monk Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Mariusz, Przyglądam się sprawie od dłuższego czasu i jak to widzę: Glub i Markus inaczej postrzegali Burgmanię niż klub funkcjonuje w rzeczywistości, z czym się nie ukrywali. No i czym zirytowali pewnie kilka osób. Możemy przyjąć, że otrzymali to, na co długo pracowali. I do tej pory wg. mnie wszystko jest na swoim miejscu. Ale, nie rozumiem, dlaczego ktoś dalej wylewa swoją irytację próbując coś udowadniać w/w osobom poza granicami forum (patrz mój poprzedni post). I nie odejmujmy sobie inteligencji, ale grono osób znających "forum Gluba" jest bardzo wąskie i ogranicza się do paru osób z Burgmanii. Więc z punktu widzenia drugiej strony, kilku narwańców spod tutejszych barw zachowuje się gorzej od osób zbanowanych. Tyle słowem wyjaśnienia. Czego w ogóle oczekuję? Po pierwsze chwili pomyślunku i zrozumienia. Jeżeli ten post nie wyjaśnił wszelkich aspektów, to możemy temat zamknąć. Po drugie. Jakiegoś słowa do forumowiczów, że chłopaki dostali już za swoje i wszelkie przejawy odreagowania frustracji są nie na miejscu i Klub nie uważa je za słuszne. Niestety, z punktu widzenia "forum Gluba" trollowanie przychodzi właśnie z Burgmanii. Skoro z tym walczycie na własnym podwórku, nie wypada sadzić tego u sąsiada. To się chyba nazywa konsekwentną postawą. I to chyba tyle.
Mały Maniek Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Patrząc na to wszystko i czytając, powiem Wam... Do zobaczenia na wiosnę, może wszystkim ciśnienie spadnie. Do zobaczenia na drodze. C'ya.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 3 Stycznia 2011 Administrator Opublikowano 3 Stycznia 2011 Monku... Każdy ma prawo widzieć różne tematy po swojemu. Ja nikomu nie bronie mieć swoich wizji i robić tego, co uważa za słuszne... ale po co wylewać żale i oczerniać? Nie chce się zagłębiać w każde Twoje zdanie, bo (z całym szacunkiem) mam ważniejsze sprawy na głowie niż "problemy" które opisujesz. Co roku (najczęściej w okresie zimowym) na różnych forach wybuchają afery, ludzie się obrażają (personalnie, grupowo)... Wiele ludzi ma różne problemy (mentalne, finansowe, rodzinne) ale Burgmania nie jest grupą wsparcia/ psychologów/ psychoanlityków/ , która ma pomagać takim "przypadkom". Mamy jakąś wizje ale jesteśmy też świadomi, że nie każdemu może ona pasować. Globalna wioska zwana internetem jest ogromna i każdy powinien dopasować swoje oczekiwania i swój sposób postrzegania świata do danych grup dyskusyjnych... mówiąc krótko: znaleźć swoje miejsce w sieci. Sugeruję abyśmy wrócili do tematów związanych z tematyką maxi- skuterową, bo taki jest nadrzędny cel forum burgmania.net.
monk Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Jak powiedziałem, tak zrobię. EOT. Do zobaczenia na szosie P.S. dzięki Orzech za zrozumienie i ..pomoc :)
Marcino1 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 szorstki napisał(a): Marcino1 napisał(a): kto jest użytkownikiem nr 1...??? Tetsuo, administrator pzdr Tetsuo... mm, szycha Dzięki za informację A wracając do wątku głównopobocznego: atmosfera tak zgęstniała, że dajmy już spokój. Skoro Koledzy zostali wyrzuceni, to powinni sobie to wyjaśnić z administratorami. Nie ma sensu toczyć teoretycznych dysput o wolności i demokracji jako takiej w wątku "Użytkownik Forum czy Klubowicz". Gdzie jest Administracja??? Jak napisałem świński dowcip w kąciku humoru, to mi go wycieli a teraz...? Jako osobie młodej stażem na tym forum będzie mi brakowało komentarzy niejakiego Marcvysia, bo chociaż mnie one często irytowały, to były częścią tego forum, które bardzo polubiłem. Podobnie z Glubem, który za bardzo się nie udzielał a jego komentarze były bardzo oszczędne, żeby nie powiedzieć ascetyczne, jednak bardzo miło wspominam Jego twarzystwo ze zlotu w Warce. Szkoda, że tak wyszło, ale forum to forum a nieporozumienia w tak licznej i tak zróżnicowanej grupie ludzi zawsze się zdarzały, zdarzają i będą zdarzać.
