mikemat Opublikowano 29 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2011 OK, zobaczymy ile osob sie zglosi, jesli bedzie mniej zrobimy impreze kameralna, jesli wiecej to sie bedziemy martwic !scooter Ustale jeszcze w ciagu kilku dni date na twardo i napisze. Prosze chetnych o zgloszenia na PRIV lub w poscie watku, oczywiscie bez zadnych zobowiazan, na razie informacyjnie.
Sympatycy Arecki Opublikowano 29 Stycznia 2011 Sympatycy Opublikowano 29 Stycznia 2011 Moim skromnym zdaniem trochę to już za późno aby organizować duży zlot w tym roku. Kalendarz już i tak jest napięty, tym bardziej czerwiec (termin 24-26 czerwiec to akurat termin zlotu w Marl), ale Burgmania 2012 w Wiśle bardzo dobrze brzmi.. Bardzo miło Mikemat, że chcesz się podjąć organizacji i masz w tym doświadczenie (co prawda jeżdżę na kongresy medyczne i obawiam się, że spotkanie pasjonatów skuterów to trochę inne i wymagania i pieniądze). Piszesz, że nie organizowałeś takich imprez jak zlot, a czy bywałeś? Zakwaterowanie w różnych hotelach i tylko spotkania na zajęciach np. sportowych, to byłoby coś nowego na naszych spotkaniach, ale może się przyjmie. Nie chcę Cię w żadnym stopniu zniechęcać ale może najpierw przyjedź na Burgmanię do Malborka lub na jakieś mniejsze spotkanie i będziesz wiedział jak to wygląda. W zasadzie podpisuję się pod tym co napisał Wrzonio. Inicjatywa cenna, ale może na spokojnie trzeba to przemyśleć i zacząć na początek od czegoś skromniejszego. Ja też nie mam problemu z noclegiem w Ustroniu i chętnie bym się wybrał. Będę śledził rozwój tematu !scooter .
Marynarz Opublikowano 30 Stycznia 2011 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Hm... coś wiem na ten temat KLIK. Miało byś kameralnioe a wyszło jak zwykle !happybth SUPER...
misioooo Opublikowano 30 Stycznia 2011 Opublikowano 30 Stycznia 2011 mikemat, zapisz sobie Miśka + ewentualnie Panią Miśkową i psa (wtedy samochód niestety)...
dacja Opublikowano 30 Stycznia 2011 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Myślę, że nigdy nie jest za późno na organizacje z zlotu - czy będzie to duży zlot czy mały ja popieram wszelkie spotkania. Ustroń i okolice to wspaniałe miejsce na tego typu spotkania a i nocleg w hotelach brzmi jak dla mnie bardzo zachęcająco / z moim bardzo energicznym dzieckiem noclegi pod namiotem na razie nie są możliwe / Nie deklaruje oczywiście jeszcze, ze przyjedziemy / u nas znowu sie duzo dzieje / ale jak by tylko była taka możliwość, że termin by nam pasował - pojawimy się z całą rodzinką i połączymy zlot z wakacjami w Polsce. Życzę powodzenia i będę obserwować temat jak się rozwinie !happybth
Sympatycy Worlan Opublikowano 30 Stycznia 2011 Sympatycy Opublikowano 30 Stycznia 2011 Czytam ten wątek z dużym zainteresowaniem od samego początku. @mikemat chwała Ci za bardzo duże zaangażowanie i chęci podjęcia się organizacji zlotu maxi skuterowego, bo rozumiem, że to jest głównym celem spotkania. Pozwoliłem sobie przejrzeć Twój profil i widzę, że jesteś zarejestrowany na forum od 2 tygodni, nie masz skutera i nic nie pisałeś, że kiedyś miałeś. Czekasz na wymarzonego Fuoco !happybth . Rozumiem, że jesteś już mocno nakręcony na śmiganie swoim nowym nabytkiem. Czemu więc jeszcze Ciebie nie ma na liście zlotowiczów Burgmania 2011? Na liście wyjeżdżających na zlot w Marl też Ciebie brakuje. !happybth I tak sobie myślę o co chodzi !piwko . Domyślam się, że zawodowo zajmujesz się organizacją imprez i widać, że to jest Twoją pasją, ale czy skuter też ? Proszę nie zrozum mnie źle i nie traktuj tego wpisu jak jakieś czepianie. Jestem urodzonym pesymistą, mam już swoje lata i staram się to zrozumieć. !happybth PS. Jeżeli spotkanie w Wiśle wypali i będę dysponował wolnym czasem (urlop), to bardzo chętnie śmignę tam z moim przyjacielem T-maxem. !tut Pozdrawiam
