Robertsonnh Opublikowano 18 Lipca 2011 Opublikowano 18 Lipca 2011 http://www.sym.com.tw/eng/showroom/index.php?tid=1&mode=brand&bid=53 Witam. Czy ktoś się orientuje czy te SYM-y będą dostępne w Polsce? i pytanie nr.2 Jaka jest jakość(cena) SYM-ów bo z tego co wiem to też są Tajwańskie i zblizone jakościowo do Kymco
Gość Alex102 Opublikowano 19 Lipca 2011 Opublikowano 19 Lipca 2011 Witam. Witam. jezdzilem troche symem 250 i wszystko bylo ok. Niestety, kiedy doszlo do skorzystania z servisu bo mi sie troche obtarl, to juz nie bylo tak fajnie. Serwis zamowil plastiki i jechaly az z Chin czy tam z tajwanu. Czekalem na nie ponad pol roku. NAjpierw po paru miesiacach przyslali plastiki czarne a zapomnieli o kolorowych. Kolejne pare miesiecy czekania na plastiki kolorowe. Pisanie meili do przedstawicielstwa tez pozostawalo bez odpowiedzi. Panowie z serwisu uznali ze po doswiadczeniach z moim skuterem przeszla im ochota na prowadzenie sprzedazy Syma. Ja sam przesiadlem sie na Kymco
Gość Opublikowano 19 Lipca 2011 Opublikowano 19 Lipca 2011 Jeśli tak było, czy nawet jest, to szkoda. Faktycznie, produkty SYM są jak najbardziej przyjazne dla użytkownika i przystępne cenowo-jakościowo. No, ale serwis też taki być musi.
Andrzej67 Opublikowano 19 Lipca 2011 Opublikowano 19 Lipca 2011 Witam ja ujeżdżam SYMa GTS 250 i nie narzekam na miasto super sprawa, choć zaznaczam że nie mam porównania do innych sprzętów ....a szkoda !scooter na stronie importera jest Evo 300 w ofercie zadzwoń i zapytaj Importer nie taki zły zamawiałem klamkę i nie było problemu za to serwisy w innych miastach to opinie różne pozdrawiam
kmodzele Opublikowano 19 Lipca 2011 Opublikowano 19 Lipca 2011 Na ostatnich targach / wystawie motocykli w W-wie oglądając ćwiartkę SYMa, mimochodem słuchałem rozmowy pomiędzy aktualnym i byłym dealerami. Skarżyli się na fatalną obsługę przez firmę: niebywałe opóźnienia w dostarczaniu części. Ja bym się bał, że po byle usterce pojazd mi utknie na pół roku z powodu braku części. Ale daj Boże by pojawiły się tu opinie odmienne. Że SYMy się po pierwsze nie psują, a po drugie że ich serwisowanie to przyjemność. Im więcej dopbrych marek i dobrych dealerów w kraju, tym lepiej! Co do meritum - nie mam wiedzy. Popatrzyłem tylko na dane pojazdu na stronie polskiej SYM-a. Cena pododbna do Yamaxy 250, kółka mniejsze, masa większa. Mocy nie podają na wszelki wypadek. O ABS chyba nie ma co marzyć. Jakoś nie wzbudza to mojego entuzjazmu. Choć nadwozie - całkiem ładne. Na moje oko - w porównaniu z Downtown 300 poległ pod kazdym względem, poza wyglądem (bo ten ostatni to kwestia gustu).
przemas Opublikowano 19 Lipca 2011 Opublikowano 19 Lipca 2011 Interesujące jest to, że SYM GTS to w zasadzie jedyny maksi jaki można spotkać na ulicach Kuala Lumpur. Oczywiście w sposób typowy dla Azji, ulice zalane są jednośladami ale królują tutaj małe motocykle z automatycznym sprzęgłem (od 100 do 150 cm pojemności), jak np. Honda Wave: Typowe maksiskutery to niezwykła rzadkość w KL. Ani razu nie spotkałem żadnego Burgmana, Majesty, DT czy SW. Nic. Zero. Za to codziennie widuję jakiegoś SYMa GTS. Ponieważ większość jednośladów tutaj to "wołki robocze" od Hondy i Yamahy to zakładam, że SYM musi prezentować równie wysoką niezawodność. Oczywiście, kiepska dostępność części "karoseryjnych" w Polsce to jednak poważna wada...
kleofas Opublikowano 19 Lipca 2011 Opublikowano 19 Lipca 2011 z serwisowaniem kitajco-tajwanow i ich jakoscia jest odwieczny problem-------- materjaly--------- z ktorych sa robione , wydawac by sie moglo ze jakosc powinna byc ta sama , a tu guzik sa jak wino raz kwasne ,raz akurat , a raz wogole do d....upy. a czym starsze to rozpadaja sie w rekach i tylko producent chyba wie dlaczego? aaaaa z drugiej beczki kumicooo- kymco i moze sym ma w wielkim powazaniu polski rynek jednosladow,importerzy robia, lub nie, co moga, ale tamte towarzystwo nie ulatwia im zycia . reasumujac ja jako servisant preferuje nie dotykac sie tych pojazdow, bo "sa jak pudelko czekoladek" nigdy nie wiadomo co sie trafi. z malym plusem dla kumico kymco . na rynku istnieje o wiele dluzej i importer ma wieksze obroty z nimi , a co za tym idzie dostepnosc czesci jest wieksza. ale poczynania tego importera pozostawiaja wiele do zyczenia
Robertsonnh Opublikowano 20 Lipca 2011 Autor Opublikowano 20 Lipca 2011 dzięki za info , szczególnie o serwisie Sym-a:( Z informacji jakie uzyskałem od importera SYM-a w Polsce wynika że w przyszłym roku poszerzą znacznie oferte, ale narazie sprzedają stare roczniki GTS bo im jeszcze nie zeszły wszystkie... Co do GTS EVO to z wyglądu jest całkiem , całkiem prznajmniej jak na mój gust - co do innych walorów to trzeba poczekać na jakiś wiarygodny test
Rekomendowane odpowiedzi