Jarek_PL Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Nie twierdzę że pomysł który chcę zaproponować jest do końca pomysłem rozsądnym . Po pierwsze odległość 1700km. (ze środka Polski) w jedną stronę. A po drugie czasu na organizację tematu jest nie za wiele. Celem miałby być Rzym. Data 1-szy Maja. Uroczystość Beatyfikacji Jana Pawła II. Zawsze kręciły mnie nie planowane nagłe decyzje i jak do tej pory nie mam związanych z tymi decyzjami przykrych doświadczeń , więc. Oferuje ewentualnym chętnym wikt i kwaterunek na półmetku , czyli u mnie w domu w jedną jak i w drugą stronę. Temperatury w PL. nie są jeszcze typowo letnie , ale już tu w Belgii od dwóch tygodni oscylują w granicach 17-20 stopni. No i kierunek wycieczki to południe! Jeszcze raz podkreślam że wiem iż pomysł graniczy z szaleństwem, ale ze względu na fakt iż w moim otoczeniu nie ma Polaków którzy jeżdżą na 2oo ,pomyślałem że może znajdzie się jakiś nie zależny moto-maniak, (a może nawet dwóch) którym pomysł ten by pasił. Na pewno nie jest to tania wycieczka, 1l. etyliny +- 1,5 €. + Francja i Włochy płatne autostrady. Co daje około 400€. koszt samego przejazdu dla kogoś ze środkowej części Polski. Sam jeszcze nie jestem do końca zdecydowany , i dla tego postanowiłem rzucić hasło na forum . Jestem ciekawy czy choć jednemu Riderowi pomysł podejdzie ? Moja żona twierdzi że nie.
Jurek_mwo Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Jarku wiec po wiec żonce,ze jednak jest w błędzie,byłbym chętny,na pewno,jedyny problem to urlop. Ale życzę powodzenia,sadzę ze ktoś się znajdzie.
madej Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 no to zona by sie zdziwila jakby ja 20 ludzi z Gdanska najechalo na nocleg Ja tam mam swoja jamajke przygotowana i ruszam na Rzym !TOMCAT Jako jedyny na !scooter i jako jedyny z "plecakiem" a mam ponad 2000 km w jedna strone
Jarek_PL Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Fajnie że nie jestem sam samiutki z tym pomysłem. !piwko Jestem już po czterdziestce i ciągle nie mogę się pogodzić z zap...jącym czasem.!sciana Moi kumple przy piwie mówią mi że nie ważne jak wyglądasz ważne na ile się czujesz. Twierdząc przy tym że wciąż czują się na 25. To śmieszne bo po powrocie do domu chyba im czas dodaje.... Z upływających lat najbardziej żal mi spontanu . Działania bez głębokiego analizowania za i przeciw. I dlatego postanowiłem Jadę na Rzym. !scooter bo potem będzie za późno !wchair Miło by było po drodze gdzieś na dole Niemiec spotkać 2oo z PL-ką. !w00t A i jeszcze trochę reklamy .Może któryś z was się jeszcze da namówić. Pogoda na koniec Czerwca i początek Maja ponad 20 *. W sam raz do jazdy, bo nie smaży pod kaskiem. Zajebiste widoki w Alpach. No i jeszcze jeden argument może nie dla wszystkich; Jan Paweł II do nas jeździł, a ja u niego nie byłem. Cenowo to około 90€ na 1000 km. Madej jeśli to nie był żart to napisz do mnie pogadamy o szczegółach.
madej Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zart? wiele osob mi to mowi jak slysza czym jade ale mnie to niestanowi Jarku w wekend bede dostepny to napisze do Ciebie PM i moze los da ze sie gdzies tam spotkamy na trasie ,niema co za duzo planowac bo mozna przekombinowac,masz sprawne 2oo,czas i kaske to pal maszynu i dzida,bo jak mawial Papa "Czas ucieka ,wiecznosc czeka "
Jarek_PL Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zart? wiele osob mi to mowi jak slysza czym jade ale mnie to niestanowi Jarku w wekend bede dostepny to napisze do Ciebie PM i moze los da ze sie gdzies tam spotkamy na trasie ,niema co za duzo planowac bo mozna przekombinowac,masz sprawne 2oo,czas i kaske to pal maszynu i dzida,bo jak mawial Papa "Czas ucieka ,wiecznosc czeka " I to mi się podoba.
nakiel Opublikowano 3 Maja 2011 Opublikowano 3 Maja 2011 hej hej byliście w Rzymie? Opowiadajcie jeżeli już wróciliście.... Nakiel
Jarek_PL Opublikowano 5 Maja 2011 Autor Opublikowano 5 Maja 2011 Nie wiem jak madej . Ja wróciłem wczoraj. Było ZAJEBIASZCZO ! !OK Szkoda tylko że samemu , no i że trwało to wszystko bardzo krótko. Dosłownie tam i z powrotem. Powiem tak . !scooter Droga 9 na 10 Widoki 10 na 10 !YES Wrażenia z Placu św.Piotra (dopchałem się) niepowtarzalne !placz Zmęczenie do pokonania !piwko No i jeszcze jedno test na moje 45... ZALICZONY ! Zrobiłem parę filmów i około 300 zdjęć . Coś tam z tego wam pokaże. ps. To że we Włoszech królują skutery to jest ogólnie wiadome. I tu mam pytanie : Zgadnijcie jaka marka dominuje na ulicach Rzymu czy Mediolanu ? Bo i tam też zajrzałem
Klubowicze Piootr Opublikowano 5 Maja 2011 Klubowicze Opublikowano 5 Maja 2011 Ja stawiam na Piaggio.
dr.big Opublikowano 6 Maja 2011 Opublikowano 6 Maja 2011 (...)Zgadnijcie jaka marka dominuje na ulicach Rzymu czy Mediolanu ?(...) Jest tam b. duzo Tmaxow...
