Klubowicze robson Opublikowano 18 Maja 2011 Klubowicze Opublikowano 18 Maja 2011 Fajne podejście z humorem - mnie się podoba, ale nic praktycznie nie wnosi .
Gość miki Opublikowano 18 Maja 2011 Opublikowano 18 Maja 2011 "Bez wątpienia dziewczyny będą ściągać majtki przez głowę..." - O matko chyba musze zaczac cwiczyc 1
Arkadiusz Opublikowano 19 Maja 2011 Opublikowano 19 Maja 2011 Będę szczery, nie podoba mi się ten artykuł, !yeah !yeah !yeah , tak jak napisał Robson, nic nie wnosi.
czaro69 Opublikowano 19 Maja 2011 Opublikowano 19 Maja 2011 To żaden test, kierownik tylko zobaczył,że niepozorny skuterek może całkiem miło zaskoczyć!OKK Ma dużo schowków, jest pakowny i komfortowy. !OK Ale kolor !scooter (oliwkowy) zupełnie nie dla mnie !NOT PS.„Bez wątpienia dziewczyny będą ściągać majtki przez głowę, ale na widok Jasona Stathama na Ducati" - Miki, jednak nie musisz ćwiczyć !w00t
przemas Opublikowano 19 Maja 2011 Opublikowano 19 Maja 2011 "Bez wątpienia dziewczyny będą ściągać majtki przez głowę..." - O matko chyba musze zaczac cwiczyc miki, przeczytaj zdanie do końca: "Bez wątpienia dziewczyny będą ściągać majtki przez głowę, ale na widok Jasona Stathama na Ducati. Honda SW-T600 jest równie seksowna, jak kebab z czosnkiem." Ale oczywiście ćwicz. !OK Edit: czaro69 był szybszy, ale jednak pozostaję przy stanowisku by miki ćwiczyła Będę szczery, nie podoba mi się ten artykuł, !yeah !yeah !yeah , tak jak napisał Robson, nic nie wnosi. A co ma wnosić? Przecież to dopiero zajawka, że dostali do testów. Jak pojeżdżą to na pewno napiszą więcej.
dr.big Opublikowano 19 Maja 2011 Opublikowano 19 Maja 2011 Wydaje mi sie, ze ten opis mowi wiele: "Ten gość sam o sobie napisał, że „kocha stare, japońskie Big Bike'i i wszelkiego typu choppery, zwłaszcza te, które Mariusz Łowicki uważa za zupełnie beznadziejne” i prawdę mówiąc, jest w tym bardzo dużo prawdy. Zachwyca się sprzętami, które reszta redakcji uznaje za nieskręcające, a gdy zobaczył Horexa VR6, przez 7 dni nie spał w ogóle, a przez kolejny miesiąc śnił mu się on każdej nocy. Ostatnio Łukasz zapadł na dziwną, jeszcze niezdiagnozowaną chorobę. Najpierw kupił (przecież małe i nieduże) Suzuki SV650, po 500 kilometrach chciał sprzedać swojego Bandita 1200, później uznał publicznie, że „Małe motocykle uratują ludzkość!”, a teraz... jeździ skuterem." Ktos z przypadku wsiadl na skuter, pozniej go niby.... "testuje"... Mimo zainteresowania calkiem inna grupa jednosladow... Ja mam na to okreslenie, ale nie ma sensu go uzywac... Jak sie potocznie mowi? Cos od wszystkiego jest do niczego ? PS. Moge pojezdzic np. na jakims turystyku czy sporcie, pozniej wyrazic swoje zdanie, ale na pewno nie "uzurpowac" sobie prawa do miarodajnego testu !w00t .
przemas Opublikowano 19 Maja 2011 Opublikowano 19 Maja 2011 A ja uważam, że opinie użytkownika motocykli mogą być jak najbardziej wartościowe. Może nie dla kogoś, kto na skuterach jeździ "od zawsze", ale na pewno dla tych, którzy jeździli wyłącznie motocyklami ale (z różnych względów) przymierzają się do przesiadki na maksiskuter. Ale nie uprzedzajmy faktów, poczekajmy na relację z testów.
