Bulba Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Witam. Jezdzac puszka czesto uzywam okularkow polaryzacyjnych. Jestem z nich mega zadowolony. Wspanialy wynalazek Zapragnalem miec to samo w kasku. Czy ma ktos pomysl jak nakleic np. taka folie http://allegro.pl/folia-polaryzacyjna-polaroid-liniowa-a4-i1719706944.html Na szybke ?
daszek Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 [...]Czy ma ktos pomysl jak nakleic np. taka folie http://allegro.pl/folia-polaryzacyjna-polaroid-liniowa-a4-i1719706944.html Na szybke ? Używałem filtra polaryzacyjnego w aparacie i żeby uzyskać odpowiedni efekt trzeba było takim filtrem obracać, by dostosować się do kąta odbicia padającego światła. Chcąc użyć taką folię, trzeba by zamówić w wymiarze większym jak szybka i obracając dobrać optymalny kąt. Przy czym optymalny dla danych warunków, ponieważ pod innym kątem już może nie zdawać taka folia egzaminu. W pewnych sytuacjach widoczność może być gorsza niż bez takiej folii, no i na LCD widać bańki mydlane
Bulba Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Wiem jaki efekt chce uzyskac. Wiem jak go uzyskac. Nie wiem jedynie jak przykleic ta cholerna folie aby nie zniszczyc blendy. Niby pod koniec miesiaca, gosc ze wskazanej aukcji ma byc w posiadaniu kleju o idealnej przezroczystosci do ekranow LCD, co powinno dobrze sie sprawdzic w przypadku polweglanu.
daszek Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 [...] Nie wiem jedynie jak przykleic ta cholerna folie aby nie zniszczyc blendy. [...] Przyklej klejem, który nie wchodzi w reakcję z materiałem z którego wykonana jest blenda, albo też za pomocą bezbarwnej taśmy klejącej dwustronnej. Wtedy musisz kombinować, tzn wyciąć paski o szer ok. 2mm i przyklejać samym brzegiem. Tak jak to się robi mniej więcej z foliami antifog. W ten sposób musisz przyklejać od wewnętrznej strony blendy.
Rekomendowane odpowiedzi