Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Kurs Kat.A w Warszawie za 699PLN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc,

tak na szybko to jakby kogos interesowało to super oferta - prawo jazdy kat A za 699 PLN -

Oferta Grouponowa ważna do końca dnia - niedzili 27 lutego 2011, jest jeszcze około 40 miejscKLIKNIJ

Opublikowano
Czesc,

tak na szybko to jakby kogos interesowało to super oferta - prawo jazdy kat A za 699 PLN -

Oferta Grouponowa ważna do końca dnia - niedzili 27 lutego 2011, jest jeszcze około 40 miejscKLIKNIJ

Dobra szkoła jazdy nie potrzebuje takiej promocji. Moje skromne zdanie...

• Sympatycy
Opublikowano

A ja uważam, że lepsze to niż jazda bez plastiku.

Pamiętaj, że większość szkół nie uczy niczego szczególnego podczas kursu.

Inna sprawa że kurs nie jest tańszy o połowę od cen rynkowych - kurs na A można kupić już za 1kzł ale i tak jest taniej.

• Klubowicze
Opublikowano

Mój znajomy robił kurs we wrześniu 2010 na Ursynowie w Warszawie zapłacił 890 zł All Inclusive. Ostatnio inny znajomy mówił, że nie chcieli mu w knajpie zrealizować kuponu z Groupona. Ja do nich (Groupon) podchodzę z dystansem.

Gość brylantowy
Opublikowano

Cytuje: A do tego mieści się na Woli, w odległości zaledwie 10 minut jazdy od ośrodków egzaminacyjnych Bemowo i Okęcie, co pozwala na jeszcze dokładniejszą eksplorację tras egzaminacyjnych.

A to ciekawe jest, bo na Bemowie i Okęciu nie ma ośrodków egzaminacyjnych.

Opublikowano

som, som, ino nie te - ale może oferenci do tej pory ino B uczyli i faktycznie mieli blisko. Bo na Targówek będą mieli kawałek :) przez miasto.

Korzystam z Groupona, Buzzingi itd, ale podchodzę do tych ofert z niejaką rezerwą i nie biorę wszystkiego co się nawinie, ale niektóre oferty są faktycznie OK - zwłaszcza jeśli oferujący jest już wcześniej znany. Jak do tej pory się nie zawiodłem.

Przykład takiej oferty: http://www.groupon.pl/oferty/warszawa/sush...warszawa/268653 w wersji z dostawą. Oczywiście nie jest to naprawdę 50%, bo normalnie biorę zestaw, a tu trzeba samemu poskładać z pojedynczych elementów, które są w dodatku nieco droższe niż w kilku innych pobliskich suszarniach. Ale towar bardzo przyzwoity i suszimaster zna się na rzeczy.

Zawsze w takich razach polecam cytat z Johna Ruskina

Nie ma rzeczy na świecie, której nie można trochę gorzej wykonać i trochę taniej sprzedać, a ludzie którzy patrzą tylko na cenę zawsze będą ofiarami takich poczynań. Niemądrze jest zapłacić za dużo, ale jeszcze gorzej jest, gdy zapłaci się za mało. Jeżeli zapłaci się za dużo można stracić trochę pieniędzy i to wszystko. Jednakże jeżeli zapłaci się za mało, wtedy czasem można stracić wszystko, ponieważ zakupiony przedmiot może nie wypełnić przeznaczonych mu funkcji. Regułt gospodarki nie dopuszczają, żeby za małą cenę otrzymać dużą wartość. Wybierając najtańszą ofertę trzeba uwzględnić koszty ryzyka. A skoro Cię stać na takie ryzyko, to tym bardziej powinno być stać Cię na coś droższego.

Pozdrawiam,

Opublikowano
Zawsze w takich razach polecam cytat z Johna Ruskina

Nie ma rzeczy na świecie, której nie można trochę gorzej wykonać i trochę taniej sprzedać, a ludzie którzy patrzą tylko na cenę zawsze będą ofiarami takich poczynań. Niemądrze jest zapłacić za dużo, ale jeszcze gorzej jest, gdy zapłaci się za mało. Jeżeli zapłaci się za dużo można stracić trochę pieniędzy i to wszystko. Jednakże jeżeli zapłaci się za mało, wtedy czasem można stracić wszystko, ponieważ zakupiony przedmiot może nie wypełnić przeznaczonych mu funkcji. Regułt gospodarki nie dopuszczają, żeby za małą cenę otrzymać dużą wartość. Wybierając najtańszą ofertę trzeba uwzględnić koszty ryzyka. A skoro Cię stać na takie ryzyko, to tym bardziej powinno być stać Cię na coś droższego.

Świetny cytat, właśnie kierując się tą zasadą napisałem komentarz kilka postów wyżej. Jednym słowem, płacąc mniej, często płacisz więcej. Są produkty, na których oszczędzać nie należy. Nauka jazdy wg mnie do nich należy...

• Klubowicze
Opublikowano
Jednym słowem, płacąc mniej, często płacisz więcej. Są produkty, na których oszczędzać nie należy. Nauka jazdy wg mnie do nich należy...

