Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Burek 400 vs Xciting

Co bys wybral  

100 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

• Sympatycy
Opublikowano
No chyba, żeby doliczyć branie oleju i dolewki !sciana

No i różnicę w cenie, jeśli rozprawiamy o nowych egzemplarzach ;)

pzdr

• Odpowiedzi 112
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• szorstki

16

• Mareczek

9

• ptaku_1

9

• MARCVS

7

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Glosowalem na XC bo o malo nie kupilem Grzegorzowego egzemplarza.!sciana

Fakt siedzenie wysoko, fakt maly kufer ale jechalo mi sie na nim wygodniej niz na burku 400.

Burek do turystyki a XC dla sportu. Z dwojga wybralem Chądę;)

Btw Dyskusja jednych z drugimi tu, to Pan Pikus, dusputy preclowe sa duzo ostrzejsze:D

• Administrator
Opublikowano

Ze wzgledu na bagaznik ANtek, w koncu ja patrze pod katem turystyki nie osiagow i to jest dla mnie najwazniejsze

Opublikowano

Głosowałem na XC, taki bardziej sportowy i koła większe a to na miasto lepiej. Za to jak ktoś ma co przewozić i chce wygodnie poturystykowac to chyba jednak Burgi. On ma też siodło niżej a to bywa zaletą, w xcitingu było mi trochę wysoko, ale silnik i koła i pozycja za kierą bardziej mi pasują w XC i dlatego na niego głosowałem.

• Klubowicze
Opublikowano
Burek 4-5l, Xciting 6 wezmie a slyszalem ze gaznikowe to potrafia 7 (wyczytalem na forum)

Z tymi 6 litrami u Xcitinga to przesada, według moich doświadczeń o jakieś 0.5 litra :). Właśnie przy umiarkowanie delikatnej jeździe w mieście, wychodzi mi zazwyczaj nie więcej niż 5,5 l/ 100 km.

Pozdr.

Pisklak

Ta samo przesadzone jest spalanie Burka , bo mój poprzedni to ewenement i nigdy nie spalił więcej jak 4,2 l/100km . Tak samo było z olejem , sprawdzałem jak mi się przypomniało i 2 litry starczało mi łącznie na wymianę i na dolewki . :P

Opublikowano
Burek 4-5l, Xciting 6 wezmie a slyszalem ze gaznikowe to potrafia 7 (wyczytalem na forum)

Z tymi 6 litrami u Xcitinga to przesada, według moich doświadczeń o jakieś 0.5 litra :). Właśnie przy umiarkowanie delikatnej jeździe w mieście, wychodzi mi zazwyczaj nie więcej niż 5,5 l/ 100 km.

Pozdr.

Pisklak

Ta samo przesadzone jest spalanie Burka , bo mój poprzedni to ewenement i nigdy nie spalił więcej jak 4,2 l/100km . Tak samo było z olejem , sprawdzałem jak mi się przypomniało i 2 litry starczało mi łącznie na wymianę i na dolewki . :P

To prawda :P

Dobrze eksploatowany burek oleju nie bierze :P:)

Opublikowano

Tak samo jak dobrze eksploatowany XC nie pali 6 ltr. Ja jeżdżąc tylko po wawie spalam nie więcej niż 4,8 ltr (gaźnik). Wada to bagażnik, zaleta większe koła. Generalnie świetna relacja cena-jakość-awaryjność-koszty utrzymania. XC bardziej się sprawdza jako uniwersalny środek transportu.

• Sympatycy
Opublikowano

Jak jechaliśmy do Wilczego Szańca prędkości nie były zawrotne i spalanie Xcitinga nie powala na kolana bo tylko 3.7 l/km :lol:

Opublikowano
Jak jechaliśmy do Wilczego Szańca prędkości nie były zawrotne i spalanie Xcitinga nie powala na kolana bo tylko 3.7 l/km :lol:

to ile razy musiales tankowac jesli masz spalanie 3,7 litra na 1 km :lol: ?

a tak serio to swietny wynik i powala na kolana:)

• Sympatycy
Opublikowano

to ile razy musiales tankowac jesli masz spalanie 3,7 litra na 1 km :lol: ?

a tak serio to swietny wynik i powala na kolana:)

Zaszła pomyłka ale wiadomo,że 3.7 l/100

Opublikowano

Ps.Co do ręcznego-Wy nie mogliście bo nie wiedzieliście jak.Ja to zrobiłem w sekunde. :lol: A wystarczyło podciągnąć delikatnie dzwignie i nacisnąć przycisk. ;)

Grzesiu masz rację pamiętam jak się męczyłem :P a wystarczyło pociągnąć delikatnie do góry dzwignię i wcisnąć przycisk :(

Co do wyboru oczywiście Xciting ze względu na wyląd, duże koła i brak łykania oleju, a przede wszytkim cenę kupiłem nowy, używanych :D bym się wystrzegał oraz co ważne łatwość zamontowania TomToma do szyby bez żadnych kobinacji, sprawdzone w trudnych warunkach !YES

