Piro Opublikowano 16 Października 2010 Opublikowano 16 Października 2010 Jeśli szanowna administracja pozwoli że temat zostanie wyczerpany kiedy użytkownicy w tym także zwykli szarzy forumowicze uznają że temat został wyczerpany. Jeśli moja wypowiedź nie jest zgodna z tematem wątku proszę o założenie w moim imieniu nowego gdzie dyskusja na temat będzie mogła toczyć się tak długo jak tylko będą mieć na to ochotę użytkownicy. Swoim postem chciałem zwrócić uwagę że kolega Badly pojawiał się często na spotkaniach klubowych ( mam nadzieję że wolno mi użyć słowa klubowy bo przecież spora część obecnych tam klubowiczami nie jest) i przynajmniej mi jest znany. W sumie bardziej znany niż niektórzy Klubowicze z okolic. Chciałbym zwrócić szanownym klubowiczom (niektórym nie chciałbym generalizować) uwagę że przynajmniej moim zdaniem forum to odzwierciedleniem jakiegoś hobby którym wszyscy się zajmujemy i przykro jest patrzeć czasem w jaką stronę zmierzają co po nie którzya. Dodatkowo prosiłbym szanowną administrację o wyjaśnienie czy będąc zwykłym szarym forumowiczemnie posiadającym już skutera lecz motocykl z biegami mogę na nim mieć umieszczone logo (Klubu/forum) burgmanii ponieważ jestem tu dość częstym bywalcem czy też powinienem to logo natychmiast usunąć serdecznie przepraszając (co po niektórych)
Barti Opublikowano 16 Października 2010 Opublikowano 16 Października 2010 Święte słowa Piro. Skoro chcemy rozmawiać na ten temat to czemu ktoś za nas decyduje że jest wyczerpany. Naklejki naklejkami bo tam słowo KLUB nie pada choć też nazywają się klubowe. Na podkładkach pod rejestracje mamy napisane Maxi Skuterowy Klub i to samo na kamizelkach. Dziwi mnie to że nikt się jeszcze do tego nie przyczepił. To dokładnie tak samo jakby napisać "należę do Klubu Burgmania" !V
Sympatycy Arecki Opublikowano 16 Października 2010 Sympatycy Opublikowano 16 Października 2010 Swoim postem chciałem zwrócić uwagę że kolega Badly pojawiał się często na spotkaniach klubowych ( mam nadzieję że wolno mi użyć słowa klubowy bo przecież spora część obecnych tam klubowiczami nie jest) i przynajmniej mi jest znany. W sumie bardziej znany niż niektórzy Klubowicze z okolic. Piro, chyba niepotrzebnie się "napinasz" !V . Dla mnie powoływanie się na Klub jest ok gdy faktycznie jest się Klubowiczem w sensie formalnym. Formalny podział przecież istnieje i nie ma co się na to obrażać, czy robiś z tego afery. W żadnym wypadku nie umniejsza to wartości osób, które są Forumowiczami szczególnie tymi aktywnymi w "realu". Przecież na co dzień podczas spotkań nikt nikomu nie wypomina, że nie jest lub nie Klubowiczem czy Forumowiczem. Klubowicze nie mają jakiegoś szególnego miejsca w szyku podczas wspólnych wyjazdów czy przy siadaniu przy stole. Sugestia ze strony Administracji i prośba o precyzyjne formułowanie zdań w ogłoszeniach, nie może usprawiedliwiać stawiania się w roli męczennika, czy wojownika o "równość i demokrację". Powoływanie się na forum, ma według mnie sens wtedy gdy w postach można znaleźć np. potwierdzenie historii skutera, czy ewentualnych napraw i modyfikacji, no i może jeszcze postawę właściciela, czy dba o skuter, regularnie go serwisuje itp. Jeżeli tego brak to powoływanie się na forum niczego nie wnosi do ogłoszenia poza tym, że sprzedający próbuje w ten sposób uwiarygodnić siebie i swój sprzedawany pojazd i można to potraktować jako zwykły chwyt marketingowy. ps. faktycznie dobrze by chyba zakończyć ten wątek w tym temacie i jeżeli jest potrzeba stworzyć nowy temat w którym będzie można podyskutować w długie zimowe wieczory .
