Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Termin: 21 maja 2011 (sobota)

Zapraszamy wszystkich motocyklistów do uczestnictwa w II Edycji Rajdu Kocich Gór. Rajd rozegrany zostanie na orientację po drogach asfaltowych w okolicach Kocich Gór, Obornik Śląskich i Wzgórz Trzebnickich na Dolnym Śląsku. W tym rajdzie nie liczy się czas przejazdu lecz liczba zdobytych punktów na punktach kontrolnych. Na trasie rajdu organizatorzy ukryją punkty kontrolne które trzeba będzie odnaleźć i wykonać lub odpowiedzieć na zadania przygotowane przez organizatora.

Program rajdu

10.00-12.30 Start uczestników rajdu

Po uprzedniej rejestracji, pobraniu numeru startowego oraz mapki z zaznaczoną trasą . Pamiętajcie by zabrać z sobą mapnik lub tkz koszulką i kawałek taśmy do przyklejenia mapy w formacie A4. Każdy uczestnik rajdu będzie klasyfikowany indywidualnie i wypuszczany w równych odstępach czasowych.

14.00-18.30 Powrót uczestników z trasy rajdu

W między czasie na terenie bazy rajdu przewidziano:

- pokaz ratownictwa drogowego, podczas którego każdy z uczestników będzie mógł pod okiem instruktora sorbować udzielić pierwszej pomocy na fantomie.

- koncert niespodziankę

-ognisko

-wydawanie ciepłego posiłku dla powracających z trasy uczestników rajdu

-w bazie rajdu funkcjonować będzie punkt gastronomiczny serwujący gorące posiłki oraz piwo.

ok.19.00 ogłoszenie wyników i wręczenie nagród niespodzianek, wspólna zabawa przy ognisku do białego rana.

Koszt uczestnictwa w rajdzie -25pln

Każdy z uczestników otrzymuje:

- mapę trasy rajdu

- numer startowy

- ciepły posiłek po powrocie z trasy

- okazjonalny znaczek z rajdu

- zamknięty parking dla motocykli

Koszt uczestnictwa w rajdzie z noclegiem z soboty na niedziele – 55pln

Nocleg w domkach 4 i 7 osobowych. Jeżeli wybieracie się większą ekipą i chcecie być razem w domku koniecznie zgłoście to organizatorowi.

Ilości miejsc noclegowych ograniczona do 80 decyduje pierwszeństwo zgłoszeń

Proszę nie telefonować nie rezerwować miejsc na ośrodku na własną rękę – wszystkie miejsca noclegowe są w dyspozycji organizatora rajdu.

Organizator:

Wrocławskie Stowarzyszenie Motocyklistów "Wratislavia Bikers"

Kontakt: Łukasz 604-06-45-15 lub Kuba 504-066-746

Miejsce bazy rajdu:

Ośrodek Wypoczynkowo-Rekreacyjny Glinianki

ul. Stawowa 30, Pęgów, dolnośląskie

gps 51.2500000000 N 16.9344005585 E

Impra jest dla wszystkich. W zeszłym była laska na Komarku i dojechała. Pozdro. Piotrek Mc Gyver.

Fotki (moim zdaniem najfajniejsze) z zeszłorocznej imprezy:

http://picasaweb.google.com/666SAL666/IRajdKocichGor#

Proponuję imprezę dodać do kalendarza - może nie jest to w 100% skuterowa, ale towarzystwo sympatyczne i McGyver nie omieszkał się u nas na forum zarejestrować, aby Nas zaprosić :D

Plakat_1_internet.jpg

Opublikowano

Hm... a jak na maxi przykleić kartkę formatu A4 z mapą???

Opublikowano

Hmm... Na środku kierownicy?

W zeszłym roku były jakieś Maxi więc się da :)

Opublikowano

Niezla zabawa + fajne komentarze pod fotami :)

Opublikowano

Bliziutko nas, jak tylko czas pozwoli, jedziemy :)

Kartką będziemy się martwić na miejscu :)

Opublikowano

Brawo Karolina! dobra reprezentantka Skuterowców!

Opublikowano

byłem w zaszłym roku i było super - wszystkim polecam!

