Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PS. Nie wydaje mi sie, zeby bylo az tak tragicznie, wystarczy zachowac "umiar" i nie skladowac przed namiotem skrzynki piwa oraz nie rozkladac ostentacyjnie swojego grila. Wtedy wszystko bedzie OK :) .

Kurde a ja zainwestowałem w kuchenke gazową, menaszki i zupki z biedronki :) w ramach obniżenia kosztów wyjazdu !YES

• Administrator
Opublikowano

PS. Nie wydaje mi sie, zeby bylo az tak tragicznie, wystarczy zachowac "umiar" i nie skladowac przed namiotem skrzynki piwa oraz nie rozkladac ostentacyjnie swojego grila. Wtedy wszystko bedzie OK :) .

Kurde a ja zainwestowałem w kuchenke gazową, menaszki i zupki z biedronki :) w ramach obniżenia kosztów wyjazdu yes.gif

A ja się nastawiłem na lokalne ogórki a szczególnie kiełki. Ponoć wyborne w tym roku.

Opublikowano

Zlot w Marl jest zlotem niskobudzetowym, pic Tam nie ma zadnej oplaty zlotowej.

Ze względu na kryzys Europejski robią po „taniości” i jak tam nie jechać.

Taka mała sugestia --- zabrać coś na kleszcze bo na takim „trawniku” będzie ich bez liku jak i inne owady mogą się przyczłapać.kleszcze.jpg

• Administrator
Opublikowano

Kurde a ja zainwestowałem w kuchenke gazową, menaszki i zupki z biedronki :) w ramach obniżenia kosztów wyjazdu !YES

Lucjan... nie ma to jak biedra !OK :)

Ja chyba też wezmę campingaza i jakiegoś awaryjnego instanta... jak obniżać koszty to..... grupowo :P:)

Ps. Kilka km'ow obok w mieście jest całkiem znośny Imbis... zresztą na terenie zlotu napewno nie zabraknie wursta w angebocie !w00t

Opublikowano

Aj tam, aj tam, ja zastosuje moja stara metode z Marl dzialajaca wedlug prostej zasady " DAJ TROCHE" :):):P ...

• Administrator
Opublikowano

Aj tam, aj tam, ja zastosuje moja stara metode z Marl dzialajaca wedlug prostej zasady " DAJ TROCHE" :lol::lol::lol: ...

... i później się dziwić, że niektórzy zakopują browca pod namiotem :lol:

Echh... na poprzednim zlocie były 3 safety cary i było łatwiej z zakupami :disgust:

Gdzie my w tym roku upchniemy taką choćby pierwszą transzę zakupową? :)

067.jpg

Orzech... może faktycznie ten box dachowy nie jest głupim pomysłem? :naughty:

Opublikowano

... i później się dziwić, że niektórzy zakopują browca pod namiotem :lol:

Echh... na poprzednim zlocie były 3 safety cary i było łatwiej z zakupami :disgust:

Gdzie my w tym roku upchniemy taką choćby pierwszą transzę zakupową? :)

067.jpg

Orzech... może faktycznie ten box dachowy nie jest głupim pomysłem? :naughty:

No to ładnie 4 cole , 6 wód mineralnych i to mmiało wystarczyć na kaca po tym btowarze !piwko Mam rozumieć że jakiś Peny albo Aldik jest w pobliżu ? Co by po "taniości" zakupić płyny !YES

Opublikowano

:)

www.lidl.de

Dümmerweg 201, 45772 Marl

Aldi Nord

Hammer Straße 109, 45772 Marl

• Administrator
Opublikowano

Mam rozumieć że jakiś Peny

Natürlich... !YES

Penny Markt, Zechenstraße 28, Marl 45772

Opublikowano

Kurcze, nie bedzie Macka i Ysabel, to kto pojedzie po zakupy plynow :) ?

Opublikowano

Kurcze, nie bedzie Macka i Ysabel, to kto pojedzie po zakupy plynow :naughty: ?