dr.big Opublikowano 17 Października 2010 Opublikowano 17 Października 2010 Wezcie, prosze, pod uwage, ze o dolaczeniu do grupy Klubowiczow nie decyduje jedynie fakt przyjazdu 10- 20 km na spoty do C66, podjechanie na zlot zawrotnych 70 km czy "zauroczenie" skuterem na jeden- dwa sezony... Spoty w C66 to nie wszystko, jesli rozumiecie o czym pisze, i na pewno nie wystarczy tam bywac, aby za chwile, miec pretensje do innych, o bycie Uzytkownikiem, a nie Klubowiczem !scooter . Byc moze do tej pory nie bylo wiadomo dokladnie na jakich zasadach funkcjonuje Klub i Forum Burgmanii, mimo faktu, ze jest to dosyc dokladnie opisane w tematach przyklejonych. Bedziemy stopniowo starali sie, aby te niejasnosci wyjasnic i jako pierwszy krok zamieszczamy liste Klubowiczow dostepna tu: KLIK
leszek_krakow Opublikowano 17 Października 2010 Opublikowano 17 Października 2010 Jaki jest sens dzielenia się na Forumowiczów i Klubowiczów (w zasadzie to którzy są lepsi?), lepszych i lepciejszych, Wolnych Polaków i Polnych Wolaków. Nie wystarczy to, że wszyscy jesteśmy "zakręceni" na punkcie maxi-skuterów?
Sympatycy orzech Opublikowano 17 Października 2010 Sympatycy Opublikowano 17 Października 2010 Dodatkowo prosiłbym szanowną administrację o wyjaśnienie czy będąc zwykłym szarym klubowiczem nie posiadającym już skutera lecz motocykl z biegami mogę na nim mieć umieszczone logo (Klubu/forum) burgmanii ponieważ jestem tu dość częstym bywalcem czy też powinienem to logo natychmiast usunąć serdecznie przepraszając (co po niektórych) Piro, nie jesteś klubowiczem tylko forumowiczem, nie można być klubowiczem klubu skuterowego posiadając motocykl. Naklejki nikt nikomu nie zabroni trzymać nawet na telewizorze, jest to forma propagowania klubu, forum itd.
Piro Opublikowano 17 Października 2010 Autor Opublikowano 17 Października 2010 Przepraszam najmocniej swoje przejęzycznie już naprawiłem... Chciałem napisać FORUMOWICZEM. Jak to łatwo się pomylić i znowu jakaś chryja by była..... A na byciu klubowiczem mi naprawdę nie zależy. Także jeszcze raz wszystkich urażonych straszliwie przepraszam żeby nie było że co to się z domu wynosi itp !scooter
Barti Opublikowano 17 Października 2010 Opublikowano 17 Października 2010 Taraz bardziej niż wcześniej bedziemy musieli uważać żeby nie używać pewnych słów. Czy skoro już mamy taki temat to ktoś może odpowiedzieć i na moje pytanie o podkładki i kamizelki? Chodzi o to że jest tam wszędzie wspomnienie o "Klubie". Możemy korzystac bezkarnie z takich rzeczy skoro nie jesteśmy Klubowiczami a jestesmy przez to z nimi kojarzeni? Może odpowie jakiś Klubowicz lub Administracja żeby wszystko było jasne i żebysmy wiedzieli jak do tego podchodzić.
dr.big Opublikowano 17 Października 2010 Opublikowano 17 Października 2010 Nie przesadzajmy i nie szukajmy problemow, gdzie ich nie ma !scooter . Problematyczne moze okazac sie, jak we wczesniejszym przypadku, uzywanie pewnych okreslen, a po zwroceniu uwagi, "bagatelizowanie" calej sprawy. Chodzi jedynie o swiadomosc o istnieniu takich grup i nic wiecej !YES .
Sympatycy orzech Opublikowano 17 Października 2010 Sympatycy Opublikowano 17 Października 2010 Panowie, nie popadajmy w paranoję. Są: jestem z klubu Burgmania, mam kamizelkę klubową, nalepkę klubową, tablicę pod rejestrację klubową, koszulkę klubową, naszywkę klubową - nie oznacza to, że dotyczy to tylko klubowiczów, używamy tych sformułowań lub przedmiotów wszyscy i nie ma tutaj rozróżnienia na klubowicz/forumowicz. Nikt nikogo z tego nie rozlicza ani nie sztorcuje za to. Ostatnia dyskusja, która zwróciła nam wszystkim problem forum/klub dotyczyła "podparcia się klubem" w celach komercyjnych przez "nie" klubowicza. Na spoty klubowe, zloty klubowe jeździmy wszyscy bez podziałów.
