Skocz do zawartości
Forum Burgmania

POJEMNOŚCI I GABARYTY

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Bartheez5
Opublikowano

DRODZY KOLEDZY I KOLEŻANKi!!!!!

Po dzisiejszym dniu i nawinięciu następnych km !scooter ! , Coraz Bardziej Utwierdzam się w ,,ZACNEJ,, !OKK

Otóż sprawdzaliśmy wspólnie z kolega który jeździ AN 650 pojemność bagażnika pod Kanapą przy pomocy Namiotu 4 os, który zabieramy Na BURGMANIĘ 2011 !TAZ !TAZ

Kolega z BURGERA zapewniał że będzie jeszcze DUŻOOOOOOOOOOo miejsca po zapakowaniu,i tu NASTĄPIŁO wielkie :clapping:

Natomiast JA po zapakowaniu w/w namiotu do ,,ZACNEJ,, usłyszałem tylko miły dla ucha dźwięk zamykającej się kanapy !OKK

WIDOK Zdziwionej MINY kolegi z BURKA BEZZCENYY :)

Temat przeniesiony z Regionalnych do Ogólne.

Administracja

Opublikowano

To się Maki pewnie zdziwił !OKK

Zacna może jest taka niepozorna, ale ma więcej zalet niż wad.. !YES

I się nie psuje :clapping:

Opublikowano

Panowie a ile !piwko się zmieści do ZACNEJ o to jest pytanie .

Czarek jakie wady ma ZACNA oj Kolego poruszasz drażliwy temacik :clapping::) .

Pozdrawiam serdecznie !vampire .

Lepiej zamknąć ten temat szkoda serwera co za temat ZACNA Górą !OKK .

Opublikowano

To świetny temat na konkurs / zabawę na BURGMANII: kto / w który maxi da się zapakować więcej np puszek piwa, albo butelek piwa. Tak, by kanapa się zamknęła i by puszki / butelki nie uległy uszkodzeniu.

Dodam, że jestem abstynentem i podchodzę do tematu czysto pragmatycznie. To byłby bardzo rzeczowy sposób na pomiar pojemności / pakowności bagażnika.

Gość Bartheez5
Opublikowano

ODNOŚNIE TEGO ile !piwko wejdzie do ,,Zacnej ,, sprawdzimy w MALBORKU, ale myślę że znów ktoś się mocno zdziwi !TAZ

Opublikowano

ODNOŚNIE TEGO ile !piwko wejdzie do ,,Zacnej ,, sprawdzimy w MALBORKU, ale myślę że znów ktoś się mocno zdziwi !TAZ

Nie chwaląc się i nie kłócąc co jest lepsze lub gorsze, ja Karton flaszek 0,5 schowałem do bagażnika delikatnie zamykając siedzonko.... !vampire

Opublikowano

Panowie a ile !piwko się zmieści do ZACNEJ o to jest pytanie .

Czarek jakie wady ma ZACNA oj Kolego poruszasz drażliwy temacik :clapping::) .

Pozdrawiam serdecznie !vampire .

Lepiej zamknąć ten temat szkoda serwera co za temat ZACNA Górą !OKK .

Ma jedną wadę: właściciele Burgmanów twierdzą, że to oni jeżdżą królami !scooter

za to my jeździmy Zacną i można z przekąsem powiedzieć,że ujeżdżamy Królową !w00t !piwko !piwko

• Administrator
Opublikowano

To świetny temat na konkurs / zabawę na BURGMANII: kto / w który maxi da się zapakować więcej np puszek piwa, albo butelek piwa. Tak, by kanapa się zamknęła i by puszki / butelki nie uległy uszkodzeniu.

Dodam, że jestem abstynentem i podchodzę do tematu czysto pragmatycznie. To byłby bardzo rzeczowy sposób na pomiar pojemności / pakowności bagażnika.

Nie ma o czym gadać... i tak w tej kategorii C1 wygrywa !OK

002.jpg

Ma jedną wadę: właściciele Burgmanów twierdzą, że to oni jeżdżą królami !scooter

za to my jeździmy Zacną i można z przekąsem powiedzieć,że ujeżdżamy Królową !w00t !piwko !piwko

Hmm... po głębszym zastanowieniu faktycznie lepiej ujeżdżać Królową niż popychać Króla :lol::rolleyes:

Tak poważnie, to pod kanapą najwięcej miejsca ma chyba MP3, później AN 650 a później można dyskutować czy SW czy coś innego... jednak różnice nie są ogromne :). Napewno niechlubną pozycję zajmie tutaj T-max... biedak słabo stoi z seryjnymi schowkami ;)

Opublikowano

(...)Napewno niechlubną pozycję zajmie tutaj T-max...(...)

No i GP800 :rolleyes: . Ale co tam, jedna czarna linia w zakrecie pociagnieta przez uslizg tylnego kola i ten bagazniczek pod kanapa idzie w niepamiec :lol: ...

I ten dzwiek silnika (nawet na oryginalnym wydechu!) po dodaniu gazu !w00t ...

• Klubowicze
Opublikowano

Nie ma o czym gadać... i tak w tej kategorii C1 wygrywa thumbup1.gif

002.jpg

Hmm... po głębszym zastanowieniu faktycznie lepiej ujeżdżać Królową niż popychać Króla :lol::rolleyes:

Tak poważnie, to pod kanapą najwięcej miejsca ma chyba MP3, później AN 650 a później można dyskutować czy SW czy coś innego... jednak różnice nie są ogromne :P. Napewno niechlubną pozycję zajmie tutaj T-max... biedak słabo stoi z seryjnymi schowkami :)

Mariusz wrzuć moją fotkę z głowicami pod kanapą,i niech zrobią to samo w SW600 ;)

Opublikowano

Napewno niechlubną pozycję zajmie tutaj T-max... biedak słabo stoi z seryjnymi schowkami :)

Ale jaką ma linię !OK

Czuję, że ten temat nie jest po to, żeby powiedzieć, że namiot nie zmieścił się do Antka, ale chyba, że Honda jest lepsza? !YES Dla mnie Honda zawsze była bardziej zacną marką i nie chodzi mi oczywiście o skutery. Co do pakowania, to mój style jest taki, że każdy cm3 musi być wykorzystany :) A to czy bagażnik u jednego jest dłuższy, czy szerszy nie gra roli ;) Kupuję kufer centralny i po sprawie. Jak nie to dorzucę boczne kufry i będzie git !OK

Opublikowano

Nierozpakowany, zafoliowany karton 6x1.5L wody mineralnej pakuję w tylną część kanapy w mojej YaMajce YP400. I jeszcze kilka puszek !piwko luzem wejdzie obok.

Przednia część kanapy oczywiście też zmieści niemało.

Opublikowano

Ja tam z Burka 125 K7 jestem pod wzgledem ladownosci bardzo zadowolony a miny ludzi pod marketem gdy laduje spozywke z koszyka - bezcenne:)

Fajna jest ta przedluzka schowka pod siedzeniem umozliwiajaca przewozenie dluzszych przedmiotow np. bagietki (wchodza ogromniaste).

robix

Opublikowano

ja juz nawet myslalem zeby na wyprawy zabierac mojego psa "jamnik" byla przymiarka nawet wchodzila jego kanapa :)- to reakcja zonki , !pomidor - syna,a ja sam doszlem do wniosku ze po 100 km. znalazl bym hot doga