Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak oceniacie wysiłki służb odpowiedzialnych za utrzymanie dróg w swoim miejscu zamieszkania ? U mnie nie wygląda to za dobrze. Coś tam robią ale wystawiam ocenę na 3 z minusem. Po pierwszych opadach śniegu pługi przejechały robiąc tzw. koryta czyli zamienili drogę w jeden pas i to wszystko. Nie chodzi o drogi krajowe tylko te w mieście. Mieliśmy kilka krótkotrwałych okresów z temperaturą około plus 1 stopień gdzie można było usunąć śnieg ale nikt tego nie zrobił i teraz kiedy przyszły mrozy z opadami po marznących deszczach jest tragedia. Żeby minąć się z drugim autem trzeba zwolnić do 1km/h bo nie można zjechać na bok nawet jak chcesz ustąpić miejsca, nie pozwalają na to wysokie garby zamarzniętego śniegu. Jeździmy jak na torach. Ciekawi mnie jak wygląda to u Was.

Temat przeniesiony do OT

Administracja

Opublikowano

A u mnie w łodzi jak podają media jest najgorsza sytułacja w kraju po prostu zima zaskoczyła ich jak zwykle co roku :lol:

Opublikowano

U mnie Super po prostu Super, prawie wcale nie ma śniegu na ulicach, ulice czarne, normalnie można :lol: jeździć, tylko mróz w uszy szczypie, ale z Urzędu Gminy powiedzieli że na to już nic nie poradzą. No, ale to urok Uzbekistanu. Tu ludzie są twardzi !!!.

Jak ktoś nie wierzy zapraszam !!!

Opublikowano
wysiłki służb

Fajne stwierdzenie, nie mogę ocenić wysiłku, bo go nie ma.

Natomiast, odkryłem, czemu jest tyle lodu. — Bo te służby leją na śnieg.

A i kolor taki brązowawy – bo te służby mają śnieg w dupie.

Koniec oceny.

Opublikowano
U mnie Super po prostu Super, prawie wcale nie ma śniegu na ulicach, ulice czarne, normalnie można :lol: jeździć,

U mnie to codziennie widze takich 2 na chińskich 50 co chyba do pracy jeżdzą.

Co do odśnieżania to tak ostatno wyglądał stan dróg w Krosnie Odrz. o 7 rano po całonocnych opadach (skończyły się przed 6):

główne - czarna mokra

boczne - czarne koleiny

osiedlowe - zalegające błoto pośniegowe, przejechane pługiem na całej szerokości jezdni, przejezdne bez problemów

inne (polne doprowadzające do domów) - przejechane 1 raz pługiem, ubity śnieg

Podsumowujac: wszędzie da się dojechać bez problemów, miasto momentami jest lepiej odśnieżone jak pobliskie drogi krajowe, wysyp solarek i ciągników jest widoczny w czasie oraz kilka godzin po ustaniu opadów.

W Zielonej Górze było trochę gorzej, ale bez narzekania.

Opublikowano

Wrocław - jak dla mnie tragedia i porażka na całej linii.

Wracając w niedzielę z Głogowa do Wrocławia (przez Środę Śl.) jechało się pięknie - odśnieżone, posypane, droga czarna i sucha, bez "czarnego loda". Od tablicy oznaczającej wjazd do Wrocławia - lód, śnieg, błoto i ogólna ślizgaweczka :lol:

Opublikowano

dla mnie to mogli by w ogóle nie odśnieżać, w korkach szybciej dzień mija :lol:

• Klubowicze
Opublikowano

W Warszawce nie tragicznie. Zawsze można by się do czegoś przyczepić, ale nie było chyba żadnych poważnych utrudnień w komunikacji związanych z opadami. Oczywiście jak ostro padało to nie nadążali zbierać, ale trudno się dziwić. Gorzej jest na chodnikach. Ciecie nie nadążają odgarniać, szczególnie rano trzeba przedzierać się przez zaspy.

Opublikowano

Moje miasto Giżycko jest totalnie zawalone śniegiem...Ciężko poruszać się autem, ulice są pełnie śniegu i błota pośniegowego a pod spodem jest lód. Pani Burmistrz od momentu wyborów robi dokładnie NIC, chyba wszyscy urzędnicy czekają do wiosny...

Chodniki a właściwie wąskie ścieżki wydeptane przez ludzi są makabrycznie śliskie i niebezpieczne. Ciekawe ile było złamań od 1 grudnia..?

Pozdrawiam wszystkich walczących z zimą

PS. Zastanawiam się tylko czy ten temat nie powinien być w off topicu???

Opublikowano

U mnie jest ok. Rano przed 7 rano po opadach mam już traktorycę pod odmem więc wyjście z domu we własnym zakresie ;) ale droga mimo że nasza wewnętrzna nie miejska jest zawsze przepchana, choć ciasna bo mało miejsca na śnieg, pod garażem parę set metrów dalej też mam git ale po południu, dzisiaj wyjeżdżałem pierwszy, więc robiłem za pług, ale po południu już podwórko było uprzątnięte (garażuje obok traktor spółdzielni hehe)

Na mieście juz świtem nie ma problemów Gospodarka komunalna rzuca wszystko co ma (śmieciarki, szambowozy), jest nieposypane, ale rozepchane na drogach. Po południu już rejon dróg poprawia i sypie więc jest juz całkiem git. Ale to są na szczęście uroki małych miast. Często maja więcej sprzętu niż duże i sobie radzą bo mają mniej km do odśnieżenia !scooter

Jak dla mnie Włodawa na 4+

Moje krajówka którą codziennie jeżdżę jak to krajówka czarna, natomiast wojewódzkie wyjazdowe w obydwu wylotowych kierunkach masakra.