Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Prędkości maksymalne w naszych skuterach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

AN650 2009 180 licznikowo, 165 GPS

• Odpowiedzi 417
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Geni

9

• dr.big

8

• Worlan

8

• Marcino1

8

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Mnie się udało mojego białego szerszenia rozbujać do licznikowych 140 km/h, czyli ok 130 km/h realne.

Coś słabo 140 to jak mocniej przycisnę mam. Ostatnio bujałem do 155 i jeszcze nie odcięło zapłonu. Wszytko oczywiście licznikowo.

Opublikowano

Xciting 500 - z pasażerem, z górki, odcięcie zapłonu przy jakiś 165 licznikowych. Czyli jakies 145 wg gps

Opublikowano

Xciting 500 - z pasażerem, z górki, odcięcie zapłonu przy jakiś 165 licznikowych. Czyli jakies 145 wg gps

To mój jakiś inny... Ciut ponad 170 na liczniku. GPS ok 155... To w DE. W PL to maks 150 licznikowe - dziury skutecznie ograniczają vmax. A normalnie to nawet po A8 śmigam 120. Powyżej tego dla mnie kończy się przyjemność, a zaczyna ciężka i męcząca praca.

Opublikowano

Licznikowo 130 km.

• Sympatycy
Opublikowano

Wczoraj zrobiłem test z Patrykiem.On swoim a ja swoim Kymco Xciting 500 rok 2005 i potwierdzam licznikowe 165 km/h :D natomiast ile GPS-owo to nie umiem powiedzieć :D może więcej !w00t hehe żart

Opublikowano

Hej:) Ja chciałem upwenić się czy z moim Malagutem wszystko ok. Ma pojemnośc 250 ccm 22KM/2008 r/ ok 5000 km przebiegu na liczniku. Ja sam waze wraz z kurtka chełmem itp 100 kg, skuter ok 160 i razem wyciągamy max ok 128 kmh. W historii ktoś najszybciej jechał nim 137 kmh bo pokazane jest to na komputerku. Moje pytanie, czy taki v max to powod do zmartwień? Mi osobiście wystarcza, ale chce wiedzieć czy wszystko ok z moim Włochem

Opublikowano

137km/h to bardzo "optymistyczna" opcja. Jeżeli sprzęt tyle wyciągnął, to jest b. szybką 250-tką, ale to pewnie była prędkość osiągnięta z wiatrem lub z górki. Twoje 128km/h przy sporym przecież oporze aerodynamicznym powinno być, jak najbardziej ok.

Wracając do tematu moje skutery osiągały licznikowo (w kolejności osiągów):

Zoomer - całe 47km/h - wariat!!!

CY80 - 75km/h

CH250 - 115km/h - w wieku lat dwudziestu paru i przy przebiegu ok 60-tys. km bez remontu.

CN250 - 122km/h

Opublikowano

majka 250 stała prędkość przelotowa na S1do Częstochowy to 120km/h ale jazda jest męcząca.

Jazda rekreacyjna sprawiająca przyjemność to 80- 110.

Opublikowano

Czyli nie mam sie czym martwic? Zapytanie to dalem poniewaz czytajac opisy sprzedawcow widze v max typu 140 kmh itp... Dodatkowo martwia mnie filmiki z yt gdzie Madiaon 125 niby stockowy jedzie 130 kmh:/ poki co Wariatory, paski itp odpadaja?

Opublikowano

X8 ( 2007 r ) 125 cm - 120 km/h, XEVO ( 2008 r ) 250 cm - 140 km/h ( wszystko licznikowe, ale uważam, że predkość tzw do zniesienia to zakres 100-120 km/h

• Klubowicze
Opublikowano

moje Piaggio X9 Evo 250 - licznikowe 132km/h :clapping: "sału nima",ale na miasto wystarcza

Opublikowano

Moje natomiast Piaggio X9 EVO 125 07' - na liczniku było 110km/h i 9000obr./min (więc obroty słychać i bardzo rzadko go tak wysoko kręce-serce boli!), na prostej wyciąga 100km/h, na komputerze zapisało się 103km/h.

