Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

koledzy szkoda ze tego nie widzicie, makarony robia walizki i wyjezdzaja z rzymu. Juz wczoraj byl taki korek w miescie , ze od 16 lat pierwszy raz cos takiego widzialem, pupo byl goracy jak piec i z zalu upijal sie benzyna, komp. pokazywal 7,5 l na setke !sciana , dzisiaj jest jeszcze gorzej, chyba lece do baru !piwko .niesamowite jak ludzie sa pod wplywem jednego nacpanego goscia ktury od 35 lat gryzie ziemie

Opublikowano

Hmmm, ja ujme to tak :( : Mieszkancy Rzymu masowo opuszczaja na krotki okres czasu swoje miasto, a wszystko to za sprawa niejakiego Raffaele Bendandiego, ktory "przepowiedzial" na 11.05.2011 powazne trzesienie ziemi na tym obszarze. "Przepowiednia", ktora tak naprawde nigdy nie zostala potwierdzona, prawdopodobnie jest plotka i nigdy nie wyszla z ust zmarlego w 1979 roku badacza.

Mozna? Mozna...

• Sympatycy
Opublikowano

Ale jaja :(:)

pzdr

Opublikowano

Bigu dzięki za tłumaczenie.

Jesteś w tym dobry !OKK

Jak to możliwe, że współcześnie żyjącego jasnowidza nie udało się zarejestrować w celu potwierdzenia przepowiedni, która tak mocno utrwaliła się w umysłach Rzymian.

A może to tylko brukowce tak rozdmuchały temat, że zasiały panikę?

Jak to jest grigio70?

Edit:

ja też, jak Szorstki, dodam LINKA

• Sympatycy
Opublikowano

LINKA

Nawet już u nas sieją panikę :(

pzdr

Opublikowano

tak jak wszedzie zawsze znajdzie sie garstka ludzi szukajacych mocniejszych wrazen, oni to majac dostep oczywiscie do internetu nakrecaja cala sprawe, brukowce a nawet powazne gazety robia reszte.A tak naprawde przecietny Mario czy Pietro bierze 3 dni urlopu i wyjezdza w gory lub nad morze bo przeciez sole e mare to najwazniejsza rzecz. Geologowie potwierdzaja iz Roma nie jest zagrozona bezposrednio , lecz tylko posrednio trzesieniem ziemi co potwierdza uklad plyt tektonicznych.

• Administrator
Opublikowano

No to mamy szansę, że wkrótce do PL trafi partia skuterków w okazyjnych cenach !w00t

Opublikowano

tak jeszcze dopisze , ze za mojego pobytu tutaj przezylem dwa razy mala trzesawke , epicentrum od Rzymu bylo ok. 30- 50 km. wrazenie jest naprawde mocne pojawia sie wszechobecny huk , a potem zaczyna wszystko sie kolysac .

Opublikowano

I to utwierdza mnie w przekonaniu ze wlosi mowiac delikatnie to niezbyt rozgarniety narod :)

Opublikowano

!V

Opublikowano

I to utwierdza mnie w przekonaniu ze wlosi mowiac delikatnie to niezbyt rozgarniety narod :)

Ano - u nas nawet w stanie zagrożenia każdy powiedziałby, że to "kretyńskie pier..olenie", a co dopiero mówić przy jakichś jasnowidzach ;) Nie będzie nam tu nikt, do ciężkiej chol.ry narzucał jakiejś ewakuacji, sami wiemy, co mamy robić :D

Ale fakt faktem, jakoś sobie tego w Polsce nie wyobrażam, ani akcji z atakiem Marsjan w USA. Choć Warszawa to nie Rzym, tak jak Sosnowiec to nie L'Aquila, mają inne doświadczenia...

Opublikowano

No i co? Facet miał rację, pomylił się tylko o parę kilometrów... W Hiszpanii zatrzęsło.

Opublikowano

Dobre, dawno się tak nie ubawiłem !OKK !OKK