Moim zdaniem "nauka jazdy" i "kurs prawa jazdy" to zupełnie dwie różne rzeczy chociaż podobne. Jazdy 4oo czy 2oo nie nauczysz sie w 20 godzin, a tyle jest przewidzanych na każdym kursie. Szkoły "jazdy" koncentruja się głownie na doprowadzeniu kursanta do egzaminu i zdania go. Niestety zdanie egzaminu nie jest rownoznaczne z nauczeniem się jazdy i odpowiednich zachowań na drodze. Zreszta czy widzieliście na jakimś pojeździe szkoleniowym napis "nauka jazdy". Zawsze jest tylko litera "L" i nazwa szkoły z namiarami. W reklamach jest też zawsze napisane "kurs prawa jazdy kategorii ..." .

Podpisuję się zatem pod postem Kisiela

Wybierajmy zatem szkoły, które pozwolą zdać egzaminy, a jeździć trzeba uczyć się samemu. !scooter

Opublikowano
Mój znajomy robił kurs we wrześniu 2010 na Ursynowie w Warszawie zapłacił 890 zł All Inclusive. Ostatnio inny znajomy mówił, że nie chcieli mu w knajpie zrealizować kuponu z Groupona. Ja do nich (Groupon) podchodzę z dystansem.

To dziwne, ja na Grouponie, Gruperze i Okaziku kupiłem kilka rzeczy i nie mogę złego słowa powiedzieć, bo jak może być gorsze umycie auta z woskowaniem woskami zimowymi za 9,50zł od tego za 25zł - skoro wizualnie auto czyste i dobrze wosk nałożony:D Albo pobyt w spa, chyba się niczym nie różni od tego nie promowanego zbiorowymi zakupami. Fakt jest taki, ze jest to najtańsza, potężna reklama. Kupiłem żonie dobór fryzury, strzyżenie, modelowanie + sauna na włosy ze 129zł na 29zł - pierwszy wolny termin na koniec maja - niech 30% z osób korzystających z tej oferty zostanie przy tym zakładzie to już mają 400 klientów więcej - a jak wykonają usługę "gorszej" jakości to nikt tam nie wróci, a jeszcze przekaże 10ciu swoim znajomym, że tam jest słabo, to zakład będzie można tylko zamknąć.

Więc, jak ktoś nie korzystał to chociaż powinien się zastanowić jaki jest cel takich grupowych zakupów, dlaczego musi być minimalna ilość osób, żeby zawrzeć transakcją - moim zdaniem ;)

• Sympatycy
Opublikowano
Moim zdaniem "nauka jazdy" i "kurs prawa jazdy" to zupełnie dwie różne rzeczy chociaż podobne. Jazdy 4oo czy 2oo nie nauczysz sie w 20 godzin, a tyle jest przewidzanych na każdym kursie. Szkoły "jazdy" koncentruja się głownie na doprowadzeniu kursanta do egzaminu i zdania go. Niestety zdanie egzaminu nie jest rownoznaczne z nauczeniem się jazdy i odpowiednich zachowań na drodze. Zreszta czy widzieliście na jakimś pojeździe szkoleniowym napis "nauka jazdy". Zawsze jest tylko litera "L"  i nazwa szkoły z namiarami. W reklamach jest też zawsze napisane "kurs prawa jazdy kategorii ..." . 

Podpisuję się zatem pod postem Kisiela

Wybierajmy zatem szkoły, które pozwolą zdać egzaminy, a jeździć trzeba uczyć się samemu. ;)

Można pójść jeszcze dalej.

Zaoszczędzone pieniądze przeznaczyć na jazdy doszkalające z prawdziwego zdarzenia po nabraniu obycia z motocyklem - a to już na pewno lepsze rozwiązanie.

Co do groupona itp ... dobrze prawi Kaper. Trzeba tylko na chłodno przyjrzeć się ofercie - niektóre są naprawdę ciekawe, niektóre śmieszne a inne zaś żenujące :(

Ostatnio kupiłem sobie i dzieciakom kilka kuponów na jazdy kartami w Imola o wartości nominalnej 80zł za 35zł. Żadnego gorszego traktowania nie doświadczyłem.

Z innej beczki - na kuponie do SUSHI NIHON chciano mnie "j...nąć w rogi" olełem ich centralnie, złożyłem reklamacje, która została błyskawicznie przyjęta - zwrócono mi kasę +10zł do wykorzystania przy następnej ofercie tytułem zadośćuczynienia za straty moralne !tut

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

No dobra, dla poszukiwaczy okazji przeszkolenia się na A z W-wy jest znowu: http://www.groupon.pl/oferty/warszawa/autek-warszawa/297876

tym razem "diabelska cena" - 666

i może faktycznie należałoby na to spojrzeć tak jak napisał Kisiel:

...Zaoszczędzone pieniądze przeznaczyć na jazdy doszkalające z prawdziwego zdarzenia po nabraniu obycia z motocyklem...

Bo zaiste - szkoła ucząca Dobrej Jazdy 2oo niekoniecznie dobrze przygotuje do zdania egzaminu na prawko A.

Pozdrawiam,