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 6 Maja 2011 Administrator Opublikowano 6 Maja 2011 Zgadnijcie jaka marka dominuje na ulicach Rzymu czy Mediolanu ? Bo i tam też zajrzałem Marka czy model? Najwięcej na ulicach Rzymu jest big wheel'ów, czyli Piaggio Beverly, Aprilia Scarabeo i Honda SH !OK Duże, sport/turystyczne maxi: T-max !OK
Jarek_PL Opublikowano 6 Maja 2011 Autor Opublikowano 6 Maja 2011 Jasne spotkać tam można wszystkie marki i modele. Sporo ich jeździ na dużych kołach. W przedziale maxi to Yamaha Majesty i T Maxy. Ale najwięcej po włoskich ulicach śmiga KYMCO ! Nie piszę tego na podstawie żadnych statystyk tylko są to moje spostrzeżenia. A po obu stronach ulicy...
madej Opublikowano 7 Maja 2011 Opublikowano 7 Maja 2011 Witam wlasnie wczoraj wyladowalem w domu ,na liczniku przybylo dokladnie 4661,8 km Yamajka spisala sie bez zarzutu,tak jak Jarek dopchalismy sie na plac ,po drodze zaliczylismy jeszcze jezioro Garda ,Asyz,Wenecje,Zakopane,Wadowice . Jak sie ogarne to napisze wiecej bo narazie musze sie przestawic na normalne zycie Gratuluje Jarkowi ze sie zdecydowal ,pewnie w tym tlumie ludzi sie mijalismy p.s wedlug mnie kroloja hondy SH.Potem yamahy i faktycznie kymco
Jarek_PL Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Opublikowano 7 Maja 2011 Witam wlasnie wczoraj wyladowalem w domu ,na liczniku przybylo dokladnie 4661,8 km Szkoda bardzo szkoda że nie stykneliśmy się , a wystarczyło wymienić się nr. telefonów. No ale jeszcze wszystko przed nami. Jestem pełen podziwu dla Madeja i jego 250 , 4660 km !scooter to jest wielka sprawa. !OK A jest mały reportaż z mojej wyprawy. 2
Jurek_mwo Opublikowano 7 Maja 2011 Opublikowano 7 Maja 2011 Jarek_PL Świetny komentarz i gratki z wyprawy do Rzymu... !piwko
Sympatycy orzech Opublikowano 8 Maja 2011 Sympatycy Opublikowano 8 Maja 2011 Jarek, fajna pogadanka, faktycznie z jakimś ziomem byłoby raźniej. !scooter !scooter
Sympatycy Arecki Opublikowano 8 Maja 2011 Sympatycy Opublikowano 8 Maja 2011 Wycieczki "zazdraszczam", fajna relacja !OK .
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 9 Maja 2011 Administrator Opublikowano 9 Maja 2011 jest mały reportaż z mojej wyprawy. "Spale faje, siadam na kozę..." Jarek, filmowa final autopogadanka ze szlugiem the best Super wyprawa i super miejsce docelowe Całkiem niezły przelot trzepnąłeś... tylko faktycznie, samemu troche nudno. Tym bardziej, że z tego co widzę to sporą część trasy miałeś autostradami. Tak przy okazji Włoch i tego co jeździ tam ulicami z maxi... moje wrażenia: O kraju skuterem płynącym... Ps. Jarek, jeśli miałbyś czas i chęci skrobnąć opis z wyprawy to możemy zamieścić na stronie głównej krótką relację
przemas Opublikowano 9 Maja 2011 Opublikowano 9 Maja 2011 Jarek_PL, super relacja i super komentarz (taki z jajem) !OK Jak by to powiedział :"Trzeba jeździć i nie ma opier....nia się. Tylko do baku lać ROCKET FUEL a nie jakieś tam dziadostwo!" Pozdrawiam Przemek
Sympatycy szorstki Opublikowano 9 Maja 2011 Sympatycy Opublikowano 9 Maja 2011 Jarek_PL, gratulacje za śmiałą wyprawę i bardzo fajną relację !OKK Wśród zdjęć które wrzuciłeś do relacji, są takie, które z pewnością wygrały by w naszych konkursach na skuter miesiąca. Ja bym zagłosował np. na to ze Szwajcarii z drogą i górą w tle !OK "Jeździć trzeba..." !OKK pzdr
Rekomendowane odpowiedzi