Gość Opublikowano 26 Maja 2011 Opublikowano 26 Maja 2011 Nie moge byc dzisiaj na spocie, ale w piątek jadę na 100% i zgadzam sie na wszelkie ustalenia
Klubowicze oakowsky Opublikowano 26 Maja 2011 Klubowicze Opublikowano 26 Maja 2011 Szaleć nie będziemy, ale przepisowa prędkość na terenie zabudowanym może nie zostać utrzymana Myślę że na większości wsi zwolnienie do ok 70-80 wystarczy. Reszta trasy z przelotem około 120 jest ok. Dla mnie spotkanie zatankowanymi na full skutami np 9.30 pod C66 wylot 9.45 jest ok. Kto nie chce być pod C66 może poczekać na Statoilu za Warszawą (charakterystyczny punkt spotkań, choć osobiście za nim nie przepadam po tym jak z Gumiśkiem byliśmy w centrum wielkiego mordobicia i akcji policji). Na Statoilu orientacyjna godzina spotkania (odjazd) to 10.30 Wszystko się ustali na spocie. Witam, Bardzo chetnie sie przylacze do wyprawy w piatek. Do zobaczenia na spocie dzisiaj.
Klubowicze Piootr Opublikowano 27 Maja 2011 Autor Klubowicze Opublikowano 27 Maja 2011 Ustaliliśmy więc to, że trzymamy się wcześniej nakreślonego harmonogramu wyjazdu. 9:15 BP na ul. Rosoła (osoby z Ursynowa nie jadą pod C66 tylko bezpośrednio na Statoil), 9:30-9:45 pod C66 i 10:15-10:30 finalnie - pierwszy Statoli za Warszawą na trasie E7. Reasumując punkt spotkania to Statoli, a wyjazd grupy zatankowanymi maszynami punktualnie o 10:30.
Gość Opublikowano 29 Maja 2011 Opublikowano 29 Maja 2011 A jedziemy 7-ka czy bokami bo nie wspomniales o tym we wpisie z ustaleniami??
ptaku_1 Opublikowano 30 Maja 2011 Opublikowano 30 Maja 2011 Wszyscy maja zamiar leciec z przelotowka ponad 100km/h bo nie chce was spowalniac?
M_Pajak Opublikowano 30 Maja 2011 Opublikowano 30 Maja 2011 Kup sobie "przekrok" i pająka. Napoje może gdzieś u mnie się upchnie... pzdr Ja się nie sprzedaję . A tak nawiasem to trasa super (trasa Przemka), tylko kto zwraca za naprawę skuterów . Mam nadzieję że WSPANIAŁY pomysłodawca się poczuwa bo jechał i wie jakie są tam dziury i bierze na siebie odpowiedzialność za szkody . Nie co bym się przy...lał ale motory będą mocno dociążone , a co za tym idzie felgi mogą tej trasy nie wytrzymać chyba że prędkość 30-40 . Na taki szybki przejazd to ja się nie piszę . P.S. Zapomniałem jeszcze o naszych plecaczkach robiących za amortyzatory , jak ich kręgosłupy po takiej wyprawie będą się czuć . Pozdrowionka !sciana Ja mam zamiar wystartowac okolo 07-08,00 predkosc przelotowa spacerowa 80-90km/h co godzinka przerwa na fajka. Trasa przez Plonsk-Mlawa-Ilawa-Sztum. I to jest dobry pomysł .
Klubowicze oakowsky Opublikowano 30 Maja 2011 Klubowicze Opublikowano 30 Maja 2011 Ustaliliśmy więc to, że trzymamy się wcześniej nakreślonego harmonogramu wyjazdu. 9:15 BP na ul. Rosoła (osoby z Ursynowa nie jadą pod C66 tylko bezpośrednio na Statoil), 9:30-9:45 pod C66 i 10:15-10:30 finalnie - pierwszy Statoli za Warszawą na trasie E7. Reasumując punkt spotkania to Statoli, a wyjazd grupy zatankowanymi maszynami punktualnie o 10:30. Ja zatem czekam w piatek na grupe na Statoilu od godz.10:00 (jade z Tarchomina) - srebna majka, bialy kask.
ptaku_1 Opublikowano 30 Maja 2011 Opublikowano 30 Maja 2011 Ja wyskocze wczesniej, nie chce was spowalniac pewnie i tak dogonicie mnie po trasie. @Pajak a Ty o ktorej ruszasz?