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 30 Stycznia 2011 Administrator Opublikowano 30 Stycznia 2011 Mikemat, masz chęci i jak czytam- zapał. To bardzo dobrze. Mierzysz wysoko... nie wiem na ile realnie i czy nie nazbyt wysoko... ale... Imprez skuterowych nigdy za dużo. Osobiście popieram każde działanie na rzecz propagacji ruchu !happybth !happybth Ważne jest aby nie wprowadzać kolizji terminowych> Kalendarz Burgmanii 2011 W kalendarzu nie ma jeszcze kilku wpisów, np. planowanego na połowę sierpnia zlotu skuterowego Lębork 2011. Uważam, że pierwsza połowa lipca byłaby terminem OK. Moja sugestia: aby uzyskać konkretne deklaracje należy przedstawić choćby zarys planu imprezy, konkrety terminowe i najażniejsze: kosztowe. W innym przypadku zarówno Ty piszesz coś bez pokrycia a osoby na forum podają deklaracje uczestnictwa także bez pokrycia. Jeszcze coś... nie wiem czy myślisz o organizacji imprezy jako osoba fizyczna (pasjonat maxi skuterów) mając w zanadrzu support firmy o której wspomniałeś czy po prostu jako firma. Czekamy więc na rozwój wydarzeń i konkrety... !piwko
kaktus83 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Jezeli chodzi o miejsce zlotu to moim zdaniem ustroń jest troszeczkę lepszym miejscem niż wisła. Miasteczko ma większą bazę noclegową, oraz znacznie więcej knajpek i restauracji. Wisła jest troszkę przereklamowana, i znacznie mniejsza niż ustroń - ścisłe centrum wisły to jedna ulica - deptak o długości 500. Jeżeli chodzi o boisko, i hale sportową to w ustroniu na pewno będzie możliwość wynajęcia takiej w samym centrum - przy szkole podstawowej nr 1 - jest tam w nowo wybudowana sala sportowa w tym roku ( znajomy jest tam woźnym !happybth, i szkoła wynajmują ją na różnego rodzaju imprezy czy zawody. W centrum wisły również jest nowa sala gimnastyczna ( nie wiem jak z możliwością wynajęcia, ale pewnie też nie było by problemu ). Jeżeli chodzi o kameralne spotkanie, to załatwienie noclegu do ok 40-50 osób w jednym z pensjonatów również udałoby się załatwić ( ok 40 zł od osoby ze ścniadaniem ). Jeżeli spotkanie miałoby być większe, lub na skalę burgmanii to z pewnością organizacja wymagała by zaangażowania kilku osób, żeby wszystko dograć, i aby ludzie bawali się w jednym miejscu. Ja jestem na miejscu, więc chętnie pomogę w przygotowaniach, jeżeli faktycznie miałoby coś ruszyć w tym kierunku !happybth
Klubowicze karton Opublikowano 30 Stycznia 2011 Klubowicze Opublikowano 30 Stycznia 2011 super sie pisze i blisko
Sympatycy pawel883 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Sympatycy Opublikowano 30 Stycznia 2011 Cześć Ferie się konczą i spotkania grupy Ślask znowu będą się odbywać tak jak wcześniej.Kolego Mikemat przyjedz chętnie pogadamy,poradzimy,pomożemy. Pomysł masz bardzo dobry ale wydaje mi się że myślimy o różnych światach.
