Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Wypadek Doktorka

Rekomendowane odpowiedzi

• Sympatycy
Opublikowano

Wczoraj tylko 3 metry, dzisiaj jakieś 20, jak dalej będziesz robił takie postępy to na jesieni weźmiesz udział w maratonie !OKK

Gratulacje !tut

• Odpowiedzi 211
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Doktorek

17

• czaro69

10

• orzech

9

• GrzechoCnik

7

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Przemku, bardzo się cieszę,że szybko wracasz do zdrowia !OKK !OKK Tak trzymać !YES

Opublikowano

Super, że robisz postępy! Rehabilitacja i do przodu !OKK I nie oszczędzaj się ;) Jutro musi być cały korytarz. Nie połapiesz się i do domu zawędrujesz ;) Powodzenia!

• 3 miesiące temu...
  • Klubowicze
Opublikowano

6 października odbędzie się 2 rozprawa w Sądzie w Ostrołęce o godz.14, na 1 rozprawę Sąd nie wezwał świadków i nie było Prokuratora, świadkowie mają być na jutrzejszej rozprawie i mam nadzieję, że zapadnie wyrok końcowy dla sprawcy mojego wy6padku, pozostanie jeszcze tylko rozprawa cywilna, sprawca ma otrzymać wyrok 1,5 roku pozbawienia wolności w zawiasach na cztery lata, taki wyrok wydaje mi się mi się nie adekwatny do mojej szkody...

Opublikowano

Przemek, trzymam kciuki za pomyślny obrót sprawy !OKK Mam nadzieję,że Temida choć z zawiązanymi oczami, tym razem wyda właściwy wyrok, a ten pijaczek beknie za swe czyny !bicz !bicz

Opublikowano

Jutro odbędzie się 2 rozprawa w Sądzie w Ostrołęce o godz.14, na 1 rozprawę Sąd nie wezwał świadków i nie było Prokuratora, świadkowie mają być na jutrzejszej rozprawie i mam nadzieję, że zapadnie wyrok końcowy dla sprawcy mojego wy6padku, pozostanie jeszcze tylko rozprawa cywilna, sprawca ma otrzymać wyrok 1,5 roku pozbawienia wolności w zawiasach na cztery lata, taki wyrok wydaje mi się mi się nie adekwatny do mojej szkody...

No to powodzenia, ale jak go karny nie ukaże, to w cywilnym powinien dostać odpowiednia karę finansową, zeby finansował Twoje straty moralne i fizyczne przez długie lata, to boli równie mocno. Tylko znależć odpowiednią papugę, ale teraz jest wiele takich wyspecjalizowanych kacelarii.

Opublikowano
wyrok 1,5 roku pozbawienia wolności w zawiasach na cztery lata

Faktycznie coś cieniutko, mój sprawca – trzeźwy, nie uciekał, a nawet się bardzo przejął całym zdarzeniem — moje obrażenia przy Twoich, to pikuś, a zaliczył 8 miesięcy w zawiasach na 2 lata. Nie jestem po prawie, ale odsiadka (bez zawiasów) za to co Tobie zrobił, to jedyny sprawiedliwy wyrok. Powinien jeszcze ciężko tyrać w pace, by zarobić na siebie i na odszkodowanie dla Ciebie. Dopóki za powożenie po pijaku i ucieczki z miejsc wypadków będą dawać zawiasy, to się wiele nie zmieni.

• Klubowicze
Opublikowano

Jeżeli sprawca był na bani to powinien siedzieć.W mojej sprawie kierowca był trzeźwy a za to co zrobił dostał 3 lata w zawiasach na 5.

Opublikowano

Też tak uważam. Po kielichu nie ma dla niego usprawiedliwienia!

