Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Natrafiłam ostatnio na forum poświęcone Silver Wingom - żeby życie było ciekawsze to w obcej mowie, z większością uczestników z USA. To co mi się rzuciło w oczy to średnia wieku użytkowników forum a jednocześnie kierowników SW - wypadło mi tak pod sześćdziesiątkę, a nie brakowało i starszych ! !OKK . No i nasunęły mi się dwa wnioski:

negatywny: jeżdżę sprzętem dla emerytów !piwko

pozytywny: w takim wieku jeszcze się jeździ (tj. nawet jak sprzęt nie wytrzyma to ja mam jakąś szansę !YES )

I co Wy na to?

Opublikowano

Nie przejmuj sie !piwko , w Niemczech srednia wieku jezdzacych na skuterach tez jest wysoka. Wystarczy spojrzec na zlot w Marl lub tegoroczny w Berlinie !OKK ...

• Klubowicze
Opublikowano

Jeżdżę zacną już prawie od roku , no cóż - do emerytury !OKK jeszcze troszku latek pozostało :P , choć już teraz bardziej "z górki" jest !YES , i ostatnio bodajże Kaśka z Bydgoszczy nazwała nasze ukochane zacne pojazdami muzealnymi !YES , to nie zamieniłbym w tej chwili na żaden inny !piwko !YES .

Także dziewczyno nie stresuj się , każdy ma , to co lubi whist .

Opublikowano
Nie przejmuj sie :P , w Niemczech srednia wieku jezdzacych na skuterach tez jest wysoka. Wystarczy spojrzec na zlot w Marl lub tegoroczny w Berlinie :( ...

Nasi znajomi z Niemiec to sami starsi skuter/maniacy, za wyjątkiem tego siedzącego na końcu stołu „Młokosa” whistKlik

• Sympatycy
Opublikowano
Nie przejmuj sie :( , w Niemczech srednia wieku jezdzacych na skuterach tez jest wysoka. Wystarczy spojrzec na zlot w Marl lub tegoroczny w Berlinie :P ...

Dzięki nam, bardzo spadła ta średnia :(:)

PS. Żeby nie wyglądać na emeryta, jeżdżę T-maxem :(whist

Opublikowano

Są i tacy co średnią drastycznie zawyżają :D

• Sympatycy
Opublikowano
Są i tacy co średnią drastycznie zawyżają :D

Dobrze kombinujesz ale niestety nasz klubowy Dziadek Worlan nie jest w stanie przebić wiekiem kolegów HGf-u

Opublikowano

Hahahah TFU!

Oficjalne dementi! :(

Miało być "zaniżają" :D

Zasugerowałem się, podchwytliwe to było a w ogóle tendencyjne :)

Opublikowano

Na motocyklach jezdzi tez duzo starszych ludzi, ba, powiedzialbym nawet, ze na weekendowych spotkaniach sa tam wrecz starsi od tych na skuterach, jednak w masie motocyklistow tego tak nie widac...

Faktem jest, ze na spotkaniach skuterowych, na ktore czasmi jezdze w D, tematy sa niezbyt ciekawe i cala "oprawa" jest troche "rustykalna" :) ...

Nawet ostatnio rozmawialem o tym fakcie z organizatorem zlotu w Berlinie, ktory sam przyznal, ze mlodzi przyjezdzaja na takiego spota tylko raz :( ...

Sam jezdze tam raczej ze wzgledu na "kurtuazje" :D , a np. ostatni wyjazd jakies 70 km pod Berlin byl baaaardzo slamazarny. Tempo bylo tak niewielkie, ze w druga strone zrobilem zrywke i wrocilem sam. A jechalem Morphousem, czyli pojazdem nadajacym sie do umiarkowanej predkosci.

Jednak nie ma to jak "szarancza" :(:P ...

Opublikowano

Dzięki nam, bardzo spadła ta średnia :) !happybth

PS. Żeby nie wyglądać na emeryta, jeżdżę T-maxem ;):D

Ty to się MŁODY nie odzywaj :P

Są na tym forum starsi od Ciebie !happybth

Cyt:

Flyman

Nie no, słuchajcie, może ja już stary jestem, ale nie bardzo rozumiem skąd ta krytyka?

