Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Takie małe ostrzeżonko/przypomnienie... Na bazie mojej dzisiejszej przygody (na szczęście bez konsekwencji - tylko lekki uślizg tyłu)... !OKK

Wiosna to czas porządków. Także na ulicach. "Do boju" tłumnie ruszyły mechaniczne zamiatarki. Niestety o ile obrotowe szczotki tych potworów najczęściej nieźle radzą sobie z wymiataniem zleżałego piasku spod krawężników, o tyle siła ssąca "odkurzacza" już nie do końca radzi sobie z zasysaniem wymiecionego piasku do "trzewi" maszyny. W efekcie pod krawężnikiem czysto, zaś na środku jezdni czyhają niespodzianki w postaci rozsypanej cienkiej warstewki tak nieżyczliwego dla nas piasku.

Strzeżcie się :D

Opublikowano

Właśnie pokonałem kilkuset km trasę - jest pięknie!

Sezon w pełni rozpoczęty - pogoda przyjemna. Słońce grzeje, choć wiatr potrafi nieźle utrudnić czerpanie przyjemności z jazdy.

Tak vogle, Policja chyba też rozpoczęła sezon sprawdzania uprawnień - dziś przejeżdżając przez Konin zostałem zatrzymany do szybkiej kontroli, która polegała tylko na sprawdzeniu dokumentów i tyle. !OK

• Sympatycy
Opublikowano

Pojechałem w łikend na taką jedną konferencję i udało

się wrócić do domku bez strat (400km, :)). Bajka, S8 masakrycznie

"budowana", więc co chwila zwężenia. Najfajniejsze, że gdzieś

w okolicy Tomaszowa, światła, skrzyżowanie i trąbi na mnie

jakiś gość w Oktawii. Popatrzyłem, a koleś robi nad głową "okrąg".

W pierwszej chwili nie zakumałem, ale w końcu okazało się

że stoją "miśki" z laserem za 1,5 km. Siwy dym... !OKK

Podziękowałem koledze uniesieniem ręki. Coraz więcej jest NAS !OKK

Michu, przecudne krokusy !YES

pzdr

• Klubowicze
Opublikowano

Ja dziś też z plecaczkiem 88km zaliczyłem w pętelce Świnoujście - Wolin - Międzywodzie - Międzyzdroje - Świnoujście... Było by dalej, ale gwałtownie zmieniała się pogoda. Kiedy wyjeżdżałem, na promie musiałem ściągać kurtkę. W Wolinie bajka, tylko okularki przeciwsłoneczne, a szyba uniesiona... Jednak w połowie drogi między Wolinem a Międzywodziem, jakby ktoś nagle lodówkę otworzył. Wjechałem w masę tak zimnego powietrza, że w ciągu sekundy odczułem to przez spodnie. W bagażniku miałem kombinezon deszczowy (ten z Lidla), więc wskoczyłem w niego, ale zanim dojechałem z powrotem do promu, plecaczek lekko mi zzieleniał :)

Ale fakt, że coraz nas więcej, szczególnie u mnie w mieście, gdzie Niemcy przyjeżdżają po paliwo... Dziś przemknęła na Orlen kawalkada czoperów i trzy piękne Hondy GoldWing (biała była najpiękniejsza)... Tylko te ich wielkie tablice rejestracyjne, oszpecą każde moto !NOT

Opublikowano

Ja wczoraj również nawinąłem około 90 kilometrów w miłych okolicznościach przyrody (jakos tak przedłużył mi sie wyjazd "osuszający" po wizycie na myjni) !OKK...

Wiatr rzeczywiście chwilami dawał się mocno we znaki. Za to widok na zegrzyńską zalewajkę i ten przepiękny kolor wiosennej wody - niezpomniane.

Opublikowano

Taka wiosna. !yeah

W Gdańsku wieje + leje < dziesięć w skali Beauforta> Średnia prędkość wiatru to 65-75 km/h, w porywach 100-110 km/h, w strefie nadmorskiej 75-90 km, w porywach 110 do 130 km/h. :lol:;)WiatrPochylaDrzewa.gifwhist !placz1 !w00t

Opublikowano

Dlatego ja jutro jezdze tylko z wiatrem, bedzie moc i sila whist:lol: