Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Wekendowe i nie tylko wyjazdy

Rekomendowane odpowiedzi

• Klubowicze
Opublikowano

Robert my nie tacy straszni i warnów na prawo i lewo nie dajemy ... a na pewno nie za wstawienie linka z ciekawym wyjazdem

• Klubowicze
Opublikowano

To i my damy parę zdjęć z wyjazdu w Pieniny

• Klubowicze
Opublikowano

Ewa ładne fotki pstrykasz z motocykla :)

• Klubowicze
Opublikowano

A myślałem że to tylko ja taki spóźniony jestem z tym wystawianiem zdjęć.

Warto było czekać.

Już wiem kto będzie robił dokumentację foto z "P"

• Klubowicze
Opublikowano

Ewa ładne fotki pstrykasz z motocykla :)

dzięki -czasami tylko Prowadząca/y grupę pędzi..... ;) i za szybko krajobraz ucieka ....

Już wiem kto będzie robił dokumentację foto z "P"

Ooooo fotopstryków będzie wielu ..... :)

Opublikowano

Zdjęcia I klasa :clapping:

• Sympatycy
Opublikowano

Niedzielna wycieczka zakończona. Byliśmy na 13 Pielgrzymce Motocyklistów na górze św. Anny.

Burgmaniacy w sile 9 + 1 (6 maszyn + jedna) reprezentowali nasze forum.

Obraz%20068_zpsvellxiwk.jpg

Wrażenia z całej ceremonii były nie do opisania! Tyle maszyn w jednym miejscu! Już nie wspominam o samej mszy i kazaniu.

To muszę jeszcze /EDIT/ dopisać - W czasie podniesienia (hostia i wino), gdy ministranci zadzwonili swymi dzwoneczkami, duża grupa motocyklistów nacisnęła na klaksony! Pierwszy raz w życiu coś takiego przeżyłem.

OK - drugi - kiedyś w czasie pogrzebu taksówkarza w momencie opuszczania trumny do grobu, jego koledzy (poza cmentarzem) zrobili podobnie.

Ciarki przechodzą po plecach.

Obraz%20047_zpsxbveirlm.jpg

Przypadkowo przez fejsa dowiedziałem się, że był też cameleonix11 z Raciborza. Szkoda, że wcześniej się nie dogadaliśmy :(

Czesaw%20Maekcameleonix11_zpsrw3kfqyd.jpg

Po mszy, sytym obiadku i kawce pojechaliśmy zwiedzić Muzeum Czynu Powstańczego.

Obraz%20064_zpsemvsjbeg.jpg

Tutaj, po zwiedzaniu, podzieliliśmy się na dwie grupy. Jedni już do domciu, a druga grupa na zamek w Pławniowicach. > http://www.palac.plawniowice.pl/index.php?k=1 <

Nie. Nie byliśmy w środku, jednak park robi potworne wrażenie, jak i sam pałac z zewnątrz.

Osobiście dziękuję obecnym na spocie uczestnikom za udział i burgmaniacką atmosferę.

Już czekam na następne propozycje wypadu.

PS.

Czekoladą poczęstowałem. Jednak gorącej już później nikt nie chciał . :) :) :)

Kufer zabrudzony i moja bluza również :)

Opublikowano

I My też podziękować chcemy za wspólne spędzony czas z Wami. Warto było.

Opublikowano

Oj warto było.

My też dziękujemy za wspaniałą spontaniczną wycieczkę.

W następną niedzielę może góry ?.

Opublikowano

Wczoraj mały wypad i skończyło sie tak :confused:11846120_1107364559278447_826354322_n.jpg?oh=323b2581eb2cbb3ce5b45e4cf512ad05&oe=55C2092B

• Sympatycy
Opublikowano

Mario, a co z Tobą?

• Administrator
Opublikowano

Fakt, było gorąco ale aż tak??

Wygląda jak pożar instalacji...

Opublikowano

Pierwszy raz coś takiego widzę :scared:

Nawet nie myślałem, że coś takiego może się przydarzyć :rolleyes1: ...

Opublikowano

Ja jestem cały ,prawdo podobnie olej,3 razy ratowałem poślizg a i tak zaliczyłem glebe :confused: samo zapłon zaraz po glebie,potrzebuje jakiego szpeca albo 2 satka

Opublikowano

Mario głowa do góry będzie dobrze, parę plastyków się wymieni z instalacją się coś wymyśli i znowu będzie jeździł :) .

Mam nadzieję że Tobie nic się nie stało i że nie zrazisz się do 2oo. Wiem że takie sytuacje źle się wspomina, ale z czasem się o nich nie myśli ;) (minęło już parę lat od mojego nieszczęścia i pobytu w szpitalu )

Ps. na moim profilu jest nr. telefonu zadzwoń wieczorem to pomyślimy co z tym zrobić

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam czy ktoś wybiera się na Wiślaczek country do Wisły. Niestety skut dalej zepsuty. Nic nie zostało jak jechać autem.

Opublikowano

Mario głowa do góry będzie dobrze,

Satelit sprzedany szukam już innego :msn-wink:

• Sympatycy
Opublikowano

Niestety skut dalej zepsuty. Nic nie zostało jak jechać autem.

Proszę tylko mi nie mów że dalej stoi w BRAVADOS-ie

Opublikowano

Oj zgadłeś. Dużo w tym mojej winy, gdyż mam zakręcony rok. Niestety zdiagnozować problemu nie umieją. Widzę, że do dobrych mechaników im daleko. Wymienić uszkodzoną cześć to ja też potrafię jak jest typową awarią. Widzę, że mogłem otworzyć warsztat w garażu jak rok temu zastanawiałem się co dalej robić w życiu.

• Sympatycy
Opublikowano

Słyszałem niepochlebne opinie o Bravados-ie odkąd Łukasz odszedł od nich jak widać coś w tym jest....

Opublikowano

Niestety. Jako serwis miał bym ambicję znaleźć usterkę. Jak nie umiem naprawić to szukam speca by to zrobił. Środowisko serwisantów raczej się zna. Zostałem z awarią i muszę uruchomić własne kontakty. Awaria ciekawa wtrysku dają paliwo i iskra na świecy jest. Po spełnieniu tych dwóch warunków silnik benzynowy z reguły zapala. Piaggio odmawia współpracy niestety. Prawdopodobnie brak synchronizacji między wtryskiem a zapłonem.

Poza tym jak by się ktoś w weekend kręcił po Wiślaczku Coutry to chętnie piwko wspólnie bym wypił.B-)

• Klubowicze
Opublikowano

Awaria ciekawa wtrysku dają paliwo i iskra na świecy jest. Po spełnieniu tych dwóch warunków silnik benzynowy z reguły zapala. Piaggio odmawia współpracy niestety.

Teoretycznie tak..Pozostaje jeszcze kompresja, sprawdzenie ustawienia rozrządu z cechami oraz kąt wyprzedzenia zapłonu...Teoretycznie ogarnięty mechanik powinien dać sobie z tym radę...Widocznie trafiłeś na tych nieogarniętych..

• Klubowicze
Opublikowano

W niedzielę 30 sierpnia 2015r GadekW startuje w VI Pucharze Śląskim we wrotkarstwie szybkim

W związku z tym spotykamy się o godz. 10.00 na parkingu przy GO sporcie na Trzech Stawach TU , od 11.00 kibicujemy Wojtkowi

Po skończonej jeździe jedziemy na przejażdżkę w kierunku jury, może rybka, może lody, a może zupełnie coś innego ;)

• Klubowicze
Opublikowano
:)