dacja Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 dr.big napisał(a): - Kolezanka z Belgii to Dacja, zostala tak samo przeniesiona z Grupy Klubowej ze wzgledu na Regulamin, jest dalej na forum. Potwierdzam - Dacja jest dalej na forum - ale serce już nieobecne ...
zx_space Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 dacja napisał(a): dr.big napisał(a): - Kolezanka z Belgii to Dacja, zostala tak samo przeniesiona z Grupy Klubowej ze wzgledu na Regulamin, jest dalej na forum. Potwierdzam - Dacja jest dalej na forum - ale serce już nieobecne ... Ojej, jeszcze się to ciągnie a myślałem, że Bigu wyjaśnił już wszystko wczoraj Cytat Potwierdzam - Dacja jest dalej na forum - ale serce już nieobecne ... widzisz Dacja, po co wyjeżdżałaś, teraz serce już nieobecne
Lucjan73 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 dacja napisał(a): dr.big napisał(a): - Kolezanka z Belgii to Dacja, zostala tak samo przeniesiona z Grupy Klubowej ze wzgledu na Regulamin, jest dalej na forum. Potwierdzam - Dacja jest dalej na forum - ale serce już nieobecne ... Witam, Dacia napisz jak możesz kilka słów na temat przeniesieni do grupy Sympatyków., czy dla Ciebie to był jakis dyshonor ? Pytam bo chciałbym aby wypowiedziała się osoba której temat dotyczy, która była jedną z bardziej rozpoznawalnych osób na forum. Również pytanie to zadaje w kontekście Zołzy która po wprowadzeniu regulaminu strzeliła focha. Nie rozumiem tylko jak można być członkiem klubu maxiskuterowego nie posiadając maxi ? Czy chodzi tu o naszywke ? W takich organizacjach raczej chodzi o spotkania i kontakt z podobnie "zakręconymi" ludźmi a czy bedzie to Members czy Sympatyk jakie to ma znaczenie ? Ludzie dokonują różnych wyborów (ostatnio pare osób w klubie przesiadło się na biegowce a szczególnie popularne stało się BMW) i nadal przyjeżdżają na zloty/spotkania chyba nie robi to różnicy do jakiej grupy są zakfalifikowani ważne że chcą właśnie z ludźmi z tego forum spędzać wolny czas. Ja uważam że na wszystkich spotkaniach/zlotach nie ma podziału na Mebers, Sympatyk, Użytkownik. Owszem ludzie którzy znają się dłużej z oczywistych względów mają ze soba lepszy kontakt ale jak ktoś pojawi się tu i tam to napewno nie zostanie odtrącony. Jeżeli któryś z użytkowników odniósł wrażenie że został żle potraktowany przez Membersa to niech zostanie to napisane konkretnie (gdzie, kiedy i kto). A co do tematu Administracjii to jestem zdania że brak moderacjii zamieniłby szybko nasze forum na kształt czegoś podobnego do forum Onetu, chyba nie musze cytować co tam się wypisuje. Na tym forum dba się także o poprawność językową czy to żle ? Ja uważam że dobrze (kilka razy dostałem PM z prośbą o poprawienie błędów ) i bardzo dobrze, odebrałem to jak pomoc przyjaciela a nie jak jakiś afront. To co się dzieje na FB budzi niesmak, również postawa osób zaśmiecających wątki FB jest dla mnie nie do przyjęcia. Z drugiej strony odbieram to jako próbe pokazania jak absurdalne jest pozostawienie forum bez moderacjii. Dzisiaj wpisują się tam jakieś kobitki i robią "śmietnik" a jutro może to być np. jakiś sflusrtowany nastolatek który 5 x na godzine zacznie coś tam wrzucać.
dacja Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Lucjan73 napisał(a): Witam, Dacia napisz jak możesz kilka słów na temat przeniesieni do grupy Sympatyków., czy dla Ciebie to był jakis dyshonor ? Pytam bo chciałbym aby wypowiedziała się osoba której temat dotyczy, która była jedną z bardziej rozpoznawalnych osób na forum. Myślę, że nie ma sensu zbyt długie ponowne rozpisywanie się na ten temat … wiele, oj wiele w dziale klubowym zostało na ten temat kiedyś napisane i już teraz wiem, że nie odnosi to żadnego skutku. Nie jest dla mnie ,,dyshonorem’’ przeniesienie z grupy klubowej,zrozumiałam te zmiany i je zaakceptowałam, czuje się jednak oszukana i zawiedziona – gdyż inaczej została nam przedstawiona ta zmiana a zupełnie inaczej się ona odbyła.. Mam tylko cichą nadzieję , że ta cała batalia o przestrzeganie regulaminu nie będzie picem na wodę i faktycznie będzie on przestrzegany w stosunku do WSZYSTKICH klubowiczów....
