gutek janus Opublikowano 13 Lipca 2011 Opublikowano 13 Lipca 2011 Z ciekawosci swojej, zapytałem pare osób o tę reklamę. Ciekawiło mnie co z niej zostaje w głowie przeciętnego ogladacza, asertywnego do wszelkich przekazów reklamowych. Niektórych musiałem naprowadzic wspominając o motocyklach, Hołowczycu i jednym karateku. Przekaz jaki odebrano był jednoznaczny: ORLEN, stacja benzynowa, jakies motory, dziwaczna muza, kolejna reklama ORLENU. Są to subiektywne odczucia znanych mi osób. Jedna mnie rozsmieszyła, bo usłyszłem cyt. "..aaa ta gdzie Saleta wepchał sie do reklamy Orlenu, no widziałem............." pzdr serd ps: Mysle, ze na koniec, gdyby Hołek trzymając lusterko samochodowe w ręce, siedząc na moto, powiedział "drogi kierowco, szukaj nas w lusterku i uważaj" przekaz byłby skuteczniejszy. Tak naprawde jest to reklama własnego interesu i tyle.
Klaud Opublikowano 13 Lipca 2011 Opublikowano 13 Lipca 2011 Czy reklama jest zła czy nie, nie wiem, wiem na pewno że jest zauważalne i wyróżniająca się w szumie reklamowym. Czy budzi pozytywne czy negatywne reakcje to co innego ale na pewno nie sposób jej nie zauważyć czy to jeździsz jedno czy dwu śladem. Dlaczego kampania wystartowała dopiero teraz? Dlatego, że teraz czas reklamowy jest najtańszy w ciagu całego roku a nie jest to kampania społeczna ( darmowa) tylko taka za która Orlen zapłacił dużą kasę No i to, że się wyróżnia jest najważniejsze - zgadzam się! A że chcą i na tym zarobić? to nie grzech (choć fakt faktem, najpierw niech nauczą personel się uśmiechać oraz poczyszczą kible ) żebyście nie myśleli że Orlen robi to dla poprawy bezpieczeństwa na drodze. Po co miałby wywalać kasę żebyście tankowali u konkurentów? Ta kampania jest właśnie po to żebyście wybrali stacje Orlenu tankując swój skuter czy motocykl No masz Przekaz jaki odebrano był jednoznaczny: ORLEN, stacja benzynowa, jakies motory, dziwaczna muza, kolejna reklama ORLENU. No bo to takie zadanie reklamy Ale przy okazji możemy sobie pogadać, to też fajne !TAZ ja zatankuję na NESTE lub LUK, bo jest taniej niż na Orlenie, czy BP Luk z kibelkami też słabo stoi, Neste - w ogóle najczęściej nie ma... (tak, wiem, że tankowanie nie ma nic wspólnego )
GOODWAY Opublikowano 14 Lipca 2011 Opublikowano 14 Lipca 2011 ps: Mysle, ze na koniec, gdyby Hołek trzymając lusterko samochodowe w ręce, siedząc na moto, powiedział "drogi kierowco, szukaj nas w lusterku i uważaj" przekaz byłby skuteczniejszy. Tak naprawde jest to reklama własnego interesu i tyle. Masz nosa Kolego Wiem, że ma być pokazany bardzo zbliżony do Twojego pomysłu spot w niedzielę 24 lipca, w Dzień Dobry TVN
Klubowicze PIN Opublikowano 19 Lipca 2011 Klubowicze Opublikowano 19 Lipca 2011 Pragnę zauważyć, że ta reklama jest skierowana nie tylko do kierowców puszek, ale i motocyklistów , my do świętych nie należymy.
Geni Opublikowano 19 Lipca 2011 Opublikowano 19 Lipca 2011 Nie jest źle. Nareszcie ktoś zdecydował się na pokazanie pozytywnego obrazu normalnej koegzystencji motocyklistów i kierowców samochodów, a nie dotychczas funkcjonujący obraz motocyklista = dwa kilometry jelit rozciągniętych po asfalcie + motocykl wbity w bok Matiza GTi. W końcu odchodzimy od błędnej wizji motocyklisty, jako głównego zagrożenia na drodze. Chociaż wiem, że będzie bardzo trudno. Przez wieloletnie powtarzenie negatywnego i fałszywego przekazu społeczeństwo dało sobie wmówić, że to motocykliści powoduję wypadki i to oni są głównym zagrożeniem dla kierowców samochodów.
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Klubowicze Opublikowano 23 Sierpnia 2011 żeby nie tworzyć nowego wątku ... kolejna akcja uświadamiająca, troche późno bo pod koniec sezonu motocyklowego ma zacząć być emitowana w TV ale jak to mówią lepiej późno niz wcale "Przez to możesz zginąć"
Gość Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Według mnie ten film jest cienki, jak makaron sojowy. Nie pozostawił żadnego wrażenia. Styl reklamy z początku lat dziewięćdziesiątych. Wydaje mi się, że nie uratuje ani jednego istnienia. No cóż, może lepszy taki niż żaden.
Arkadiusz Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 No cóż, może lepszy taki niż żaden. Święte słowa, święte słowa !OK Jeśli chodzi o "Niech żyją motocykliści" to reklama ta, na VIVA POLSKA leci bardzo często, na innych muzycznych kanałach też ja widuję często. I uważam, że dobrze.
T-Rex Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Nie bardzo trafi to kierowcom aut do rozumu. Nadal motocykle muszą jeździć wolniej, my musimy, my musimy. Oni nic nie muszą. Szanować nas również. Kiedyś widziałem fajną reklamę na jakiejś zachodniej stacji. Dwoje ludzi w aucie skręcało w lewo w drogę z pierwszeństwem. Kierowca nie zauważył motocykla z prawej lub widział, ale wymusił. Motor wbił się w pasażera obok i dwa trupy. Kierowca w szoku i to dawało do myślenia i jednym i drugim. Reklama nagle cofała się do początku i powtórka tak jak tu. Ale pokazane dalej jak gość zrobił to poprawnie jeden z drugim, a tu? Wózeczek i grzechotka, a aktor pewnie prawka nie miał na motor i się z tego cieszył na tym filmie
Klaud Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 a mnie w tym filmie zastanawiają statystyki wypadków (wyświetlają się w 2ej minucie). Czy rzeczywiście w 2010 tak spadła ilość, a w 2011 znowu wróciła na wysoki poziom (jeśli oczywiście liczyć, że proporcjonalnie sie podwoi; zapewne nie). Co takiego więc wydarzyło się w 2010, że tak spadła ilość wypadków? Ktoś to może wytłumaczyć?
Bulba Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Sa trzy poziomy klamstwa: Klamstwo Wielkie klamstwo Statystyka Mozna ja naginac do woli
GrzechoCnik Opublikowano 5 Września 2011 Opublikowano 5 Września 2011 W miniony weekend pokazywali tą reklamę zaraz albo nawet razem z informacjami o wypadku motocyklowym Jarka Wałęsy. Wyobraźcie sobie, że chyba na kierowców 4oo podziałała, bo jechałem dzisiaj z samego rana 200km na trasie Świdnik-Wawa i mnóstwo kierowców puszek ustępowało mi miejsca do wyprzedzania. Pozostaje nadzieja, żeby takie zachowanie się utrwalało. Niech żyją ...!!!
Rekomendowane odpowiedzi