Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Motocyklicznie o maxiskuterach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie leci program w TVN Turbo Motocyklicznie w którym porównują 2 maxi.

SW400 i Tmaxa

Opublikowano

Wiem, oglądam :)

Ale gada głupoty troszkę :drunk:

Niebawem pewno będzie można obejrzeć online O TUTAJ

Opublikowano

Według mnie, jak na motonitę to w miarę rzetelnie podszedł do tematu.

To co mu się nie podobało to wywalił na wierzch.

Zaznaczył też, że maxi są dla ludzi, którzy lubią nimi jeździć.

Noooo, co za bogactwo informacji o maxi. Password też w tym odcinku wystapił dodatkowo.

Opublikowano

Ale do T-maxa powinien porównywać nowego SW-T600. Do SW-T400 powinna być porównywana Majka YP400. Takie były moje pierwsze spostrzeżenia jak to zacząłem oglądać

Opublikowano

Filmik, jak zazwyczaj, poza granicami PL zablokowany :P .

PS. Nie powinno porownywac sie skutera jedno- i dwucylindrowego, bo sama jednostka napedowa i komfort z nia zwiazany to dwie pary butow whist .

Podobnie jak i dwoch cylindrow w ukladzie "R" vs. "V" :) ... To dwa rozne swiaty whist .

Opublikowano

Ale do T-maxa powinien porównywać nowego SW-T600. Do SW-T400 powinna być porównywana Majka YP400. Takie były moje pierwsze spostrzeżenia jak to zacząłem oglądać

Corleone ale to była SW-T 600 !!! a nie 400 !w00t

• Klubowicze
Opublikowano

Panowie zapodajcie który to odcinek i której serii ?

Opublikowano

na VOD to lipa i spoczeli na laurach na 2 serii, a teraz puszczają na żywo juz 4 serię.

Jak kto ma satelitę, to najbliższa powtórka na TVN Turbo w niedzielę o 7:00 czasu polskiego :lol:

Opublikowano

to może ktoś nagrałby ten odcinek i jakoś zapodał na forum :lol:

Opublikowano

na VOD to lipa i spoczeli na laurach na 2 serii, a teraz puszczają na żywo juz 4 serię.

Jak kto ma satelitę, to najbliższa powtórka na TVN Turbo w niedzielę o 7:00 czasu polskiego :lol:

Mam co trzeba i jeśli tylko się obudzę to z dziką rozkoszą to nagram :lol: będzie dla potomności.

Opublikowano

Z tego co słyszałem, to ostatnio testował jeszcze Burgmana. Tylko nie widziałem tego, a na VOD nie ma....

• Sympatycy
Opublikowano

Mnie zadziwiła wypowiedź, że T-Max powinien mieć aerodynamikę SW-T i

ładowność Hondy, wtedy byłby Maxi Skuterem idealnym...

Czy coś jest nie tak z aerodynamiką nowego T-Maxa w porównaniu do SW-T ? :lol:

pzdr

Opublikowano

...

Podobnie jak i dwoch cylindrow w ukladzie "R" vs. "V" :lol: ... To dwa rozne swiaty :lol: .

No chyba że w "R" mamy przesunięcie czopów korbowodowych o 270°. Wtedy tak różne już nie są. :lol:

Mnie zadziwiła wypowiedź, że T-Max powinien mieć aerodynamikę SW-T i

ładowność Hondy, wtedy byłby Maxi Skuterem idealnym...

Czy coś jest nie tak z aerodynamiką nowego T-Maxa w porównaniu do SW-T ? :lol:

pzdr

To nie słyszałeś, że "T-max to najgłośniejsza szyba na rynku" (cytat bodajże z MOTOCYKL'a)? :P

Opublikowano

Corleone ale to była SW-T 600 !!! a nie 400 !w00t

Nie oglądałem od początku a później nie padł model... ale wg mnie, to chyba jednak 400 :D

Opublikowano

...no to na początku właśnie powiedział że w dzisiejszym programie będziemy testować Hondę SW-T600 i Yamahę T-Max :D

Opublikowano

Można je odróżnić jedynie po napisie z boku, bo poza tym są chyba identyczne hamulce, wydech, zegary... wszystko. no może tylko masa 600 jest większa o 10kg od 400

a propos

teraz musisz chyba zmienić fotkę w avatarze !scooter :D

Opublikowano

Można je odróżnić jedynie po napisie z boku, bo poza tym są chyba identyczne hamulce, wydech, zegary... wszystko. no może tylko masa 600 jest większa o 10kg od 400

a propos

teraz musisz chyba zmienić fotkę w avatarze !scooter :D

hamulce nie sa identyczne te z 400 maja mniejsze tarcze, poza tym waga 400 jest wieksza od 600 :D zegary maja mniej na budziku o 20 km/h