Sympatycy orzech Opublikowano 3 Stycznia 2011 Sympatycy Opublikowano 3 Stycznia 2011 dacja napisał(a): Mam tylko cichą nadzieję , że ta cała batalia o przestrzeganie regulaminu nie będzie picem na wodę i faktycznie będzie on przestrzegany w stosunku do WSZYSTKICH klubowiczów.... Regulamin jest przestrzegany
Administrator Tetsuo Opublikowano 3 Stycznia 2011 Administrator Opublikowano 3 Stycznia 2011 Ja rozumiem , że jest zima i nie można jeździć , ale naprawdę więcej niż połowa postów w tym temacie nic nie wnosi. Za 24h godziny zamykam ten topik, więc jak ktoś chce coś konstruktywnego wnieść do sprawy to musi się pośpieszyć. Watek nie zostanie skasowany , ale zamknięty. Dalsze posty na temat Marcvsa i Gluba będą szły do kosza... Forum jest prywatne - należy do klubu - możemy i będziemy (choć tego bardzo nie lubimy) usuwać z niego osoby którym się Burgmania nie podoba, no chyba że mają coś konstruktywnego do powiedzenia.
ucienta Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Kisiel napisał(a): Kruca fuks, zaś od nowa to samo - demokracji się im zachciewa W ogóle zaczyna mnie mierzić strojenie fochów przez świeżo upieczonych userów. Skoro ma być konstruktywnie to pozwólcie, że skrócę swój wywód do minimum. Nie chcę powtarzać tego, co już zostało powiedziane. Jeśli ktoś chce ze mna podyskutować, zapraszam na priva. Najbardziej zirytował mnie cytowany przeze mnie post Kisiela. Czy mam z tego rozumieć, że jako osoba świeża, musze akceptować wszystko "jak leci"? Nie mam prawa wypowiedzieć krytycznego zdania? Innymi słowami - nie podoba się wypad? Mam nadzieję, że tak nie jest i to tylko niefortunny skrót myślowy. Otóż owszem, parę rzeczy mi osobiście się nie spodobało. Ale wszystkie zostały już tu wymienione (edytowanie krytycznych postow, wyrzucenie Badly'ego, Gluba i Marcusa, i takie jak wyżej uwagi do nowych). Uważam, w przeciwieństwie do jednego z moich poprzedników (przepraszam za niewymienienie z nicka, umknęło mi), że na forum powinno uzasadniać się bany poszczególnych osób. Inaczej faktycznie wygląda to jak Orwell. Wystarczy wątek: zbanowani. Treść postu: użytkownik XY. Powód: to i owo. Dobrze by również było, aby taka osoba dostała możliwość obrony, czy napisania pożegnalnego posta. Luźny pomysł - sprawa do umówienia. Nie znaczy to, że jestem przeciwko moderacji forum. Posty grubiańskie, szkalujące, spamy powinny być usuwane. Ale to nie znaczy, że nie można powiedzieć: "Nie podoba mi się w klubie to i to, a ta osoba zachowuje się niefajnie". Jeśli posty poparte są rzetelnymi przykładami nie widze potrzeby ich usuwania. Postępowanie przeciwne sugeruje, że administracja (hipotetyczna - nie piszę w tej chwiil ad personam) ma coś do ukrycia i boi się dyskusji. Moim zdaniem byłoby przejrzyściej. Poznałam na tym forum mnóstwo ciekawych i życzliwych osób, które darzę ogromnym szacunkiem. Mam nadzieje, że spotkamy się na drodze i przy piwie. I wszystko mi jedno, z którą kamizelką na plecach. Łączą nas 2oo i wystarczy. Nie mogę jednak w tej kwestii milczeć, bo czułabym się niefair w stosunku do kolegów z Ride4Fun. Strona na FB powstała, bo chcieliśmy się swobodnie wypowiadać, i zwyczajnie na świecie lubimy się. Nasze prawo. Atak spamowy uważam za poniżej pewnego poziomu, którego się nie przekracza. Z drugiej strony niektóre zbyt emocjonalne wypowiedzi w stosunku do Burgmanii ataki na konkretne osoby bez podania dowodów również są naganne. W tej chwili wszelka dyskusja - na jednym i drugin forum - przestaje miec jakikolwiek sens, bo zamiast rozmawiać, dyskutanci przerzucają się jawnymi inwektywami lub zawoalowanymi złośliwościami. Ponosi i jedną, i drugą stronę. A w tej kwestii:Mariusz, proszę nie sugeruj, nawet żartem, że ktoś ma problemy osobiste i dlatego się wyżywa na forum. To niska zagrywka. Po co? Zbanowanym członkom R4F na bieżąco staram się sygnalizować, co mi się nie podoba, więc o nich się nie wypowiem. A poza tym o nieobecnych się nie rozmawia... To tyle. Mam nadzieję, że ktoś wytrwał do końca tego przydługiego posta. Dla mnie EOT (tego skrótu też nauczyłam się an tym forum ) Pozdrawiam Agnieszka
Klaud Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Jezu, Agnieszka - zawstydziłaś swoim konkretem i logicznym/przejrzystym wywodem nie tylko mnie. Szacunek. Podpisuję się wszystkimi kończynami.
