Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Prędkości maksymalne w naszych skuterach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To normalna predkosc dla tego modelu, nie masz co sie glowic

• Odpowiedzi 417
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Geni

9

• dr.big

8

• Worlan

8

• Marcino1

8

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

To normalna predkosc dla tego modelu, nie masz co sie glowic

Większość użytkowników Yp250 pisze, że im 'chodzą' pod licznikowe 140.. 120-125 licznikowe wg GPS`u to u mnie ok 115kmh (wg serwisówki Vmax 127kmh).

Pasek dla porządku wymienię, wtedy rozwieję wątpliwości ;)

Opublikowano

Jakos nie chce mi sie wierzyc w te 140km

Opublikowano

Uwierz ptaku_1, uwierz. ;)

Mój Grand Dink 250 pokazuje 140 na liczniku, a GPS w okolicach 125 km/h.

Wszystko się trzęsie i warczy (obroty wchodzą na 8 tyś), nie da się tak dłużej jechać. :(

Ale 140 na budziku jest. !OKK

Opublikowano

Większość użytkowników Yp250 pisze, że im 'chodzą' pod licznikowe 140.. 120-125 licznikowe wg GPS`u to u mnie ok 115kmh (wg serwisówki Vmax 127kmh).

Pasek dla porządku wymienię, wtedy rozwieję wątpliwości ;)

Moge Ci napisac, bzdura, mierzylem kiedys (2004 rok) moja YP, przekladnia wygladala przy przebiegu ok. 10 tkm jak nowa...

Tak wlasnie robie, swoje pojazdy "mierze" za pomoca GPS- u. Majesty 250 pojechala 123 km/h weglug wskazan przyrzadu, predkosc pokazywana wyniosla ok. 126 km/h.

A i jeszcze znalazlem taka liste (GP800 wtedy nie bylo :( ).

Skorzystam z z tabeli max. predkosci zmierzonych przez magazyn "SCOOTER".

(...)

Miejsce 1: Burgman 650- 170,1 km/h

Miejsce 2: Silverwing- 164,9 km/h

Miejsce 3: Nexus- 157,3 km/h

Miejsce 4: TMAX- 157,3 km/h

Miejsce 5: X9 500- 154,2 km/h

Miejsce 6: Atlantic 500- 153,9 km/h

Miejsce 7: Scarabeo 500- 153,3 km/h

Miejsce 8: Beverly 500- 153,1 km/h

Miejsce 9: Burgi K4 400- 140,8 km/h

Miejsce 10: Madison K400- 140,3 km/h

Miejsce 11: Burgi K3 400- 138,6 km/h

Miejsce 12: Velvet 400- 136,1 km/h

Miejsce 13: Burgi 250- 129,1 km/h

Miejsce 14: Grand Dink 250- 129,1 km/h

.

.

.

Miejsce 19: Majesty 250- 122,8 km/h :lol:

Opublikowano

świetna sprawa ta tabelka

myślę iż temat burgerów i innych zacnych marek pędzących 200km/h raz na zawsze zamknięty (oczywiscie seryjnych bez modyfikacji)

Opublikowano

Dzisiaj tez sprawdzilem mojego sw-t400 pod katem dokladnosci licznika wg gpsa.

Do 140 km/h licznik zawyża 5 km/h wzgledem gpsa

Potem rożnica sie zwieksza i licznikowe 160 to według gps 152 km/h i jeszcze został mały zapas mocy i rpm's

Opublikowano

niewiem ile inne YP 250 lataja ale ja wczorej testowalem swoja po zmianie rolek i paska i na 7ce mialem licznikowe 138

przed wymiana zaraz po kupnie 125km\h na obwodnicy i koniec a teraz zbiera sie jak ta lala !OKK

Opublikowano

Ja ostatnio sprawdzałem i 140km/h (burgman 400), wiem że jeszcze mógł ale niestety warunki mi na to nie pozwalały. Dodatkowo i tak latam głównie z prędkością 80-110 więcej nie chce.