Klubowicze Wrzonio Opublikowano 30 Stycznia 2011 Klubowicze Opublikowano 30 Stycznia 2011 CześćFerie się konczą i spotkania grupy Ślask znowu będą się odbywać tak jak wcześniej.Kolego Mikemat przyjedz chętnie pogadamy,poradzimy,pomożemy. Pomysł masz bardzo dobry ale wydaje mi się że myślimy o różnych światach. Paweł dobrze prawisz. Jeżeli chodzi o boisko, i hale sportową to w ustroniu na pewno będzie możliwość wynajęcia takiej w samym centrum - przy szkole podstawowej nr 1 - jest tam w nowo wybudowana sala sportowa w tym roku ( znajomy jest tam woźnym , i szkoła wynajmują ją na różnego rodzaju imprezy czy zawody. W centrum wisły również jest nowa sala gimnastyczna ( nie wiem jak z możliwością wynajęcia, ale pewnie też nie było by problemu ). A po cóż nam na zlocie hala sportowa? Wisła jest troszkę przereklamowana, i znacznie mniejsza niż ustroń - ścisłe centrum wisły to jedna ulica - deptak o długości 500. Też mam podobne zdanie na temat Wisły. Poza kompleksem Gołębiewskiego tam nic się nie dzieje. Owszem jest jakaś baza sportowa ośrodka przygotowań olompijskich, ale baseny są w opłakanym stanie i chyba wcale nie używane. kilka małych i drogich knajpek i nie przypominam sobie jakoś miejsca na większy zlot moto. Spotkanie kilkudziesięciu osób to jak najbardziej tak i jesli termin i okoliczności pozwolą to chętnie się wyboirę.
mikemat Opublikowano 30 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2011 Pozwoliłem sobie przejrzeć Twój profil i widzę, że jesteś zarejestrowany na forum od 2 tygodni, nie masz skutera i nic nie pisałeś, że kiedyś miałeś. PS. Jeżeli spotkanie w Wiśle wypali i będę dysponował wolnym czasem (urlop), to bardzo chętnie śmignę tam z moim przyjacielem T-maxem. !happybth Na forum mam aktywne konto od 2 tygodni, a jestem troche dluzej Kat A mam od 16 roku zycia Pierwszy motorek mialem w wieku 7 lat, mieszkalem na Wsi, wiec bylo duzo fajnych drog, oczywiscie do czasu uzyskania uprawnien do prowadzenia motoroweru nie jezdzilem... Motorynka towarzyszyla mi az do 2008 roku, kiedy w koncu ja sprzedalem, trzymalem ja bardziej z sentymentu niz z powodu wartosci uzytkowych. Po drodze zdazyly mi sie: - komar - 2x ogar, jeden z silnikiem 2 biegowych, jeden z 3 biegowym tzw.x Jawka - 2 inne motorki kupione na czesci z ktorymi w sklepach roznie bywalo - pod koniec lat 90-tych - Simson, skuter 50ccm - jak go kupilismy to sprzedalem caly majdan oprocz motorynki Zakupy byly mozliwe, dzieki wparciu mojego Taty, ktory w czasach mlodosci smigal wzdluz i wszerz Polski na w kilku motorkach w tym najwiecej na SHL, prawko kat. A i B mial w wieku 13 lat... Moj dziadek takze mial caly przeglad motorow z demobilu i niemieckie i alianckie. Jezdzil nimi przez dosc dlugi czas, wiec rodzinnie kreca nas 2oo. Rocznie jezdzilem, srednio 3-4 tys km. W 2008 roku przeprowadzilem sie do Katowic na stale i stwierdzilem, ze jesli cos jezdzi wolniej niz samochod, to w miescie, gdzie w kazde niemal miejsce jedzie sie 2 pasmowka to nie nadaje sie ze wzgledow bezpieczesntwa i sprzedalem i Simsona i Motorynke, choc nie przyszlo mi to latwo i poszly w swiat z duzym bolem serca... Od momentu przeprowadzki do Katowic planowalem zakup nowej maszynki, ale lepszej z konkretna pojemnoscia, w koncu zamowilem Fuoco, niestety moj Tato, ktory byl wielkim fanem 2oo tego nie doczekal, bo zginal tragicznie w wypadku samochodowym pol roku temu... !happybth Mysle, ze troche sie najezdzilem na 1 sladach, co prawda male pojemnosci, ale km w siodle bedzie sporo. Moje corki juz planuja jazdy i zrobily losowanie, ktora 1 pojedzie z Tata na jazde wokol domu Teraz czekam na konkretny skuterek CześćFerie się konczą i spotkania grupy Ślask znowu będą się odbywać tak jak wcześniej.Kolego Mikemat przyjedz chętnie pogadamy,poradzimy,pomożemy. Pomysł masz bardzo dobry ale wydaje mi się że myślimy o różnych światach. Ogloszenia o spotkaniach na tym forum ? Do konca marca moge podjechac tylko 4oo, pozniej na 2oo Używaj proszę opcji "edytuj" bez pisania posta pod postem. Posty po raz kolejny łączę. Administracja Poprawie sie Wstepna lista chetnych dodana na poczatku tematu.