Opublikowano

A gdzie w Wawie można się przejechać xcitingiem na jeździe testowej? Jesli gdzieś można, to się wybiorę, zainspirowana tym wątkiem !OKK

Opublikowano
A gdzie w Wawie można się przejechać xcitingiem na jeździe testowej? Jesli gdzieś można, to się wybiorę, zainspirowana tym wątkiem :)

Może jak byś zorganizowała spotkanie użytkowników Kymco Xciting to by nie było problemów z [ przejechaniu się] a każdy z nich na ucho mógłby powiedzieć-pochwalić jaki to super skuter. !OKK :)

Opublikowano

Skuter jest super :) ale nie jestem jednak pewien czy to na pewno skuter dla damy :P

Jest dosyć ciężki 220 kg no i co jeszcze ważniejsze ma wysoko siedzisko, więc dama musi mieć powyżej 170cm a optymalnie to nawet powyżej 180cm :):)

Opublikowano

Hohoho... Ujeżdżałam t-maxa w tym sezonie i baardzo mi przypadł do gustu i do wzrostu :D Dlatego xcitinga też bym spróbowała, bo jest podobny nieco. Jeździłam też na nowym FZ8, BMW R800R, BMW GS 800, BMW R1200R, więc proszę mi tu nie bluźnić :D Mam 175 cm wzrostu.

Opublikowano
Hohoho... Ujeżdżałam t-maxa w tym sezonie i baardzo mi przypadł do gustu i do wzrostu :) Dlatego xcitinga też bym spróbowała, bo jest podobny nieco. Jeździłam też na nowym FZ8, BMW R800R, BMW GS 800, BMW R1200R, więc proszę mi tu nie bluźnić !happybth Mam 175 cm wzrostu.

!happybth

i to mnie się podoba :)

• Sympatycy
Opublikowano
Jest dosyć ciężki 220 kg no i co jeszcze ważniejsze ma wysoko siedzisko, więc dama musi mieć powyżej 170cm a optymalnie to nawet powyżej 180cm  :huh:  !V

W tej klasie to wszystkie ważą powyżej 200 kg. Co do siedziska,

w nowym jest nieco niżej, a starymi swobodnie jeżdżą dżentelmeni

niespecjalnie przerośnięci i też dają radę B) Jeden to nawet

przebudował sobie kanapę na troszkę niższą !V

pzdr

Opublikowano
A gdzie w Wawie można się przejechać xcitingiem na jeździe testowej? Jesli gdzieś można, to się wybiorę, zainspirowana tym wątkiem !V

Raczej napewno w Motorlandzie na Wale Miedzeszyńskim.

Nie szkoda pozbywać się x-maxa? Taki zgrabny jak kierowniczka :huh:

Opublikowano

Nie pozbędę się go na pewno. Otóż od kiedy siadłam na 2oo, mam pewnego fioła na punkcie skuterów i motocykli :huh: Dlatego chętnie próbuję różnych modeli tychże dla sportu jedynie. X-max to dla mnie idealny sprzęt, jesli go kiedyś zmienię to na ten nowszy model, który bardziej mi się wizualnie podoba.. poruszam się głównie w mieście, większa pojemność dla mojego użytku nie ma sensu.

Dziękuję za komplement !V

Opublikowano

Burgman bo licznik nie okłamuje tak bardzo jak w xcitingu :huh:

• Sympatycy
Opublikowano
Burgman bo licznik nie okłamuje tak bardzo jak w xcitingu :)

TO jest jakiś argument. Chociaż na psychikę fajnie działa:

Oooo :P Jadę sobie 150km/h autostradą i policja nie może

mi nic zrobić B):huh: (bo faktycznie jadę 125 km/h) B)

• Sympatycy
Opublikowano

To znaczy, że im szybciej jadę ty wolniej jadę, a im wolniej jadę tym mniej spalam paliwa dobre :huh:B)

• Sympatycy
Opublikowano

Piotrek, wniosek jest prosty - odkręcaj na maxa to będziesz jechał wolniej i oszczędniej.

Ale tylko do 24 punktów karnych :huh:B)

pzdr

• Sympatycy
Opublikowano

Wolniej i oszczędniej :P ale ta skala punktowa trochę mała :P

Opublikowano

Post factum :o

Ptaku, gdybym był złośliwy to bym napisał: a nie mówiłem, nie posłuchałeś co ci koledzy dobrze radzili i na co wskazują wyniki sondy :o

Ale nie jestem złośliwy, więc napiszę, że szczerze współczuję i nie zazdroszczę, wiem co to znaczy, bo sam się zmagam z pewna usterką, co prawda w 4oo i też przechodzę drogę przez mękę ...

Pozdr.

Pisklak - posiadacz bezproblemowego Xcitinga :o