Gość dymekmocny Opublikowano 3 Września 2010 Opublikowano 3 Września 2010 WITAM ,super pomysł fajnie że na takie wpadacie , niestety ja wczesnym rankiem do pracy , ale jak przyszły tydzień będzie aktualny to się melduje .POZDRAWIAM.
Piro Opublikowano 3 Września 2010 Opublikowano 3 Września 2010 no i jestem już w domu spotkanie się odbyło i frekwencja niezła co prawda z manewrowania nie wyszło za wiele kto chce polatać zapraszam jutro na ursynów koło 22 rozstawimy sobie swoje a nie tak na gotowe
JacekGit Opublikowano 4 Września 2010 Opublikowano 4 Września 2010 Piro napisał(a): kto chce polatać zapraszam jutro na ursynów koło 22 Gdzie dokładnie? Może wpadnę nową maszyną, ale nie obiecuje !happybth
Mały Maniek Opublikowano 4 Września 2010 Opublikowano 4 Września 2010 Jak nikt się nie zgłosi na WBN to wpadam do was, daj namiary !happybth
magart Opublikowano 4 Września 2010 Opublikowano 4 Września 2010 Panowie dzięki za wspólne kulanie. Jestem pod wrażeniem frekwencji - 20 kół to już całkiem fajna grupa !happybth !happybth . Miło było poznać nowe twarze !OKK
Glub Opublikowano 4 Września 2010 Opublikowano 4 Września 2010 JacekGit napisał(a): Piro napisał(a): kto chce polatać zapraszam jutro na ursynów koło 22 Gdzie dokładnie? Może wpadnę nową maszyną, ale nie obiecuje !happybth Piro- jak ursynow to mnie odwiedźcie- siedze w domu. 663647261
Patryk92 Opublikowano 6 Września 2010 Opublikowano 6 Września 2010 Akurat przekładając kolejne kartki w książce "Motocyklista doskonały - Droga do mistrzostwa" natknełem się na prace domową. Widząc rysunek natychmiast pomyślałem o was. Jest to tor o wymiarach 30x50m na którym trzeba wykonać 3 zatrzymania z podparciem nogą (w tym jedno awaryjne na końcu), przejechać przez 2 zacieśniające się zakręty, troche slalomu. Prędkość max ok 50km i czas przejazdu poniżej 40s. Czas "budowy" to około 2h (wg książki). FOTO Jak zbudować? 1. Wyznaczamy punk 0,0 2. Wyznaczamy wszystkie punkty Ś opisując je kolejno Ś1, Ś2,... (przy każdym mamy odległość od pkt 0,0) 3. Następnie rysujemy linie zakrętów. Podając na przykładzie zakrętu 1 (Z1) rysujemy 2 linie w podanej odległości od pkt Ś1 (wewnętrza 3,8m, a zewnętrzna 5,9m) 4. Bawimy się, mierząc czas stoperem doliczając dodatkowe kary za niepostawienie nogi w miejscu zatrzymania lub wyjechanie za linie. Uwagi: Zakręty Z3, Z9, Z10 powinny mieć dobrą przyczepność. Tor w przypadku użycia tymczasowego można narysować np. kredą.
ptaku_1 Opublikowano 6 Września 2010 Opublikowano 6 Września 2010 Patryk92 napisał(a): Czas "budowy" to około 2h (wg książki).Tor w przypadku użycia tymczasowego można narysować np. kredą. Jako patrze na to i nie widze tego zeby w 2 osoby to zrobic w 2h !OK no i ciezko chyba by bylo utrzymac linnie co by to proste byly. Kreda !NOT czyste wariactwo pól dnia zasowac zeby na koniec deszcz wszystko zmyl. Poza tym tor fajny do cwiczen, szkoda ze nie znam jakiegos dzikiego placyku gdzie mozna by bylo polatac z farba olejna i cos takiego namalowac.
monk Opublikowano 6 Września 2010 Opublikowano 6 Września 2010 Zapraszam przed mój blok !OK Duuuuuży placyk na płycie i można malować do woli !NOT Zdjęcie porą zimową, ale takie mam pod ręką. Praktycznie spod balkonu po linię drzew widać.. krótszy bok. KLIKenMachen aa.. i płyta powinna być już mocno nagumiona, bo codziennie mam tutaj amatorów zarzynania beemek, subarek, służbówek, dostawczaków i całej pozostałej gromady 4oo.
