Sympatycy Zenek Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Sympatycy Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Witam. Możecie polecić jakiś dobry Assistance na Europe? Jaka ubezpieczalnia ma w tej chwili najciekawszą propozycje? Być może ktoś z Was przerabiał ostatnio temat i może coś doradzić.
donio Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Ja wcześniej kupowałem w Warcie lub Pzu. Ostatnio jednak koleżanka od brokera ubezpieczeniowego poleciła mi Hestię. Najlepiej sam pójdź do brokera i sprawdź. Jest MULTI ofert i każda jest inna. Zależy kto czego oczekuje. Ja np. połączyłem assistans z ubezp. domu i zdrowotnym na czas wyjazdu. Wychodziło najlepiej i a przede wszystkim zakres był taki jakiego oczekiwałem czyli wszelkie naprawy i holowania oraz duże kwoty ubezpieczeń zdrowotnych. Ps. Mój kolega w zeszłym roku jechał do Francji. Zabrałe ze sobą kartę z NFZ-tu. Niestety miał mały wypadek i okazało się, że i tak musi pokryć częśc kosztów karetki, pobytu w szpitalu i leczenia (ok. 10%. Jednak wyszła całkiem pokaźna sumka. Dlatego proponuję ubezpieczyć się zdrowotnie. Koszt niewielki, a spokój gwarantowany. Oczywiście życzę miłem podróży bez przykrych przygód. Pozdrawiam
GrzechoCnik Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Ja kupiłem do Marl, a pisałem o tym TUTAJ Za niecałe 50zł miałem na siebie i na motor. Nadmienię że był to mój wybór a nie najlepszy i najtańszy na rynku. Wcześniej nic nie miałem u nich wykupione.
dr.big Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Rozmawiałem ostatnio z Bilety i mówił coś o ADAC, który podobno oferuje swoje ubezpieczenia również w Polsce. Nie wiem, na ile można ich polecić, bo do tej pory korzystałem z ich usług jedynie w D.
Klubowicze Wrzonio Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Klubowicze Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Ja wykupiłem w PZU roczny pakiet "PZU Pomoc", na Polskę i Europę (bez Mołdawii i Rosji) oraz Iran, Izrael, Maroko, Tunezję i Turcję. Zabezpieczają ponoć wszystko łacznie z dowozem paliwa gdy zabraknie. Koszt 217 zł. Za granicą może się zdarzyć, że trzeba wyłożyć kasę a następnie w Polsce zwracaja pieniądze wg załączonych rachunków. Generalnie najlepiej nie korzystać ale w razie czego warto mieć.
kropi Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Ja mam w Warcie podróżnika 30 - dniowego, koszt ok.60 zł. W multiagencji, gdzie zwykle zaopatruję się w ubezpieczenia, nie wiedzieli nawet o takiej opcji, a w Warcie zagadnalem przy okazji przypisywanie polisy oc Burgiera.
wojna79 Opublikowano 19 Marca 2012 Opublikowano 19 Marca 2012 cześc, mam problem jade do mediolanu i chce wykupić assistans który choć troche będzie mi mógł pomóc w razie problemów byłem dziś w WARTA i dostałem informację że mają owszem ale obowiązuje na terenie kraju i tylko w zestawie z ich OC PZU też oczywiście ale musze wykupić AC - 2000zł Byłem u agenta który ma kilka różnych ubezpieczalni i powiedział ze tylko Warta możecie doradzić co zrobić? Czy to co mówili to prawda? czy byli słabymi agentami?
Lucjan73 Opublikowano 19 Marca 2012 Opublikowano 19 Marca 2012 Witaj, zapytaj w Generali ja kupowałem w taki pakiet mototurysta czy coś podobnego. Cenowo było całkiem całkiem.
marecki Opublikowano 19 Marca 2012 Opublikowano 19 Marca 2012 Kupowałem takie ubezpieczenia co roku jak jechałem gdzieś dalej, w zeszłym roku z tego zrezygnowałem. Brałem je i od PZU i od Allianza. Takie ubezpieczenia mają jedną wade - bardzo małe kwoty na naprawy i holowanie. Jak Ci sie coś stanie gdzieś daleko od granicy to zaholują Cię do najbiższego warsztatu pod warunkiem że nie dalej jak 150km jak dalej to i tak musisz zapłacić lub dopłacić już nie pamiętam dokładnie. Zwroty za nocleg i naprawy też są do kilkuset euro. (chyba 200 lub 250) Zastanów się czy warto, ja za dwa tygodnie płaciłem cos kolo 100pln. Wrazie awari musisz pamiętać że się niemało nadzwonisz i naczekasz. Ale jak jedziesz sam i jest to twój pierwszy wyjazd to chyba jednak poleciłbym to wykupić.