M_Pajak Opublikowano 30 Maja 2011 Opublikowano 30 Maja 2011 Ja BrYhU i parę innych osób tą trasą co Ty jedziemy rano tzn. 7-8 . Czas wyjazdu ustalamy telefonicznie , a miejsce spotkania takie same jak grupa następna . W razie pytań tel do mnie 604239624 lub 503126699 któryś odbiorę . No i !scooter !scooter a potem !piwko !piwko
Klubowicze Piootr Opublikowano 30 Maja 2011 Autor Klubowicze Opublikowano 30 Maja 2011 Generalnie to sprawa jazdy do Malborka w grupie to wolny wybór. Trasa zaproponowana przez Przemo_ST wydawała sie sensowna, ale jak inni twierdzą, ze jest wyboista to pewnie można będzie to jeszcze zmienić na Statoil-u w piątek. Ja jadę solo, ale bardzo nie lubie dziur w nawierzchniach dróg. Pogadamy przed samym wyjazdem. Kto bedzie - ten jedzie. Pozdrawiam !scooter
Mario Opublikowano 30 Maja 2011 Opublikowano 30 Maja 2011 Ja się nie sprzedaję . A tak nawiasem to trasa super (trasa Przemka), tylko kto zwraca za naprawę skuterów . Mam nadzieję że WSPANIAŁY pomysłodawca się poczuwa bo jechał i wie jakie są tam dziury i bierze na siebie odpowiedzialność za szkody . Nie co bym się przy...lał ale motory będą mocno dociążone , a co za tym idzie felgi mogą tej trasy nie wytrzymać chyba że prędkość 30-40 . Na taki szybki przejazd to ja się nie piszę . P.S. Zapomniałem jeszcze o naszych plecaczkach robiących za amortyzatory , jak ich kręgosłupy po takiej wyprawie będą się czuć . Pozdrowionka !sciana I to jest dobry pomysł . A więc Suzuki i Kymco jada tzw "7" by dojechać w całości. Reszta o 10.30 jedzie trasą przez zaproponowaną na początku wątku Jazda "7" bez względu na rodzaj pojazdu nie należy do przyjemności, jedyny jej plus to możliwośc zapalenia światełka Maximusowi.
Klubowicze Wrzonio Opublikowano 31 Maja 2011 Klubowicze Opublikowano 31 Maja 2011 7 jest obecnie rozkopana na odcinku od Mławy do Elbląga, więc tym bardziej nie jest ani bezpieczna ani miła do jazdy (trzeba uważąć na zwężenia i piasek na drodze).
Sympatycy spinka Opublikowano 31 Maja 2011 Sympatycy Opublikowano 31 Maja 2011 ......... Jazda "7" bez względu na rodzaj pojazdu nie należy do przyjemności, jedyny jej plus to możliwośc zapalenia światełka Maximusowi. ....... Jest to mało możliwe bo drzewa wycięte/pod budowę/ i właściwie "miejsca" już nie ma. Została zatoczka PKSu. Zatrąbcie Mu na 221.
