Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Najwygodniejszy skuter jakim jeździliście .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak przy tym wygląda hexagon gt 250 i honda helix 250 ?

Nigdy nie jechałem Helixem, ale od kilku sezonów jeżdżę hexagonem. Przy moim wzroście (190) uważam go za sprzęta dość wygodnego. Nie drętwieją nogi ani ręce, nie boli kręgosłup (a też mam problemy). Najdłuższe trasy jakie robiłem to na razie ok 150 km. Według mojej zony rewelacyjnie wygodne jest tylne siedzenie - jeżeli ma to dla Ciebie znaczenie.

Opublikowano

Kręgosłup na Helixie wypoczywa. Jest to wyjątkowo wygodny pojazd mimo teoretycznie obciążającej kręgosłup pozycji kierującego oraz małego, 10 calowego koła tylnego.

Opublikowano
(...) Helixie (...) Jest to wyjątkowo wygodny pojazd (...)

Nawet tu okreslany jest b. czesto mianem "Sofaroller" !OKK ...

Opublikowano

Hmm?? dodam tyle: Helix bez dwóch zdań. Mimo ze już jest to skuter,lekko leciwy to uważam ze jest najj :lol: Dodajmy ze na tamte lata,i na tamtą technologie jaką kiedys robiono to jest to pojazd naprawdę mało awaryjny,j uważam ze nawet bez awaryjny !OKK

Opublikowano
Klik<<<<<<<< Kiedyś to na takim była rewelacyjna wygoda a obecnie tylko Burgman 650 !OKK
Opublikowano

Ty Kolego z nad morza co ty piszesz że niby co :):lol: . No dobra to i ja napiszę parę słów . Helcia tak :lol: co prawda jest to !OKK typowo kanapowy , i na 100 % w czasie jazdy kręgosłup odpoczywa . Siedziałem na Helci parę razy i co tu więcej można napisać .

P.S

ZACNA marka ;):lol::P .

Opublikowano

Jak przy tym wygląda hexagon gt 250 i honda helix 250 ?

Nigdy nie jechałem Helixem, ale od kilku sezonów jeżdżę hexagonem. Przy moim wzroście (190) uważam go za sprzęta dość wygodnego. Nie drętwieją nogi ani ręce, nie boli kręgosłup (a też mam problemy). Najdłuższe trasy jakie robiłem to na razie ok 150 km. Według mojej zony rewelacyjnie wygodne jest tylne siedzenie - jeżeli ma to dla Ciebie znaczenie.

ale Hexagon ma wyżej siedzisko i ja na "podpórce" czułem dyskomfort !happybth ,bo sie deczko zsuwać musiałem !happybth

Opublikowano

Witam, jeździłem hexagonem 250 GT i było całkiem nieźle - oczywiście jeżeli się lubi jeździć z wleczonym przednim zawieszeniem. Przyśpieszenie całkiem niezłe, jedyny minus do to że jest dośc wysoki i w związku z tym jest czuły na silne boczne uderzenia wiatru. Zużycie paliwa dopuszczalne...