tomekmajesty Opublikowano 19 Marca 2012 Opublikowano 19 Marca 2012 W PTU jest na ten sezon pakiet moto, wziąłem i od sumy 20000 wyszło mi 1600 zeta A ADAC rzeczywiście już sprzedaje na pl, koleś ze śląska odmian bierze na auto pakiet już drugi rok, tylko nie pamietam czy kupuje w de czy w pl
Administrator Artix Opublikowano 20 Marca 2012 Administrator Opublikowano 20 Marca 2012 Co roku wykupowalem w PZU na 15 dni assistance extra na auto, motocykl bez roznicy. Koszt nie przekraczal 200 zl w przypadku auta i 100 zl na moto, nie musialem miec AC, ba nie musialem miec nawet OC wykupionego w PZU bo to oddzielna polisa. Zreszta auto mialem ubezpieczone w Axa a extra asisstance wlasnie w PZU. Na moto mam od zawsze w PZU bo najtaniej
wojna79 Opublikowano 20 Marca 2012 Opublikowano 20 Marca 2012 Co roku wykupowalem w PZU na 15 dni assistance extra na auto, motocykl bez roznicy. Koszt nie przekraczal 200 zl w przypadku auta i 100 zl na moto, nie musialem miec AC, ba nie musialem miec nawet OC wykupionego w PZU bo to oddzielna polisa. Zreszta auto mialem ubezpieczone w Axa a extra asisstance wlasnie w PZU. Na moto mam od zawsze w PZU bo najtaniej ciekawe jak sie Tobie udało ja byłem w PZU i powiedzieli ze bez AC nie ma szans we Warcie powiedzieli ze bez OC u nich nie ma szans jak poszedłem z ich OC to powklepywała laska cos w kompa i powiedziała ze niestety nie mogą mi przyznac assistansa na europe łapie sie tylko na assistans w kraju kurde jaka chora jest biurokracja w tym kraju cześc, mam problem jade do mediolanu i chce wykupić assistans który choć troche będzie mi mógł pomóc w razie problemów byłem dziś w WARTA i dostałem informację że mają owszem ale obowiązuje na terenie kraju i tylko w zestawie z ich OC PZU też oczywiście ale musze wykupić AC - 2000zł Byłem u agenta który ma kilka różnych ubezpieczalni i powiedział ze tylko Warta możecie doradzić co zrobić? Czy to co mówili to prawda? czy byli słabymi agentami? dzwoniłem na infolinie do -Aviva -Axa -Alianz -Liberty -Link 4 nikt nie ma w ofercie zadzwonie jeszcze do Generali jak poleca Lucjan73 ale mam nie mile wspomnienia z nimi
Administrator Artix Opublikowano 21 Marca 2012 Administrator Opublikowano 21 Marca 2012 Bede przedluzal OC na SW dzis albo jutro to sie zapytam mojej agentki o co biega, o wiek pojazdu na pewno nie chodzi bo auto mialo 12 lat i nie bylo problemu z assistance. Moze w tym roku cos pozmieniali, nie mam pojecia inna sprawa ze ja akurat nigdy nie potrzebowalem uzywac assistance ale z wykupionym zawsze czulem sie bardziej komfortowo.
wojna79 Opublikowano 21 Marca 2012 Opublikowano 21 Marca 2012 Witaj, zapytaj w Generali ja kupowałem w taki pakiet mototurysta czy coś podobnego. Cenowo było całkiem całkiem. dzwonilem wlasnie do generali na info linie i powiedzieli ze nie sprzedaja pakietów na maotocykl hmm nie wiem jak to wam sie wszystkim udało
kropi Opublikowano 21 Marca 2012 Opublikowano 21 Marca 2012 Wg pani z multiagencji firmy wycofują się z assistance bo to się mało opłaca a jest dużo zamieszania - robią coraz więcej zastrzeżeń, podnoszą ceny - oferty znikają lub robią się mało dostępne. Proponuję spytać w Warcie o pakiet "Mototurysta", ja to miałem w zeszłym roku na Austrię i kosztowało równo 60 zika na miesiąc, działał też w kraju, ale czy mają to w ofercie w tym roku - nie wiem. Na Vulcana mam całoroczne assistance w PZU ale tylko na PL, zresztą też nie wiem czy w tym roku obowiązuje. Moja rada - pytać w kilku miejscach, multiagncje często nie znają pełnej oferty ubezpieczycieli bo pełno tego na rynku i może zwyczajnie nie wiedzą, co mają.
