Skocz do zawartości
Forum Burgmania

No to i ja niestety dołączyłem do sezonu na szlify

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem rok temu identyko sytuację. Tylko "mój" artysta ostatecznie skręcił w prawo z lewym kierunkiem :-( Na szczęście nie doszło do kontaktu. Zahamowałem ostro (był deszcz od kilku godzin), motor się poślizgnął i wywrócił na prawy bok. Dzięki Bogu po prawej za krawężnikiem był trawnik, a prędkość była już niska. więc tylko się wyłożyłem na trawniku. Tradycyjnie chyba nawet nie upadłem, tylko zdążyłem zeskoczyć. A motor się przełożył przez krawężnik. Po otrzepaniu i rozejrzeniu w koło, pojechałem dalej. Kierowca 4oo wyszedł z auta stał i się gapił za mną. Może i bym pogadał z nim trochę, gdy mi się nie spieszyło :-)

Praktycznie zero śladów. Jak zwykle więcej szczęścia niż rozumu.

To nie pierwszy raz, gdy jechałem za niepewnym gościem; ale wtedy naprawdę mi się spieszyło i zaryzykowałem nieco i nie udało się.

A kiedyś jeszcze - grzecznie jechałem (wtedy autem) za takim porypem. I nie uwierzycie - w końcu zatrzymał auto i wrzucił wsteczny i trachnął w moje stojące za nim. Ten nie dał mi szansy na uniknięcie kolizji !scooter whist

Ja zwykle naprawiam auto bezgotówkowo (motoru nie miałem jeszcze okazji). Nie odbieram sprzętu, dopóki nie naprawią / polakierują jak należy. Kiedyś w ramach takiej naprawy, malowali mi skodę 3 razy. Aż do skutku. Jak w warsztacie mają wątki, wzywaj rzeczoznawcę ubezpieczyciela który płaci za naprawę. Jestem pewny, że będzie trzymał Twoją stronę: ma być zrobione jak należy.

Najlepiej pojazd z naprawy odbierać w towarzystwie kogoś innego, kto zna się na motorach i nie jest rozemocjonowany i na spokojnie obejrzycie pojazd razem. Trzeba znaleźć źle naprawione elementy, kazać poprawiać. Jak się pojedzie samemu, to chęć odebrania pojazdu przeważa nad zdrowym rozsądkiem i potrafią wcisnąć każdą kupę.

A ha, należy Ci się pojazd zastępczy na czas naprawy. Przecież bez motoru nie możesz jeździć do pracy = pracować, bo masz daleko i nie ma dobrej komunikacji, a w ogóle nie masz czasu jeździć autobusami. ma być dobry motor, ew mały samochód.