DIAMANDA2002 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Aga RULEZZZZZ !!!!!!!! PS. Co to EOT ???
kmodzele Opublikowano 4 Stycznia 2011 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Podoba mi się koncepcja Ucientej, by usuwając / blokując użytkownika forum, decydent napisał "o co chodzi". Niezależnie od słuszności kary, dziwnie to wygląda jak ktoś "ni stąd ni zowąd" znika. Zaczyna się domyślanie powodów. A po co się domyślać? Poza tym byłoby bardziej pedagogicznie.
Gość Opublikowano 4 Stycznia 2011 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Cytat PS. Co to EOT ??? (1.1) = End Of Transmission → koniec transmisji (1.2) = End Of Topic / Thread → koniec tematu/wątku
leszek_krakow Opublikowano 4 Stycznia 2011 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Ludzie, Przeczytałem sobie wszystkie wypowiedzi w tym wątku. O co chodzi? Czy to jest forum dotyczące maxi skuterów, czy problemów dyskusji na face-cośtamcośtam? Niech sobie ludziska gadają co chcą - ważne że my wiemy jak jest... Czy w "martwym sezonie" nie ma innych tematów do rozmów? Można pogadać o tym jak przechowujecie Skuty przez zimę, w co je doposażacie, jakie macie pomysły na nowy sezon itp. Niestety na wszystkich forach bardzo często pojawiają się ludzie którzy mają wiedzę tylko wirtualną - owszem widać ich na forach, ale w realu są już cieńcy i cichucieńcy - naprawdę nie należy się tym aż tak bardzo podniecać.
Sympatycy Kisiel Opublikowano 4 Stycznia 2011 Sympatycy Opublikowano 4 Stycznia 2011 ucienta napisał(a): ... Agnieszka; Worlan właśnie mi powiedział że jakoś strasznie na mnie nafuczałaś !piwko więc .... Nie zakładałem tego forum a co za tym idzie też kiedyś byłem pampersem i nie do pomyślenia było dla mnie wtedy aby kogokolwiek starszego stażem pouczać jak forum ma wyglądać i obrażać się za każdą uwagę czy wypisywać bzdety na innych forach ..... i dokładnie to mnie mierzi. Piszesz "nie podoba się - wypad" ... trochę mocne ale w zasadzie nie do końca pozbawione sensu. Jakby co sam tak zrobię ... Widzę że wzięłaś mój post mocno do Siebie - stety/niestety nie Ciebie miałem na myśli !piwko Odnośnie informowania banowanego i innych userów o fakcie banowania. Zwykle tak jest bo informacje na ten temat umieszcza się pod postem lub postami będącymi powodem banowania. Czyni się to za pomocą wpisu moderatorskiego. W tym wypadku nie można było tego uczynić z powodów oczywistych. Gwoli ścisłości klubowicze byli o tym poinformowanie na forum klubowym ale rozumiem, że taka odpowiedź - co oczywiste - Cię nie uszczęśliwi (bez złośliwości - mnie by też nie uszczęśliwiła) Poza tym wydaje mi się, że większość śledzących temat nie miała wątpliwości za co polecieli marcvs i glub Zdumiewa mnie poza wszystkim "święte oburzenie" - jak to? ..... banować na jednym forum na bzdety na drugim - nie możet być - bardzo śmieszne. Co do "ostatniej woli banowanego" ....... !placz1 jak będziemy mieli jakiegoś impertynenta czy innego floodera/spamera tez mamy go poprosić o ostatnią wiąchę zanim go zbanujemy .... mnie na przykład nie interesuje co mają do powiedzenia panowie marcvs i glub - powiedzieli już wystarczająco dużo.