Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Ile kosztuje Pole-Position?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Heh ja nie widziałem tego, ale niestety takich cymbałów nie brakuje. Co mu przeszkadza taki motocyklista...

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

W sytuacji omawianej przez GrzechoCnika - kiedy juz macie ciagla i widzicie ze jestescie nagrywani - najprosciej jest... po prostu skrecic w lewo...

Kosztuje to raptem kilkaset metrow dluzsza jazde...

Opublikowano

Wczoraj miałem dokładnie taka suytuację, na drodze do mojej księgowej mam jedno miejsce gdzie wyjatkowo korzystnie jest przejechać przez przejscie dla pieszych na jezdni dwupasmowej, co jak wiadomo jest niedozwolone i jade sobie wczoraj przez to przejście, patrzę a tam z drugiej strony Miśki w Kii, nagle okazało się, ze jednak tym razem jakoś ze skrótu nie skorzystam i pojadę dookoła :pokey:, omijając ich szerokim łukiem.

Apropos filmiku to dzisiaj spotkało mnie kilka przeciwnych sytuacji, w których 4oo mi ustąpiły, miło było i zmarzłem mniej. Piszę bo zwykle się to nie zdarza, natomiast szczerze mówiąc nie pamiętam kiedy mi ktoś utrudniał przejazd.

Opublikowano

insza inszosc to strajk wloski jaki wzgledem ciebie zastosowala policja dokladnie z cala surowoscia egzekwując prawo bez zrozumienia sytuacji. w00t.gifi wpisuje to na liste pechowych strat

Jeśli ktoś ma trochę wolnego czasu, to zawsze można zrobić "włoski strajk" w ich stronę - czyli stawiasz skuta grzecznie obok, przysłuchujesz się bezczelnie kolejnym zatrzymaniom, informacjom udzielanym, czy się przedstawił i zasalutował ładnie, czy auto mają czyste, czy zaparkowane właściwie, czy wszystkich karali z jednakową surowością, czy nie stoją w miejscu zagrażającym (zdarza się) lub chociaż utrudniającym ruch pieszy, w końcu nawet nagrywając telefonem poszczególne zatrzymania (wg mojego stanu wiedzy, na podstawie opublikowanego zatrzymania jakiegoś gościa 1-2 lata temu jest to legalne jak najbardziej). Cofnąć mandatu raczej już nie cofną (zwłaszcza, jak zaczniesz nagrywać :lol:) ale jest cicha satysfakcja, że skoro oni tobie uprzykrzyli życie, to i ty im !w00t

Opublikowano

Oj, Klaud. Z tej strony Cię nie znałem. Zawsze myślałem, że mściwość i utrudnianie pracy Policji, jest Ci obca. Widziałem, że jesteś silny, nie popuszczasz jak masz rację, zawsze prawy i koleżeński, a tu... Pogadamy sobie na Wigilii.

Opublikowano

w końcu nawet nagrywając telefonem poszczególne zatrzymania (wg mojego stanu wiedzy, na podstawie opublikowanego zatrzymania jakiegoś gościa 1-2 lata temu jest to legalne jak najbardziej).

Klaud nagrywać możesz tyle na ile Ci pamięci starczy w telefonie i baterii, lub jak długo Cię nogi nie zabolą, Miski są osobami publicznymi i można nagrywać ile się da, natomiast jeśli chodzi o osoby które są zatrzymywane do kontroli, no tutaj to już musi być zgoda zainteresowanego.

Cofnąć mandatu raczej już nie cofną (zwłaszcza, jak zaczniesz nagrywać :lol:)

Na pewno nie cofną (bo nie mogą), chyba że Sąd cofnie, ale to też w przypadku jeśli został nałożony za niepopełnione wykroczenie.

Opublikowano

Na pewno nie cofną (bo nie mogą), chyba że Sąd cofnie, ale to też w przypadku jeśli został nałożony za niepopełnione wykroczenie.

Hmm, mówiłem o tym w kontekście "rozpoczęcia oględzin auta policyjnego i miejsca ich postoju" od razu (czyli skłonienie ich do wycofania się z pomysłu wyciągania bloczku mandatowego, a nie kreślenia po mandacie ;)), czyli zwykła ludzka sugestia, że "człowiekiem jestem, i nic co ludzkie nie jest mi obce".

Po prostu uważam, że i wśród Policji, jak wszędzie, są ludzie i ludziska i nadgorliwe i drobiazgowe stosowanie prawa nikomu nie służy.. Ktoś wcześniej pisał o "znikomej szkodliwości" takiego manewru.

Powyższa sentencja jest również odpowiedzią na Twoją "zaczepkę" Flyman :lol: