Tomcio92 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Bardzo Tobie współczuję,ale powiem jak większość kolegów-dobrze że jesteś cały i nic poważniejszego ci się nie stało.Teraz tylko walcz do końca z ubezpieczycielem,a jeżeli tylko coś będą chcieli wycenić nie tak,bierz prawnika.Ubezpieczalnie jak widzą pisma z kancelarii,to inaczej zaczynają myśleć,i nagle to co wcześniej było do naprawy,okazuje się do wymiany.Powodzenia w działaniach.Tomek
Gość radiolog Opublikowano 1 Czerwca 2011 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Wyprzedzając 4oo jadące z taką prędkością i przerwami, że może zmienić pas, to albo nie należy wyprzedzać, albo wyprzedzać jak 4oo nie ma przerwy na zmianę pasa. Szczególnie, że każdy kierowca 4oo stojąc w korku kombinuje jak tu przebić się do przodu i w lusterka nie patrzy, tylko wskakuje w przerwę jak ma okazję. To chyba najczęstsza przyczyna takich kolizji z moto. Dokładnie się utożsamiam z wypowiedzią powyżej, jak będzie luka to 400 napewno wskoczy. Najważniejsze ,że zdrowie i gnaty w porządku. Z tych przygód jedyny pozytyw to taki,że na drugi raz sam o czyms takim pomyślisz sam jadąc w korku i być może unikniesz stłuczki.
Kaper Opublikowano 1 Czerwca 2011 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Łączę się w bólu. Szybkiej naprawy, i łagodnego otrząśnięcia się z traumy życzę. A przy okazji - coś więcej wiemy o tym wypadku WE 3248 (a może nowy temat jeśliby zapowiadał się większy offtop): i tak miałeś dużo szczęscia! http://www.tvnwarszawa.pl/ulice,news,wymusila-pierwszenstwo-mezczyzna-walczy-o-zycie,219246.html [']
Baśka13 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Witam łączę się z kolegą w bólu miałam podobnie wczoraj jakiś młodzik mi wyjechał z bocznej drogi i żeby nie to że jechałam wolno a on w pół drogi po hamulcach i ominęłam to pewnie też gleba by była lub jeszcze gorzej:( na szczęście tobie się nic nie stało moto jakoś się naprawi chociaż żal. Musimy mieć oczy dookoła głowy! Pozdrawiam
Klubowicze krzytro Opublikowano 1 Czerwca 2011 Klubowicze Opublikowano 1 Czerwca 2011 Mogę tylko współczuć,jeżdzę tamtędy codziennie do domu i niestety muszę czały czas trąbić na baranów
Abach Opublikowano 1 Czerwca 2011 Opublikowano 1 Czerwca 2011 magart nic Ci nie jest, to najważniejsze. Czarnej szkoda, trzeba popłakać i zabrać się za składanie do kupy. Będzie dobrze !scooter Jeżeli chodzi o wspomniany wypadek śmiertelny, brak słów... szkoda, wielka szkoda...
ewave Opublikowano 1 Czerwca 2011 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Czarnej szkoda; białego nie szkoda; żeś cały chwała Bogu. Naprawiaj i śmigaj
STRUS_TM Opublikowano 1 Czerwca 2011 Opublikowano 1 Czerwca 2011 Cześć! Nie będę oryginalny-dobrze,że Ty w całości! W !scooter ,jakby nie patrzeć,łatwiej podmienić elementy niż w przypadku kierowcy! !YES A Czarna-jak kocha to poczeka,podpieścisz i znów będziecie razem! !OKK
monk Opublikowano 6 Czerwca 2011 Opublikowano 6 Czerwca 2011 No żesz w morde.. Sąsiad jeden !sciana ech.. brak słów.. ale.. dobrze, żeś cały.
ucienta Opublikowano 6 Czerwca 2011 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Sasiad, tak mi przykro ale najwazniejsze, ze jestes caly. Zwlaszcza, ze akcja dziala sie blisko kraweznika... Czarna sie wyklepie i bedzie jak nowa. Teraz pewnie grucha sobie z Trampkiem u Doktoristy. Wyjda raz dwa i jeszcze pokazemy puszkarzom !V Glowa do gory !OK
magart Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Opublikowano 16 Listopada 2011 Odgrzeję trochę kotleta. Właśnie odebrałem Czarną z serwisu w związku z naprawą powypadkową. Koszt naprawy rzędu 8 tys, gdybym miał to płacić ze swojej kieszeni to byłoby kiepsko Doświadczenia z ubezpieczycielem - poniżej krytyki ... ale mam naukę na przyszłość, że rozmowę z ubezpieczycielem należy zacząć od słów "albo płacicie wg kosztorysu, albo spotkamy się w sądzie". Ja tą magiczną formułkę wypowiedziałem dosyć późno i stąd trwało to 5 m-cy. Wk... jest to pogrywanie z klientami. Składkę zgarnąć to chętnie, ale wypłacić odszkodowanie to "tak, od ręki, ale wg cen dotyczących technologii napraw stosowanej przez pana Miecia w stodole". Dla potomnych właścicieli Hondy - jeżeli ktoś będzie likwidował szkodę w ASO to pytajcie o oficjalne stanowisko Hondy Poland do ubezpieczycieli mówiące o wymianie uszkodzonych części, a nie ich naprawie. Cóż po całym zdarzeniu zostały: - mała trauma dotycząca jazdy pomiędzy puszkami, - niesmak po kontaktach z ubezpieczycielem, - trochę części, które mi pozostały po wymianie (jeżeli ktoś byłby zainteresowany to na stanie mam: cały przekrok dół-góra, osłona tłumika, ochraniach tłumika, prawy tylni plastik, prawe lusterko, tylni spoiler, przednia czasza, przedni błotnik) - jak czas pozwoli to niedługo w dziale Ogłoszeń wstawię foty i opis stanu technicznego poszczególnych części.
ptaku_1 Opublikowano 16 Listopada 2011 Opublikowano 16 Listopada 2011 Ja pierdziu a ja myslalem ze jezdzisz a Ty mistrzu tyle czasu bujales sie z szkoda. Masakra.
magart Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Opublikowano 16 Listopada 2011 Ja pierdziu a ja myslalem ze jezdzisz a Ty mistrzu tyle czasu bujales sie z szkoda. Masakra. Nie no, jeździć jeździłem. Sprzęt poza tym że odbiegał od stanu estetycznego to był sprawny.
Rekomendowane odpowiedzi