Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Burek 400 vs Xciting

Co bys wybral  

100 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Napisałem tylko dlaczego wybrałem Xcitinga i to wszystko.Po co te złośliwości i przechwałki ;jak małe dzieci.Pamiętaj;Jezus Cię kocha! :P

Kolego !!!!

Posiadanie Xingszeomaozidincinga NIE zwalnia z posiadania poczucia humoru !!!!!

Szorstki - skrzynie OK, ale ten olej to już czepianie się .....

• Odpowiedzi 112
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• szorstki

16

• Mareczek

9

• ptaku_1

9

• MARCVS

7

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Mimo ze w sondzie obecnie wygrywa Kymco, zastanawia mnie jedno. Osoby ktore w swoich postach wskazywaly Suzuki sa w liczbie 7szt. A zwolennicy Kymco to 4 szt. Czyzby Kymco-wcy nie potrafili uzasadnic swojego wyboru?

Opublikowano
Mimo ze w sondzie obecnie wygrywa Kymco, zastanawia mnie jedno. Osoby ktore w swoich postach wskazywaly Suzuki sa w liczbie 7szt. A zwolennicy Kymco to 4 szt. Czyzby Kymco-wcy nie potrafili uzasadnic swojego wyboru?

nie umieją pisać :P !w00t !w00t

• Sympatycy
Opublikowano
Ja głosowałem na Xcitinga.mam go już rok jak na razie jest bez awaryjny,podoba mi się jego wygląd taki w stylu tmaxa i generalnie tego typu skutery bardzo mi się podobają,a nie ocieżały Burgman na małych kółeckach.Posiada fajne przyśpieszenia co potwierdził gość z serwisu mówiąc iż Burgman 400 nie ma szans z Xcitingiem,a że firma pochodzi z Tajwanu?Nie jestem snobem!

No ! Kolego !!!! Swoją K5 objechał bym twojego maocetunga trochę podobnego do T-maxa (bo się posikam!) aż miło !!! Nie jedna taka wielka, paskudna bryła latała kiedyś za mną wąchając pierdy z mojego antka !!!! Zapraszam na równy asfalt, to się przekonasz, jak wygląda samurajska robota !!!

Jea !!!

I nie chodź więcej do tego gościa z serwisu - okłamuje Cię !!!!!!

I jeszcze napiszę, że raz takiego mao z pół godziny nie mogliśmy z ręcznego odpiąć !

Krzysiu, jak Cię lubi chłopie to troszku się zagalopowałeś.Nie rób z Xcitinga jakiegoś muła.Jezdziłem nim sezon i zaufaj mi że radzi sobie całkiem dobrze.

A już teksty o ,,wąchaniu pierda'' są daleko przesadzone.

Ach...szkoda że sprzedałem,bo chętnie stanąłbym na ,,równym asfalcie'' i gwarantuje Ci ,że byś się mocno zdziwił.

Pozdr. !w00t

Ps.Co do ręcznego-Wy nie mogliście bo nie wiedzieliście jak.Ja to zrobiłem w sekunde. !w00t A wystarczyło podciągnąć delikatnie dzwignie i nacisnąć przycisk. :P

• Sympatycy
Opublikowano
Ach...szkoda że sprzedałem,bo chętnie stanąłbym na ,,równym asfalcie'' i gwarantuje Ci ,że byś się mocno zdziwił.

Grzesiek, sprawa do zorganizownia. Jak nie Tomek(jest za duży :P ), to pewnie Ty pięknie "objedziesz" tego burgmanowego "wyznawcę"... !w00t

pzdr

• Sympatycy
Opublikowano

Grzesiek, sprawa do zorganizownia. Jak nie Tomek(jest za duży :) ), to pewnie Ty pięknie "objedziesz" tego burgmanowego "wyznawcę"... !w00t

pzdr

Bardzo chętnie.A większą przyjemność będe miał z tego, że zrobie to na Jego/moim XC !w00t

Opublikowano

Widze ze niechcacy rozpetalem mala awanture :) Z mojej strony powiem ze Burki jak dla mnie sa ladniejsze, choc Kymco plusuje swoimi wiekszymi kolami. Jednak tak jak w tej dyskusji skaniam sie do Suzuki i nie dla tego ze lepsze poprostu przy sprzedazy bede mogl napisac ze to prawdziwy samurai a nie maotsetung.