Opublikowano

Przedwczoraj w programie Uwaga opisali wypadek, w którym gość prawdopodobnie rozmyślnie wjechał quadem w babkę i ją zabił, a nawet nie został aresztowany, materiał dowodowy tak zbierali, że po 2 dniach ktos jeszcze jakieś plastiki znajdował, ogólnie masakra. U mnie we wsi koleś po pijaku podjechał pod sklep, zarysowały jakieś auto, właściciel wezwał pały, a pijaczek schował się w domku i pał nie wpuścił, więc sobie pojechali... państwo prawa, k jego mać. :-/

Opublikowano

Przemku, napisz jak zakończyła się rozprawa sądowa??? Mam nadzieję,że sprawiedliwości stało się zadość !OKK

• Klubowicze
Opublikowano

Dziś odbyła się następna rozprawa w Ostrołęce, nie jechalem na nią, zostałem w domu, jest to zbyt wielkim wysiłkiem, nie czuję się jeszcze na tyle dobrze żeby odbyć tak daleką podróż ponownie, mój Adwokat podczas rozprawy bardzo sensownie proponował surowy wyrok mając na wzlędzie, to że sprawca był nie trzeźwy i oddalił się z miejsca wypadku nie udzielając mi pomocy, nie zainteresował się nawet czy żyję, postanowił dalej jechać, mój Adwokat podkreślił jeszcze pozbawienie sprawcy Prawa Jazdy minimum na 6 lat, końcowa rozprawa, na której ma być ogłoszony wyrok odbędzie się w przyszłym tygodniu, tak więc sprawa nabrała korzystnego obrotu na moją korzyść, pozdrawiam Was Przemek Doktorek.

P. S. Nie stety od kilku dni boli mnie miejsce po operacyjne nogi i pojawił się nowy wylew krwi, chyba będę zmuszony do zmniejszenia zabiegów rehabilitacyjnych na jakiś czas :lol: . Przykro mi, zże nie będę z Wami w Kątach Rybackich i nie będę się cieszył szumem fal i jesiennych krajobrazów... .

Opublikowano

Tak po prostu Przemek 3maj się

J.D. !OKK !OKK !OKK

• Sympatycy
Opublikowano

Trzymam kciuki, los musi się wreszcie do Ciebie odwrócić !YES

Opublikowano

Trzymamy wszyscy kciuki !OKK .

• Klubowicze
Opublikowano

Trzymaj się :lol:

Opublikowano

Trzymaj się! Najważniejsze jest teraz zdrowie. Miejmy nadzieję, że gościa ukarzą odpowiednio, bo narozrabiał strasznie !guns

Opublikowano

P. S. Nie stety od kilku dni boli mnie miejsce po operacyjne nogi i pojawił się nowy wylew krwi, chyba będę zmuszony do zmniejszenia zabiegów rehabilitacyjnych na jakiś czas :) .

Odnośnie tej nogi to spróbuj poprosić o usg, bo przy unieruchomieniu ból moze sie pojawic przy zakrzepicy, lub zrobił Ci sie krwiak w mięśniu ( np. jak zażywasz przeciwzakrzepowe leki)

• Klubowicze
Opublikowano

Dzisiaj zapadł wyrok ostateczny, sprawca mojego wypadku dostał 2 lata w zawiasach na 4 lata bez aresztownia i pozbawienie Prawa Jazdy na 4 lata, według mnie jest to śmieszny wymiar kary dla niego, nie jest taki wyrok adekwatny do skutków powypadkowych zdrowotnych i życiowych, to ja jestem w przymusowo skazany na izolację ze społeczeństwa będąc w kilku szpitalach i przysłowiowym "arszcie domowym" nie mogąc wyjść z domu !placz1 !sciana !placz1 , jest to jawne przyzwolenie do rozboju na drogach po spożyciu alkochlu, sprawcy chodzą na wolności, a my poszkodowani musimy dochodzić swoich praw (odszkodowania, sprawca prze 4 miesiące nie przyznawał się do winy lekceważac wszelkie dowody jego przestępstwa :rolleyes: !NOT !sciana !placz1 !placz1 !placz1 ), rozżalony Przemek Doktorek

Opublikowano

Przemek, odwołuj się od tego, ja wiem, że tak u nas jest, ale ja się bym odwoływał od tego wyroku, normalnie mnie szlak trafia, !sciana !sciana !sciana

Trzymaj się i walcz ile sił starczy 23_132_5.gif

A co na to Twój adwokat ? Jestem ciekaw !!!

