dr.big Opublikowano 22 Stycznia 2011 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Mialem wlasnie okazje brac udzial w dyskusji na temat wielkosci tablic rejestracyjnych w jednosladach !happybth ... O ile niemiecka rejestracja wyglada "w miare" !happybth na wiekszym jednosladzie, o tyle umieszczanie tego spadochronu na skuterze o pojemnosci np. 125 ccm staje sie smieszne. Podobnie jest tez w skuterach majacych blotnik dosc nisko jak np. Helix, Vespa, Hexagon czy Morphous... W tych skuterach jezdzac z obciazeniem po nierownej nawierzchni prawie obcieramy tablica po ziemi . Zeby nie byc goloslownym podam tu rozmiary tablic rejestracyjnych w obu krajach... Rej. niemieckie w Berlinie, jakie udalo mi sie dostac na zyczenie, to min. szerokosc rzedu 250mm i wysokosc (wszystkie) 200 mm. Podobno od tego roku szerokosc ma byc zredukowana do 200 mm !piwko . Jesli tak bedzie, to z poczatkiem sezonu zasuwam je zmienic !OKK . Dodam tez, ze rejestracje wloskie, austriackie, szwajcarskie, franuskie i inne sa duzo mniejsze . Czyli jednak sie da. Podobnie polskie. Dla porownania rejestracje motocyklowe w Polsce maja wysokosc 150mm i szerokosc 190mm... I jak tu nie "krecic nosem" !OKK ? Edit: Dla wywolania "efektu a-ha" , zamieszczam zdjecie rejestracji moto probnej, nikt nie wzdragal sie, aby wydac mi takie cos... nie miescilo sie to pomiedzy kierunkowskazy !piwko ... Fotka Abacha.
Mareczek Opublikowano 22 Stycznia 2011 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Wielkość imponująca, można ze starej tablicy zawsze zrobić łopatę do śniegu. !happybth !happybth
Wookash Opublikowano 22 Stycznia 2011 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Polecam Ci sprawdzić wymiary słowackich !happybth
Sympatycy Baltona Opublikowano 22 Stycznia 2011 Sympatycy Opublikowano 22 Stycznia 2011 Przy takiej wielkości tablicy to i osiągi mogą znacznie się pogorszyć !vampire
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 22 Stycznia 2011 Administrator Opublikowano 22 Stycznia 2011 Duża, duża... ale za to jaka widoczna... !vampire Nie ma co się czepiać... ordnung muss sein A PL blachy są najlepsze... it's beautyful
dr.big Opublikowano 22 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2011 Mariusz, te dolne numery maja pierdofony z blokada do 80 km/h !vampire . Na razie jest np. tak, a za niedlugo bedzie np. tak:
Jarek_PL Opublikowano 23 Stycznia 2011 Opublikowano 23 Stycznia 2011 W Belgi natomiast tablice do 2oo mają przyzwoity rozmiar 14 x 17 cm. A jako ciekawostkę powiem wam że jednoślady do pojemności 50cm nie mają tablic.
adams Opublikowano 23 Stycznia 2011 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Tablice w Uni powinny być znormalizowane. Tak zdaje się jest w samochodach.
eMKa Opublikowano 23 Stycznia 2011 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Ryzykant... Wzięliby za normę wymiary "made in Germany" i jesteśmy ugotowani !OK !OK
Geni Opublikowano 24 Stycznia 2011 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Mam paru kumpli z NRD, którzy tam po autobahnach dosyć oporowo odkręcają np. Hayabusą. Zawsze się zastanawiałem, jak im te billboardy nie pourywają tylnych błotników .
dr.big Opublikowano 9 Maja 2011 Autor Opublikowano 9 Maja 2011 W koncu mialem chwile czasu i z wywieszonym jezorem pobieglem zmienic tablice rejestracyjne na nowy format... W wydziale komunikacji do tych zmian wyznaczono tylko jedno okienko, niemozliwe tez bylo zrobienie terminu. Dlatego przygotowalem sie na troche oczekiwania, zwlaszcza ze sezon w pelni, temperatura 24°, slonce no i pewnie wszyscy motocyklisci rzucili sie wymieniac znienawidzone "spadochrony"... Nic bardziej blednego... W kolejce do okienka... 3 osoby... sprawe zalatwilem w 20 minut... Niecale 5 Euro oplat, tablice zrobione za nastepne 15 Euro... Zmiescilem sie w 20 Euro i ... PS. 18x20 cm... teraz trzeba sie przyzwyczaic . Bylo tak: Jest tak:
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 9 Maja 2011 Administrator Opublikowano 9 Maja 2011 No powiem Ci, ze "po BYK'u" to wyglada Odrazu spalanie spadnie o jakies 0,5 literka
Sympatycy Baltona Opublikowano 9 Maja 2011 Sympatycy Opublikowano 9 Maja 2011 Jest trochę lepiej ale takie jakieś wąskie i długaśne Muszą jeszcze poprawić.
dr.big Opublikowano 9 Maja 2011 Autor Opublikowano 9 Maja 2011 (...)Odrazu spalanie spadnie o jakies 0,5 literka I na to glownie licze ... Juz przeliczam te eurasie zaoszczedzone na spalaniu ...
Klubowicze Patryk Opublikowano 9 Maja 2011 Klubowicze Opublikowano 9 Maja 2011 PS. 18x20 cm... teraz trzeba sie przyzwyczaic . To i tak jeszcze wielkie. Polskie mają 19x15. Ps. a ja mam i jakoś mnie nie cieszy !placz1 bo nie mam do czego przypiąć jedna cyfra zmieniona (Jeszcze muszę Siemikowi podać)
Rekomendowane odpowiedzi