Opublikowano

hamulce nie sa identyczne te z 400 maja mniejsze tarcze, poza tym waga 400 jest wieksza od 600 :D zegary maja mniej na budziku o 20 km/h

Namieszałeś

SW-T400 (nowa buda) ma wieksze tarcze niż SW400 i SW600, to i przez to pewnie i SW-T600

Waga jest wieksza zarówno w SW-T400 jak i SW-T600 ( 250 kg) w porównaniu do starego SW400 i SW600

• Klubowicze
Opublikowano

Dokładnie tak jak mówił przedmówca.A zegar wyskalowany do 180 tak jak w 400.

Ciężarki na kierownicy chrom a zaciski przy tarczach złote.

z większych różnic to jeszcze tylko taka że szybciej zap.....la !OKK

Opublikowano

Namieszałeś

SW-T400 (nowa buda) ma wieksze tarcze niż SW400 i SW600, to i przez to pewnie i SW-T600

Waga jest wieksza zarówno w SW-T400 jak i SW-T600 ( 250 kg) w porównaniu do starego SW400 i SW600

Z tego co ja wyczytałem, to SW-T400 i 600, są identyczne nawet jeżeli chodzi o ciężar. Oba mają takie same hamulce, zegary oraz masę 250kg.

http://honda.pl/pl/motocykle/kup-honde/porownaj-modele/28/66/0/0.html

zegary SW-T600

http://www.scigacz.pl/zdjecia/gallery/test_motocykli/Honda_SW-T600_mini_Goldwing/Honda_SWT600_zegary.jpg.html

i SW-T400

http://www.scigacz.pl/zdjecia/gallery/skutery/Honda_SW-T400_dlugodystansowiec/zegary_sw-t400_honda_test_a_mg_0369.jpg.html

Opublikowano

Ogladalem ten odcinek niedawno i musze przyznac ze oba sukery niestety nie zrobily na mnie dobrego wrazenia a juz nowa Honda to jakas taka ,,sficowana,, wersja ,,zacnej,,.

Najbardziej nie podoba mi sie to dziwne poszerzenie nad plozami co widac przeszkadza w uzytkowaniu o czym wspomnial prowadzacy program.

Wydaje mi sie ze nowe skutery powinny byc pozbawiane wad a nie ich dokladanie i brak mozliwosci zamkniecia schowka w przedniej czesci pojazdu w tej klasie uwazam za zart.

robix

• Klubowicze
Opublikowano

Honda ma zamykany przedni schowek.Jeden ale ma !YES

A poszerzenie o jakim piszesz to tylko w Yamasze.

PS> Co autor miał na myśli pisząc ,,sficowana,, wersja ,,zacnej,,. :lol:

Opublikowano

Czesc,

Czy ktos moglby podac namiar na ten odcinek/test?

Z gory dziekuje,

Pozdrawiam

Opublikowano

Ogladalem ten odcinek niedawno i musze przyznac ze oba sukery niestety nie zrobily na mnie dobrego wrazenia a juz nowa Honda to jakas taka ,,sficowana,, wersja ,,zacnej,,.

Najbardziej nie podoba mi sie to dziwne poszerzenie nad plozami co widac przeszkadza w uzytkowaniu o czym wspomnial prowadzacy program.

Wydaje mi sie ze nowe skutery powinny byc pozbawiane wad a nie ich dokladanie i brak mozliwosci zamkniecia schowka w przedniej czesci pojazdu w tej klasie uwazam za zart.

robix

No akurat w tym teście prowadzący Śmigielski wykazal się miejscami duża nieznajomością modeli przez siebie testowanych,a tym bardziej zasadach działania automatu na pasek, w jednym modelu hamulec ręczny mu się nie podoba, w drugim podoba. Mówi o jakimś wyimaginowanym opóźnieniu reakcji na odkręcenie manetki gazu w hondzie ( nie zauważyłem czegoś takiego siebie). To raczej jego 1 maxi do testowania, nie licząc tego kymco, którym i tak nie jeździ bo mu termin przeglądu minął i nie ma jak podjechać do serwisu, ale jest spox, bo zwrócili mu motor to on nim będzie jeździć, bo skuterowi nie wierzy z oponami, które po dotarciu jeżdża gorzej niż nowe.

Opublikowano

,,Sfilcowana,, znaczy jakas mniejsza no chyba ze to chlopisko takie wielkie co na nim siedzialo :lol:

A jesli chodzi o poszerzenie to mowie o tych dziwnych wypustkach w przekroku i oczywiscie w Hondzie a nie T -max'e.

robix