Marynarz Opublikowano 6 Lutego 2012 Opublikowano 6 Lutego 2012 no i kolejna nowość elektryczna i to z dość nietypowej firmy (jeśli chodzi o produkcję 2oo) najbardziej spodobało mi się zastosowanie iPhone (choć nie jestem jego zwolennikiem ) jako startera oraz umiejscowienie w kierownicy wszystko pod ręką (nawigacja, może i nawet jakiś system audio wbudowany, no i oczywiście zabezpieczenie przed zewnętrznymi warunkami atmosferycznymi). W skali 1-5 daję 4+ za design i pomysłowe rozwiązanie z telefonem
przemas Opublikowano 6 Lutego 2012 Opublikowano 6 Lutego 2012 Najbardziej zaciekawiły mnie te "narośla" przy przednim kole: Początkowo mślałem, że to drugi silnik czyli napęd AWD !!! Niestety notka prasowa BMW mówi o jednym silniku napędzającym koło tylne. Czyżby to jakiś system odzyskiwania energii???
Marynarz Opublikowano 6 Lutego 2012 Opublikowano 6 Lutego 2012 a może po prostu taki "dizajn" jakoś tak nie symetrycznie by wglądało gdyby to było "normalne" kółko lecz może to być faktycznie jakiś system zamontowany
Sympatycy m@rkiz Opublikowano 29 Lutego 2012 Sympatycy Opublikowano 29 Lutego 2012 Hiszpański skuter elektryczny LEMev Stream - sprzedaż rusza w tym roku cena 5350 euro. Podstawowe dane: V max. 105 km/h, Moc 22 KM, moment obortowy 100nm, aku LiFePo4. Galeria i film http://www.lemev.com/es_ES/galeria 1
Mareczek Opublikowano 29 Lutego 2012 Opublikowano 29 Lutego 2012 Hiszpański skuter elektryczny LEMev Stream Ładny !scooter Może kiedyś na wakacjach gdzieś tam w świecie takiego właśnie sobie wypożyczę. !OK
Kaper Opublikowano 1 Marca 2012 Opublikowano 1 Marca 2012 Naprawdę ładny. Co prawda poskąpili na akumulatorze - ciekawe na ile da się osiągnąć zasięg deklarowany 80 km (czyli wyłącznie miejski - bez nawet podmiejskiego). 72V i 50Ah czyli 3,6kWh (na stronie zaokrąglone do 4Wh) to jednak tylko ok. 5 KM do dyspozycji przez godzinę i to "na wejściu". Co prawda straty na przeniesieniu napędu mają szansę być nie za duże a i sprawność w szerokim zakresie obrotów pewnie fajna. ale i tak wydaje się nie za dużo. No i z ładowaniem w broszurce coś propagandowo pojechali: standardowe ładowanie 10A 5h czyli 100% sprawności. Pogratulować. Ale szybka ładowarka jest jeszcze lepsza: 20A 2h - sprawność 125% !sciana Żarty na bok - cena nie zabija. A na białym bym się chętnie przejechał. Pewnie nie raz
Rekomendowane odpowiedzi