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 4 Stycznia 2011 Administrator Opublikowano 4 Stycznia 2011 ucienta napisał(a): A w tej kwestii:Mariusz, proszę nie sugeruj, nawet żartem, że ktoś ma problemy osobiste i dlatego się wyżywa na forum. To niska zagrywka. Po co? Burgmania istnieje od początku 2004 roku i o wielu przypadkach (z przeszłości) masz prawo nie wiedzieć. Mieliśmy tu różne "dziwne" osobistości. Były osoby z rozdwojeniem jaźni, agresywne, straszące i takie, które ogólnie miały jakiś "problem ze sobą" a dziwnym trafem upodobały sobie nasze forum !piwko . Często prowadziliśmy z takimi osobami dyskusje mailowe lub nawet telefoniczne. Próbowaliśmy łagodzić pewne konflikty... ale w 90% takich przypadków nie przynosiło to żadnych efektów lub wręcz problem w czasie takich "pertraktacji" się pogłębiał. Oczywiście, nie twierdzę, że nie warto prowadzić rozmów... ale najpierw muszą być ku temu podstawy. Nie było moim celem kogokolwiek obrażać ale zwrócić uwagę na problem, który z innej perspektywy może wyglądać diametralnie inaczej. Jeśli ktoś poczuł się tym urażony to przepraszam !placz1 . Ucienta... jest to najlepszy dowód na to, że słowo pisane nigdy nie będzie tak odebrane jak rozmowa face to face !piwko Miło będzie jak wpadniesz w ten czwartek do C66... !piwko
zx_space Opublikowano 4 Stycznia 2011 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Jak na razie to słowo pisane na każdym forum robi streszczenie o całym forum !OKK Te waśnie też zostają, chyba że moderatorzy dobrze je ukryją i nowi nie mają okazji szybciej poznać zasad !YES Tutaj jest jak w wojsku od wąchacza spalin do nałogowców !OKK Na burgmanii lubię czytać stare posty, nawet te z 2004 roku, wtedy chyba było ciekawiej, tętniło życie. Teraz widzę, że tu same dziadki i młodym won, a jak chcą tu być, to czytać i cicho siedzieć, innymi słowami jak w tym filmie "Miasto Prywatne" Oczywiście zaraz ktoś odpisze, ze kazdy to interpretuje jak chce i ty akurat tak to widzisz itd... Ja tam też lubię czasami pisać bez sensu, żeby czytelnik pozastanawiał się trochę i to jest fajne !placz1 Często gęsto w takich sporach pisałem, że trzeba to przedyskutować Cytat face to face !piwko !piwko !piwko !piwko !yeah, a który ze starszaków będzie podskakiwał, to go po łapkach !OKK .
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 4 Stycznia 2011 Administrator Opublikowano 4 Stycznia 2011 zx_space napisał(a): Ja tam też lubię czasami pisać bez sensu, żeby czytelnik pozastanawiał się trochę Zdążyliśmy to zauważyć...
zx_space Opublikowano 4 Stycznia 2011 Opublikowano 4 Stycznia 2011 MariuszBurgi napisał(a): zx_space napisał(a): Ja tam też lubię czasami pisać bez sensu, żeby czytelnik pozastanawiał się trochę Zdążyliśmy to zauważyć... Widzisz, każdy odczytuje, to co chce. Po, Twojej szybkiej odpowiedzi widzę, że zobaczyłeś tylko to zdanie
ucienta Opublikowano 4 Stycznia 2011 Opublikowano 4 Stycznia 2011 MariuszBurgi napisał(a): Ucienta... jest to najlepszy dowód na to, że słowo pisane nigdy nie będzie tak odebrane jak rozmowa face to face Miło będzie jak wpadniesz w ten czwartek do C66... Mam juz na ten wieczor inne zobowiazania, ale postaram sie je poprzekladac, aby do Was dotrzec.
Rekomendowane odpowiedzi