Opublikowano

Przemek, odwołuj się od tego, ja wiem, że tak u nas jest, ale ja się bym odwoływał od tego wyroku, normalnie mnie szlak trafia, !sciana !sciana !sciana

Trzymaj się i walcz ile sił starczy 23_132_5.gif

No, niedźwiedzia rada - można by rzec :rolleyes:

Daj sobie spokój z odwoływaniem. Najważniejszy jest prawomocny wyrok skazujący.

To że sprawca posiedzi, niczego absolutnie nie zmieni, prócz tego, że posiedzi. Jak wyjdzie, to i tak pewnie zrelaksuje się za kółkiem po ćwiartce (no i wtedy jest szansa, że mu ten wyrok odwieszą).

Odwoływanie się przedłuży o kilka lat możliwość ew. odszkodowania, ponieważ sąd cywilny zawiesi (jak byś w miedzy czasie wniósł o odszkodowanie) proces do rozstrzygnięcia w sprawie karnej (czyli do momentu prawomocnego skazania sprawcy).

Przemku, teraz najważniejszy jest proces o odszkodowanie lub też ew. rentę od sprawcy.

Pozew o odszkodowanie należy złożyć sądzie cywilnym, w miejscu zamieszkania, podając wszystkie sygnatury i dane procesu karnego. W sumie najlepiej złożyć to teraz, by później sprawca, czy też sąd nie użył argumentu w postaci jakiegoś przekroczonego terminu. Jak masz prawnika to oczywiście poradzi Ci co jak składać i ile, za co i w jakiej wysokości żądać odszkodowania. Jak napisałem, proces cywilny ruszy dopiero po uprawomocnieniu się wyroku sądowego, czyli po udowodnieniu winy sprawcy (bo to że wiemy, że to on, to żaden dowód - musi być papier). Wszystko będzie fajnie, jak sprawca nie odwoła się. Inaczej trzeba się liczyć z kilkuletnim (jak nie więcej) procesem. Póki co staraj się wyciągnąć jak najwięcej z OC pojazdu sprawcy (no chyba, że nie miał, ale wtedy może coś z funduszu gwarancyjnego).

Wiadomo, że każdemu z nas krew się burzy jak takie pijane ścierwo ma w doopie wszystkie przepisy i zasady moralne i zamiast zabić się na drzewie, rozjeżdża Bogu ducha winnego człowieka. Jednak w tym wypadku, patrząc obiektywnie, przeciąganie procesu nie opłaca się. Lepiej szybko zakończyć proces karny i przejść do cywilnego, który i tak pochłonie kilka lat.

Opublikowano

No, niedźwiedzia rada - można by rzec :rolleyes:

No, tutaj może i masz rację daszek, nie przeczę, ale terminy gonią.

Przemku, teraz najważniejszy jest proces o odszkodowanie lub też ew. rentę od sprawcy.

Ale na to zawsze jest czas !!! A na pewno dłuższy.

Opublikowano
Odwoływanie się przedłuży o kilka lat możliwość ew. odszkodowania, ponieważ sąd cywilny zawiesi (jak byś w miedzy czasie wniósł o odszkodowanie) proces do rozstrzygnięcia w sprawie karnej (czyli do momentu prawomocnego skazania sprawcy).

O odszkodowanie można się już ubiegać. Sprawca jest znany, tylko wyrok o wysokość kary jest do odwołania. A wysokość kary nie ma wpływu na wysokość odszkodowania.

Wysokość odszkodowania zależy od obrażeń poszkodowanego i sprawności prawnika, który go reprezentuje.

• Klubowicze
Opublikowano

Naprawdę krew zalewa jak się czyta takie wyroki. Można przeboleć jeszcze, że nasz sąd dał w zawiasach ale utrata prawka tylko na 4 lata? Za spowodowanie wypadku po pijanemu i to z takimi skutkami oraz ucieczkę z miejsca wypadku! !sciana !sciana !placz1

Opublikowano

Czasem, patrząc na różne sprawy mam wrażenie,że Temida jest faktycznie ślepa... ;):) Jednego za taki czyn by wpakowali za kraty a i innego puszczają wolno :angry:

I o co tu chodzi??? !TAZ