Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Głuchy Policjant na motorze...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Normalnie szlag mnie trafia jak widzę marnotrawienie pieniędzy podatników...

Nic dodać i nic ująć...

Ktoś powinien za to ponieść jakąś surową karę grzywny !

Opublikowano

W naszym kraju jak ktoś nie zrobi wajchy to chyba by się pochorował . Jeden wielki skandal .

• Sympatycy
Opublikowano

Nie żebym chciał bronić decydentów odpowiedzialnych za ten problem, ale chętnie posłuchał bym innych opinii na ten temat. Jeden tendencyjny materiał "dziennikarski" to trochę za mało żeby mieć całościowy obraz i wydawać wyroki.

Pewnie prawdą jest, że w wielu przypadkach zamówieniami w takich służbach jak policja zajmują się ludzie nie do końca do tego przygotowani, ale istnieją też inne uwarunkowania, które sprawiają, że później wychodzą takie "kwiatki".

Jak zwykle sprawa nie jest (przypuszczalnie) taka czarno-biała jak by tego chcieli ci, którzy potrzebują "papki" do podtrzymania oglądalności.

• Sympatycy
Opublikowano

"...Dyżurny jak ma się skontaktować, wywołuje przez komórkę"...

!tut

Jak znam życie, to pewnie chodzi o prywatną komórkę funkcjonariusza !sciana

Nic to, "chodźmy haratnąć w gałę" :D

pzdr

• Klubowicze
Opublikowano

Nie no Panowie to jest jakaś masakra !!! Ciekawe czy ten reportaż jest delikatnie "podkręcony" czy rzetelnie i realistycznie wykończony? Jeśli taka jest rzeczywistość kolegów z Niebieskiej krainy, no to współczucie.

:P

ps. obserwując zabawki na swoim podwórku, to jest to bardzo możliwe !placz1 .

• Klubowicze
Opublikowano

Czytając ten artykuł powiem szczerze zdębiałem !sciana .

Ale po namyśle, dochodzę do wniosku, że przetarg był robiony dla całej Polski i ktoś zapomniał o tych kilku "małych" miejscowościach, w których system analogowy już nie pracuje.

Zastanawiać może tylko totalny infantylizm w tej sprawie. Czy nie można było zrobić aneksu do umowy, w którym zapisanoby zamianę analogowych urządzeń na cyfrowe w motocyklach przeznaczonych dla wspomnianych miast? Tego ustawa o zamówieniach publicznych przecież nie zabrania. :P

Opublikowano

Oglądałem to wczoraj i włosy mi się zjeżyły - nie wiedziałem czy to kabaret, czy ktoś sobie robi jaja.

W zasadzie mogli im też nie dawać rollgazu, tylko ustawić np. motory na max. prędkość 20 km/h albo zamontować im kierownicę za plecami. Nie wiem jak coś takiego jest możliwe i do tego Pan Rzecznik (prędzej jeziorak) mówi że wszystko jest OK.

Ze jeszcze do k...y nędzy nie wywalili tych matołów na zbity pysk.

Opublikowano

Sezon ogórkowy... Jak nie ma o czym mówić, to coś się zawsze znajdzie :P Tetra pracuje w 4 dużych miastach w kraju, pozostała część Polski pracuje w systemie analogowym. Nie jest prawdą, że na analogu nie słyszą cię inni użytkownicy - to jest tylko sprawa systemu łączności (simplex/duplex) Na pewno nie ma problemów technicznych ze zmianą stacji w kilkudziesięciu motocyklach, tak, żeby każdemu dogodzić, choć faktycznie logika policyjnych przetargów jest dyskusyjna...

• Sympatycy
Opublikowano

No ja p..... A jakie info w końcówce materiału - przetarg wygrały ubrania bez ochraniaczy na plecach !!!!!! No i debilna odp. rzecznika na temat zainstalowanej metalowej skrzynki za kierowcą motocykla - masakra, nie trzeba mieć uprawnień rzeczoznawcy by stwierdzić że stwarza ona niebezpieczeństwo dla kierującego w razie wypadku - to widać gołym okiem. Za taką bezsensowną wypowiedź rzecznik powinien wylecieć dyscyplinarnie tak jak wszystkie osoby odpowiedzialne za przetarg.

Opublikowano

Jak znam życie, to pewnie chodzi o prywatną komórkę funkcjonariusza !sciana

Dobrze znasz życie Szorstki, bardzo dobrze !OK !OKK

Opublikowano

.... Za taką bezsensowną wypowiedź rzecznik powinien wylecieć dyscyplinarnie tak jak wszystkie osoby odpowiedzialne za przetarg.

Aj tam, aj tam. Funkcja rzecznika jakiejkolwiek organizacji jest po to zrobiona, by wygładzać wszelkie niejasności, zwiazane z chybionym działeniem. Oni muszą być. Muszą często kłamac i gadac bzdury, w imieniu swoich często niekompetentnych, skorumpowanych przełożonych. I niech mi się tu ktokolwiek się nie obraża, bo sami słuchając ich wypowiedzi w mediach nie wierzymy w to co słyszymy. To są bardzo dzielni ludzie tomato.gif.

BTW: mistrzami w tej dziedzinie są od zawsze wcale nie ruscy, tylko amerykanie. ( Sprawa OJ Simpsona, sex afera Clintona, generalnie cały marketing)

Opublikowano

Największym problemem jest fakt, że nie czerpie się z doświadczeń innych. Za naszą zachodnią granicą już 20 lat temu motocykle miały schowane "bezpiecznie" wyposażenie.

bernd5464255.jpgbmwk75500x427.jpg

Jak patrzę na to nasze Polskie cudo, to nawet bezpiecznie wsiąść na motocykl nie można :P

Opublikowano

Miało być tanio i jest. To co z tego, że kanciasto i metalowe skrzynki. Typowo polskie wykonawstwo za typowo polskie pieniądze. Niemcy wydali przecież znacznie więcej.

A rzecznik jak zostanie za bardzo zjechany przez prasę to się go wymieni. On zawsze znajdzie pracę np u producenta wytłaczanek. Przecież nie musi się znać na przedmioce, tylko mieć gładką gadkę.

!bicz !tank :):P:rifle::)

Cyngiel sam się w kieszeni odbezpiecza.

Opublikowano

W materiale widziałem że policjanci jeżdżą w nolanach N-com. Nie ma chyba problemu żeby sobie zakupili moduły i skonfigurowali swoje prywatne telefony po bluetooth-e !walkm

• Sympatycy
Opublikowano

Nie ma chyba problemu żeby sobie zakupili moduły i skonfigurowali swoje prywatne telefony po bluetooth-e !walkm

Gdyby relacja ceny n-com-ów, do zarobków policjantów była taka, jak np. w Niemczech,

pewnie nie byłoby problemu. whist

W Niemczech nie ma tego problemu z innego powodu - niemiecki

policjant nie musi używać "służbowo" prywatnej komórki... :P

pzdr

Opublikowano

Smutna prawda o niekompetencji i niefrasobliwości. Czy to tylko ignorancja, czy może są inne powody, dla których zamówienia wyglądają tak, jak w tej relacji? Lobby, korupcja... Chyba niewykluczone :)

• Klubowicze
Opublikowano

No i doczekaliśmy się oficjalnego stanowiska KGP w tej sprawie: LINK

Jak widać nie do końca jest prawdą "głuchota" policjantów.