monk Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zbiór ciekawych (bardziej: tragicznych) wypowiedzi uczestników ruchu.. Aleje
Sympatycy Arecki Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Sympatycy Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Surowe podejście policjantów to jedno i w ekstremalnych sytuacjach na pewno konieczne, a wymyślanie nie logicznej i utrudniającej życie kierowcom organizacji ruchu to drugie. Mam tu na myśli przypadek pani, która zawracała tam gdzie nie wolno. Wielu miejscowych kierowców ma problem jak w miare prosto i szybko dojechać do dworca zachodniego jadąc alejami Jerozolimskimi w stronę centrum, a co dopiero przyjezdni. Ktoś jednak wymyślił, że w jedynym logicznym miejscu służącym do zawrócenia w stronę dworca wolno przejechać tylko autobusom, a na resztę tuż przed dworcem często czeka policja. Takich "kwiatów", które zamiast ułatwiać życie kierowcom, utrudniają je jest oczywiście więcej, więc nie dziwne, że wielu kierowców ryzykuje i łamie przepisy zamiast nadabiać drogi.
iQ! Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 podobnie do niedawna było w okolicach OBI w Al. Krakowskiej przyjezdni kierowcy nie widzieli świateł, które faktycznie były słabo widoczne, a policja stała tuż za i łapała... dopiero po kilku interwencjach, artykułach dostawiono dodatkowe sygnalizatory. Po co naprawiać źle zorganizowany ruch, skoro można zarobić na mandatach. Mowa oczywiście o sytuacjach, takich jak miała ta pani. Sam ostatnio o mało nie zawróciłem na tym skrzyżowaniu jadąc za autobusem (który akurat mógł zawrócić i jednocześnie załonił mi znak)
Patryk92 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Na temat policji i organizacji ruchu się nie wypowiem, bo wg mnie szkoda na to słów, ale dobry był facet: "przejechałem na różowym". Dodatkowo jakoś nie porusza mnie jego wytłumaczenie - Ojciec jest w dobrych rękach, a On nic tam swoją osobą nie zdziała. Także absurdalne mi się wydaje 20pkt w sumie za 1 wykroczenie (nie bronie tu zachowania kierowcy), bo jak tłumaczą policjanci "godziny szczytu", których ja na video zabardzo nie widze. Gdyby nie ta akcja dostałby normalnie 10 i byłoby ok. A tak przy okazji ten policyjny moto w 6-12s chciał się popisać przed kamerą, ale coś mu chyba nie wyszło. A może to tak miało być?
pempek Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Ten bus pas to tragedia. Wracając z pracy muszę z Pankiewicza skręcić w prawo w Aleje. No i powodzenia aby jakiś uczestnik ruchu pozwolił wjechać przed siebie. Problem rzecz jasna jak śmigam 4oo bo jak jadę Burkiem to śmigam bus pasem do ronda legalnie łamiąc przepisy
Rekomendowane odpowiedzi