Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Burgman 650 L1

Rekomendowane odpowiedzi

• Sympatycy
Opublikowano

Burgman 650 jest nadal atrakcyjny ale... jako pojazd używany. W dzisiejszych czasach wydając blisko 40 tpln na maxi-skuter klient oczekuje ciut więcej niż oferuje model L1. Może za rok sytuacja ulegnie zauważalnej poprawie ;)

Czyżby się kroił nowy burgman??

Opublikowano

Może nie tyle,że się nie podoba-to rzecz gustu,po prostu widać,że to staroć zaprojektowana wiele lat temu.

Cóż, czegoś co jest ponadczasowe i dobre się nie zmienia. !YES

Rzadko się zdarza, ale suzuki wymyśliło 10 lat temu model na 2015 rok. ;)

Ale zmiana wyświetlacza to może być tylko początek. W przyszłym roku zostawią wyświetlacz, a zmienią całą resztę. ;)

• Sympatycy
Opublikowano

Rozumiem, że chodziło Ci o to aby fabryka poprawiła i CVT przestał się przedwcześnie sypać, czyt: był bezawaryjny przez powiedzmy 10 lat i cirka 100 tkm.

Mariusz, rozumiałbyś, gdybyś nie dodał tej demagogii po "czyt.". ;)

Wcale nie chodziło mi o 100kkm i 10 lat. Jak zapewne sam wiesz, wcale nie musi

tyle upłynąć i tyle przejechać. Takiej loterii jakoś nie ma w SW czy T-Max, jak i wielu innych

sprzętach, więc nie wiem czego tak silnie bronisz.

Dzieciakiem nie jestem i wiem o co Ci chodzi z polityką firm, polegającą na tym, żeby klient

zbyt długo nie eksploatował/cieszył się sprzętem, tylko żeby kupował kolejny nowy.

W tym jednak przypadku chyba nie do końca o to chodzi i tylko to miałem na myśli.

Wiele razy myślałem nad zmianą sprzętu. AN650 wciąż najbardziej mi się podoba w klasie MAXI,

ale nie chciałbym przechodzić tego, przez co jak sam wiesz, przeszło wielu naszych kolegów...

No chyba, że skrzynia AeNa to jakieś tabu, i lepiej nie poruszać tematu... ;)

pzdr

Opublikowano

hehe podobają mi się osoby które wydając 40tys czy nieważne ile nawet 8tys na ten 10 letni przy decyzji o wyborze AN650 kierują się wyglądem zegarów.

dla mnie nie miało to znaczenia czy zegary takie czy inne, oceniałem całość i ta całość mi pasowała.

a co do wyglądu dla mnie ciągle wygląda świeżo i w porównaniu z konkurencją nie ma się czego wstydzić.

Opublikowano
Wiele razy myślałem nad zmianą sprzętu. AN650 wciąż najbardziej mi się podoba w klasie MAXI,

ale nie chciałbym przechodzić tego, przez co jak sam wiesz, przeszło wielu naszych kolegów...

No chyba, że skrzynia AeNa to jakieś tabu, i lepiej nie poruszać tematu... :P

Dle mnie też AN650 ciągle jest bezkonkurencyjny w klasie Maxi. Z drugiej strony szkoda, że nie ma większego wyboru, tak jak w moto.

Problem skrzyni jest już chyba dosyć dogłębnie rozpoznany i do opanowania...

• Klubowicze
Opublikowano

.....................

Ale zmiana wyświetlacza to może być tylko początek. W przyszłym roku zostawią wyświetlacz, a zmienią całą resztę. :P

i wszystko zepsują

Po co ruszać dobrze wyglądającą sylwetkę AN'a.

To jak zabrać Królowi berło.

Facelifting był dobry w Maluchach, w innych realiach. Jak już zmieniać to całość nowa buda, nowa jednostka, nowe osiągi np Burgman 800, 900, 1000 (niepotrzebne skreślić).

Oglądałem dzisiaj Burgmana 650 L1 w salonie i wydaje mi się, że chyba jest też inna obudowa zegarów - inny plastik, inny kształt, ale może się mylę.

Wracając do zegarów i całej reszty, to jeśli od początku AN miałby okrągłe analogowe zegary to wszyscy (wszyscy narzekający) narzekaliby dlaczego nie zmieniają na cyfrowe wyświetlacze ze zmienną kolorystyką podświetlania, z wyborem trybu pracy itd.

A dlaczego nie ma opcji z wbudowaną navigacją ????? - jak skuter turystyczny to powinna znaleźć się tam na stałe.