Zreszta troszke mnie to boli bo nie uwazam ze ta firma jest gorsza. Kiedys podobnie bylo z jadna marka telewizorow uwazano ja za cos gorszego niz japonczyki a teraz jest jedym z potentatow.

• Sympatycy
Opublikowano

E tam,awanture.Takie tam zwykłe przekomarzanie :)

Opublikowano

Ja zaznaczyłem Kymco bo poprostu mi sie podoba :) szczególnie nowy (troche mi przypomina moją włoszczyznę) !w00t Burki jak Burki wszędzie je widać !w00t

Też głównie przemieszczam się po mieście więc duży bagazznik mi specjalnie niepotrzebny.

Opublikowano

Ja nie jeździłem niestety ani jednym, ani drugim, ale zaznaczyłem Kymco. Dlaczego? Bo gdybym stał przed takim wyborem wybrałbym skuter który ma mocniejszy silnik, a co za tym idzie lepsze przyśpieszenie na trasie. Jest to dla mnie o tyle istotne, że rzadko jeżdzę w mieście i wolę spędzać jak najmniej czasu na lewym pasie.

Opublikowano
Ja zwyczajne nie ufam w koreańsko-tajwańsko-chińską myśl techniczną...

Nie koreańsko-tajwańska -tylko japońsko-tajwańska czy jak kto woli tajwańsko-japońska. A dlaczego -japońsko/a... hmm, zostało napisane wiele razy.

Miałem Xcitinga w "starej budzie" czyli z lusterkami "na kokpicie" i jeszcze gaźnikowy i po własnych doświadczeniach oraz obserwacjach zdecydowanie wybrałbym z tych dwóch powyższych XCITINGA.

Opublikowano

Może troche nie na temat. takie pytanko, czemu w tytułach aukcji alledrogo ktoś sprzedaje np. yamahe, piaggio czy inny skuter i czasem jest dopisek " nie burgman " ??

O co z tym chodzi.

Opublikowano
Może troche nie na temat. takie pytanko, czemu w tytułach aukcji alledrogo ktoś sprzedaje np. yamahe, piaggio czy inny skuter i czasem jest dopisek " nie burgman " ??

O co z tym chodzi.

To bardzo proste chwyt marketingowy ( przyciąganie do swojego ogłoszenia ).

Wpisując do wyszukiwarki słowo Burgman które znajduje się w tekście, automatycznie to ogłoszenie zostanie znalezione.

„Ślizganie” się na nazwie Burgman :) bardzo często używany trik przez sprzedawców pojazdów na które jest małe zainteresowanie.

Opublikowano

Ja zaznaczyłam Kymco, bo podobają mi się skutery w sportowym stylu. Nie wiem, czy jeździłeś na Burgmanie, mozna się przejechać w Liberty Motors na Jagiellońskiej. Ja jeździłam, świetnie się prowadzi, ale jest niezbyt szybki. X-max jest szybszy przy starcie. Nie wybrałabym Burgmana tez dlatego, bo jestem za wysoka, a siedzenie tam jest strasznie nisko. Pozdrawiam i nie obrażajcie się na mnie... :)

Ps. Ponieważ miałam luźne wakacje, pojeździłam sobie na różnych skuterach w ramach jazd testowych. Chciałam zobaczyc, czy dobrze wybrałam, kupując x-maxa. W Wawie są całkiem duże mozliwości, jeśli chodzi o testy.

Opublikowano

Przywolany do tablicy. Wskazalem Xcitinga, lecz nie uzasadnilem.

1. podoba mi sie bardziej

2. jest tanszy

Pzdr

Opublikowano
Czeka mnie wymiana paska w Xcitingu.  Wiem że istnieją odpowiedniki, ale nie wiem czy warto je stosować. Macie jakieś doświadczenia z zamiennikami i ewentualnie namiary, gdzie je można kupić w Polsce?
Przywolany do tablicy. Wskazalem Xcitinga, lecz nie uzasadnilem.