Sympatycy Miętus Opublikowano 21 Marca 2012 Sympatycy Opublikowano 21 Marca 2012 WARTA Towarzystwo Ubezpieczeń i Reasekuracji S.A. ma w swojej ofercie assistance krótkoterminowe : 1. Podróżnik 15 dni 2. Podróżnik 30 dni Sugeruje zapytaj o szczegóły doradce ubezpieczeniowego swojego makroregionu detalicznego.
Klubowicze pazdzioch Opublikowano 21 Marca 2012 Klubowicze Opublikowano 21 Marca 2012 W ubiegłym roku podczas wyjazdu do Estonii mieliśmy ze Zdunem ubezpieczenie za 90 zł.w tym koszty leczenia i ewentualnego transportu do Polski na 200.000 i asistans na 45.000 od zdarzenia na 5 zdarzeń,O szczeguły możesz zapytać Zduna na PM
wojna79 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 WARTA Towarzystwo Ubezpieczeń i Reasekuracji S.A. ma w swojej ofercie assistance krótkoterminowe : 1. Podróżnik 15 dni 2. Podróżnik 30 dni Sugeruje zapytaj o szczegóły doradce ubezpieczeniowego swojego makroregionu detalicznego. jak pisałem wczesniej bylem u przedstawiciela Warty w Srodzie i po kilku pytaniach i wklepaniu czegos w komputer dostałem informacje ze niestety nie nie dalo mi to spokoju i ze bylem przekonany o tym ze ubezpieczenie jak piszesz wystepuje w Warcie zadzwonilem do innych przedstawicieli i na 3 telefony u 2 przedstawicieli uzyskalem info ze moge wykupic wygląda na to ze na ten moment tylko Warta oferuje assistance na motocykl bez wykupienia AC ale bede pewny w momencie gdy podpisze umowe a wiec udało sie dzis podpisalem umowe choc nie obylo sie bez problemow jako ze zakupilem motocykl z waznym OC (Warta) do lipca po przerejestrowaniu go dzisiaj poszedlem przepisac OC na siebie mialem doplaty 20 zl na te pozostale 3 msc skoro mam OC moge wykupic Assistance i tu lekkie schody agent wprowadza w komputer moje dane i zaznacza opcje Podróznik 15 niestety nie mozna a wiec probujemy dalej Podróznik 30 i nie zaskoczyla mnie informacja ze nie mozna ostatnia proba roczny pakiet (78 zl) i sie udalo jest to o tyle dziwne ze Assistance Warty moze funkcjonowac tylko z ich OC a przeciez moje oC w lipcu sie konczy i nie musze przedluzyc u nich najwazniejsze ze jest mam nadzieje ze nie bede musial korzystac
kropi Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Właśnie ubezpieczyłem Burga w PZU, na caly rok z assistance komfort bez limitu km (tańszy wariant obejmuje zdarzenia w promieniu ponad 20km od domu) przy zniżce 60% wyszlo niecałe 3 stówy, z nnw ofkozz. Samo ac gdybym brał, zmieściłoby się w 80 złociszy circa. Tak więc nie jest to jakaś super tania impreza, ale jak ktoś lubi spokój to za 2 stówki może go sobie trochę dokupić. Ubezpieczenie to jest ważne na całą Europę z wyjątkiem chyba Rosji i Mołdawii, ale tego nie jestem pewien.
adams Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Opublikowano 18 Kwietnia 2012 W zeszłym roku kupiłem assistance w PZU na Europę za 192 zł, ale OC też mam w PZU. Co 'gorsza' skorzystałem z usługi bo strzelił mi pasek klinowy.
