Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rozmowy na temat konkursu skutera miesiąca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Adam,

Wrzesień - Marcvs na swoim sprzęcie...

październik - Artix i Kisiel na swoich sprzętach...

grudzień - Wrzonio na swoim sprzęcie...

Także... ja bym się już nie czepiał "zasad", bo i wcześniej to była lipa

i nikt aż tak nie zwracał uwagi...

Ważne, że własciciel i jego sprzęt i tego bym się trzymał  !scooter

pzdr

Ten konkurs, to miała być zabawa. Niestety ciągle rodziły się konflikty (nie wiem czy śledziłeś na bieżąco). Dlatego powstał regulamin.

Lipny czy nie, nie wiem. Nie należę do tych, co szukają dziury w całym !YES Tylko zwróciłem uwagę. I nie widzę potwierdzenia Twoich przykładów:

Wrzesień

Październik

Listopad

Grudzień

• Sympatycy
Opublikowano
I nie widzę potwierdzenia Twoich przykładów:

Wrzesień

Październik

Listopad

Grudzień

To się po prostu przyjrzyj !YES

może i troszkę pochrzaniłem bo Wrzonio to STYCZEŃ a Marcvs był w propozycjach

września.

Ale Artix i Kisiel ? jak najbardziej są ich zdjęcia, na własnych skuterach w październiku.

No chyba, że Kisiel zdążył podbiec pod tą skarpę i dosiąść sprzęta przytrzymywanego

przez Mariusza i Worlana :angry: a Artix na tle tablicy też wykonał jakąś ekwilibrystykę żeby zrobić samowyzwalaczem !OK

Znalazłem jeszcze gdzieś zdjęcie Diamandy na tle Jego Burgiego,

wówczas też się nikt nie pytał czy sam robił zdjęcie (z automatu).

Niestety, "mleko się rozlało" i nie możemy już być teraz tak pryncypialni.

Takie jest moje zdanie. Ale może ja się mylę...

Abachu, temat śledziłem, ba! nawet 3 miesiące brałem udział, z własnoręcznie zrobionymi

fotkami mojej Włoszki, bez kalania zdjęć moją facjatą :(

Aha, a konflikt to pamiętam w zasadzie tylko jeden, jak zebraliśmy z Krzytro po dupie

od Worlana !tut !scooter

pzdr

Opublikowano

Ja mam aparat na pilota, z samowyzwalaczem i nie jest to nowinka 2011.

Proszę udowodnić, że to zdjęcie nie zostało wykonane przy użyciu tych, jakże skomplikowanych, funkcji.

• Sympatycy
Opublikowano

Dokładnie FLyman. I to samo może powiedzieć każdy z zacytowanych przeze mnie

przykładów. Więc uważam, że nie ma sensu trzymać się kurczowo tego punktu "regulaminu". !scooter

Zwłaszcza, że to zabawa a nie konkurs WorldPressFoto. !YES Do czego doszedłem

po małym "sporze" z Worlanem, w którymś tam miesiącu :angry:

pzdr

Opublikowano

Panowie, zapspokajac Wasza ciekawosc: obstawa skutera jest pelnoletnia:) i nie sa to blizniaczki jak u napieralskiego:)

co do foty to robil ja krzysztof kuczyk dla forum gwiazd (przy okazji krecenia klipu) i dostalismy je do wykorzystania, wiec to tak jakby troche nasza fota;)

w konkursie lutowym w ktorym Jarek bierze udzial tez dal foto zrobione przeze mnie:)

(upss)

Opublikowano

Moze bardziej chodzi o to ze ta fota jest zrobiona przez fotografa zawodowca - w tym sensie rzeczywiscie lamie regulamin. Inni robili sami zdjecia jakby swoimi aparatami a tu jednak ktos z zewnatrz - no tyle ze my mamy prawa do niej - nie wiem - nie moj problem - ja ja tylko pokazalem:)

Przeciez nie gramy o zlote kalesony - jak wejdzie to wejdzie jak nie to nie:)

Ale popatrzec na laski nie zaszkodzi:);):(

pozdro.pollacco

Opublikowano

Ale popatrzec na laski nie zaszkodzi:);):(

pozdro.pollacco

Właśnie, właśnie... i dlatego między innymi tak lubię Twój teledysk do "skutera".

Naprawdę genialny whist

Opublikowano

I za ciepłe słowa w zimie ;):( !tut

Głos mój masz !!