Opublikowano

Witam,

Chętnie bym się wybrał ale w Warszawy najpierw musiął bym dojechać, A to jednak spory kawałek.

Ale mimo wszytko będę się zastanawiał. I jesli namówię plecaczek to weźmiemy dodatkowo parę dni urlopu i przy okazji pozwiedzamy bo jesch co zwiedzać.

Opublikowano

To prawie u mnie na podwórku !happybth Postaram się uczestniczyć. W raze czego można w Trzebnicy zorganizować nocleg :)

Opublikowano
Hm... a jak na maxi przykleić kartkę formatu A4 z mapą???

Mam nadzieję, że może w tym roku uda mi się wziąść udział, bo poprzedni rok do udanych nie należał... !happybth

A do mapy proponuję taki uchwycik

http://www.givi.it/soft-luggages/Scooter-bags/T455 !happybth

Opublikowano

Macieju_f w zeszłym roku mieliśmy ekipy z Wawy, Krakowa i Sandomierza nawet. I w tym roku liczymy na przynajmniej tyle ludzisków co ostatnio. !w00t

Opublikowano
A do mapy proponuję taki uchwycik

http://www.givi.it/soft-luggages/Scooter-bags/T455 :blink:

Dzięki, znam tę torebeczkę. Zastanawiałem się nad nią mocno bo lubię takie gadżety, jednak stwierdziłem, że w moim przypadku nie bezie miała szczególnego zastosowania. W przekroku mojego skuterka mam wlew paliwa i hamulec ręczny i o ile sobie wyobrażam zdejmowanie torebeczki do każdego tankowania, o tyle nie wyobrażam sobie jej ściągania za każdym razem kiedy się zatrzymuję...

Opublikowano

Marcienie skuter służy do jeżdżenia, a nie do zatrzymywania się ;P

Więc się nie zatrzymuj! :D

Opublikowano
Marcienie skuter służy do jeżdżenia, a nie do zatrzymywania się ;P

Więc się nie zatrzymuj! :lol:

Popieram misiooo !OKK

Ja też bardzo lubię takie gadżety, no ale u mnie brak ręcznego... B)

Opublikowano

Info z pierwszej ręki:

1. Niestety w ośrodku jest zakaz przebywania psów :)

2. Lada dzień ruszy oficjalna strona/skrzynka, gdzie będzie trzeba się zarejestrować/zgłosić i ewentualnie zarezerwować miejsce w domku.

Na razie nie ma możliwości rezerwacji miejsc :/

• Klubowicze
Opublikowano

wrocław i okolice ulubione miasto pojawie sie napewno

• Klubowicze
Opublikowano
Fotki (moim zdaniem najfajniejsze) z zeszłorocznej imprezy:

http://picasaweb.google.com/666SAL666/IRajdKocichGor#

Widzę że Karolina ładnie sie tam pokazała. Brawo i szacuneczek

O rety! Faktycznie - coś dużo mnie tam na zdjęciach i mojego Burgmana 150 w akcji :lol: To była naprawdę świetna impreza - rajd i konkurencje ciekawe (nawet slalom był i to na dobrym podłożu - aż mi Burgman "na gumę" poszedł pamiętam...:D) Towarzystwo udane, największą atrakcją to jazdy testowe Ducati były...jeździłam Monsterem po okolicy (a Ogryzek to wystartował na nim w rajdzie). Jedzenie, napoje - wszystko super. Już sobie wpisuję datę do kalendarza. :P Przyjeżdżajcie - warto! !happybth

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jako atrakcję udało się nawet zamówić parkę patrolową z KWP Wrocław. A niech się chłopaki polansują zamiast nas ścigać. Choć w tą sobotę dadzą nam troszkę spokoju !scooter

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A czy jest jakiś ostateczny termin rejestracji?

Albo czy ewentualnie można się zapisać po dotarciu na miejsce?

Pytam, bo nie jestem jeszcze w 100% pewien swojego przyjazdu... (mowa o wersji bez noclegu)

• Klubowicze
Opublikowano

Zapisy są na miejscu, więc każdy kto przyjedzie przed startem, może wystartować w rajdzie.