Marynarz Opublikowano 17 Października 2010 Opublikowano 17 Października 2010 Czy skoro już mamy taki temat to ktoś może odpowiedzieć i na moje pytanie o podkładki i kamizelki? Chodzi o to że jest tam wszędzie wspomnienie o "Klubie". Możemy korzystac bezkarnie z takich rzeczy skoro nie jesteśmy Klubowiczami a jestesmy przez to z nimi kojarzeni? Tak jak to Orzech napisał, to służy tylko i wyłącznie propagowaniu Klubu Burgmanii na świecie !piwko a nie jest atrybutem klubowicza... gdyby tak było to tylko Klubowicze mogli by zamawiać takie kamizelki, podkładki. Można to nazwać inaczej czystą formą reklamy !tut Kamizelki zamawiało większość z nas nie dla logo, napisu ale dla własnego bezpieczeństwa (taką mam nadzieję). Przecież nie możemy zabronić komukolwiek zrobienia sobie jakiegoś gadżetu z logo Burgmanii skoro jest ono ogólnodostępne i nie zastrzeżone (a może pora by to zrobić ?? - i byłby święty spokój ). eh... widać że zima się zbliża i znowu szukamy sobie sztucznie problemów !YES BYLE DO WIOSNY !scooter
Piro Opublikowano 17 Października 2010 Autor Opublikowano 17 Października 2010 Liczę na to że wszyscy klubowicze mają takie podejście jak Wy. Swoim postem nie chciałem czepiać się "podziałów" ale zwrócić uwagę na fakt potraktowania kolegi Badlego bo moim zdaniem wystarczyło wysłać mu PM a jeśli bardzo Wam to przeszkadza napisanie do serwisu allegro prośby o usunięcie ogłoszenia zamiast jechania po gościu i komentowania co to kto z domu wynosi. Nie popadajmy w paranoje i schize na punkcie słowa klub bo się zrobiło dziwnie na forum (przynajmniej dla mnie) Cieszmy się naszą pasją (mówię naszą bo mimo biegów dalej siedzę w maxi troszkę w innej roli ale jednak) a jak mamy coś do kogoś proponowałbym kontakt na prv zamiast świętego oburzenia.
Sympatycy grzegorz76 Opublikowano 17 Października 2010 Sympatycy Opublikowano 17 Października 2010 Liczę na to że wszyscy klubowicze mają takie podejście jak Wy. No jak nie jak TAK Cieszmy się naszą pasją ...i to jest najważniejsze !scooter
Sympatycy orzech Opublikowano 17 Października 2010 Sympatycy Opublikowano 17 Października 2010 Napisałem do Badlyego PM'a z wyjaśnieniem dlaczego powstało poruszenie na forum, opisałem parę dziwnych przypadków oszustw itd. - nie odpisał, ogłoszenia nie edytował.
Piro Opublikowano 17 Października 2010 Autor Opublikowano 17 Października 2010 Ja co powiedzieć miałem to już powiedziałem i temat pozostawiam innym licząc na to że będzie tak jak Grzegorz mówi.
dr.big Opublikowano 17 Października 2010 Opublikowano 17 Października 2010 (...)Swoim postem nie chciałem czepiać się "podziałów" ale zwrócić uwagę na fakt potraktowania kolegi Badlego bo moim zdaniem wystarczyło wysłać mu PM a jeśli bardzo Wam to przeszkadza napisanie do serwisu allegro prośby o usunięcie ogłoszenia zamiast jechania po gościu i komentowania co to kto z domu wynosi.(...) Spoko, nie mielismy zamiaru pisac do allegro i prosic za plecami kogos, o usuniecie jego ogloszenia. Napisalem do jednego z nas, jednak sadzac po odpowiedziach na forum (bo na PM nie otrzymalem odpowiedzi), moj komentarz i odpowiedz na przynajmniej dziwne zachowanie byl taki, a nie inny. Nadal podtrzymuje moje zdanie, bo nie tak zwyklo sie zalatwiac sprawy, gdzie wiadomo, ze wystarczyla lekka korekta ogloszenia. Nie zamierzam walkowac tego tematu w nieskonczonosc !YES . I nie zamierzam tu nic dodac, ani ujac... On sam swoim zachowaniem wymusil taka, a nie inna reakcje. Edit: Zreszta ile mozna probowac tlumaczyc pewne zachowania !scooter .