Piro Opublikowano 6 Września 2010 Opublikowano 6 Września 2010 e spoko w w godzinkę można ogarnąć !NOT no nie powiem placyk łady ale żeby tyle śnieg się utrzymywał to.... a my ostatnio głównie slalomik - słupki rozmieszczone co jakieś 1,5-2m ( tak jak miejsce parkingowe jest w szerz)
Piro Opublikowano 14 Września 2010 Opublikowano 14 Września 2010 Sorry że post pod postem ale cóż troche czasu minęło jak by ktoś mił ochotę to dziś wieczorkiem coś rozstawię kto chętny zapraszam
JacekGit Opublikowano 14 Września 2010 Opublikowano 14 Września 2010 Ja chętnie poćwiczył bym moją szlifierką !w00t Wieczorem
Piro Opublikowano 14 Września 2010 Opublikowano 14 Września 2010 po zamknięciu marketu - wcześniej za dużo puszek na parkingu stoi czyli jakoś po 22 szczególy na kom
Piro Opublikowano 14 Września 2010 Opublikowano 14 Września 2010 po zamknięciu marketu - wcześniej za dużo puszek na parkingu stoi czyli jakoś po 22 szczególy na kom mam tylko nadzieję że przestanie padać.... proszę administrację o usunięcie jednego z postów - komp się przyciął
JacekGit Opublikowano 14 Września 2010 Opublikowano 14 Września 2010 Niestety pada, więc odpuszczam Jestem chętny następnym razem, jak nie będzie mokro.
Piro Opublikowano 14 Września 2010 Opublikowano 14 Września 2010 dokładnie pada nie ma sensu się ślizgać.... szkoda na meteo nie było nic o deszczu poczekamy aż przeschnie
monk Opublikowano 14 Września 2010 Opublikowano 14 Września 2010 Pogodynka, pogodynka !w00t A jak za oknem leje, to ja sobie też poleję, więc do następnego
Piro Opublikowano 17 Września 2010 Opublikowano 17 Września 2010 To co może dziś spróbujemy pogoda wygląda dobrze real 22 kto chętny??
JacekGit Opublikowano 17 Września 2010 Opublikowano 17 Września 2010 Dopiero teraz przeczytałem !piwko Może niedziela? Coś złą godzię mi zapisuje nad wiadomością Jest po 23-ciej
Klubowicze Karolina Opublikowano 20 Lutego 2011 Klubowicze Opublikowano 20 Lutego 2011 malina666 napisał(a): grilla na wszelki wypadek wezme wraz z węglem i rozpałką. Jak by sie udało znaleźć miejsce gdzie w spokoju bedzie mozna to uruchomimy. A mi sie przypomniał przejazd slolomem Karoliny na Burgmani w Warce, gdzie pokazała jak sie jezdzi. Szkoda ze nie moze do nas zawitać bo bysmy mieli wzór do nasladowania. Jak się będę kiedyś wybierać do Warszawy to do Was zawitam. Tylko ostrzegam, że na Burgmanii to ja jeszcze nie umiałam jeździć slalomem Wiosna idzie - można już znowu zaczynać treningi. A ciekawam jest jak Wam poszły zeszłoroczne... !happybth
pilot Opublikowano 21 Lutego 2011 Opublikowano 21 Lutego 2011 Karolina myślę że teraz to i plastiki by były porysowane I wcale nie od wywrotki. No szkoda że nie ma podnóżków tak jak w choperze.
malina666 Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Opublikowano 21 Lutego 2011 Karolina napisał(a): malina666 napisał(a): grilla na wszelki wypadek wezme wraz z węglem i rozpałką. Jak by sie udało znaleźć miejsce gdzie w spokoju bedzie mozna to uruchomimy. A mi sie przypomniał przejazd slolomem Karoliny na Burgmani w Warce, gdzie pokazała jak sie jezdzi. Szkoda ze nie moze do nas zawitać bo bysmy mieli wzór do nasladowania. Jak się będę kiedyś wybierać do Warszawy to do Was zawitam. Tylko ostrzegam, że na Burgmanii to ja jeszcze nie umiałam jeździć slalomem Wiosna idzie - można już znowu zaczynać treningi. A ciekawam jest jak Wam poszły zeszłoroczne... Witaj, w zeszłym roku spotkania miały raczej formę gadaną niż kulaną Takie były poczatki: 3 jezdziło, 10 sie przyglądało. Zapraszamy wszystkich w tym roku też będziemy próbowali. Mam nadzieję ze coś z tego wyjdzie sensownego. Zapraszam Karolino
Klubowicze Karolina Opublikowano 21 Lutego 2011 Klubowicze Opublikowano 21 Lutego 2011 Chętnie bym wpadla na wersję gadaną i przyglądaną. !yawn A o przeszkolenie z techniki jazdy powinniście poprosić Mariusza Burgi !OK Skoro do Krakowa tak daleko... I tak oto konkurencje zlotowe zapowiadają się coraz ciekawiej w tym roku - oby tylko organizatorzy nie zapomnieli o slalomie...
Rekomendowane odpowiedzi