Gość galin7 Opublikowano 3 Lutego 2011 Opublikowano 3 Lutego 2011 Witam kolegów! Mam dylemat co wybrać. Burgman model K2 popularny mercedes, który jest jeszcze na gaźniku czy model K3, który jest już na wtrysku? Chodzi o modele z roku 2002-2003. Może ktoś ma doświadczenie i powie jakie zalety i wady, jakie różnice w osiągach, w spalniu, w serwisie? Z góry dziękuję za pomoc, Pozdrawiam GalIN.
gkrz Opublikowano 3 Lutego 2011 Opublikowano 3 Lutego 2011 Zobacz tu: http://apriliasr.pl/topics1/wtrysk-czy-gaznik-vt9766.htm Wtrysk dużo mniejsze spalanie efektywniejsza jazda i drozsze podzespoly
moro Opublikowano 3 Lutego 2011 Opublikowano 3 Lutego 2011 Jeśli możesz wybrać weź na wtrysku. Dużo prostsza kontrukcja i bardziej niezawodna niż gaźnik.
Gość Opublikowano 3 Lutego 2011 Opublikowano 3 Lutego 2011 U mnie jest gaźnik. Da się z tym żyć. Gdybym miał dziś wybierać, to jednak wtrysk jest ciekawszym rozwiązaniem. (Do awarii).
misioooo Opublikowano 4 Lutego 2011 Opublikowano 4 Lutego 2011 Zależy od różnicy w cenie... Jak np. gaźnik za 4000zł taniej dostaniesz to sobie skalkuluj ile "darmowego" paliwa będzie w zestawie z gaźnikowcem (lub ewentualne serwisy). Generalnie lepiej wybrać sprzęt w lepszym stanie technicznym - ja wolałbym sprawny i zadbany gaźnik niż niewiadomy wtrysk.
Rekomendowane odpowiedzi