Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Motocyklicznie o maxiskuterach

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze
Opublikowano

,,Sfilcowana,, znaczy jakas mniejsza no chyba ze to chlopisko takie wielkie co na nim siedzialo :thumbsup:

A jesli chodzi o poszerzenie to mowie o tych dziwnych wypustkach w przekroku i oczywiscie w Hondzie a nie T -max'e.

robix

Soory ale ja nadal nie wiem o jakie wypustki chodzi.

Opublikowano

arturo >>> No jak nie wiesz ktore ,przecie pisalem ze te gdzie trzyma sie nogi z przodu na podestach idace od migaczy na przekrok (strasznie dziwne to rozwiazanie i czemu ma sluzyc).

robix

Opublikowano

Podejrzewam, że chodzi o biały element, ok. 10cm nad butem prowadzącego:

2681.3.jpg

Opublikowano

Jest gdzieś ten odcinek do obejżenia? Akurat te dwa skutery (w starszej wersji bo nowe kosmicznie drogie) to moi faworyci na następcę AA500

Opublikowano

Jak wyzej? Ktos moze podac linka, wrzucic na jakis FTP, lub inaczej udostepnic ten odcinek, lub tylko samo porownanie tych maxi.

Z gory dziekuje

• Klubowicze
Opublikowano

Podejrzewam, że chodzi o biały element, ok. 10cm nad butem prowadzącego:

2681.3.jpg

Ok. Jeżeli o to chodzi to powiem tak.Zastosowania niema żadnego być może usztywnia konstrukcję przedniej owiewki.Generalnie nie przeszkadza w jeździe więc się tym nie interesowałem.

Opublikowano

wczoraj miałem szansę pojeździć SW-T600 i ponieważ tenmat świeży, zwróciłem na te przetłoczenia uwagę. Zupełnie, ale to zupełnie w niczym nie przeszkadzają.

Bardzo pozytywne wrażenia miałem z wykonu silnika i jego stałej dostępności.

Zdecydowanie nie potwierdzam opinii z programu jakoby przy podnoszeniu z winkla była jakaś dziura w gazie czy coś podobnego.

Mile mnie zaskoczył umiarkowany apetyt na paliwo. Cykl: w-wskie koreczki + Ska za Radzyminem + mniejsze kręte dróżki = 4,6 l/100km (wg komputera pokładowego)

Pozdrawiam,

Opublikowano

Drodzy,

PLS, dajcie jakis namiar na ten odcinek. Ktos moze go udostepnic?

Z gory dziekuje

Opublikowano

Ja mam nagrany na ,,N,, jesli jeszcze go zona nie skasowala a zgrac nie potrafie niestety i nie wiem czy sie da to zrobic.

Szukaj na UT powinno juz byc

robix

• Klubowicze
Opublikowano

wczoraj miałem szansę pojeździć SW-T600 i ponieważ tenmat świeży, zwróciłem na te przetłoczenia uwagę. Zupełnie, ale to zupełnie w niczym nie przeszkadzają.

Bardzo pozytywne wrażenia miałem z wykonu silnika i jego stałej dostępności.

Zdecydowanie nie potwierdzam opinii z programu jakoby przy podnoszeniu z winkla była jakaś dziura w gazie czy coś podobnego.

Mile mnie zaskoczył umiarkowany apetyt na paliwo. Cykl: w-wskie koreczki + Ska za Radzyminem + mniejsze kręte dróżki = 4,6 l/100km (wg komputera pokładowego)

Pozdrawiam,

Jest dokładnie tak jak mówisz.

A do tego spalanie na trasie prędkością 90-110 : 4,1l/100 !OKK

Opublikowano

no dobra, pochwaliłem już power i moment, to teraz ciut się skrzywię. wyważenie dwucylindrowej rzędówki odbiegało od oczekiwań.

Trzęsie się.

A już osobliwie w okolicach 3000 obr/min.

dalej: wrażenie całej masy na tył + krótkiego wyprzedzenia. Powyżej 5 km/h jest OK. Ale w skrajnie wąskich miejscach w korkach, gdzie jedzie się pewnie ok. 3 km/h jest naperawdę nielekko.

Zawiieszenie: podkręciłem tył na 4 (była fabryczna 2 - czyżby nikt nic nie ruszał - to ta sama sztuka, co w motocyklicznie). Zrobiło się lepiej, ale ... dalej na większych wybojach było dobijanie a na drobniutkich tareczkach - wszystko szło na kierownicę.

kolana i łydki - bardzo skutecznie osłonięte. na ramiona i kask bardzo wieje mino umiarkowanego wzrostu 183 cm. Gdybym miał kupować - albo szyba o 10 cm wyższa, albo deflektor albo z założenia - turystyczna givi (lub inna - wyższa i szersza).

Pozdrawiam,

Opublikowano

Ja mam nagrany na ,,N,, jesli jeszcze go zona nie skasowala a zgrac nie potrafie niestety i nie wiem czy sie da to zrobic.

Szukaj na UT powinno juz byc

robix

Sorry, ale ten post nic nie wnosi: no chyba, ze juz sie nauczyles zgrywac?

P.S. skoro pytam o namiar, tudzież, czy ktoś może się podzielic tym odcinkiem - to znaczy, ze i na UT szukalem i w innych ciekawych zakątkach internetu, ale się nie doszukałem...

Drodzy, raz jeszcze apel: ktos wspomoże tym odcienkiem/testem?

Z góry dziękuję,

Pozdrawiam