Biolog Opublikowano 20 Maja 2011 Opublikowano 20 Maja 2011 A i tak na koniec jakiś "prawdziwy motocyklista" stwierdzi, że może i fajne i dobrze jeździ, ale to przecież nie motocykl
Gość Bartheez5 Opublikowano 20 Maja 2011 Opublikowano 20 Maja 2011 Malowanie niezbyt jak dla mnie MYSIO-CZArNE !NOT Poza tym Ciekaw jestem Czy w SW T600 GWIZDA WIATR jak w mojej ,,ZACNEJ,, przez przednią SZybę ???? !placz1
daszek Opublikowano 20 Maja 2011 Opublikowano 20 Maja 2011 cyt. Mało tego, Honda jest wielokrotnie ładniejsza od nadmiernie karmionego jamnika nazwanego fabrycznie Burgmanem. BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
Arkadiusz Opublikowano 20 Maja 2011 Opublikowano 20 Maja 2011 Jak sie potocznie mowi? Cos od wszystkiego jest do niczego ? Nie tylko się mówi, bo tak jest, !OKK !OKK
Klubowicze robson Opublikowano 20 Maja 2011 Klubowicze Opublikowano 20 Maja 2011 Arek oni po prostu zazdraszczają Zacnej marki . P.S. Szlajasz się gdzieś po Toruniach i salonach, a do kolegi przy okazji zajrzeć to już nie można ??? pochwalić się nabytkiem !TOMCAT .
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 21 Maja 2011 Klubowicze Opublikowano 21 Maja 2011 Pokazał się większy opis http://www.scigacz.pl/Honda,SW-T600,mini,Goldwing,15497.html Szkoda tylko że dostępność tego maxi jest słaba !placz1 Salon w Bielsku nie posiada i od paru dni nie mogą ustalić czy są szanse na szybką dostawę. A tak się nastawiłem a tu !sciana
LWfilip Opublikowano 21 Maja 2011 Opublikowano 21 Maja 2011 Tak sobie to czytam i doszedłem do wniosku, że do komentowania mobilnych możliwości tego pojazdu uprawnieni są tylko posiadacze i ujeżdżacze tej zacnej marki !OKK !vampire . Inni mogą się chyba tylko zająć oceną wyglądu. Teza z majtkami, bez względu na markę posiadanego pojazdu mi się nie podoba z uwagi na czas okres używania tych majtek przez posiadaczki i stanu faktycznego tych pierwszych skoro dają się zdjąć przez głowę. Ocena wyglądu jest zawsze sprawą subiektywną ale jako taka może być przedmiotem dyskusji. A teraz poważnie. Była kiedyś taka gazetka SKUTER i zniknęła dość szybko z rynku. A szkoda bo to było w 100% pismo dla "naszej branży ". Autor tego testu jest przedstawiany jako zawodnik o dość bogatym doświadczeniu i konkretnej posturze. Skoro nawet ścigacz.pl zamieszcza takie testy to chyba dobrze. Brak wydawnictw drukowanych więc internet zasklepia lukę. Na drogach pojawiło się coraz więcej skuterów, maści wszelakiej. W tym i Maxi !scooter . Trzeba pisać i oceniać. Test jak test. Może będę mógł kiedyś, osobiście odnieść się do możliwości opisywanych pojazdów. Chwilowo, pozostaje mi czytanie opinii innych. P.S. Poczucie humoru autora bardzo przypomina mi stylistykę J.Clarksona Sam On.
Arkadiusz Opublikowano 21 Maja 2011 Opublikowano 21 Maja 2011 Szkoda tylko że dostępność tego maxi jest słaba !placz1 Salon w Bielsku nie posiada i od paru dni nie mogą ustalić czy są szanse na szybką dostawę. A tak się nastawiłem a tu !sciana Zapraszam do tego tematu NADUŚ jesli kolega zainteresowany ?
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 21 Maja 2011 Administrator Opublikowano 21 Maja 2011 Była kiedyś taka gazetka SKUTER i zniknęła dość szybko z rynku. A szkoda bo to było w 100% pismo dla "naszej branży ". Owszem, była... Nawet byłem współredagującym to pisemko... Topic SKUTER Niestety z pewnych przyczyn (o których nie chcę się tutaj rozpisywać) pozycja nie utrzymała się na rynku... a sam nie byłem w stanie tego "ciągnąć" !w00t Co do testu, przeczytałem i... pomijając, że pisała go osoba, która raczej maxi nie jeździ na codzień, to napisany jest ogólnie OK. Zagłębiając się jednak w szczegóły przeczytałem coś, co wprawiło mnie w osłupienie: "[...]Tuż pod nią znajdujemy hamulec ręczny, którego szczerze nie radzę używać w czasie jazdy, zwłaszcza szybkiej. Momentalnie unieruchamia tylne kolo i mimo, że wizja driftu ćwierćtonowym skuterem może wydawać się kusząca, błagam, nie." Drift? Podczas hamowania? Hamulcem postojowym??