Drek Opublikowano 17 Października 2010 Opublikowano 17 Października 2010 Ostatnia dyskusja, która zwróciła nam wszystkim problem forum/klub dotyczyła "podparcia się klubem" w celach komercyjnych przez "nie" klubowicza. Proponuję wprowadzić zapis w regulaminie: "wykorzystanie forum w celach komercyjnych tylko za zgodą Administratora/Administracji".
MARCVS Opublikowano 17 Października 2010 Opublikowano 17 Października 2010 Napisałem do Badlyego PM'a z wyjaśnieniem dlaczego powstało poruszenie na forum, opisałem parę dziwnych przypadków oszustw itd. - nie odpisał, ogłoszenia nie edytował. Orzeszku, nie wiem czy zauważyłeś, ale Badly już nikomu z nas nie odpisze !YES a to z prostego powodu - został ZBANOWANY !!!!! !scooter
Gość Opublikowano 17 Października 2010 Opublikowano 17 Października 2010 No to ja mam problem też! Nie wiem czy nie popełniłem wykroczenia a może przestępstwa przeciw Klubowi, ponieważ mój Avatar naszpikowany jest symbolami Burgmanii. Wystarczy kliknąć prawym przyciskiem myszy/pokaż obrazek... i. Przedroga Administracjo, Klubowicze, ukarzcie mnie przykładnie jeśli wola Wasza taka, ale nie banujcie mnie, obiecuję poprawę.
Sympatycy orzech Opublikowano 17 Października 2010 Sympatycy Opublikowano 17 Października 2010 MARCVS - no ręce mi opadły, napisałem długo przed banem, mam świadomość następst bana na forum. Flyman - nie rób sobie jaj, dla niektórych ten temat jest ważny, masz fajnie zedytowane zdjęcie w avatarze i tyle.
Barti Opublikowano 17 Października 2010 Opublikowano 17 Października 2010 nie odpisał, ogłoszenia nie edytował. Może się mylę (niech ktoś mnie poprawi jeśli się mylę) ale z tego co mi się wydaje to na Allegro nie da się edytowac ogłoszenia jesli ktoś już bierze udział w licytacji. Cytat z dr.Big-a "Mozna teraz probowac w tym temacie wszelakich sposobow, jednak stwierdzenie "jestem Klubowiczem Burgmanii" nijak mi nie pasuje do ogloszenia o sprzedazy. To tak jakby napisac wypadkowym sprzecie, "skuter jest bezwypadkowy". " "taka sprzedaz za kazda cene i lapanie sie kazdej mozliwosci..." Bigu czy wychodzisz z takiego założenie tylko w stosunku do forumowiczów? Jeśli robi tak klubowicz to już jest ok?
jackdent Opublikowano 17 Października 2010 Opublikowano 17 Października 2010 Piro, nie jesteś klubowiczem tylko forumowiczem, nie można być klubowiczem klubu skuterowego posiadając motocykl.Naklejki nikt nikomu nie zabroni trzymać nawet na telewizorze, jest to forma propagowania klubu, forum itd. Odnośnie pierwszego zdania: Nie musi posiadać skutera reg III p 2 "Klubowiczem może zostać ........ posiadająca Maxi Skuter lub posiada go najbliższy jej członek rodziny (sympatia)" Odnośnie drugiego zdania reg IV p 3 "Każdy klubowicz ma prawo do darmowego otrzymania gadżetów klubowych na corocznym zlocie Klubu oraz do ich używania (noszenia)" Czyli reszta jednak nie...... W regulaminie jest podział jasny: klubowicze i sympatycy. Po co jeszcze wprowadzać forumowiczów ?? ========== A sorki. Sympatykiem może być tylko były klubowicz , więc forumowicze też muszą być ========== Nie wiedziałem , że klubowicze mieli pojazd klubowy . ;-)