Opublikowano

Mój Downtown 300i na rolkach Pulleya 14g lata 150km/h ale do tej prędkości dochodzi z trudem. Wg GPS jest wtedy 140km/h, więc licznik stosunkowo niewiele przekłamuje patrząc na inne maxi, bo przy 100km/h GPS pokazuje 94-95km/h. Przy okazji kolejnego przeglądu za około 2-3 tygodnie zakładam inne cięższe rolki 16g i wtedy ponownie sprawdzę max. Sprawdzaliśmy z Kongiem (też Downtown ale seryjny)w niedzielę przyspieszenia i za każdym razem zostawał z tyłu. Przy 100km/h było już pewnie co najmniej 20m moż enawet 30m ale Kong również miał w tym tygodniu zakładać analogiczne rolki...

Przy założonych rolkach Pulley o wadze 16g udało mi sie osiągnąć (z trudem ale udało) 160km/h przy seryjnych pozostałych elementach.

W czerwcu zobaczymy jak będzie po kilku usprawnieniach !w00t . Ale o tym już bedzie w innym temacie :rolleyes:

• 1 rok później...
Opublikowano

Burgman 400 K8 Właśnie wymieniłem pasek licznikowo mija 160 km/h wcześniej niecałe 150 km/h

Opublikowano

burgman 150 - 125 :(

poprzednio bandit 600s - 230

Nie ma jak się przesiąść na słabszy sprzęt ;d choć frajda z jazdy skuterem jest wyjątkowo miła ;d a możliwości krajoznawcze ogromne :)

Opublikowano
Nie ma jak się przesiąść na słabszy sprzęt ;d choć frajda z jazdy skuterem jest wyjątkowo miła ;d a możliwości krajoznawcze ogromne :(

O widzisz, a mnie się kumpel zapytał czemu skuter, a nie moto i w sumie ciężko było mu to wytłumaczyć :)

Co do Maxa to ani na Beverly ani teraz Burkiem tego nie sprawdzałem, chyba się starzeję :) Jak zaczyna za bardzo huczeć to zwalniam :)

Opublikowano

mi udaje się licznik "zamknąć" czyli 160km/h ale ile to jest według GPSu nie wiem bo przy tej prędkości strach na niego wejrzeć :)

majka YP250 - jak na razie próbowałem do 120 ale widać było że da radę więcej tylko niewygodnie mi się na niej jedzie bo oparcie fotela max do przodu a kierownica max do tyłu bo taki romiar żony posiadam :(

autem licznikowe 240 km/h i to nie z 4 litrów a tylko skromne 2.5 ...

• Użytkownicy
Opublikowano

Mój Burgman z 2004 wydolił 140km/h

a Yamaha bws 100 to 100 osiągnie.

Sprawdziłem tylko raz z ciekawości.

Opublikowano

Burgman K1 250 po równym licznikowe 130.

Opublikowano

Ze strachu, bałem się otworzyć oczy, ale zarejestrowałem licznikowe 165 i odpuściłem. Szyba zaczęła ocierać się o nos :-)

• Klubowicze
Opublikowano

Podczas pogoni za Patryk-undof3 wskazówka licznika lekko przekroczyła 160 - też się wystraszyłem i odpuściłem.

Ile on miał, to niech sie sam wypowie.

Kategorycznie: to nie są prędkości dla skuterów! A dla mojego to już napewno.

• Klubowicze
Opublikowano

Kategorycznie: to nie są prędkości dla skuterów! A dla mojego to już napewno.

Ojtam,ojtam. 160km/godz na autostradzie bez zająknięcia i żadnych nieprzyjemnych wężykowań czy innych problemów. !scooter jedzie jak po szynach !OK

Opublikowano

Ojtam,ojtam. 160km/godz na autostradzie bez zająknięcia i żadnych nieprzyjemnych wężykowań czy innych problemów. !scooter jedzie jak po szynach !OK

Artur ty pałowniku jeden whist ,Sory za OT.

• Klubowicze
Opublikowano

Przyganiał kocioł garnkowi whist

Precież ja jestem prawie !wchair

Opublikowano

Gilera Nexus 500 - 172km/h (licznikowe)

• Klubowicze
Opublikowano

wystarczająca na kwit i punkty 175

Opublikowano

To i ja dziś sprawdziłem xmax 250 na S8. Trochę wiało, pasek ma 20 tys, więc przed wymianą.. i doszedł do 130 licznikowych !scooter

Opublikowano

Mnie się udało mojego białego szerszenia rozbujać do licznikowych 140 km/h, czyli ok 130 km/h realne.