Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lichtenstein nie należy ani do Uni, ani do strfy Schoengen. Czy w związku z tym trzeba tam mieć paszport ?

• Klubowicze
Opublikowano

adams znalazłem na geozeta.pl małą wzmiankę:

Wiza, przepisy wjazdoweDokumentem podróży uprawniającym do wjazdu i pobytu (niezależnie od jego celu) na terytorium Księstwa Liechtensteinu do 90 dni jest paszport bądź dowód osobisty. Paszport musi być ważny minimum 3 miesiące dłużej niż planowany czas pobytu. Nie ma formalnego obo­wiązku posiadania określonej sumy pieniędzy na każdy dzień pobytu, należy jednak liczyć się z wysokimi cenami towarów i usług.

Opublikowano

Najlepiej sprawdzić u źródła:

KLIK

Udanego wyjazdu !piwko

Opublikowano

Nie trzeba - dowód wystarczy.

O ile mówimy o Liechtensteinie, bo do Lichtensteinu w Saksonii dowód na pewno wystarczy :huh:

Pzdr

Opublikowano

Większość krajów i kraików Europy zachodniej, które w Unii oficjalnie nie są, podpisały stosowne dokumenty, niektóre nawet biją swoje EURO - ostatnio miałem okazję być w San Marino, gdzie żadnej kontroli, nawet tak symbolicznej, jak w Szwajcarii, nie ma (przy okazji byłem zszokowany, że choć to republika, a nie żadne księstwo, to jest to republika od... 301 roku naszej ery!!! Nieprzerwanie KLIK , i mają specjalny dwuosobowy tron dla dwóch regentów, wybieranych co 6 miesięcy :()