1. podoba mi sie bardziej

2. jest tanszy

Tylko części są droższe do Xcitinga.

• Sympatycy
Opublikowano

Głosowałem na Xcitinga mam go od 3 miesięcy przejechałem nim 5000 km i jestem bardzo zadowolony fajnie się prezentuje, przyspiesza, a i opinie na forum jak czytałem wcześniej były pozytywne tylko teraz coś się zmieniło :lol:

• Sympatycy
Opublikowano

Spoko Piotrek, nie jest wcale tak źle :lol:

@Mareczku, o jakich częściach piszesz ? Orginalnych kupowanych

w serwisie ? I te są droższe do Excitinga ? :lol:

Pasek zgoda, jest dość drogi, ale inne części exploatacyjne chyba

nie "powalają" cenami ? :)

Daj jakieś porównanie, bo zawsze sądziłem odwrotnie...

pzdr

Opublikowano

@Mareczku, o jakich częściach piszesz ? Orginalnych kupowanych

w serwisie ? I te są droższe do Excitinga ? :lol:

NA motoAllegro › Części motocyklowe

Na tą chwile na hasło Burgman 400 jest (Części motocyklowe(1447)

Xciting

Części motocyklowe(274)

Wiec dostępność części jest znacznie rożna. Nie dociekam dzisiaj które cząstki są droższe a które tańsze ale bez zbędnej zwłoki tego dokonam.

• Sympatycy
Opublikowano

Tak, ale większość, to części "porozbiórkowe", których dla AeNa będzie

mnóstwo z racji lat produkcji, a o takich chyba nie warto dyskutować.

Dlatego właśnie napisałem poprzednio o porównaniu cen

nowych...

Dostępność dla mnie, to nie jest tylko alledrogo i oferty "szrotów".

pzdr

Opublikowano

Szorstki tu sie z toba nie zgodze, wiaomo takie graty jak filtry, klocki, tarcze, paski, kupuje sie nowe. Ale gdy nam potrzeba no jakis plastik, reg. napiecia, lagi (rury), sztyce, polki. Innymi slowami czesci ktore sa stale i sie nie zuzywaja to nie widze sensu kupowac nowych i placic za nie 3x wiecej. Dlatego dostepnosc czesci uzywanych jest dosc wazna.

Osobiscie nigdy nie kupowalem uzywanych gratow ale gdybym mial taka potrzeba napewno wybralbym uzywane.

• Sympatycy
Opublikowano

Ptaku, zawsze miałem wrażenie, że w temacie "dostępność części", to bardziej

chodzi o obecność marki na rynku, części nowe i ich ceny.

Ale może się myliłem i wykładnią jest alledrogo. Nie wykluczam...

pzdr

• Administrator
Opublikowano

Burgman 400 jest na rynku od 1998 roku a XC od 2005 a w zasadzie bardziej popularny stał się w 2006... zrozumiałym jest fakt, że części używanych do tego drugiego będzie mniej.

Jeśli idzie o nowe graty to ceny Kymco są znośne... no może poza nieszczęsnym V-beltem. :lol:

Kiedyś wrzucałem ceny wybranych nowy części do Xcitinga 500... trza by poszukać w archiwum :lol:

• Sympatycy
Opublikowano

Mariusz, toć piszę przecież, od dobrych trzech postów :lol:

Ogólnie, dla właścicieli tego czy innego sprzętu, dyskusja

o "wyższości", może prowadzić do frustracji i w efekcie kłótni.

A tu mamy bardzo ciekawą wymianę poglądów, w której

odeszliśmy daleko od kłótni - super :lol:

pzdr

Opublikowano

Ja tu nowy jestem, ale wydawało mi się, że Burgman to Król wśród skuterów.

Aż tu nagle... umarł Król, niech żyje Król. 24:14 dla Tajwana to koniec Świata!