Skocz do zawartości
Forum Burgmania

włoskie moto-outlety ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanowni,

Prośba nietypowa i kwalifikująca się wstępnie do odpowiedzi "se chłopaku wygugluj" - prośba adresowana do znawców rynku włoskiego.

Postanowiłem zapolować na motokocyk(bo idzie kolejna zima stulecia podobno) i potrzebuje pomocy w namierzeniu sprawdzonego sklepu mniej lub bardziej wysyłkowego,coby mi na wtorek doręczyli przesyłkę do Genui do portu. Mam możliwość bezpłatnego dowiezienia ciupasem z Włoch (z Genui konkretnie) czegoś niewielkiego ciężarem i objetością.

z nadzieją na wyrozumiałość

yorick

Opublikowano

Nie wiem jaka będzie różnica w cenie ale czy nie lepiej kupić w Polsze np na motokoce.pl ??

• Sympatycy
Opublikowano

Orzeszty ale chytry plan whist

Ile to trzeba zachodu żeby stówkę zaoszczędzić !tut

A myślałeś co będzie gdy przesyłka nie dotrze na czas do owego portu - co u makaronów jest wielce prawdopodobne?

Opublikowano

Zgadzam się z kolegą Kisielem:

plan przechytry !tut

Do tego stopnia, że musi tu być jakiś czynnik, o którym nie wiemy... whist

Yorick, w Polsce naprawdę można dostać solidny motokoc w przystępnej cenie. I odpada Ci problem z egzekwowaniem ewentualnych roszczeń z tytułu gwarancji za granicą.

Z drugiej strony, jeżeli masz marzenie posiadanie motokoca z Genui, to ja rozumiem i realizuj je whist

Pozdrawiam

Opublikowano

Drodzy moi Szanowni,

Motokoce.pl sprawdzałem i w porównaniu z ofertą która odnalazłem - albo mam szczęście albo polski dystrybutor jeszcze nie obniżył cen. (istnieje też możliwość że ta stronka to jakaś lipa whist Operacja jest opłacalna nawet w przypadku wysyłki kurierem do polski ale walczę jeszcze...

póki co animusz mi opada bo mój dostawca chyba ma sjestę... mogliby chociaż telefony odbierać. Jak akcja się powiedzie nie omieszkam się pochwalić zdobyczą.

pzdr

Łukasz

ot szczęśliwi ludzie - w poniedziałęk pracujemy od 15 do 19.30 - la dolce vita...

• Sympatycy
Opublikowano

Nic nowego .... makarony whist

• Sympatycy
Opublikowano

Czy mi się wydaje, że może Zegar ma jeszcze motokoc do odsprzedania ?

Może Ci przypasuje ?

pzdr

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja poszukuje motokoca do yamahy majesty 125 albo hondy s-wing 125 ale raczej kupie na motokoce pl bo nic tańszego w Polsce nie znalazłem

Opublikowano

spoko,

ja preferuję ceny trochę mniej "po wuju"

lb

Opublikowano

Ale miałbyś taki motokoc na sprzedaż.Bardziej wolałbym do majki bo mam do niej duży szybę.

Opublikowano

Dla Burgmanii na motokocach jest chyba 10% rabatu (coś koło tego dostałem na mufki), także może warto z gościem pogadać....

Opublikowano

Zgadza się, jest 10%

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ufff, po długich bojach akcja zakończyła się sukcesem

kilka cennych uwag dla ewentualnych nasladowców:

1. motorama.it w poniedziałki pracuje od 15 i nie tego dnia nie wysyła paczek tego dnia (bo nie)

2. sklep ma 6 dni roboczych na skompletowanie i dopiero potem wydaje paczkę kurierowi za którego oczywiście nie odpowiada.

3. do polski wysyłają tylko kurierem drogowym i to trwa dużo dłużej niz 24h(bo lotniczy byłby za drogi ;) przesyłka global express działa tylko na terenie włoch.

4. jesli chcesz dostawać więcej niz jedną odpowedz na maila dziennnie - pisz po włosku !V

ide opatulić Yamczi

pozdrowienia

Łukasz

Opublikowano

Moto umyte i opatulone, jutro street-testy.