Ja coś słyszałem o pempkowym :disgust:

Mareczku jest Aldi można będzie zakupić "herbatke" po taniości :)

Opublikowano

Kurcze, nie bedzie Macka i Ysabel, to kto pojedzie po zakupy plynow :) ?

Wczoraj rozmawiałem z Orzechem, z uwagi iż po podroży puszką może mieć suchości jak będzie trzeba to zgłaszam się w piątek na ochotnika !winkiss potrzebny tylko mi będzie tłumacz !winkiss

No chyba, że będzie mnie strasznie bolała D....a, !placz1

Opublikowano

Wczoraj rozmawiałem z Orzechem, z uwagi iż po podroży puszką może mieć suchości jak będzie trzeba to zgłaszam się w piątek na ochotnika

Będę Ciebie w tej kwestji Promował i wspierał duchowo zwyciestwo.gif

No chyba, że będzie mnie strasznie bolała D....a, !placz1

Arku tylko nie przeginaj ( na obczyźnie)2smiech.gif :D2smiech.gif2smiech.gif

Opublikowano

Widze, ze lista chetnych topnieje :bangin: ...

z racji tego ze lista nam topnieje namawialem ( Pawel883 tez sie do tego przyczynil) kolege by sie wybral do Marl no i udalo sie mamy jednego !scooter wiecej dopiszcie go do listy reszte jak nocleg meldunek zalatwilismy !piwko

Nick Dario670

Pozdrawiam

Miro71

• Sympatycy
Opublikowano

Bigu, Ty zawsze działasz wg. 2 zasad "Daj trochę" i "Nie mam ojro" :bangin:

Co do zakupów to nie ma się co martwić. Mam większy bagarek jak Mackowe wozidło, trumny nie biorę. Pierwszy strzał zakupowy można zrobić przy ostatnim Mc, druga duuuuuża dostawa będzie po wywaleniu gratów z auta.

PS. tak patrze na naszą listę troszkę z zakłopotaniem, jeżeli mamy kupić po 2 piwa na głowę to wychodzi prawie 5 skrzynek, jak znam życie na piątek będzie potrzeba po 10 piw na twarz = 500 piw = 31 skrzynek = pół Lidla

Opublikowano

Bigu, Ty zawsze działasz wg. 2 zasad "Daj trochę" i "Nie mam ojro" :)

Co do zakupów to nie ma się co martwić. Mam większy bagarek jak Mackowe wozidło, trumny nie biorę. Pierwszy strzał zakupowy można zrobić przy ostatnim Mc, druga duuuuuża dostawa będzie po wywaleniu gratów z auta.

PS. tak patrze na naszą listę troszkę z zakłopotaniem, jeżeli mamy kupić po 2 piwa na głowę to wychodzi prawie 5 skrzynek, jak znam życie na piątek będzie potrzeba po 10 piw na twarz = 500 piw = 31 skrzynek = pół Lidla

I kolejny raz Polacy uratują niemiecką gospodarke przed recesją :bangin: !gora

Orzeszku a wsobote można sprzedać butelki i wyjazd się zwróci :P

Opublikowano

Ile kosztuje obecnie w DE litr benzyny? I jaka trzeba tankowac co by dojechac? Podobno ichnia 95 to taka robiona z kielkow :ph34r:

Opublikowano

Ile kosztuje obecnie w DE litr benzyny? I jaka trzeba tankowac co by dojechac? Podobno ichnia 95 to taka robiona z kielkow :ph34r:

na poludniu Niemiec byla dzis rano 1.68 € 98Oktan na Shell-u ja osobiscie ja tankuje bo jakos nie mam przekonania do E10. Cena moze sie jednak wychac w zaleznosci od Regionu Niemiec no i trzeba zwrocic uwage na to ze piatek dla wiekszosci Niemiec to dzien tak zwany mostkowy ( biora sobie wolne i maja dlugi weekend a co za tym idzie wyzsze ceny na stacjach .... Koniec tygodnia jak np. nadchodzaca Niedziela to dzien powrotow z ferii szkolnych ( Zielone Swiatki ) tak wiec i w tym dniu koncerny paliw podkrecaja cene w gore...

