misioooo Opublikowano 4 Lutego 2011 Opublikowano 4 Lutego 2011 Termin: 21 maja 2011 (sobota)Zapraszamy wszystkich motocyklistów do uczestnictwa w II Edycji Rajdu Kocich Gór. Rajd rozegrany zostanie na orientację po drogach asfaltowych w okolicach Kocich Gór, Obornik Śląskich i Wzgórz Trzebnickich na Dolnym Śląsku. W tym rajdzie nie liczy się czas przejazdu lecz liczba zdobytych punktów na punktach kontrolnych. Na trasie rajdu organizatorzy ukryją punkty kontrolne które trzeba będzie odnaleźć i wykonać lub odpowiedzieć na zadania przygotowane przez organizatora. Program rajdu 10.00-12.30 Start uczestników rajdu Po uprzedniej rejestracji, pobraniu numeru startowego oraz mapki z zaznaczoną trasą . Pamiętajcie by zabrać z sobą mapnik lub tkz koszulką i kawałek taśmy do przyklejenia mapy w formacie A4. Każdy uczestnik rajdu będzie klasyfikowany indywidualnie i wypuszczany w równych odstępach czasowych. 14.00-18.30 Powrót uczestników z trasy rajdu W między czasie na terenie bazy rajdu przewidziano: - pokaz ratownictwa drogowego, podczas którego każdy z uczestników będzie mógł pod okiem instruktora sorbować udzielić pierwszej pomocy na fantomie. - koncert niespodziankę -ognisko -wydawanie ciepłego posiłku dla powracających z trasy uczestników rajdu -w bazie rajdu funkcjonować będzie punkt gastronomiczny serwujący gorące posiłki oraz piwo. ok.19.00 ogłoszenie wyników i wręczenie nagród niespodzianek, wspólna zabawa przy ognisku do białego rana. Koszt uczestnictwa w rajdzie -25pln Każdy z uczestników otrzymuje: - mapę trasy rajdu - numer startowy - ciepły posiłek po powrocie z trasy - okazjonalny znaczek z rajdu - zamknięty parking dla motocykli Koszt uczestnictwa w rajdzie z noclegiem z soboty na niedziele – 55pln Nocleg w domkach 4 i 7 osobowych. Jeżeli wybieracie się większą ekipą i chcecie być razem w domku koniecznie zgłoście to organizatorowi. Ilości miejsc noclegowych ograniczona do 80 decyduje pierwszeństwo zgłoszeń Proszę nie telefonować nie rezerwować miejsc na ośrodku na własną rękę – wszystkie miejsca noclegowe są w dyspozycji organizatora rajdu. Organizator: Wrocławskie Stowarzyszenie Motocyklistów "Wratislavia Bikers" Kontakt: Łukasz 604-06-45-15 lub Kuba 504-066-746 Miejsce bazy rajdu: Ośrodek Wypoczynkowo-Rekreacyjny Glinianki ul. Stawowa 30, Pęgów, dolnośląskie gps 51.2500000000 N 16.9344005585 E Impra jest dla wszystkich. W zeszłym była laska na Komarku i dojechała. Pozdro. Piotrek Mc Gyver. Fotki (moim zdaniem najfajniejsze) z zeszłorocznej imprezy: http://picasaweb.google.com/666SAL666/IRajdKocichGor# Proponuję imprezę dodać do kalendarza - może nie jest to w 100% skuterowa, ale towarzystwo sympatyczne i McGyver nie omieszkał się u nas na forum zarejestrować, aby Nas zaprosić
Marcino1 Opublikowano 4 Lutego 2011 Opublikowano 4 Lutego 2011 Hm... a jak na maxi przykleić kartkę formatu A4 z mapą???
misioooo Opublikowano 4 Lutego 2011 Autor Opublikowano 4 Lutego 2011 Hmm... Na środku kierownicy? W zeszłym roku były jakieś Maxi więc się da
Gość miki Opublikowano 4 Lutego 2011 Opublikowano 4 Lutego 2011 Niezla zabawa + fajne komentarze pod fotami
Marcino1 Opublikowano 4 Lutego 2011 Opublikowano 4 Lutego 2011 Bliziutko nas, jak tylko czas pozwoli, jedziemy Kartką będziemy się martwić na miejscu
Pleban Opublikowano 4 Lutego 2011 Opublikowano 4 Lutego 2011 Fotki (moim zdaniem najfajniejsze) z zeszłorocznej imprezy:http://picasaweb.google.com/666SAL666/IRajdKocichGor# Widzę że Karolina ładnie sie tam pokazała. Brawo i szacuneczek
malina666 Opublikowano 4 Lutego 2011 Opublikowano 4 Lutego 2011 Brawo Karolina! dobra reprezentantka Skuterowców!
marecki Opublikowano 4 Lutego 2011 Opublikowano 4 Lutego 2011 byłem w zaszłym roku i było super - wszystkim polecam!