Sympatycy orzech Opublikowano 30 Stycznia 2011 Sympatycy Opublikowano 30 Stycznia 2011 Będę Cię obserwował, wpisz mnie na listę !happybth
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 30 Stycznia 2011 Administrator Opublikowano 30 Stycznia 2011 Będę Cię obserwował Być pod lupą Orzecha to znaczy> mieć przekichane... !happybth Kolego Mikemat przyjedz chętnie pogadamy,poradzimy,pomożemy. Do konca marca moge podjechac tylko 4oo, pozniej na 2oo Bardzo dobry pomysł. Myślę, że po spotkaniu z grupą Śląsk rozjaśni się zarówno Tobie co i Nam !happybth
kmodzele Opublikowano 30 Stycznia 2011 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Początek lipca i noclegi NIE pod namiotem i polskie góry - to coś dla mnie. KModzle + pasażer/ka wskakują na listę chętnych. Proszę mnie dopisać. Jeśli impreza się powtórzy (albo co gorsze przesunie) jako Burgmania 2012 - też jestem pierwszy chętny na listę. Akceptuję każdy plan i dowolne koszty. Bardzo mi się podoba pomysł. Niezależnie jak wyjdzie w praniu, jestem. (edit: choćbym miał być jedynym uczestnikiem ) Tytlko czy mój iXik wyrobi jazdę w górach z dwiema osobami na pokładzie ... !happybth zaczynam dietę.
Marcino1 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Fajnie się czyta ten wątek. Zjawił się nowy użytkownik, bez skutera jeszcze i od razu zapoponował organiację zlotu miemat, pomimo ostrożności a nawet pewnej podejrzliwości z jaką odnoszą się do Ciebie forumowicze z pewnością każdy trzyma za Ciebie kciuki. Każdego ucieszy szansa kolejnej wycieczki !happybth i wypicia przysłowiowego piwka z podobnymi fascynatami. Od siebie mogę tylko pwoiedzieć, że z kolegą mikemat koresponduję na tematy skuterkowe od dwóch tygodni i wydaje się on być naprawdę rzetelny Poproszę o wpisanie na listę zlotowo-spotkaniową. !happybth
Enek Opublikowano 30 Stycznia 2011 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Inicjatywa cenna, ale może na spokojnie trzeba to przemyśleć i zacząć na początek od czegoś skromniejszego. jezeli chodzi o moje zdanie to pełny szcun za pomysl i zaangazowanie.zlotow zaliczam kilka/nascie w sezonie i wiem ile to wymaga pracy/kasy/formalnosci---tzn:zamkniety plac-konkursy/koncerty i inne atrakce itp... Jezeli chodzi o ustron to bardzo fajna opcja ale potraktujmy to jako spotkanie maxxxi !happybth pelny spontan a napewno bedziemy dobrze sie bawic:) oczywiscie prosze o dopisanie mnie do listy uczestnikow tej imprezy "Enek" ps.
