Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widzę że jeszcze nikt tematu nie podjoł , w związku z czym pozwolę sobie zacząć .

W dniach 16-17 04 2011 odbędzie się otwarcie sezonu w Częstochowskim Klasztorze . Osobiście uważam że wyjazd na 2 dni mija się z celem . Ja bym chciał pojechać 17-go rano i wieczorem wrócić . Jeśli koś jest zainteresowany to będzie mi miło . Wyjazd uzależniam od pogody , bo jadę z synem więc proszę mnie nie trzymać za słowo .

A tu macie ze stronki klasztoru plan imprezy .

16-17 IV, sb-nd - VIII Motocyklowy Zlot Gwiaździsty Jasna Góra 2011 -

rozpoczęcie sezonu motocyklowego

sobota, 16 kwietnia

18.00 - Spotkanie sie w sali O. Kordeckiego. Wystapi zespół Wujka

Mańka - motocyklisty z Wilna. Bedzie film z Rajdu Katyńskiego,

prelekcja Leszka Rysaka z IPN o Kresach Rzeczypospolitej

21.00 - Apel jasnogórski

niedziela, 17 kwietnia

9.30 - Początek parady motocyklowej na Jasną Górę. Zbiórka na

Przeprośnej Górce

12.00 - Msza św. na Szczycie

Pozdro

M_Pajak

Opublikowano

Witam,

Fajna impreza, ale ma mocją konkurencję w W-wie "Otwarcie sezonu na Bemowie" . info na stronie Klik

Bemowo mam pod nosem i prawdopodobnie się wybiorę. (tak na 99%)

!OKK

• Sympatycy
Opublikowano
Witam,

Fajna impreza, ale ma mocją konkurencję w W-wie "Otwarcie sezonu na Bemowie" . info na stronie Klik

!OKK

Krzyżyk na drogę ... :lol:

Opublikowano

Dlaczego krzyżyk . Czyż by to była lipa? Myślę że ciekawie może być.

Opublikowano
Witam,

!OKK

Sorki, ale to żadna konkurencja.

Kilka ogranych straganów, na których wieje nudą, palenie gumy i testowanie retbajka za quadem tak oklepane, że aż mdli, no i nabijanie kabzy organizatorowi tego żałosnego przedstawienia. :lol:

Jedynie co jest warte uwagi, to parada, na której trzeba być, żeby kierowcy puszek trochę się otrzęśli z zimowego zapomnienia jednośladów.

Ja osobiście zamierzam pojawić się na paradzie, a w niedzielę z rańca wypad do Częstochowy ;)

Opublikowano

M_Pajak, w niedzielę rano, to trzeba by było dość wcześnie wyjechać, żeby być na miejscu na jakąś 9:00. Trzeba liczyć min 3 godz na dojazd.

Opublikowano

Być może macie rację że cała impreza jest zarobkiem dla organizatorów. Nie ukrywam iż najbardziej ciągnie mnie na tą paradę. Jak do tej pory nie miałem okazji uczestniczyć na żadnej podobnej impresie. Zawsze coś kolidowało. Częstochowa tez jest ciągnie i chętnie bym się wybrał. ale podejrzewam iż w domu się bym nasłuchał że przepadłem na cały dzień lub dwa. Ale kto wie może kiedyś. Puki co powili kompletuje strój dla plecaczka i powoli oswajam z jazdą. I w końcu może da się namówić na dłuższy wyjazd w gronie sympatyków jednośladów.

Pozdrawiam wszystkich !OKK :D

Opublikowano
M_Pajak, w niedzielę rano, to trzeba by było dość wcześnie wyjechać, żeby być na miejscu na jakąś 9:00. Trzeba liczyć min 3 godz na dojazd.

A jaki w tym widzisz problem . o 6:00 na Okęciu (pętla MZA) i jazda 200 km . Ja nie widzę problemu .

Kisiel a Ty jedziesz .

• Klubowicze
Opublikowano

A jaki w tym widzisz problem . o 6:00 na Okęciu (pętla MZA) i jazda 200 km . Ja nie widzę problemu .

Kisiel a Ty jedziesz .

Moim skromnym zdaniem trzeba wziąć poprawkę na przydrożnych fotografów , żeby listonosz nie przyniósł pamiątkowego zdjęcia . ;)

ps : Jeżeli moja druga połowa nic nie wykombinuje to może się z Wami kulnę na jednodniowy wypadzik . <_<

Opublikowano
eA jaki w tym widzisz problem . o 6:00 na Okęciu (pętla MZA) i jazda 200 km . Ja nie widzę problemu .

To może się zsynchronizujemy wstępnie na 6-tą?

Opublikowano

Baz nacisków cały czas próbuję to delikatnie wprowadzić w życie . Lechu oczywiście bież plecaczka , a czas jaki przewidzałem na przejazd powinien spokojnie wystarczyć bez konieczności wizyty donosiciela ( czytaj listonosz ) . !placz1 <_<

Opublikowano
eA jaki w tym widzisz problem . o 6:00 na Okęciu (pętla MZA) i jazda 200 km . Ja nie widzę problemu .

To może się zsynchronizujemy wstępnie na 6-tą?

Sorry - post powyżej tego dotyczy . Nie kliknołem "Cytuj" !placz1

• Klubowicze
Opublikowano
. o 6:00 na Okęciu (pętla MZA) i jazda 200 km . Ja nie widzę problemu .

A moż tak jak dwa lata tamu pod makiem w jankach 6,30 !placz1

• Klubowicze
Opublikowano

Valdi ja ruszam z Janek.

Opublikowano

Ja się dostosuję

• Klubowicze
Opublikowano

Czyli Janki ? kto się pisze !happybth

• Klubowicze
Opublikowano

Valdi juz pisałem wczesniej ze mi pasujej wyjazd z Janek.

Opublikowano

No i stało się . Na jakiś czas wypadam z obiegu do momentu aż się poskladam .

• Klubowicze
Opublikowano

Trzymaj się i szybko wracaj do zdrowia i na !scooter

Opublikowano

Miałeś wypadek? No to życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia, a przy tym porządnych lekarzy.

• Klubowicze
Opublikowano

zdrowia życzę !placz

Jeszcze parę dni i by była nowa świecka tradycja :)

Opublikowano

Na trasie katowickiej jest sporo zwężeń. Nie da się jechać ciurkiem, chyba że będziecie jechali po terenie budowy wygrodzonym pachołkami ryzykując kolizje z robotnikami (o ile beda w niedzielę) i maszynami drogowymi. Trzeba wziąć pod uwagę, że średniej prędkosci 100 km.h nie osiągniecie. Albo jechac z zapasem, albo inną trasą.

Ja pojadę w ogóle w piątek :-)

Opublikowano

Nie, no nie żartuj, że będziesz robił zapas jednodniowy :P. Oczywiście żartuję, ale w piątek to może być nieco ciasno na Katowickiej.

Myślę że w niedzielę rano będzię o wiele mniejszy ruch. A zapas faktycznie przydałby się większy.

Opublikowano

Ja jakoś wracam do zdrowia i chyba się wybiorę . Valdi twa propozycja jest ok. ale chyba dac trzeba troche zapasu , czyli wyjazd ok. 6:00 a nie jak proponujesz 6:30 .

Zobaczę jak się będę czuć . Może się wybiorę . Napewno pojadę na paradę w sobotę na Lotnisko Bemowo .