Sympatycy szorstki Opublikowano 1 Czerwca 2011 Sympatycy Opublikowano 1 Czerwca 2011 Ja chyba jednak zrobie sobie samotna wycieczke... A rusze jak wstane. Sorki... pzdr
Mario Opublikowano 2 Czerwca 2011 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Ja chyba jednak zrobie sobie samotna wycieczke... A rusze jak wstane. Sorki... pzdr Nie przeginaj wspólna podróż na zlot to fajna część samego zlotu. Większość ludzi która jeździła dawniej na zloty, zlotów nie pamięta a jazdę na nie tak :)
Corleone Opublikowano 2 Czerwca 2011 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Ja chyba jednak zrobie sobie samotna wycieczke... A rusze jak wstane. Sorki... pzdr Szorstki nie wymiękaj !pomidor Ja wcześniej też chciałem polecieć samemu, bo planowałem wyjazd po 14 (praca) ale udało mi się załatwić na piątek urlop, więc chyba jednak w grupie raźniej. Będę z MrMisio (mój kolega na X7). Najprawdopodobniej będziemy o tej 9:15 na BP przy Rosoła
Klubowicze Piootr Opublikowano 2 Czerwca 2011 Autor Klubowicze Opublikowano 2 Czerwca 2011 Panowie, tak na w razie czego podaję swój tel 602 228 227 (mam BT w kasku więc można dzwonić jak jadę). Ja będę o 9:00 - 9:15 na BP na Rosoła. Później lecimy bezpośrednio na Statoil, na kolejny punkt zborny. Już się nie mogę doczekać !TAZ Tyle ekip już na miejscu i w drodze, a my musimy jeszcze dobę czekać !placz1
Sympatycy szorstki Opublikowano 2 Czerwca 2011 Sympatycy Opublikowano 2 Czerwca 2011 Chodzi mi o to, ze wolalbym ruszyc wczesniej, zeby sie w poludnie nie smazyc w garnku... Dobra, jeszcze rozwaze... Ale co szanowne grono sadzi, zeby ruszyc wczesniej ? pzdr
Przemo_ST Opublikowano 2 Czerwca 2011 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Ja też powinienem być na BP o 9.15. Jak nie dam rady to pogonię od razu na Statoila. Którędy pojedziemy to myślę że będzie kwestia demokratycznego rozstrzygnięcia na Statoilu. Proponowaną przeze mnie trasą jechałem ostatnio 3 lata temu (odkąd z Grudziądza jest autostrada to zmieniłem trochę schemat podróży na północ). Może więc rzeczywiście jej stan nie jest najlepszy. Z drugiej strony na siódemce też nie spotka nas nic dobrego, bo to jeden plac budowy. PS A co do propozycji Szorstkiego to dla mnie jest ok. Tylko z tego co pamiętam godzina taka bo niektórzy dzieci do szkół i przedszkoli wiozą
Mario Opublikowano 2 Czerwca 2011 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Proponuję przesunąć wyjazd ze Statoila za Łomiankami, na 9.30 lub 10.00
Corleone Opublikowano 2 Czerwca 2011 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Widać, że jest tyle osób, że i tak wszyscy w jednej grupie nie pojedziemy razem. Może spróbujmy podzielić się na dwie ekipy. Ja i MrMisio będziemy o 10:30 na Statoliu
Mario Opublikowano 2 Czerwca 2011 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Tylko jedna ekipa Jedziemy więc o 10.30 ,Szorstki już prawie też jedzie o 10.30
Klubowicze Piootr Opublikowano 2 Czerwca 2011 Autor Klubowicze Opublikowano 2 Czerwca 2011 Ja muszę odwieść rano latorośl do szkoły, potem wbić się w moto ciuchy i w !scooter . Może nie zmieniajmy już godzin tylko postarajmy sie być w miarę jak najwcześniej na Statoil'u np. wszyscy na 10:00 nieprzekraczalnie. Co do trasy to może ktoś ma namiar na osoby które jechały jakims dobrym szlakiem na Malbork ? Możemy skorzystać z dobrych rad kolegów
Sympatycy szorstki Opublikowano 2 Czerwca 2011 Sympatycy Opublikowano 2 Czerwca 2011 Co do trasy to może ktoś ma namiar na osoby które jechały jakims dobrym szlakiem na Malbork ? Możemy skorzystać z dobrych rad kolegów Przed chwilą gadałem z Worlanem, jest już na miejscu i jechał przez Żuromin/Iława/etc... Z tego co mówił, traska jest przepiękna, w miasteczkach trzeba trochę uważać na zakrętach na piasek, gdzieniegdzie widział jakiś radiowóz. Trasa zajęła mu niecałe 4 godzinki. Czyli tak: Płońsk, skręcamy na Bydgoszcz. Jakiś 12 km i skręt w prawo na Żuromin. Dalej -> Lidzbark -> Lubawa -> Iława -> Susz. I tu mamy 2 opcje: Albo w prawo na Dzierzgoń -> Malbork Albo w lewo na Prabuty -> Mikołajki Pomorskie -> Sztum -> Malbork pzdr
Rekomendowane odpowiedzi