieściłem TU
GrzechoCnik Opublikowano 26 Września 2011 Opublikowano 26 Września 2011 Fajny opisik. Fotek mogłeś cyknąć więcej, ale rozumiem to nastawienie na jazdę. Ta Knurowska Droga to fajna rzecz. Mała uwaga: nie parkujemy na zakrętach (ostatnie zdjęcie) PRD nie odróżnia zakrętów wirtualnych od realnych Domniemuję, że wrażenia niezapomniane.
daszek Opublikowano 26 Września 2011 Autor Opublikowano 26 Września 2011 [...] Domniemuję, że wrażenia niezapomniane. Wiadomo, a byłyby bardziej, jak byśmy jechali w grupie i przy +25 *C
Sympatycy smok.wawelski Opublikowano 26 Września 2011 Sympatycy Opublikowano 26 Września 2011 Jechałem wczoraj przez drogę w okolicach Ochotnicy. Genialna! Równa i miliony zakrętów, a do tego widok na Tatry (jeśli pogoda pozwala). W przyszłym roku muszę odwiedzić to miejsce jednośladem...
Jerry_R Opublikowano 3 Grudnia 2011 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Bardzo podoba mi sie idea tej trasy. W tym roku bylem w Bieszczadach, m.in. w tych miejscowosciach, ktore wymieniales, knajpy tez, wrazenia rowniez podobne !winkiss Wyjazd byl jednak autobusem i pociagiem, z chodzeniem po gorach. Udal sie, ale byloby duuuuzo fajniej, gdyby byl na 2oo kolkach. Bardzo chetnie bym pojechal ta droga w przyszlym roku na !scooter
Rekomendowane odpowiedzi