dr.big Opublikowano 21 Maja 2011 Opublikowano 21 Maja 2011 Nawet nie doczytalem tych ... hmmm, dalej przemilcze ... Dobrze ze zostalo to w tym "tescie" wyraznie napisane , tez musze uwazac, zeby w trakcie szybkiej jazdy nie uzywac recznego w GP i Morphousie . Bo jeszcze zablokuje mi tylne kolo przy duzej predkosci ... Wy tez uwazajcie, bo taki reczny, jak widac, potrafi w nieoczekiwanym momencie przyatakowac ... Ale usmialem sie nieziemsko
Arkadiusz Opublikowano 21 Maja 2011 Opublikowano 21 Maja 2011 To w SW-T jest ręczny ? Kurde, dobrze, że napisał bo normalnie nie doczytałem w instrukcji obsługi !!! !sciana W sumie to z tego co wynika to są trzy ręczne, lewy, prawy i postojowy zaciągany ręcznie
M_Pajak Opublikowano 22 Maja 2011 Opublikowano 22 Maja 2011 Jak by ktoś koniecznie chciał to w Warszawskim salonie przy trasie Toruńskiej stoi to cudo techniki . Zapisałem się nawet na testową jazdę . Jak przejadę się po koleinach koło osiedla Potok na tej trasie to wydam swą opinię .
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 22 Maja 2011 Klubowicze Opublikowano 22 Maja 2011 Jak przejadę się po koleinach koło osiedla Potok na tej trasie to wydam swą opinię . Własnie sprawa zachowania na nierównościach mnie intryguje. Do tej pory jeździłem tylko biegowcami a mam zamiar przesiąść się na SW-T600 i ten temat mnie mocno interesuje. Czy można w jakimś stopniu porównać zawieszenia do zwykłych motocykli typu CBF czy Bandit? Wiem że Enduro to to nie jest ale jakieś porównanie warto by mieć.
przemas Opublikowano 23 Maja 2011 Opublikowano 23 Maja 2011 No niestety, radzenie sobie ze sfatygowaną nawierzchnią asfaltową jest piętą achillesową większości maksi. Ja mam w AN400 analogiczny jak w SW-T (pod względem wymiarów) zestaw kół i ogumienia (120/80R14, 150/70R13). Jeździłem też CBF-ką i przyznam że różnica w trakcji na kiepskim asfalcie jest spora. Maksiskuter ma jednak mnóstwo innych zalet i osobiście jestem w stanie się pogodzić z zachowaniem na gorszej nawierzchni. W przypadku SW-T może być odrobinę bardziej komfortowo od Burgmana. Jest cięższa o jakieś 10% i podobno bardziej miękko zestrojona, znane są jednak problemy z dobijaniem przedniego zawieszenia.
daszek Opublikowano 23 Maja 2011 Opublikowano 23 Maja 2011 Ja mam odniesienie, 17tki 110 przód i 160 tył w fazerku, do 14stki i 15stki w an650. Przy przy jeździe w koleinie stwierdzam, że nie ma specjalnej różnicy, natomiast przy przejeżdżaniu przez koleiny wygrywa oczywiście większe koło.
przemas Opublikowano 23 Maja 2011 Opublikowano 23 Maja 2011 Co rozumiesz przez "przejeżdżanie przez koleiny"? Zmianę pasa na drodze z koleinami czy przejeżdżanie w poprzek kolein np. na skrzyżowaniu? W pierwszym przypadku to powiem że znaczenie ma nie wielkość koła lecz szerokość opony (im węższa tym lepiej). W drugim przypadku oczywiście lepsza jest większa średnica koła. W moim poście wyżej odniosłem się raczej do jazdy po nawierzchni wielokrotnie naprawianej tradycyjnym polskim sposobem (łopata asfaltu i bucikiem wyrównać). Edit: A wracając do pytania arturo-bb, stojąc przed dylematem czy kupić nową SW-T600 czy moto to chyba wybrał bym ... T-maxa !YES
daszek Opublikowano 23 Maja 2011 Opublikowano 23 Maja 2011 Co rozumiesz przez "przejeżdżanie przez koleiny"? Zmianę pasa na drodze z koleinami czy przejeżdżanie w poprzek kolein np. na skrzyżowaniu? Zmianę pasa i w poprzek, tak jak napisałeś.
Rekomendowane odpowiedzi