Opublikowano
....

Ale popatrzec na laski nie zaszkodzi:)!w00t:)

...

I to jest nowa koncepcja sztuki :( !tut

Punkt dla Jarka ;)

Opublikowano

Mezu upominam Cie ja to forum tez czytam!

;)

• Administrator
Opublikowano

Gośka, przyjmij taką wersję, że w necie się nagapi to w realu nie będzie miał "siły"... !tut Ja bym odpuścił ;)

Ps. .. i przestań z tym "kolokwializmem" meżu :(

Opublikowano

Ja co prawda, facet z krwi kości, ale patrzę na to zdjęcie trochę inaczej. Zdjęcie jest bardzo fajne, wprost kalendarzowe lub nawet katalogowe. Laski tam gdzie powinny być, w przypadku foto skutera, czyli gdzieś tam na marginesach. Poza tym pozakrywane osłonami, w kaskach. Super, nie odwracają uwagi, od tego co ważne, są jakby oliwką w Martini. Zdjęcie zapewne wygra w marcu, chyba, że wygrają polskie cechy narodowe.

Szkoda tylko, że jest zapis:

6. Można uczestniczyć w konkursie wiele razy, jednakże fotki w danym miesiącu nie mogą się powtarzać w innych miesiącach.

W marcu poziom wg mnie wysoki, szkoda paru fotek, szkoda, że się więcej nie pojawią.

Opublikowano

@grzegorz76 Twoja GP800 stoi na niezłym lodowisku, jak się prowadziło bestyjkę po takiej tafli ?

czy może stoi tam biedna, aż lody puszczą ? !tut

• Sympatycy
Opublikowano
@grzegorz76 Twoja GP800 stoi na niezłym lodowisku, jak się prowadziło bestyjkę po takiej tafli ?

Została wyprowadzona tylko do fotki,ale ciężko było

czy może stoi tam biedna, aż lody puszczą ? 

Chyba by mi serce pękło.Stoi w ciepłutkim garażu przykryta mięciutkim prześcieradłem !tut

• 11 miesięcy temu...
  • Sympatycy
Opublikowano

Odgrzebuje temat w kwestii regulaminowej. Miałem dzisiaj przyjemną i merytoryczną rozmowę z jednym z adminów na temat fotki w konkursie "Skuter miesiąca" i naruszeniu jednego z punktów regulaminu podczas zgłaszania zdjęcia. Chodzi o pkt. 4.:

"4. Do konkursu zgłosić można własnoręcznie zrobione zdjęcie swojego skutera lub innego skutera tylko za zgodą jego właściciela."

Proponuję jego zmianę, ponieważ w tym brzmieniu wyklucza się fotki zrobione własnoręcznie skuterowi, którego właściciel jest trudny do określenia (np. skuter na ulicy, zdjęcie na targach). Rozumiem, że intencją tego punktu było wykluczenie sytuacji gdy ktoś wrzuca "fotę z internetu", a dało tyle, że nie można zgłosić zdjęcia innego skutera niż skuter znajomego (bo jak inaczej uzyskać zgodę?) Z drugiej strony wyklucza się też fotki typu "zrob mi zdjęcie na skuterze" bo de facto zdjęcie NIE jest wykonane fizycznie przez autora, który jest na zdjęciu (sytuacja Polacca).

Proponuję więc następujące brzmienie pkt. 4:

4. Zdjęcie musi spełniać jeden z następujących warunków:

a. zostało wykonane własnoręcznie/poprzez samowyzwalacz i przedstawia dowolny maxi-skuter (maxi skuter = skuter o pojemności >50ccm i maks. prędkości >45 km/h), chyba że właściciel pojazdu jest znany i nie wyraził na to zgody

b. może być wykonane przez osobę trzecią tylko jeśli przedstawia maxi-skuter i jego właściciela na pojeździe i było wykonane za zgodą właściciela pojazdu. Zdjęcie zgłasza właściciel pojazdu, który jest traktowany jako autor zdjęcia.

Doprecyzowanie punktów:

- pozwoli na umieszczanie zdjęć cudzych pojazdów chyba, że nie wyrażają na to zgody

- nie pozwoli na umieszczanie zdjęć pojazdów innych niż maxi skutery (50tek, motocykli itp).

