Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Dzisiaj odbyła się w Warszawie ciekawa impreza: III Rajd "Stare jak nowe" oraz wystawa zabytkowych pojazdów na Nowym Świecie.

Mimo nieprzychylnej aury pojawiło się wiele interesujących modeli, można było też zamienić słowo z właścicielami i rozkoszować się widokiem klasyków motoryzacji :P

Chciałbym się podzielić krótką fotorelacją, niestety zrobioną aparatem w telefonie. :(

dsc00658j.jpg

dsc00670x.jpg

Był również akcent skuterowy. :(

dsc00662n.jpg

Vespa z 1952 roku i Peugeot z 1954.

Właściciele odrestaurowali je własnoręcznie od podstaw. Na przyszły rok szykują jeszcze Lambrettę.

Skuterki robią ogromne wrażenie. :) Dla właścicieli wielki :D:(:D

Więcej zdjęć tutaj --> KLIK <-- :)

Opublikowano

Ale śliczna ta Vespa z wózkiem bocznym - aż serce boli, bo byłem kilometr dalej i nie wiedziałem o imprezie...

Piękne

:(

Opublikowano

Super! Te sprężynki pod siedziskami :( I jeszcze te kółka zapasowe :D.

Brakowało chyba tylko słońca.

Opublikowano

Gdyby nie porównanie do stojących ludzi to można by pomyśleć, że to modele. Pięknie to wygląda, widać, że zrobiono kawał dobrej roboty. Miałem, kiedyś okazję zobaczyć takie stare pojazdy na żywo. To coś niesamowitego. Te maszyny im są starsze tym wyglądają lepiej. Mają też to coś czego nie mają nowoczesne sprzęty.

Opublikowano

:lol: Super fotorelacja, pojazdy robią wrażenie.

Odrestaurowanie tych pojazdów to zapewne dziesiątki godzin mozolnej pracy.

Ale wynik końcowy rewelacyjny.

Opublikowano

To prawda!!!

Prawdziwe cuda!!!

Ale podziw należy się ich właścicielom :)

Są elementy w każdym z tych modeli które jakimś trafem zawsze wyparowują a dostanie ich w oryginale, graniczy z cudem :)

Pełen szacun dla właścicieli :):lol::):)

Opublikowano

Wszystkie pojazdy robiły niesamowite wrażenie, czuć było w nich pasję właścicieli. !scooter Takie hobby to właściwie ciężka praca, wymaga cierpliwości i wielu wyrzeczeń, ale jednocześnie uczy cieszyć się z małych sukcesów, jak zdobycie uszczelki lub spinek do dachu w kabriolecie. :)

Dla mnie najfajniejsze były skuterki. :lol:

Swoją drogą przejażdżka w koszu od Vespy musi być szalonym doświadczeniem. :)

Opublikowano

Fajne foty, bardzo ciekawe pojazdy :lol: mają w sobie taki klimacik świetne !scooter było na co popatrzeć.