kiwaczek1122 Opublikowano 25 Marca 2011 Opublikowano 25 Marca 2011 Witam Nie tak dawno zaobserwowałem dośc dziwny widok Straż Miejska posługuje się ręcznym miernikiem prędkości (suszarka) zadałem pytanie do Prezydenta Miasta Leginowa i otrzymałem w odpowiedzi że faktycznie trzech strażników jest odelegowanych do patroli mieszanych z policją i kontrolują prędkość przy pomocy ręcznego radaru .Nie poprzstanę na tej odpowiedzi i będe temat pilotował do samego końca.będe się domagał udzielenia mi odpwiedzi w postacj aktów prawnych o szkoleniach i dopuszczenia tych ludzi do takiej pracy .Póki co zalecam ostrożną na terenie Legionowa i okolic.
M_Pajak Opublikowano 26 Marca 2011 Opublikowano 26 Marca 2011 No tak i napewno Cię zatrzymają . Foto też zrobia z tą rejastracją (na kasku) . !placz1
Klubowicze Piootr Opublikowano 26 Marca 2011 Klubowicze Opublikowano 26 Marca 2011 Mam pytanko. czy ktokolwiek dostał zdjątko za prędkość jadąc skutem ? Wydaje mi się to niemożliwe ( w większości radary robią foty z przodu ) ale czy nie mogą ich ustawiac 'od tyłu" ? Ot taka mała wątpliwość.
phil Opublikowano 26 Marca 2011 Opublikowano 26 Marca 2011 Walących z tyłu masz dużo zarówno na katowickiej jak i na pomorzu. Sam dostałem na drodze do Kołobrzegu zdjęcie tyłu... Jedyny pozytyw. Nie widać kierowcy. Mandat poszedł bez punktów.
Arkadiusz Opublikowano 26 Marca 2011 Opublikowano 26 Marca 2011 Mam pytanko. czy ktokolwiek dostał zdjątko za prędkość jadąc skutem ? Wydaje mi się to niemożliwe ( w większości radary robią foty z przodu ) ale czy nie mogą ich ustawiac 'od tyłu" ? Ot taka mała wątpliwość. I tu Cię zaskoczę, w roku 2010 dokładnie we wrześniu, miejscowość Biały Bór, zdjęcie zrobione z tyłu na tak zwane oddalenie, Straż Miejska. Koszt wycieczki wzrósł o 100 zł i 2 pkt. Kamizelka co prawda troszkę zrobiła odblasku ale to było za mało. To było piękne zdjęcie i Majka się prezentował pięknie Co Ciekawsze za mną leciał drugi skuter i dostał o 1 sekundę foteczkę później. Oczywiście nie napisze kto bo może kierownik sobie tego nie życzyć. Tak że obalam mit "Mogą się ustawić na kierowników jednośladów" !placz1 Tak że teraz jak widzę listonosza to podchodzę do niego z taką małą dozą niepewności. Co prawda jak napisał kolega w poście wyżej, kierującego nie widać, ale jak mam się odwoływać, cudować, albo co gorsza jeszcze jechać 250 km. w jedną stronę do Sądu, to przy tej kwocie chyba skórka z wyprawkę. A faktycznie punktów nie naliczono, sprawdzałem.
Klubowicze Piootr Opublikowano 26 Marca 2011 Klubowicze Opublikowano 26 Marca 2011 Holender, i jak to kulać bez CB ? No nic, trzeba będzie przywyknąć i być czujnym jak ważka. !placz1
phil Opublikowano 26 Marca 2011 Opublikowano 26 Marca 2011 Nie trzeba jechać. Wysyłają ci pismo ze zdjęciem i masz z tego co pamiętam trzy opcje. 1 Mandat punkty ty jechałeś 2 Nie wiem kto ale mój pojazd więc kasa 3 W ogóle nie wiem co się stało i przesłuchanie. Jak zapłacisz za opcję drugą z jakimś tam wyjaśnieniem wysłanym listownie nie ma problemu.
kiwaczek1122 Opublikowano 26 Marca 2011 Autor Opublikowano 26 Marca 2011 Żle mnie zrozumieliście nie chodziło mi o fotoradary a o ręczne szuszarki jakich używa policja .Tak działa Straż Miejska w Legionowie .Czyli radiowóz Straży Miejskiej plus jakiś policjant to daje mam patrol mieszany do tego szuszarka i już jest ekipa do wypisywania mandatow .
Arkadiusz Opublikowano 26 Marca 2011 Opublikowano 26 Marca 2011 Żle mnie zrozumieliście nie chodziło mi o fotoradary a o ręczne szuszarki jakich używa policja .Tak działa Straż Miejska w Legionowie .Czyli radiowóz Straży Miejskiej plus jakiś policjant to daje mam patrol mieszany do tego szuszarka i już jest ekipa do wypisywania mandatow . A to przepraszam Cię bardzo, nie mam w tej kwestii "doświadczenia", ale myślę że ktoś będzie miał. !placz1
Rekomendowane odpowiedzi