- eliminuje się problem dostarczenia "zgody właściciela" (nie określono wcześniej jak miałaby ona wyglądać, w praktyce więc ten zapis jest martwy, bo zawsze można twierdzić, że zgodę ustną uzyskano, co jest niemożliwe do weryfikacji)

Opublikowano

O! Nie zauważyłem, że istnieje taki wątek...

Czy ktoś oprócz Krzytra wrzuci swoje zdjęcie do konkursu lutowego...?

!tut Przypominam - aby odbyło się głosowanie, muszą by CO NAJMNIEJ dwie kandydatury, brakuje chociaż jeszcze jednej... !tut

• Sympatycy
Opublikowano
Czy ktoś oprócz Krzytra wrzuci swoje zdjęcie do konkursu lutowego...? Przypominam - aby odbyło się głosowanie, muszą by CO NAJMNIEJ dwie kandydatury, brakuje chociaż jeszcze jednej...

:) Jak widzisz, nie jest to takie proste...

• Sympatycy
Opublikowano

Widać, że zainteresowanie konkursem jest takie sobie. Domniemam, że powodem tego stanu rzeczy jest brak fotek w naszych galeriach, które spełniają warunki regulaminu tego konkursu. Ale poprzednia i początek teraźniejszej edycji była w większości miesiącach wypełniona sporą ilością fajnych zdjęć. Zdjęcia, które zajmowały 2 i 3 miejsce w pełni zasługują na wyróżnienie. Mam propozycję, żeby w każdym następnym miesiącu osoba, która rozpoczyna nowy konkurs ponownie dodała fotki 2 i 3 miejsca zaczynając od pierwszego miesiąca konkursowego. Byłby to wrzesień 2010 roku. W następnym miesiącu 2 i 3 fotka z październikowego konkursu w 2010 itd.

Co myślicie o takim rozwiązaniu?

Przykład:

2 miejsce wrzesień 2010 fot. emge

201009207.jpg

3 miejsce fot. leszek_kraków

9.jpg

Opublikowano

Świetny pomysł. Nagiąć troszeczkę regulamin.Przy braku nowych fotek te z 2i3 miejsca w ubiegłych miesiącach również były super.

• Klubowicze
Opublikowano

Grzesiu dobry pomysł. Niektóre fotki z dalszych miejsc były lepsze niż zwycięzcy późniejszych edycji. Jestem za.

Opublikowano

(...) Niektóre fotki z dalszych miejsc były lepsze niż zwycięzcy późniejszych edycji(...)

Rozumiem, że to Twoja subiektywna opinia...? :)whist

Worlan, Good idea! !OK - czyli zwycięzca lutego będzie mógł - rozpoczynając konkurs marcowy - dodać fotkę z poprzedniej edycji z września, czy marca???

• Klubowicze
Opublikowano

Rozumiem, że to Twoja subiektywna opinia...? :)whist

Każda opinia jest w jakimś stopniu subiektywna.

Mam na myśli to, że w niektórych edycjach fotki zajęłyby pierwsze miejce ale trafiły się w zestawie, który nie pozwolił jej wygrać.

Opublikowano

Każda opinia jest w jakimś stopniu subiektywna.

Mam na myśli to, że w niektórych edycjach fotki zajęłyby pierwsze miejce ale trafiły się w zestawie, który nie pozwolił jej wygrać.

Za jakiś czas jak najlepsze fotki !scooter przejdą na stronę zwycięzców to ja laik wstawię ponownie swoje.2smiech.gif

Opublikowano

Wrzonio. Domysliłem się co miałeś na myśli i przyznaje Ci rację w zupełności. z mojej strony był to tylko żarcik... !kisss

• Sympatycy
Opublikowano

Worlan, Good idea! thumbup1.gif - czyli zwycięzca lutego będzie mógł - rozpoczynając konkurs marcowy - dodać fotkę z poprzedniej edycji z września, czy marca???

@boochos, to tylko moja propozycja, nie jestem uprawniony do zmiany zasad konkursu. Może @Artix jako twórca tego regulaminu wypowie się w tym temacie. whist Można, czy nie można ?

Moja propozycja to zacząć od początku, tak żeby wszyscy mieli jednakowe szanse. Tak jak to proponowałem:

Mam propozycję, żeby w każdym następnym miesiącu osoba, która rozpoczyna nowy konkurs ponownie dodała fotki 2 i 3 miejsca zaczynając od pierwszego miesiąca konkursowego. Byłby to wrzesień 2010 roku. W następnym miesiącu 2 i 3 fotka z październikowego konkursu w 2010 itd.