Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
to wole wydac 50 zl i nie przejmowac sie ze jakis debil mi wyjedzie na czolowke bo ma taki kaprys.

I tu się całkowicie zgadzam.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wychodzi na to, że ode mnie spod domu do Rzeszowa to najtańszy odcinek.

• 2 tygodnie później...
  • Administrator
Opublikowano

Ceny autostrad, a czy rzetelne? Tego nie wiem.

http://biznes.onet.p...e-detal-galeria

PS. Stwierdzenie: "W przyszłym roku sieć ma powiększyć się o kolejne 642 km nowych autostrad i 444 km nowych tras ekspresowych." To prawda :) ?

Zycie lekko zweryfikowalo plany :) choc w materiale sa bledy bo napisali ze w tym roku tylko 170 km autostrad bedzie oddanych a bedzie 210 km, ba juz jest 205 km z tego roku co do esek nap[isali ze tylko 10 km a faktycznie oddano juz 75 km a dojdzie do 80 km czyli pomylili sie na ten rok lacznie o 110 km to raczej ciezko powiedziec ze to tekst prawdziwy

Autostrad bedzie oddanych 506,1 km a drog ekspresowych 474,6 km. Co i tak nie jest zlym wynikiem bo dzis mamy juz 1064 km autostrad i 740 km drog ekspresowych. O ile w autostradach po przyszlym roku wiele juz nie bedzie brakowac do zamkniecia planu 2100 km to w eskach jeszcze duzo brakuje, plan docelowy to 5 tys km

• 1 miesiąc temu...
  • Administrator
Opublikowano

Newsy dnia dzisiejszego odnośnie opłat za autostrady:: obiecanki macanki !

Aha, nie zawracajcie na razie głowy Artixowi !w00t Z obawy przed linczem wyjechał dopiero co do Afryki :ph34r:

Jest super, jest super... więc o co ci chodzi? :lol:

• 1 rok później...
Opublikowano

U nas ruch autostradowy kwitnie, bo takich dróg brak.

Ale jak np. z Wawy do Gdańska będzie kiedyś S-ka to po co pchać się na A1 ?

Ale to chyba będzie wyjątek wsród naszych konfiguracji alternatywnych dróg.

Reszta to krajówki.

• Administrator
Opublikowano

Docelowo siec drog ma wygladac tak:

uklad_autostrad_2011.jpg

A teraz pytanie kiedy ? Moim zdaniem wtedy kiedy samochody i motocykle zaczna latac i te drogi nie beda juz potrzebne. W oficjalnych dokumentach to ma byc zrealizowane do roku 2030 ale kaktus mi wyrosnie jak w ciagu 17 lat to powstanie. Skoro tempo budowy wyglada tak (na czerwono w budowie, na zielono oddane)

Historia_budowy_autostrad_i_dr%C3%B3g_ekspresowych.gif

• Sympatycy
Opublikowano

Hehe, widzę, że "Zakopianka" to nawet w urzędowych planach kończyć się będzie w Rabce... :frusty:

pzdr