Moim zadaniem seryjna szyba jest za mała na prędkości powyżej "stówy" na tym squcie.

W mieście oj daje rade spod świateł :clapping:;)

Opublikowano

Witam! Majka 250 dx (ok 45 tys przebiegu) -125 km/h -bez problemu ( jeszcze troszkę w zapasie). Ale dla przyjemności 90-100 wystarczy...

Opublikowano

Moją byłą Majka 250 rozpedzalem sie do 130km/h. Nie wiem ile bylo Vmax, ale taka predkosc osiagala w sumie w miare gładko.

Pewnie jeszcze troche by poszla. Ale predkosc to nie wszystko...

Natomiast komfortowo sie jezdzilo 85-110. Najlepiej 90 :) Powyżej moim zdaniem, obroty byly troche za wysokie

Obecnie YP400 przyjemnie sie jedzie 130km/h/. 140 tez dałoby sie jechac po rownej drodze. Vmax nie znam. Boje sie jechac wiecej

Opublikowano

Moja byla YP250(2001r) - 125km/h, AN400(2005r)-145km/h, Xciting(2010r)-160km/h. Wszystkie predkosci licznikowe.

Opublikowano

SYM GTS 250i 135km/h licznikowo, ale optymalna przelotowa to 100-110km/h i do tego zakresu prędkości całkiem fajnie przyspiesza.

Opublikowano

Moje Piaggio X7 250 - 145km/h licznikowe, w trasie 100-110 wg mnie optymalnie, pozstaje zapas mocy na wyprzedzanie.

Opublikowano

Ja swoją X7 250 zweryfikowałem w drodze do Żywca. Przy licznikowym 130km/h GPS mówił, ze jest jedynie 123km/h. Max jaki udało mi się wycisnąć w 2 osoby + bagaż to było 140km/h, ale wtedy byłem bez nawigacji i nie wiem na ile to satelity wyceniły.

Przy okazji witam X7 z Wrocławia. Widzieliśmy się w Obornikach? Czy może to jest te X7 z naklejkami, co krąży po mieście?

Opublikowano

Witam, ja swoją x7 mam od zaledwie miesiąca, jeżdzę bez naklejek, z dedykownym kufrem, również pozdrawiam :P

Krążę głównie w okolicach palcu Grunwaldzkiego (Politechnika) i Psiego Pola.

OT

10%

kisiel

Opublikowano

Witam, ja swoją x7 mam od zaledwie miesiąca, jeżdzę bez naklejek, z dedykownym kufrem, również pozdrawiam :P

Krążę głównie w okolicach palcu Grunwaldzkiego (Politechnika) i Psiego Pola.

No to fajnie, witamy.

A wracając do tematu: co z prędkością maksymalną?

• Sympatycy
Opublikowano

W drodze do Żywca miałem okazje sprawdzić nowego T-maxa 530.Licznikowo 170, z górki i wiatrem 180.

Opublikowano

Yamaha Majesty 250 96 rok - maks 120km/h i nigdy więcej, ale pasek miał minimalną szerokość, z tym, że prędkość komfortowa to 90-100km/h

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

AA 500 2003 r. max na prostej dwupasmówce z leciutkim wiatrem w twarz 155,ale ostatnie 15km to już droga przez mękę. Prędkość komfortowa jak dla mnie do 120km/h. Pas ,sprzęgło, wentilvar,nowe wario po regeneracji,rolki zmienione na nieco lżejsze (nexusowe 26gr).Po zmianie napędu i rolek w przedziale 0-100km/h wyczywalna poprawa przyspieszenia,ale szału nie ma:)Gilera Nexus z takim samym silnikiem zbiera się o niebo lepiej.

Czyli jednak aerodynamika gra pierwsze skrzypce.

Opublikowano

Aprilia Scarabeo 500 na prostej z plecaczkiem i szybą wyższą ode mnie 150, z górki na A2 z pleczaczkiem 165, skut ma 31tys. km. i nic w nim jeszcze nie robiłem oprócz przeglądu po kupnie przy 27tys. więc nie mam pojęcia w jakim stanie jest vario, rolki i pasek.