Maciej_f Opublikowano 4 Lutego 2011 Opublikowano 4 Lutego 2011 Witam, Chętnie bym się wybrał ale w Warszawy najpierw musiął bym dojechać, A to jednak spory kawałek. Ale mimo wszytko będę się zastanawiał. I jesli namówię plecaczek to weźmiemy dodatkowo parę dni urlopu i przy okazji pozwiedzamy bo jesch co zwiedzać.
Lucjan73 Opublikowano 4 Lutego 2011 Opublikowano 4 Lutego 2011 To prawie u mnie na podwórku !happybth Postaram się uczestniczyć. W raze czego można w Trzebnicy zorganizować nocleg
Woody Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 Hm... a jak na maxi przykleić kartkę formatu A4 z mapą??? Mam nadzieję, że może w tym roku uda mi się wziąść udział, bo poprzedni rok do udanych nie należał... !happybth A do mapy proponuję taki uchwycik http://www.givi.it/soft-luggages/Scooter-bags/T455 !happybth
Mc Gyver Opublikowano 7 Lutego 2011 Opublikowano 7 Lutego 2011 Macieju_f w zeszłym roku mieliśmy ekipy z Wawy, Krakowa i Sandomierza nawet. I w tym roku liczymy na przynajmniej tyle ludzisków co ostatnio. !w00t
Marcino1 Opublikowano 8 Lutego 2011 Opublikowano 8 Lutego 2011 A do mapy proponuję taki uchwycikhttp://www.givi.it/soft-luggages/Scooter-bags/T455 Dzięki, znam tę torebeczkę. Zastanawiałem się nad nią mocno bo lubię takie gadżety, jednak stwierdziłem, że w moim przypadku nie bezie miała szczególnego zastosowania. W przekroku mojego skuterka mam wlew paliwa i hamulec ręczny i o ile sobie wyobrażam zdejmowanie torebeczki do każdego tankowania, o tyle nie wyobrażam sobie jej ściągania za każdym razem kiedy się zatrzymuję...
misioooo Opublikowano 8 Lutego 2011 Autor Opublikowano 8 Lutego 2011 Marcienie skuter służy do jeżdżenia, a nie do zatrzymywania się ;P Więc się nie zatrzymuj!
Woody Opublikowano 9 Lutego 2011 Opublikowano 9 Lutego 2011 Marcienie skuter służy do jeżdżenia, a nie do zatrzymywania się ;PWięc się nie zatrzymuj! Popieram misiooo !OKK Ja też bardzo lubię takie gadżety, no ale u mnie brak ręcznego...
misioooo Opublikowano 11 Lutego 2011 Autor Opublikowano 11 Lutego 2011 Info z pierwszej ręki: 1. Niestety w ośrodku jest zakaz przebywania psów 2. Lada dzień ruszy oficjalna strona/skrzynka, gdzie będzie trzeba się zarejestrować/zgłosić i ewentualnie zarezerwować miejsce w domku. Na razie nie ma możliwości rezerwacji miejsc :/
Mc Gyver Opublikowano 18 Lutego 2011 Opublikowano 18 Lutego 2011 Dorzucam nowego linka http://www.swb-wroclaw.com/rajd-kocich-gór/
Klubowicze karton Opublikowano 20 Lutego 2011 Klubowicze Opublikowano 20 Lutego 2011 wrocław i okolice ulubione miasto pojawie sie napewno
Klubowicze Karolina Opublikowano 20 Lutego 2011 Klubowicze Opublikowano 20 Lutego 2011 Fotki (moim zdaniem najfajniejsze) z zeszłorocznej imprezy:http://picasaweb.google.com/666SAL666/IRajdKocichGor# Widzę że Karolina ładnie sie tam pokazała. Brawo i szacuneczek O rety! Faktycznie - coś dużo mnie tam na zdjęciach i mojego Burgmana 150 w akcji To była naprawdę świetna impreza - rajd i konkurencje ciekawe (nawet slalom był i to na dobrym podłożu - aż mi Burgman "na gumę" poszedł pamiętam...) Towarzystwo udane, największą atrakcją to jazdy testowe Ducati były...jeździłam Monsterem po okolicy (a Ogryzek to wystartował na nim w rajdzie). Jedzenie, napoje - wszystko super. Już sobie wpisuję datę do kalendarza. Przyjeżdżajcie - warto! !happybth
Mc Gyver Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Jako atrakcję udało się nawet zamówić parkę patrolową z KWP Wrocław. A niech się chłopaki polansują zamiast nas ścigać. Choć w tą sobotę dadzą nam troszkę spokoju !scooter
Woody Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 A czy jest jakiś ostateczny termin rejestracji? Albo czy ewentualnie można się zapisać po dotarciu na miejsce? Pytam, bo nie jestem jeszcze w 100% pewien swojego przyjazdu... (mowa o wersji bez noclegu)
Klubowicze Karolina Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Klubowicze Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zapisy są na miejscu, więc każdy kto przyjedzie przed startem, może wystartować w rajdzie.
Rekomendowane odpowiedzi