Rudy299 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Witam. Przymierzam sie do kupna Burgmana.Znalazlem takiego: http://gmg-motocykle.otomoto.pl/suzuki-bur...r-M2351476.html Problem w tym ze jestem poczatkujacy w tej branzy i zastanawiam sie czy to nie jest za duza maszyna jak na poczatek? Moze lepiej zaczac od 250ki? Doradzcie
Mareczek Opublikowano 10 Grudnia 2010 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Jeżeli Twoja waga jest większa niż 60kg to AN 400 jest dla Ciebie i więcej nie myśl o tym. !piwko
Sympatycy Baltona Opublikowano 10 Grudnia 2010 Sympatycy Opublikowano 10 Grudnia 2010 250 może okazać się po jakimś czasie zbyt słaba więc polecam 400, a jak jesteś kumaty to ogarniesz kwestja czasu ( przejechanych km). Co do tego ogloszenia to ten Burek trochę już tam jest i jakoś brak zainteresowania no i ten wydech przy 12000 km z taką rdzą troche dziwne !piwko
Jarek_PL Opublikowano 10 Grudnia 2010 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Jeśli różnica w cenie nie jest problemem , to nie ma nad czym się zastanawiać. Tylko 400. !V
kmodzele Opublikowano 11 Grudnia 2010 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Chłopie. Temat rzeka, w róznych odmianach wałkowany na forum. WCALE nie jest oczywiste, że trzeba kupować 400. To co wybierzesz może zależeć od przeróżnych czynników (różne potrzeby, preferencje i ... możliwości). Musisz pomyśleć, jakie cechy 2oo są dla Ciebie istotne, jakie średnio ważne, a jakie mało ważne. Oba pojazdy się różnią między sobą ceną, masą, Vmax, spalaniem, pojemnością bagażnika (chyba mniej), ilością bajerów, mocą. Jeśli stawiasz na turystykę - raczej 400. Jeśli trasy nie będą częste - brałbym 250, wystarczy z palcem w nosie. Ale jak pisałem, to nie jedyne kryterium.
drzewo Opublikowano 11 Grudnia 2010 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Ja przesiadłem się z scarabeo 50 na b 400 i powiem Ci że "przyzwyczajanie się" do gabarytów trwało może z tydzień. Poza tym gabaryty 250 i 400 są podobne a i różnica w wadze niewielka.
gkrz Opublikowano 11 Grudnia 2010 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Ja jeszcze nie kupiłem, ale jak się budzę, jak pomyślę o skuterze, to te słowa: "250 może okazać się po jakimś czasie zbyt słaba więc ..." bez przerwy słyszę, a i na forum to chyba najpopularniejsze stwierdzenie. Mareczek dobrze ci radzi.
Bobas Opublikowano 11 Grudnia 2010 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Kupuj 400 !V i się nie zastanawiaj. Frajda z jazdy o wiele lepsza i radzi sobie z plecaczkiem. 250- tka to pojazd znacznie słabszy nadający się w zasadzie do sprawnej jazdy tylko po mieście. Powodzonka.
tomwiech Opublikowano 11 Grudnia 2010 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Ja jeszcze nie kupiłem, ale jak się budzę, jak pomyślę o skuterze, to te słowa: "250 może okazać się po jakimś czasie zbyt słaba więc ..." bez przerwy słyszę, a i na forum to chyba najpopularniejsze stwierdzenie. Mareczek dobrze ci radzi. Każdy radzi jak mu sumienie podpowiada a AN 250 i 400 są podobne oprucz ich mocy. Tego szybko brakuje a o tym wiedzą wszyscy dlatego tak podpowiadają wiem bo sam w ciągu roku od 50 przez 250 dosiadam 650 .
Rudy299 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2010 Mareczek moja waga to 80k przy 175cm. Tym wydechem przy tym przebiegu tez sie zastanawialem.Co do tras to beda i dluzsze i krotsze wszystko bedzie zalezec ile bedzie wolneo czasu.Ogolnie bedzie duzo uzytkowany.Zdecyduje sie jednak na 400.Do lutego powinna juz stac w garazu.Dziekuje za rady i pozdrawiam
Mareczek Opublikowano 11 Grudnia 2010 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zdecyduje sie jednak na 400.Do lutego powinna juz stac w garazu. Brawo i tego się trzymaj !V a w czerwcu
Rudy299 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2010 Dokladnie Mareczku w czerwcu w Malborku !V i mysle e bedzie zajefajnie
Rekomendowane odpowiedzi