zapaleniec Opublikowano 22 Czerwca 2012 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Witam wszystkich, Zdecydowanie i z czystym sumieniem polecam assistance w SOS PZMOT Podstawowe zalety: - obejmuje motocykle, samochody i kampery - nie ma znaczenia gdzie oraz jakie masz ubezpieczenie - można wykupić na osobę (dzięki temu 1 pakiet obejmuje mój skuter i samochód) - nie ma ograniczeń wieku pojazdu - assistance krajowy i zagraniczny - naprawdę niskie ceny za roczne pakiety (od 60zł)
kfcent Opublikowano 22 Czerwca 2012 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Potwierdzam i również polecam PZMOT - assitance przypisane do kierowcy a nie do pojazdu - to duzy plus jak się posiada np. dwa moto i auto http://www.sospzmot.pl/index.php/site/buy.html
Lucjan73 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Opublikowano 22 Czerwca 2012 W tym roku przed wyjazdem do Berlina kupiłem ponownie w Generali pakie assistance na 7 dni za 35 zł - wersja full wypas.
VoYtaZ Opublikowano 29 Czerwca 2012 Opublikowano 29 Czerwca 2012 Właśnie ubezpieczyłem Burga w PZU, na caly rok z assistance komfort bez limitu km (tańszy wariant obejmuje zdarzenia w promieniu ponad 20km od domu) przy zniżce 60% wyszlo niecałe 3 stówy, z nnw ofkozz. Samo ac gdybym brał, zmieściłoby się w 80 złociszy circa. Tak więc nie jest to jakaś super tania impreza, ale jak ktoś lubi spokój to za 2 stówki może go sobie trochę dokupić. Ubezpieczenie to jest ważne na całą Europę z wyjątkiem chyba Rosji i Mołdawii, ale tego nie jestem pewien. Assistance komfort w PZU to jest domyślnie do OC, dopłacić można do wariantu Super, który dla PL kosztował mnie 130zł na rok. Komfort dotyczy tylko transportu w przypadku zdarzeń objętych OC (stłuczki, wypadki a nie awarie). Istnieje limit kilometrów, poczytaj kropi w OWU, limit jest do 150km, można natomiast wykupić wersję ze zniesionym ograniczeniem na szkody bliżej niż 20km miejsca zamieszkania. Przerabiałem ostatnio obie wersje (rozleciało mi się łożysko w przednim kole), tzn transport z Puław do Łodzi (dopłata za 60km powyżej limitu 150km) oraz transport z domu do serwisu (bez kosztów).
jaro_4setka Opublikowano 27 Marca 2013 Opublikowano 27 Marca 2013 dzisiaj wykupiłem w Warcie OC i assistance , wariant złoty,kwota ubezpieczenia do 10000,pomoc w w razie awarii i wypadku,na terenie RP, do 25km od miejsca zamieszkania (lepiej żeby koło domu nie psuł się ), i UE transport do 200 km.... przy zniżce 60 % zapłaciłem 171 zł ,za cały rok ,o ofercie można poczytać w internecie,na stronie WARTY, myślę ,że oferta ciekawa ps. tak to jest opisane w necie " Pakiet Złoty i Złoty + są wariantami ubezpieczenia WM-A w których wartość wynosi odpowiednio 10 000 i 20 000 złotych i do takiej sumy pieniężnej TU Warta jest gotowa nam służyć pomocą. Warianty te są znacznie korzystniejsze dla nas, ponieważ pomoc obejmuje już nie tylko wypadek (jak to jest w przypadku wariantu Standard) ale również udzielenie niezbędnej pomocy w razie awarii, "innych zdarzeń" i kradzieży pojazdu. Obejmują one miedzy innymi: pomoc informacyjną – współpraca tłumacza, gdy np. wypadek ma miejsce za granicą, informację serwisową, poinformowanie innych osób o zdarzeniu pomoc serwisową – przyjazd pomocy drogowej i serwisu na miejsce zdarzenia, odholowanie pojazdu, czy nawet dostarczenie paliwa pomocy w podróży – dzięki której np. pomimo awarii pojazdu możemy kontynuować podróż albo powrót do miejsca zamieszkania. W przypadku wariantu Złotego + w ubezpieczenie wliczone jest również zakwaterowanie. organizacja pojazdu zastępczego - wariancie Złotym na okres do 5 dni w i do 10 dni w wariancie Złotym+. Pomoc medyczna – występuje tylko w przypadku wariantu Złotego+ Warto zwrócić uwagę na „ograniczenia kilometrowe” w przypadku awarii i innych zdarzeń w wariancie Złotym – do 25 km od miejsca zamieszkania. W wariancie z + takiego ograniczenia nie ma.
Rekomendowane odpowiedzi