mikemat Opublikowano 30 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2011 QUOTE (orzech @ 30-01-2011, 13:41 )Będę Cię obserwował Być pod lupą Orzecha to znaczy> mieć przekichane... wink.gif laugh.gif Dam rade !happybth Początek lipca i noclegi NIE pod namiotem i polskie góry - to coś dla mnie.KModzle + pasażer/ka wskakują na listę chętnych. Proszę mnie dopisać. Jeśli impreza się powtórzy (albo co gorsze przesunie) jako Burgmania 2012 - też jestem pierwszy chętny na listę. Akceptuję każdy plan i dowolne koszty. Bardzo mi się podoba pomysł. Niezależnie jak wyjdzie w praniu, jestem. dodany Tytlko czy mój iXik wyrobi jazdę w górach z dwiema osobami na pokładzie ... unsure.gif zaczynam dietę. jakis czas temu jechalem z Brennej (genialna knajpa goralska) przeleczami do Ustronia lub Szczyrku, musze zerknac na mape, widoki po prostu genialne, przez ponad polowe trasy jedzie prawie grzebietem, a droga wypas, dodatkowo przez krotki odcinek trasa przebiega rownolegle do nowej drogi Cieszyn-Bielsko - powiem Wam, ze mosty zrobily na mnie wrazenie, bardzo dlugie, wielkie podpory, mozna je podziwiac z boku.. Od siebie mogę tylko pwoiedzieć, że z kolegą mikemat koresponduję na tematy skuterkowe od dwóch tygodni i wydaje się on być naprawdę rzetelny wink.gifPoproszę o wpisanie na listę zlotowo-spotkaniową. smile.gif dodany !happybth oczywiscie prosze o dopisanie mnie do listy uczestnikow tej imprezy "Enek" dodany
Gość Opublikowano 30 Stycznia 2011 Opublikowano 30 Stycznia 2011 mikemat, widzę, że trudno Cię przestraszyć, nawet Orzechem, i masz zapał. Tak trzymaj. Byłem kiedyś w tamtych rejonach, znam nawet osobę, która posiada sprzęty do różnych górskich wypadów ekstremalnych. Jak projekt nabierze rumieńców, to się chętnie przyłożę własnym czasem i coś pomogę. Niestety, specyfika mojej pracy, wyklucza jakiekolwiek planowanie, czegokolwiek z miesięcznym wyprzedzeniem, a o dłuższych terminach nie wspomnę. Jak tylko będę mógł, to zjawimy się z całą rodzinką. Działaj i podawaj na bieżąco wszystkie szczegóły, a liczba chętnych będzie przyrastać.
zibi Opublikowano 30 Stycznia 2011 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Dobra inicjatywa,celując w miejsce można by się pokusić o organizację na Słowacji,to dopiero byłoby orientalnie !happybth Oczywiście tak czy siak przejeżdżki po okolicy nieodzowne !happybth
Gość Kristof Opublikowano 30 Stycznia 2011 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Jestem jak najbardziej za! w tych okolicach bywam latem często pomysł świetny! Proszę o dopisanie mnie do listy:) !happybth
Lion Opublikowano 31 Stycznia 2011 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Ja również poproszę o dopisanie mnie do listy, na dzień dzisiejszy weekendy w lipcu i sierpniu mam wolne a co dalej to czas pokaże, może termin mi klapnie. Pozdro
Klubowicze Piootr Opublikowano 31 Stycznia 2011 Klubowicze Opublikowano 31 Stycznia 2011 Proponowalbym termin gdzies na poczatku lipca: 1 lub 2 weekend, czyli 1-3 lub 8-9 lipca 2011. Niestety obydwa weekendy mam zajete na urlop zagramaniczny. Jeżeli zlocik byłby w inny weekend lipcowy/sierpniowy to jestem ZAAAAAA....i będę !happybth
Klubowicze ZYBEX Opublikowano 31 Stycznia 2011 Klubowicze Opublikowano 31 Stycznia 2011 Kolego: nie masz skutera... planujesz imprezkę... jesteś od 2 tygodni..... straszą Ciebie Orzechem.... nie pozostaje Tobie nic innego jak tylko zaprosić nas do Ustronia! Przekonamy się jak "świeżak" wkupuje się w brać skuterową. Głowa do góry i do roboty.... burgmaniacy wymagający są.. Powodzenia.
misioooo Opublikowano 31 Stycznia 2011 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Oj wymagający, wymagający... I pamiętaj - !NOT zabraknąć nie może - policz po kegu/koło !tut
Rekomendowane odpowiedzi