Ja jestem za tym, by jednak ograniczyć dziury w tłumkach. Przecież czasem to mi się szyby trzęsą jak przejedzie jeden taki co musi być koniecznie widoczny i używa do tego dźwięku. Bywa tak, że dzięki dwóm kółkom; budzi się moje dziecko, wzbudzają się alarmy samochodowe a i ja niedosłyszałem ostatniego dialogu w „M jak miłość”.

Decybele są również szkodliwe dla zdrowia, cały świat z tym walczy, nawet kolebka ciężkich motocykli – USA. We wszystkim potrzebny jest umiar – 120 dB po prostu doprowadza mnie do szału, ale może ja już stary jestem.

Oczywiście to taki żarcik :)

Pozdrawiam :)

MARCVS

Opublikowano

dr.big

Tempo bylo tak niewielkie, ze w druga strone zrobilem zrywke i wrocilem sam. A jechalem Morphousem...

;) !happybth !happybth

Umarłem ze śmiechu, a potem przeczytałem jeszcze raz i umarłem po raz drugi.

Widzę, że koledzy lokalesi z Berlina muszą mieć na wyposażeniu każdego skuta butlę z tlenem, zestaw do reanimacji i pielęgniareczkę. :D

Chociaż, jak jeździłem Helą, to też kiedyś zrobiłem po zakrętach zrywkę kolegom "Szadołowcom". Od tamtej pory nie uważam Hondy Shadow za normalny motocykl, a za dwukołową taczankę dla dziadków. :)

• 2 tygodnie później...
  • Klubowicze
Opublikowano
nie uważam Hondy Shadow za normalny motocykl, a za dwukołową taczankę dla dziadków. !YES

Cóż, są ludzie, którzy czerpią przyjemność z jazdy, i ludzie, którzy czerpią przyjemność z prędkości. Sam też należę do tych, co lubia trochę szybciej, ale... i pojazd i okoliczności muszą być odpowiednie. Są pojazdy, którymi jazda z przesadną prędkością jest... powiedzmy - nietaktem, nie wypada. Shadow, podobnie jak większość chopperów, jest dla tych, co chcą jeździć, a nie się ścigać!

Opublikowano
nie uważam Hondy Shadow za normalny motocykl, a za dwukołową taczankę dla dziadków. :lol:

Cóż, są ludzie, którzy czerpią przyjemność z jazdy, i ludzie, którzy czerpią przyjemność z prędkości. Sam też należę do tych, co lubia trochę szybciej, ale... i pojazd i okoliczności muszą być odpowiednie. Są pojazdy, którymi jazda z przesadną prędkością jest... powiedzmy - nietaktem, nie wypada. Shadow, podobnie jak większość chopperów, jest dla tych, co chcą jeździć, a nie się ścigać!

Ale Geni pojechałeś po rajtuzach whist

Natomiast przedmówca trafił w samo sedno whist

Opublikowano

(to żart! nie obrażać się!)

No to mamy kolejną linię podziału na forum.

było klubowicz vs forumowicz, było "silnik do 250" vs "silnik od 400 w górę", teraz mamy "wiek do 39" vs "wiek od 40". Dzięki temu mamy już 8 podgrup na forum. Ja jestem w tej najgorszej : forumowicz na 250-tce z 40-ką na karku. whist Chyba czas się wynosić do Niemiec :lol:

Opublikowano

Witam mogę wstąpić do waszego klubu :)

00040127.jpg

Opublikowano

Hej to ja wasz ścigant. ;)

Wyposażenie ściganta: 23 letni skuter, 244cm pojemności o zawrotnej mocy 17 koni.

Ulubiony sport - objeżdżanie dziadków turlających się na obwieszonych badziewiem japońskich podróbkach H-D. :D:):)

Małe wyjaśnienie - sytuacja dotyczyła moich autentycznych kolegów, wcale nie chcieli zostawać w tyle, ot jeden spełnia kryteria dziadka, który kupił jako pierwszy motocykl Shadowa. Pokonywane zakrętów w pozycji - "kijek w d....", to w tym konkretnym przypadku norma, a u mnie nie. Ot taki mały prztyczek w nos dany znajomemu, co się wyśmiewał z urody Heli. ;)

Opublikowano
Witam mogę wstąpić do waszego klubu :D

To jest akurat pojazd dla kierowników w wieku przedemerytalnym ;)

Ja też chcę taki :) W którym salonie go sprzedają?