dr.big Opublikowano 17 Października 2010 Opublikowano 17 Października 2010 Cytat z dr.Big-a"Mozna teraz probowac w tym temacie wszelakich sposobow, jednak stwierdzenie "jestem Klubowiczem Burgmanii" nijak mi nie pasuje do ogloszenia o sprzedazy. To tak jakby napisac wypadkowym sprzecie, "skuter jest bezwypadkowy". " "taka sprzedaz za kazda cene i lapanie sie kazdej mozliwosci..." Bigu czy wychodzisz z takiego założenie tylko w stosunku do forumowiczów? Jeśli robi tak klubowicz to już jest ok? Prosze czytac moje posty ze zrozumieniem ... Tlumacze ponownie: pisanie faktow nie zgadzajacych sie z rzeczywistoscia. Z jednej strony ludzie chca wiarygodnosci opisywanych sprzetow, a z drugiej godza sie na "naciaganie" pewnych faktow jesli chodzi o wczesniejszego uzytkownika. Mi kojarza sie takie wpisy z: "dziadkiem, ktory mial chory kregoslup i wogole nie jadal bulek (czyli nie jezdzil do piekarni), a do kosciola jezdzil tylko raz na miesiac. Stad tak zaskakujaco niski przebieg pojazdu" . A dojezdzal ktos do huty codziennie po 150km, tylko pozniej gdzies "zniknelo" 50 tkm. Dlatego prosze, zanim mnie blednie zacytujesz, przeczytaj dokladnie caly tekst . Edit: A dla calkowitego wyjasnienia tego zagadnienia podam przyklad . Od lat jezdze smartem i od lat "zwiazany jestem" z forum smarta. Pomimo, ze wlasciwie moglbym byc w nim klubowiczem, to jednak nim nie jestem. Nigdy, powtarzam nigdy, nie wpadlo by mi do glowy okrasic ogloszenie o sprzedazy mojego smarta tekstem w sylu: "jestem Klubowiczem w Klubie Smarta" itd... Mam nadzieje, ze najpozniej teraz sie zrozumielismy ?
Kordian Opublikowano 17 Października 2010 Opublikowano 17 Października 2010 Chciałbym żeby nas jak najwięcej jednoczyło, a mniej poróżniało !! Wspólne zainteresowania niech będą siłą i motywacją do wzajemnych dobrych koleżeńskich relacji. A jak w każdej wielkiej rodzinie są czasem jakieś zawirowania ale to chyba nie może przyczyną co będzie skłócać i poróżniać. Ważne żebyśmy nadal tworzyli zgraną Brać Maxi Skuterowców !! serdeczną koleżeńską i pomocną wzajemnie. Takie moje przemyślenia osobiste,
Barti Opublikowano 17 Października 2010 Opublikowano 17 Października 2010 Cytat z dr.Big-a"Mozna teraz probowac w tym temacie wszelakich sposobow, jednak stwierdzenie "jestem Klubowiczem Burgmanii" nijak mi nie pasuje do ogloszenia o sprzedazy. To tak jakby napisac wypadkowym sprzecie, "skuter jest bezwypadkowy". " "taka sprzedaz za kazda cene i lapanie sie kazdej mozliwosci..." Bigu czy wychodzisz z takiego założenie tylko w stosunku do forumowiczów? Jeśli robi tak klubowicz to już jest ok? Prosze czytac moje posty ze zrozumieniem ... Tlumacze ponownie: pisanie faktow nie zgadzajacych sie z rzeczywistoscia. Z jednej strony ludzie chca wiarygodnosci opisywanych sprzetow, a z drugiej godza sie na "naciaganie" pewnych faktow jesli chodzi o wczesniejszego uzytkownika. Mi kojarza sie takie wpisy z: "dziadkiem, ktory mial chory kregoslup i wogole nie jadal bulek (czyli nie jezdzil do piekarni), a do kosciola jezdzil tylko raz na miesiac. Stad tak zaskakujaco niski przebieg pojazdu" . A dojezdzal ktos do huty codziennie po 150km, tylko pozniej gdzies "zniknelo" 50 tkm. Dlatego prosze, zanim mnie blednie zacytujesz, przeczytaj dokladnie caly tekst . Czyli rozumiem że chodzi ci tylko o to że napisał żę jest klubowiczem a nim nie jest. Dobrze Cię teraz zrozumiałem? Czyli jeśli Klubowicz pisze w ogłoszeniu że jest klubowiczem to: - po pierwsze jest to zgodne z prawdą i jest ok - po drugie podwyzsza atrakcyjnośc ogłoszenia i wskazuje na to że napewno sprzęt jest też dobry. I nie jest to wykorzystanie komercyjne
Rekomendowane odpowiedzi