Miro71

Opublikowano

na poludniu Niemiec byla dzis rano 1.68 € 98Oktan na Shell-u ja osobiscie ja tankuje bo jakos nie mam przekonania do E10. Cena moze sie jednak wychac w zaleznosci od Regionu Niemiec no i trzeba zwrocic uwage na to ze piatek dla wiekszosci Niemiec to dzien tak zwany mostkowy ( biora sobie wolne i maja dlugi weekend a co za tym idzie wyzsze ceny na stacjach .... Koniec tygodnia jak np. nadchodzaca Niedziela to dzien powrotow z ferii szkolnych ( Zielone Swiatki ) tak wiec i w tym dniu koncerny paliw podkrecaja cene w gore...

Miro71

A jak z płatnosciami kartą w sklepach typu Aldi, Peny ? Jak kiedyś bywałemw DE to jeszcze nie miałem kart.

Opublikowano

W dzisiejszych czasach chyba w kazdym wiekszym sklepie mozna placic karta :blink: .

PS.Co do paliwa, wszytko tylko nie E10 :ph34r:. Chociaz jezdzac PXC-em w Hondzie wyraznie mi powiedzieli, ze moge ja tankowac i zebym "nie przeplacal" :lol: ...

Roznica pomiedzy super a E10 wynosi srednio 10 eurocentow na litrze...

Opublikowano

A jak z płatnosciami kartą w sklepach typu Aldi, Peny ? Jak kiedyś bywałemw DE to jeszcze nie miałem kart.

wszedzie mozesz placic o ile sklep ákurat nie ma problemow :-( jednakze Rachunek musi byc powyzej 10.01,-€ (przynajmniej w wiekszosci sklepow)

W dzisiejszych czasach chyba w kazdym wiekszym sklepie mozna placic karta :ph34r: .

PS. A co do paliwa, wszytko tylko nie E10. Chociaz jezdzac PXC-em w Hondzie wyraznie mi powiedzieli, ze moge ja tankowac i zebym "nie przeplacal" :blink: ...

Roznica pomiedzy super a E10 wynosi srednio 10 eurocentow na litrze...

chyba tu ktos byl szybszy !piwko albo po prostu sie wepchna bez kolejki !guns

Opublikowano

Na liście głównej zostałem zarejestrowany poz.820

Dopinam ostatnie sprawy związane z wyjazdem i w czwartek w drogę.

Orzech dzięki, że weźmiesz moją koszulkę (takie dostałem info.) dopisz mnie na swojej liście jako zarejestrowany !OKK

• Administrator
Opublikowano

Na liście głównej zostałem zarejestrowany poz.820

Dopinam ostatnie sprawy związane z wyjazdem i w czwartek w drogę.

...

Miło, że jedziesz. Będzie okazja się spotkać.

Oby tylko pogoda nas oszczędziła, bo patrząc na prognozy to nie zanosi się ani w PL, ani w D.

Opublikowano

Miło, że jedziesz. Będzie okazja się spotkać.

Oby tylko pogoda nas oszczędziła, bo patrząc na prognozy to nie zanosi się ani w PL, ani w D.

o ile mozna prognozie pogody ufac to rzeczywiscie nie zapowiada sie ciekawie w Marl w piatek po poludniu zapowiadaja deszcz...

Takze nie zapomnijcie o parasolkach !TAZ

• Administrator
Opublikowano

...Takze nie zapomnijcie o parasolkach taz.gif

Prognoza mówi, że w nocy temperatura będzie w okolicy +10*C. Proponuję tego nie lekceważyć i wziąć zimowe śpiwory, albo dwa letnie. itp

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...