Jeszcze o "poprawkach" AN'a chyba nie uwzględnili powyżej koledzy : oparcia pasażera, lusterek z białymi kloszami kierunków, regulowana szyba chyba była wymieniona, a jak czytałem na forum temat skrzyni to i tam można było zauważyć różnice w rocznikach.

Sezon rozpoczęty a "bezskuterowcy", do których od ponad tygodnia należę, zastanawiają się co kupić albo już kupują, a koledzy tylko zniechęcają !placz1

Opublikowano

...

Sezon rozpoczęty a "bezskuterowcy", do których od ponad tygodnia należę, zastanawiają się co kupić albo już kupują, a koledzy tylko zniechęcają !placz1

To nie słuchaj kolegów, tylko słuchaj serca :P

Opublikowano

Kupuj Patryk 650 bo wiesz,że i tak jest najlepszy(no może trochę za wolny)ale poza tym to NUMBER ONE.I ile tych skrzyń tak naprawdę padło w stosunku do ilości ujeżdżanych burgmanów <_< .A zegary przynajmniej się wyróżniają od reszty.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Podobają mi się takie dyskusje !w00t

Moja teoria jest taka, że po AN 650 najbardziej "jadą" ci, którzy go skrycie uwielbiają whist

A tak poważnie... Burgman 650 jest może i z lekka opatrzony ale nie jest z pewnością brzydki.

Każdemu malkontentowi polecam przejechać się tym skuterem, porównać z konkurencją: komfort, prowadzenie, pojemność schowków i wtedy się wypowiadać !YES . Oczywiście, nie jest to skuter bez wad... ale te ma każdy jednoślad. Ważny tutaj jest stosunek wad do zalet.

Burgman 650 jest nadal atrakcyjny ale... jako pojazd używany. W dzisiejszych czasach wydając blisko 40 tpln na maxi-skuter klient oczekuje ciut więcej niż oferuje model L1. Może za rok sytuacja ulegnie zauważalnej poprawie :)

• Sympatycy
Opublikowano

Tumry - przepraszam, co miałeś na myśli cytując cały post Mariusza bez swojego komentarza.

Opublikowano

Witam,

Najbardziej krytykują ci, którzy nawet nie widzieli, kto go dosiądzie - ma szacunek i respekt.

Ja przejechałem na nówce już 15 000 km i nie miałem problemów, teraz wymieniłem opony na Michelin Sport 2 i się zaczęło.

Oryginalnie były Bridgestone - nic się nie działo. Micheliny dwa kpl. po 200 km reklamowane i uznane, trzecie Metzdaler, też kicha.

Może mi ktoś podpowie, bo dzisiaj znowu wymieniłem, jest lepiej, ale niedobrze. Mam wężykowanie czyli tzw. szimę. W serwisie Suzuki w Toruniu, główkę ramy wykluczono. Opony Bridgestone były nie dostępne, teraz są ale ja zapłaciłem już za dwa kpl. i jeszcze mi kasy nie oddali. Te co dzisiaj założyłem załatwił mi Kolega z Elbląga, sprawdził wszystkie możliwości optymalizacji i włożył serce, za co serdecznie dziękuję.

Czy ktoś miał podobną sytuację ? Będę wdzięczny za rady i sugestie.

Pozdrawiam !sciana

Opublikowano

Jednym się podoba, innym nie. Każdy ma swój gust, ale porównajcie go do AN400. Tam w kółko coś zmieniali, żeby oko cieszyło. Nie piszę o funkcjonalności ale każdy chce się czymś wyróżniać, a już na pewno ktoś, kto kupuje nówkę. A tu tyle lat i to samo. Trochę trąci myszką.

Nie jadę po poczciwym burku, bo marzył mi się taki. Marzył, bo właśnie archaiczne zegary zmuszają do myślenia o czymś świeżym. Zmiana displaya nie jest poważniejszym liftem. Człowiek się rozgląda za Yamaha, Aprillia i męczy się z myślami o pojemności kufrów. Nie można było zrobić fajnego liftu, żeby nie powstydził się przy konkurencji?

Ok maszyna ma jechać i działać! Ale w końcu konkurencja ich wyprzedzi wyglądem i stracą na tym. Polonez też był fajny, ale nie aż tyle lat.

Opublikowano

Tumry - przepraszam, co miałeś na myśli cytując cały post Mariusza bez swojego komentarza.

Przepraszam, ale coś pozajączkowałem, sory.

Dwa razy pozajączkowałem.

Przepraszam