Po kilku podejściach mam taka refleksję, naprawdę warto czasem jednak dokładnie czytać instrukcje. Nawet nie wiecie na ile sposobów można źle zamontować Tucano Urbano R155 na X-maxie :)

ciepełko jest odczuwalne i mimo sporego poślizgu czasowego naprawdę było warto!

ps. R159 jest ciagle do wzięcia, zachęcam marznących. Mufki poszły dziś ;)

Opublikowano

No to gratulacje!

;)

PS

A jaka była różnica w cenie pomiędzy kocem z Genui a porównywalnym z motokoca.pl?

Opublikowano

genua miała byc tylko punktem przerzutowym. Sklep miesci sie w Firenze, joc grzeje jak wsciekły(mimo ze x-max'owy nie za sie podlaczyc do grzania od silnika) a tajemnice handlowe sa w odrębym watku :)

pzdr

y.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

I ja zamontowałem swój Tucano do Majesty 250.

Sam montaż rzeczywiście wymaga nieco precyzji, ale może po prostu chciałem dopasować co do milimetra i dlatego tyle się zeszło.

Na razie jestem trochę przerażony, że wystawienie nogi wymaga najpierw jej cofnięcia (jeżdżę jak wszyscy z raczej wyprostowanymi).

Jutro rano w korku na Łazienkowskiej przejdę chrest bojowy - nie miał nikt z Was problemów, że nie "zdążył" wyjąć nogi i się przewrócił?

ps. ja też z włoch ściągałem..

A tak to wygląda live:

tu1o.jpg

• Administrator
Opublikowano

Chwile ci zajmie nauka i zapomnisz o problemie. Jedyny problem to tankowanie ktorego nie da sie pominac, mnie zawsze przy moto kocach wkurza ale wiecej zalet niz wad z tego rozwiazania. Bedziesz zadowolony <_<

Opublikowano

Wrażenia po pierwszej jeździe z Tucano w porannych korkach:

Na razie jeżdżę wyraźnie ostrożniej (ostrożności nigdy dość!starwars, samo wystawianie nogi nie stwarza problemów, ale trwa jednak minimalnie dłużej.

Co ciekawe, myślałem że koc jest naciągnięty wystarczająco, ale rano jednak po łydkach mi zawiewało trochę - koc przez noc sie 'ułożył' i paski były, jak się okazało, mocno luźne..

Generalnie wszystkim polecam, nic nie łopocze, nie tworzy się balon itd - ja się śmieję, że jest trochę jak na kanapie pod kocem. Inwestycja zdecydowanie warta!

Opublikowano

Mam jeszcze pytanko a propo koca,

czy Wasze dedykowane Tucano są w 100% "szczelne" od frontu - u mnie przy od 70kmh pojawia się leciutki podmuch na łydki (wiatr wpada w nogawkę spodni).

Zastanawiam się, czy to kwestia nieodpowiedniej regulacji (paski niby naciągnięte, ale jednak między koc a plastiki - od wysokości reflektora do progu - można włożyć palce..), czy po prostu za dużo oczekuję.

Myślałem już, żeby dla celów testowych przykleić taśmą samoprzylepną koc do przedniego plastiku (wtedy będzie 100%szczelnie;), ale może wcześniej rozwiejecie moje wątpliwości..

• 1 rok później...
Opublikowano

Czy ktoś kupował motokoc albo inny sprzęt u Włochów ?

jakie sklepy poza motorama.it możecie polecić ?

Opublikowano

Mam jeszcze pytanko a propo koca,

czy Wasze dedykowane Tucano są w 100% "szczelne" od frontu - u mnie przy od 70kmh pojawia się leciutki podmuch na łydki (wiatr wpada w nogawkę spodni).

Zastanawiam się, czy to kwestia nieodpowiedniej regulacji (paski niby naciągnięte, ale jednak między koc a plastiki - od wysokości reflektora do progu - można włożyć palce..), czy po prostu za dużo oczekuję.

Myślałem już, żeby dla celów testowych przykleić taśmą samoprzylepną koc do przedniego plastiku (wtedy będzie 100%szczelnie;), ale może wcześniej rozwiejecie moje wątpliwości..

w komplecie powinieneś mieć gąbki z taśmą samoprzylepną które zakładasz między koc a obudowę.

/lb

Opublikowano

zamawiam z koleżanką motokoce.

zamówienie zrobione. nie przyjmuje już zgłoszeń